M

Teğmen
10 Ocak 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
31 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
11 yıl
TEFAL SMART POWER CAM HAZNELİ BLENDER SET
Tefal kalitesine güvenip,evde kullandığımız eski tefal ürünleride referans alarak çok fazla araştırmadan piyasada ondan çok ucuza bir çok benzer model varken tefal blender set aldık . 130 tl gibi bir fiyata cam hazneli bir modeli var "SMART POWER CAM HAZNELİ BLENDER SET" işte onu aldık. Kalitelerinin çok düştüğünü, ürünün çok fazla denenmeden ve testlerden geçirilmeden piyasaya sürüldüğünü düşünüyorum. Ürünün cam tasarımında sorun var. cam kase doğrama işlemi sırasında kenarlardaki boşluklardan(oralar tam kapanmıyor) hep dışarı fırlatıyor. Özellikle domates vb. sulu ürünlerin doğranması sırasında. Diğer bir durum Cam haznenin yapısı nedeniyle içine konulan ve parçalanacak madde üst kenarlara toplanıyor(çünkü üst kenarlarda ciddi bir boşluk var) toplanıyor ve bıçak onlara değmeden dolanıyor ortalıkta. Biz ürünü alıp bu tecrübeyi yaşadıktan sonra diğer markaların benzer ürünlerine baktım onlarda o tarz sıkıntılar varmı diye ama diğerlerinde bu sorun top benzeri yapılan hazneyle çözülmüş, yani bıçak kaçacak yer bırakmıyor içindeki nevaleye. Kalitesine güvenip o kadar para verip gözü kapalı aldığımız Tefal bizi hayal kırıklığına uğrattı.İşin kötüsü ve beni üzen tarafı müşteri hizmetlerini arayıp "bakın bu ürününüzde böyle bir sıkıntı var, sanırım çok fazla denenmeden piyasaya sunuldu buna bir çözüm üretebilirmiyiz dediğimde?" çok fazla ciddiye alınmamam oldu. O yüzden bu ürünü ve herhangi bir tefal ürününü alırken biraz daha fazla araştırmak gerektiğini düşünüyorum artık.Bu yazıyı ürünü almayı düşünen insanlara fikir vermek amacıyla yazdım.Ben fazla araştırmamıştım ama araştıranlar benim yazımı okurlar ve biraz daha araştırma gereği hissederler belki :)
M
12 yıl
AVEA KAMU HATLARIYLA ASLINDA NE YAPIYOR
Çok uzun süreden beri Avea kamu tarifelerini kullanıyorum. Geçen aylarda sabit ücreti 35 civarında olan faturama 88 tl civarı fatura gelince tepemin tası attı. Tüm yönleriyle bu durumu araştırmaya karar verdim. Müşteri hizmetlerini aradım. Bana verilen Her yöne 1000 dakikanın yarısını bile kullanmamışım, benim fatura limit aşımı falan değil mesajdan kaynaklanan bir fatura imiş. Bayram falan derken 40-50 civarı bir mesaj göndermişim. ve bizim 35 tl olmuş 88 tl (gerçi hiç 35 olmadı ya).

Avea bize güya paket veriyor iki mesaj gönderiyorsun fatura 50 tl oluyor. İnsan böyle bir pakete 50-100 sms eklemezmi ? Avea eklemez çünkü eklese nasıl söğüşleyecek bizi? Buna çözüm üretmek adına avea nın tüm paketlerini inceledim. Gördüm ki aslında avea nın kamu paketlerinin hiç bir cazipliği yok. Diğer paketleri kamu paketlerinden daha iyi. Kamu paketleri aslında birer tuzak. Aradım müşteri hizmetlerini (100 mesaj-100 mb internet- 500 dakika her yöne şeklinde bir paket) şu paket bana uygun buna geçmek istiyorum dedim. Siz ona geçemezsiniz dediler. O belirli kamulara imiş.

