E

Yüzbaşı
11 Ocak 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
40 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
4 yıl
huawei - whatsapp problemi
arkadaşlar merhaba,

cihazımız huawei p20 lite; ailede kullandığımız sanırım onuncu android cihaz, ama bugüne kadar böyle bir sorun yaşamadım. (xperia mini pro, xperia ray, sony m, asus z6, casper m2, samsung s3 mini, samsung s5, turkcell t40, lenovo k5 note gibi birbirinden çok farklı performans, sınıf, ve android versiyonda cihazlar kullandım ama hiç birinde olmadı bu sıkıntı)

bir türlü çözemediğimiz bir sorunumuz var. ilgili model başlığında da araştırdım ama bir şey bulamadım. belki dikkat çeker veya diğer huawei modellerinde bu sorunu yaşayan vardır diye ayrı bir başlık açtım.

whatsapp'ta 38 saniyenin üzerinde video çekemiyoruz. görüntü kalitesini değiştirdim, düşürdüm, artırdım ama hiç bir şey fark etmedi. 38 saniye maksimum.

videoyu normal kamera ile çekip atarsak elbette bu süreyi aşabiliyoruz, ama direkt wa içinden video çekmek işkence oldu.

ikinci olarak, fotoğraf kalitesi konusunda acaba çakma telefon mu aldık dedirtiyor bazen. renk tonlaması o kadar yapay ki. ne yaptıysam düzeltemedim. veya iphone 6'dan sonra bize öyle geldi :)

bu iki konuda fikir verebilecek olan var mı?
E
6 yıl
K5 note KVK servis deneyimi
Merhaba,

bilgi maksatlı açılmış bir başlıktır, fırsat şikayet vs içermez yani devamını ona göre okuyunuz.

annemin kullandığı k5 note; dokunmatik ekranındaki bir tutarsızlık/arızadan dolayı can sıkmaya başlamıştı. kendi kendine tuşlara basıyor, aşağı yukarı scroll yapıyor, kilitleniyordu vs.

garantisinin bitmesine 3 hafta kala KVK kartal servise gönderdim. yurtiçi kargo ile anlaşmaları varmış, herhangi bir ücret almadılar.
ertesi gün garanti kapsamında tamir edileceğine dair bilgi mesajı geldi, sonraki gün servis takip menüsünden "ekran değiştirildi" şeklinde açıklama girilmişti, üçüncü gün telefon kargoya verildi ve takip eden gün de bize geldi iyi mi? ekranı yenilemişler. olmuş cillop.

hiç bir sorun yaşamadan garantiden telefon yaptırmış olmak çok matah ya da övünülecek bir şey değil tabii ki, ama memleketteki envai çakallık ve elektronik ürünlerde yaşanan dertleri düşününce, paylaşmak istedim.

lenovo ve kvk kartal servis için bizzat olumlu referans verebilirim
E
6 yıl
muayene hakkında
merhaba,
aracımın muayenesi 05 nisan'da bitiyor, dün (31 mart) muayeneye girdim ama plakadaki 2 adet vida deliği nedeniyle "ağır kusur" verilerek (sonuçta sürüş emniyeti tehlikede(!!!) ) vize alamadım.

1 ay içine eksiği giderip tekrar gelin dendi.

bu durumda benim muayene geçerliliğim 1 ay uzamış olur mu olmaz mı? örneğin 15 nisan'da çevirmede "muayene eksik" denilerek cezai işlem yapılır mı?

pek umudum yok ama, yine de sorayım istedim.
E
7 yıl
Mistubishi Attrage izlenim
herkese merhaba,

ben de dün itibarı ile mitsubishi attrage sahibi oldum. piyasada pek bilinmiyor, hatta görenler "accent era mi ne o" bile dediler bu sabah. ama donanım ve güvenirlilik anlamında birkaç gömlek üstün olduğunu düşünüyorum attrage'ın.

bu başlıkta fikir alışverişi ve aracı bilmeyenler bilgi sahibi olabilir.

ilk izlenimlerim gayet olumlu, 12 yıllık toyota corolla ve auris kullanıcısı olarak ön yargımı yıktı araç.

bakırköy-pendik arasını 3 saatte alacak kadar yoğun trafikte kullandım. çağlayan-köprü arasında kontak kapatacaktık neredeyse.

sonrasında hızlı kullanabildim, sadece 20 dakika kadar. ama bu süre bana uzun yol performans ve kullanılabilirliği açısından fikir vermeye yetti. sonuç: pişman olmayacağım.

