N

Binbaşı
09 Mart 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
89 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
N
5 yıl
Scratch 3 için dizüstü tavsiyesi
Selam arkadaşlar. Oğlum ilkokul 4. Sınıfa gidiyor. Scratch 3 ile kodlama eğitimi verilecek okulda. Tablet veya dizüstü götürmesi gerekiyor okula. Google Play’de scratch 3 yok. APK ile indirmek gerekiyor anladığım kadarı ile. Onla uğraşmak istemiyorum. En iyisi dizüstü gibi.
Uzun zamandır fiyatları takip etmiyorum. Çocuğun okula rahat götürebileceği 1500 civarı tavsiyelerinizi bekliyorum
N
10 yıl
İstanbul da araç gösterebilecek yer tavsiye
İstanbul da bir Vw araç sahibi ile anlaştık gibi. Adres olarak Bayrampaşada Jurasic Land, Hal Kavşağı civarı. İl dışından geleceğim aracın altına üstüne baktirabilecegim computest veya servis-usta neresi vardır arkadaşlar.
N
11 yıl
5664 Sorgulama
Arkadaşlar daha önce 5664 Sorgulama için mesaj attığım zaman önce kaza bilgileri sonra TÜV Türk muayene Kilometresi mesaj olarak geliyordu. Bugün 5-6 araç için mesaj attım Ancak şimdi sadece hazar bilgileri geliyor. Sistemi değiştirdilermi. Avea hat kullanıyorum.

Not: bu millet bir garip olmuş. Aracın hasarına bakıyorum bir de satıcının yazılarına ya adamın aracından haberi yok ya da oltaya sazan arıyorlar.
N
11 yıl
Kaza videolarından sıkıldıysanız, bir de bunu izleyin
N
12 yıl
DONANIMHABER İÇİN ARAÇ ÜRETİLSE NE OLMALI NE OLMAMALI
forumdaşlar yeni çıkan araçları, alınan ikinci el araçları, tavsiye edilen araçları değerlendirir görüş beyen eder hararetli-hararetsiz fikir alışverişleri olur.

forum için araç üretilse, aklımda kaldığı kadarı ile

1600 ve altı motor olmalı - vergi açısından
jantlar kapaklı olmamalı alıminyum alaşımlı olmalı- okadar para veriliyor
kapı tok ses çıkartmalı- kalite anlaşılmalı
GÖĞÜS plastiği ve kapı iç plastikleri yumuşak plastikten olmalı- dokunduğun zaman yumuşaklığı hissetmelisin
arka stoplar kendinden önce üretilen hiç bir araca benzememeli- özgün olmalı
ikinci eli kuvvetli olmalı- satmak istediğin zaman çok değer kaybetmeden hemen satmalısın
az yakmalı çook kaçmalı- devir ekonomi devri
0-100 kesinlikle 10 saniyenin altında olmalı- her an lazım olabilir
direksiyon 3 kollu olmalı- ne işe yaradığını bilmiyorum
yedek parçası uygun fiyatlı ve kolay bulunabilmeli- katılıyorum
çok satılmış her köşe başında görebileceğin bir araç olmamalı- yani yüzü eskimiş olmamalı
yüro en cap tan yıldızlı beş almış olmalı
hız sabitleyici, digital klima, park sersörü, 8 have yastık, abs, esp standart olmalı- verdiğin paranın karşılığını almalısın ne de olsa,
otomatik ise mutlaka çift kavramalı veya direk honda marka araç olmalı.
sedanda olabilir hb de ama 4 kapı olmalı
tavan yüksek arka diz mesafesi geniş omalı- binenler mutlak rahat etmeli
cd çalar, aux giriş ve usb bağlantılı kendini kanıtlamış müzik sistemi olmalı
beygirleri bol, torkları coşmuş olmalı- yani altta kalmamalı