Sonra her şeyi içinde başka bir tarife farkettim(yok yok tarifesi) hemen internetten detaylarına baktım biz onada geçemiyoruz. O yeni avlar için oluşturulmuş bir tarife imiş o yüzden biz ona da geçemiyor muşuz. Avea haklı tabi ki bizi zaten yoluyor, bize niye kampanya yapsın ki? Yeni kazlar lazım bu kampanyayı onlar için yapmış.(Eğer olmasa bu şekilde yapılmış bir kampanya isteyen herkesi kapsar yani isteyen herkes geçebilir. Ama biz buna alıştık o yüzden çok kötü gözükmüyor ama aslında ne kadar iğrenç bir şey ki resmen tuzak kuruyorsun ve diyorsun ki bana gelirsen sana bunları vereceğim eee geldim sonra ne vereceksin? diye o kişilerin düşünmesi lazım. O kişilere ben şunu söylemek istiyorum gelirsin ve her şey gelene kadar. Bu şebeke yıllardır kendi hattını kullanan kullanıcının haklarını koruyamayan bir şebeke seni mi koruyacak?

Aynı şekilde zırt pırt şebeke değiştiren biri Avea'da kaç ay kalır acaba? Avea bunun hesabını yapıyor mu? Ben söyleyeyim kampanyanın kaymağını yiyene kadar.Evet kampanya bitince başka şebekeye.

Avea' ya şunu tavsiye ediyorum uzun süredir hattınızı kullanan insanlar içinde kampanyalar yapmalısınız. Şu an araştırıyorum tüm şebekeleri mesajı interneti içinde bir paketi hangisinde bulursam yıllardan beri kullandığım AVEA hattımı ona taşıyacağım. Avea müşteri hizmetlerini kaç kere aradım anlattım ama bu duruma bir türlü çözüm üretemedik.
M
14 yıl
VATAN BİLGİSAYARA DİKKAT
Bundan İki hafta önce VATAN BİLGİSAYARDAN internet üzerinden 1 Adet Nokia 6720 Telefon siparişi verdim.
Vatan bilgisayardan daha önce alışveriş yaptım ama internet üzerinden ilkkez alışveriş yapıyorum.