özellikle ara hızlanmalar ve çabuk devirlenme isteklerine 80 hp motordan beklenmeyecek kadar çabuk yanıt verebiliyor. elbette otoban faresi değil, ama öyle bir beklentiniz varsa lütfen pejo 206 başlığına gidiniz :)

bir süre sonra mümkün olduğunca detaylı bir yorum/inceleme yazısı yazacağım. şu ara biraz yoğunum, ve aracın şehir içi/şehir dışı performansları konusunda ahkam kesemem. o yüzden part II gelecek, bekleyiniz
E
11 yıl
klavye / mouse sorunu
Merhaba,

birkaç haftadır beni deli eden ama google bile nasıl arayacağımı bilemediğim bir sorun yaşıyorum.
word veya herhangi bir programda, ya da internette ve dahi bu mesajı yazarken, yanıp sönen imleç yok oluyor ve benim yazdıklarım haliyle görünmüyor. mesela bu üç cümleyi yazarken tam 5 defa kayboldu, ve her seferinde mouse'u tıklatıp bilgisayara yazı yazdığımı hatırlatmak zorunda kaldım (şu anda 7 oldu).
aynı şekilde (8 oldu) internette gezinirken sayfayı yukardan aşağı kaydırmak için bir kere tıklatıp gerisini tekerlek ile yaparsınız ya, ben yapamaz oldum. çünkü üç beş roll'dan sonra yine tıklamam, sonra bir kaç roll ve yine tıklamam gerekir (9 oldu) hale geldi (10)

lütfen yardımcı olabilecek fikirlerinizi (11) benimle paylaşır mısınız?
E
13 yıl
UDF dosya sistemi?
Merhaba,

Bilgisayarımdaki bazı dosyaları, ne olur ne olmaz diye bir DVD'ye yazmıştım zamanında.
Geçtiğimiz gün o dosyalar (ki büyük çoğunluğu fotoğraf) gerekti, ve DVD'yi taktım.
Ancak XP'de ve 7'de ayrı ayrı denememe rağmen DVD'yi okutamadım, UDF dosya sistemi şeklinde görünüyor DVD biçimi.

XP dosyaları topladığım tek klasörü görüyor, ama içi boş olarak algılıyor. Halbuki bilgisayarım'da 2,95 GB dolu olduğunu görebiliyorum.
W7 ise alt dosyaları görüyor, ama kopyalama işlemi yapamıyor. Aynı şekilde onda da 2,95 GB dolu olduğu görülüyor.

http://support.microsoft.com/kb/321640/tr linkinde birşeylerden bahsedilmiş, ama daha pratik ve anlaşılır bir çözüm vardır belki diye sormak istiyorum.

Bir de ben ne yapmış olabilirim de bu dvd'yi udf olarak kaydetmişim? İlk defa yazdırmadım ya..

Şimdiden teşekkürler.
E
13 yıl
2001 corolla - cam motoru
Merhaba,

2001 model aracımın ön sol (sürücü tarafı) cam motorunun değişmesi gerekiyormuş. Zira, otomatik (tek dokunuşla) kapama fonksiyonu çalışmıyor, daha doğrusu çalışıyor ama cam kapandığı zaman sıkışma korumasına geçip yarıya kadar tekrar iniyor. Bazen de inen cam hiç kapanmıyor :)

Bugün yetkili servisi aradım ve fiyat aldım. Sadece malzeme için 580 TL + KDV, ve en az 15 gün süre istediler!!!!!!!!!!!

Bu parçayı internette bulabilir miyim? Veya forumda bana yardımcı olabilecek var mı?

Teşekkürler.
E
14 yıl
Isı yalıtımı hk - mantosür
Merhaba,

Oturduğum siteye doğal gaz dönüşümünden evvel ısı yalıtımı uygulaması yaptırmak üzereyiz.

Klasik mantolama (xps/eps/karbonlu eps) yanında bir de aşağıda linkini verdiğim firmanın "mantosür" uygulaması ile karşılaştım.

Başka bir malzemeye gerek duyulmaksızın yalnızca 10-15 mm uygulama neticesinde klasik tip mantolamadan yerine göre daha yüksek performans elde edildiği iddia ediliyor.

http://www.konizma.com.tr/

Bu tip bir uygulama yaptıran veya gören var mı?

Özellikle Konya ve Antalya'da sıkça uygulanmaya başlanmış. Buralardaki forum kullanıcıları bana yardımcı olabilir mi?

Şimdiden teşekkür ederim.

(not: konu ilgili bölüm altına taşınabilir)
E
15 yıl
E75 - Dondu!
Zaten ısınamamıştım telefona nedense, şu rehber olayındn sanırım.

Bu sabah alarmı çaldı, erteledim, ve yeni alarm çalmadan telefonu açma gafleti(!)nde bulundum. Artık açıldıktan on saniye sonra donuyor, haliyle şebeke bulamıyor, menüsüne ulaşılamıyor vs vs vs.

Format kodu nedir, bilen var mı?
E
15 yıl
BORA - Otomatik kullananlar
Merhaba,
Aracımı değiştirmeyi düşünürken hiç aklımda olmamasına karşın 2004 model Otomatik Bora'yı, fiyat ve km avantajları nedeni ile düşünmeye başladım.
Bu araçtan kullananlar görüşlerini yazabilirler mi?
Otomatik şanzımanla sorun yaşayan var mı? Tüketimi nasıldır? vsvsvs
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.