ve fiyatı 32-37 arasında olmalı

edit: yazım hatası
N
13 yıl
Hesaptan Anlayan Arkadaşlar Bir Bakın Bakalım
Hesaptan anlayan arkadaşlar bir gelin bakalım.
KONU: Kredi ile ev aldık, şu an oturuyoruz. Taksitlerini bir an önce bitirelim diye vadesini çok uzatmadık. 1500 civarı taksit ödüyoruz. Eşimin maaşı ile taksit ödeyip benim maaş ile geçiniyoruz. 20.000 civarı edecek bir arabamız var. Başkaca büyük bir borcum yok. Ufak tefek taksitler var işte.
SORUN: 2,5 yaşında bir oğlum vardı, birde kızım oldu. Bu açıdan aslında SORUN değil BEKLENMEYEN BİR GELİŞME bizim için. Eşim ocak ayında doğum yapacak ve mart nisan gibi ücretsiz izine ayrılacak. Hesap buradan sonra karışacak biraz. Biraz hazırlıksız yakalandık. Elde avuçta olan birikimide ev alırken kullanmıştım. Eşimi ücretsiz izine en az 1 yıl ayırmayı planlıyorum. (Çocuk sahibi arkadaşlar bu durumu anlayacaktır).Eşim ücretsiz izine ayrıldığı zaman aylık 1500 TL olan banka ödemesi ve ev geçindirmenin altından kalkamam.
ÇÖZÜM NASIL OLUR: Krediyi Halk bankasından 0,72 ile çekmiştim. O zaman kredi oranları bir hayli düşüktü. Şimdi bakıyorum krediler neredeyse 1 civarında. Aklımda birkaç çözüm var. Ocak ayı itibari ile 47.500 TL ana para toplam 53.800 TL borcum var, bu rakamların üzerinden konuşursak
1- Arabayı 20.000 TL civarı satıp 7-8 bin liralık bir araba alırım. Elimdeki 12 bin lira ile zamanı geldikçe taksitleri öderim. Para bittiği yerde hanım işe başlar. Bu halde 10 ay filan idare edebilirim gibi.
2- 20.000 TL ye arabayı sat, başka bankadan 27500 kredi çek, taksitleri 800 civarı ayarla. Bu şekilde kira öder gibi taksit ödeyip arabasız hayata devam etmek.
3- Arabayı sat, Halk Bankasına git benim 20.000 TL var, bunu alın ve ana paradan düşün, borcu yeniden yapılandırın. Fakat bildiğim kadarı ile borcun olan banka ödediğin toplu parayı taksit sayısından düşüyor. Banka bunu kabul eder mi bilmiyorum.
4- Halk Bankasına git, benim kızım oldu hanımda çalışmayacak şu benim 1500 TL taksitleri aylık 800 TL civarına çekelim, borcu yeniden yapılandıralım. Bunu yapar mı, yaparsa güncel faiz oranlarından mı yapar yoksa benim kullandığım oranımı esas alır?
5- Başkaca çözüm önerileriniz nedir arkadaşlar.
N
13 yıl
GALAXY NEXUS Silinen Uygulama - ÇÖZÜLDÜ
Samsung Galaxy Nexus (4.1 jelly bean) telefonumda ''Kişiler Uygulaması'' ve ''Arama'' uygulaması küçük oğlumun marifeti ile silindi. kişilerin olduğu rehberi, arama geçmişini, arama yapılan numerik butonlar herşey gitti. ne yapabilirim. ankara da yardım edebilecek bir arkadaş, bir yer varmı.

silinen isim rehberi değil yanlış anlaşılmasın. rehberin yedeği var. fakat rehberin, isimlerin yükleneceği arama yapabileceğim uygulama yok ortada.
N
13 yıl
İMEİ KAYITLI TELEFONLARDA İCS GÜNCELLEME
arkadaşlar selam. alış veriş sitelerinde hatta forumda da imei kayıtlı telefon satılıyor. fiyatları uygun. böyle telefon kullanan arkadaşlar güncelleme sorunu yaşıyorlarmı veya karşılaştıkları sorun varmı.
galaxy nexus bakıyorum. alsak android ics güncellemelerinde sorun yaşarmıyız.
N
13 yıl
BOYANIN KALİTE SINIFLANDIRMASI VARMI
araçlarımıza aldığımız hemen her parçanın orjinal-yan sanayi-yan sanayi ama orjinali ile aynı sadece kutusu değişik-çıkması vs var. araç alım satımında en önemli kriter değişen ve boyanmış parçalar. araç boyalarında orjinal yan sanayi pahalı ucuz sınıflandırması varmıdır.
N
14 yıl
Hotmail Telefon Numaramı İstiyor?..
Hotmail hesabıma giriş yapmak için parolamı girdikten sonra aşağıdaki sayfa ile karşılaşıyorum.
varmı böyle bir şey, msn cep telefonu ile bağlantı kuruyormu. hesabıma girmek istediğim zaman aşağıdaki yazı çıkıyor karşıma. konuyu msn ve türevleri başlıına açtım ama ne cevap verebilen var nede bilgisi olan anlaşılan bir ses çıkmadı oradan.

Hesabınız engellendi
Bunu neden görüyorsunuz?
Birisi hesabınızı kullanarak çok sayıda gereksiz ileti (veya Windows Live Hizmeti Kullanım Koşulları).
Hesabınızı geri almanıza yardım edeceğiz.
Ne yapmanız gerekiyor?
Bir doğrulama kodu gönderebileceğimiz bir cep telefonu numarası vermenizi isteyeceğiz ve bu telefon numarasını gelecekte kullanmak üzere Windows Live profilinize ekleyeceğiz. Kodu girdikten sonra parolanızı değiştirip oturum açabilirsiniz.
Hesap ayarlarınızı sıfırladık
Müşteriler buraya genellikle, hesaplarına başka birileri erişebiliyor olduğunda ve bilgileri dışında bu hesapları istenmeyen posta göndermek üzere kullanıyor olduğunda gelirler. Sizi ve kişilerinizi korumak için, tüm Hotmail otomatik yanıtlarını veya sahip olabileceğiniz bağlantılı hesapları kaldırdık.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.