-Şimdi hikayeyi kısaca özetleyeyim ben:
Kargoya ürünü iki hafta önce pazartesi günü verdiler .Çarşamba günü onsekizde UPS kargo ürünü bana teslim etti.
Akşam paketi açtım;
Ekranda menü bir ikonda takılıyor, görüntü takılıyor ama aslında devam ediyor çünkü aç deyince başka bir şey açılıyor geri deyince bu sefer yine takılıyor,bir iki kere deneyince komple mavi bir ekran çıkıyor.Öyle kalıyor.Neyse kısaca ürünün arızalı olduğunu fark ettim.
Perşembe sabahı VATAN BİLGİSAYARI aradım tekrar, UPS kargoya yönlendirdiler.Kargo ancak cuma günü alabileceğini söyledi. Neyse bin bir eza ve cefayla ürünü kargo görevlisine Cuma akşam 19:00 da teslim edebildim. (Eda ve cefa dedim çünkü ben Kargo firmasını aradığımda not alan kişi kargo görevlisine söylememiş o yüzden kargoyu almayı uğramamış bende vakit bayağı geçoldu niye gelmedi bu kargo diye aradım neyse yoldan dönüp geldi falan filan).
Pazartesi 11 gibi Vatan Bilgisayar Müşteri Hizmetlerini Aradım. Ürün ellerine ulaşmıştı.
-48 saat sonra size dönülecek dediler
O andan itibaren Yaklaşık olarak 60 saat bekledim Ama kimse dönmedi üçüncü gün ben aradım kimsenin tındığı yok. Ciddiye bile alınmadık tabiki. Hatta sazı eline alan hemen azarlamaya bile başlıyor.
-"Sonuçlanınca arayacaklar işte" diyerekten telefonu kapatıyorlar.
-Ama 48 saat denmişti diyorum.Neyse 48 i ağzıma sokup kapatıyorlar telefonu.
O hafta bitti Cumartesi günü oldu (48 saat denilen süre bir haftaya yaklaştı).
Öğleden sonra saat 14:00-15:00 gibi aradım.
Çıkan beyefendi:
-Tamam dedi servis onayladı ürünün arızalı olduğunu.
Eee lütfetmiş biz biraz salağız ya aldığımız ürünün arızalı olduğunu bilemiyoruz. Sizin servisiniz olmasa ne yapardık bilmiyorum. Yani biz bir hafta sadece servisin ürünün arızasını onaylaması için bekledik kısaca.
-Peki hani dedim sonuçlanınca arayacaklarını söylemişlerdi? Kimse aramadı beni?
-Haftaya arayacaklardı sizi dedi.
(Ama vatan pcden kimsenin arayacağına inanmıyorum ben o ayrı konu, çünkü hiç o etkiyi uyandırmıyorlar)
Ben çok sinirlendim
-Tamam dedim istemiyorum sizin ürününüzü, iade edin paramı dedim o sinirle.
-Tamam Beş iş günü içinde teslim edilecek dedi
Sonra kredi kartı dökümüne bakmak aklıma geldi. Ve işlemin hemen arkasından kredi kartından paranın çekilmiş olduğunu ve bir iki gün sonraki hesap kesim tarihinde bunun o aya yansıdığını gördüm. Neyse bu parayı ödemem gerekiyordu(en azından o ayki taksiti).
Bari aynı fiyata yakın başka bir ürün(aynı üründen bu yaşadığım sıkıntıdan dolayı uyuz oldum sanki bana hepsi öyle gibi geliyor artık) alayım hem işim görülsün hem parayı boşa yatırmamış olayım diye düşündüm.
Bu gün aradım ve anlattım düşüncemi:
-Tamam dedi bayan konuyla ilgili 48 saat içinde size dönecekler dedi. İşte yine 48. O aslı astarı olmayan ve sonuçta kimsenin aramadığı 48 saatler,
Neyse bizim iş çıkmaz ayın son çarşambasına kaldı anlayacağınız.

Şimdi Hikaye Bu:
Soruyorum size insan bir ürünü niye alır?
İhtiyacı vardır o yüzden değilmi. Kimse keyfi bir şeyler almaz, En azından normal insanlar için bu böyledir. Bende ihtiyacım vardı o yüzden aldım. Ama üçüncü hafta oldu hala hiçbir ihtiyacıma cevap vermedi üstelik avea’ nın bana verdiği tüm konuşma limitim bitti (çünkü her aramada yaklaşık yarım saat bekledim 5-6 kere aradım siz tahmin edin artık).
-Ben Vatan Bilgisayarın güvenli, müşterisine karşı saygılı, Kaliteli hizmet verme yarışında bir firma olduğunu düşünüyordum daha önce. Ama hiç öyle değilmiş. Ben mağduruyetimden ziyade Bu konudaki hayal kırıklığımından dolayı çok üzüldüm.

HİKAYEDEN ÇIKACAK MESAJ ŞU:
-EĞER YETERİNCE BOOOOL VAKTİNİZ VARSA VE SİZİN KULLANDIĞINIZ ŞEBEKE SABİT VE DİĞER HATLARI ARAMAK İÇİN SİZE BENDEN DAHA FAZLA SÜRE VERİYORSA (BENİM SÜREM 4-5 SAAT FALAN SANIRIM)
VATAN BİLGİSAYARDAN İNTERNET ÜZERİNDEN ALIŞVERİŞ YAPIN.
-EĞER BU YETERLİLİKLERE SAHİP DEĞİLSENİZ SİZE EN YAKIN VATAN MAĞAZANIN YOLUNU TUTUN BENCE.
M
17 yıl
SONYERİCSSONA mail
Yazdıklarımla ilgili polemik yapasınız diye yazmıyorum arkadaşlar sadece sony areicssona attığım bir maili buraya koymak istedim.
Mail Şu Şekilde:
"Sony ericssonu önce çok beğeniyordum ve büyük güven duyduğum bir
firmaydı ve bu yüzden çevremdeki tüm arkadaşlarıma,
akrabalarıma kısaca çevremde telefon alacak herkese hatta (www.donanimhaber.com
adresinde arama yapıp ulaşabilirsiniz) forumlarda
Sony Ericsson un gönüllü avukatlığını yapıyor(şimdi kendime kızıyorum) Sony ericsson un
modellerini tavsiye ediyordum ve onlarda alıyordu(Benim bu konudaki bilgime
güvendiklerinden).Ama yaşadığım birkaç olaydan
sonra artık kimseye tavsiye etmiyorum daha doğrusu buna cesaret edemiyorum.
Artık yeterince dürüst olmadığınızı kalitesiz ürünler ürettiğinizi ve sattığınız
malın arkasında durmadığınızı düşünüyorum.
Bu olaylar Nelermi?
1-Bir yakınıma aldığım bir sony ericsson telefon arızalandı.
Maslak bana yakın olduğu için ilk oradaki genel merkeze gitmek
aklıma geldi ve gittim.... gitmez olaydım....Orada bir bayan var ismini vermiyorum
gerekte duymuyorum çünkü benim gözümde o bayan firmayı temsil ediyordu ve
sony ericsson o anda bitti gözümde.Bana aynen orada duran paspas gibi davrandı
bayan suratıma içinde ne var ne yok kustu.Ve beni ordan bağıra çağıra gönderdi.Yazıklar olsun
Se yakıştıramadım sana bunu. satarken güzeldi demi?
(Sonra o telefon nemi oldu? Götürdüm beşiktaşa verdim ordan servise bir hafta sonra geldi
Üç hafta kullanıldı tekrar servise götürüldü bu sefer iki hafta kaldı tekrar geldi şu an
çalışıyormu diyecekseniz yine arızalı ama idare et o şekilde dedim yakınıma ben servis yollarında
şehit olacağım yoksa-Arızası Ses çok azgidiyor-geliyoridi)
Sony Ericsson"a: Siz para verdiğiniz ve bünyenizde çalıştığınız her
elemana firmanızın ürününü kullanan her birey
değerlidir vizyonunu veremezseniz Sonunuz SİEMENS Mobile gibi olur.
2-Üç ay önce aldığım bir sony ericsson w810i cep telfonum vardı üç ayda telefonun
vavigasyon tuşu siyahlaştı ve metalik boya soyulmaya başladı. Bu aslında olabilecek bir durum
ama telefon alınalı bir ay olmadan bu gerçekleşirse ben bu işe kızarım.
Ha diyceksinizki Servise götür.Ben her aldığım telefonu üçbeş kez servise götürecek
servis yollarında harcayacak o kadar vakti olan bir insan değilim.Kaldiki her servise
götürme insanın saatlerine maloluyor.
Kaldiki Ben takip ediyorum son dönemde insanlarda
bu tür sorumsuz personel ve kalitesiz malzemeden oluşan arızalar yüzünden sonyericsson"a
insanlarda bir güvensizlik oluştu bende temkinli olmanızda fayda var.Siemens Mobile'i Gördük.

SAYGILARIMLA
M
18 yıl
KONTun SAMSUNG Garantisi
Arkadaşlar geçen yıl yeni doğacak kızımı çekmek için teknosadan Samsungun 103i model dijital kamerasını aldım. Kamerayı fazla kullanmadım,haftada bir yada birkaçgüne bir kızımın görüntülerini çektim o kadar. üzerinde bir kaset gelmişti onu doldu yine teknosadan 5li Sony kaset aldım onunda sanırım dördünü çektim. iki ay önce çektiğim kaseti izlerken izlerken birden ekranda bir uyarı çıktı. Kamera kaseti sarmıştı.ve o kaseti artık kullanılamayacak şekilde ezmişti yani içini. Kasetten kaynaklandığını düşündüm ve Onu çıkarttım daha önce oynattığı hemde o gün izlediğim başka bir kaseti koydum. Yine aynı hatayı verdi çıkarttım o kasetide bozmuştu. O kaset benim için önemliydi çünkü birkaç ay önce kaybettiğimiz kayınpederimin tek görüntüleri o kasetteydi ve gitti kaset. ben başka kaset koymadan servise götürdüm. Malesef servis olayı tam bir fiyasko adamlara derdimi anlatamadım iki saat. çünkü adamlar başka dilden konuşuyor. Eğer sizinde işiniz düşerse dil öğrenmeden gitmeyin, ben diyorumki bu kamera bu kasetleri bozdu, adam bana senin kasetler bozuk diyor. Tamam işte diyorum kamera kasetleri bozuyor diyorum. Neyse kısaca adamlarla iletişim çok zor. En sonunda bıraktım oraya kamerayı.
Bir hafta sonra ben aradım (Baktım onların aradığı yok). Kamera hazır dediler gelip alabilirsin gittim servisin olduğu yer bana biraz uzak ancak öbürsü gün gidebildim. Aaaa dediler sizin kameranın pilini beşiktaşta unuttuk dediler yarın getiririz kamerayı pil gelince alın dediler. iyi dedim öbürsü gün yine gelmedi neyse bir haftadan fazla da öyle bekledim. En sonunda aldım eve geldim daha önce çektiğimiz görüntüleri izlemeye başladım bir saat falan izledim yine aynı görüntü belirdi kaseti açtım o kasetide bozdu. Tekrar servise götürdüm. Yine serviste bu gün gittim adamın beni bir dövmediği kaldı. Kameranın bir şeyi yok diyor kasetler bozuk diyor. Bende diyorumki kasetleri bu bozdu. Bizim kaseti bozmadı diyor.
Ben teknolojiyi iyi kullanan birisiyim kullanma kılavuzunu okumadan kamerayı bile açmadım. Kasetleri de gözüm gibi korudum.Bozulma falan ihtimali yok.Eğer kaset bozuksa neden bir süre oynatıyor sonra bozuyor kasetlerin Yanında bir sürü disket cd falan var. eğer bozulacak bir durum olsa disketler çok kolay bozuluyor onlar bozulurdu.
NEYSE KISACA SAMSUNG 103İ KAMERAYI KIZIMI ÇEKMEK İÇİN ALDIM KIZIMIN ADAM GİBİ BİR GÖRÜNTÜSÜNÜ ÇEKEMEDİM . ÇEKTİKLERİMİ DE GERİ BOZDU. GÜNLERİM SERVİS YOLLARINDA GEÇİYOR. EĞER BEN ÇEKTİĞİMİ İZLEYEMEYECEKSEM NE YAPAYIM O KAMERAYI. KISACA SAMSUNG KAMERALARDAN UZAK DURUN AYRICA KONT UN GARANTİSİNEDE FAZLA GÜVENMEYİN. BİRDE YAZMIŞLAR KUTUNUN ÜZERİNE KOCAMAN "KONT GARANTİSİ ALTINDA" DİYE. BEN ALDIM BİN KERE PİŞMAN OLDUM SİZ PİŞMAN OLMAYIN DİYE BUNLARI SİZİNLE PAYLAŞTIM.
M
18 yıl
Dlp, Projeksiyon
Ya arkadaşlar belki çok sıradan bir soru olacak ama benim bildiğim dlp projeksiyon demek benim bildiğim, Ama projeksiyon tv lerle DLP tv ler ayrıymış gibi bahsediliyor. Kafam biraz karıştı Biraz bilgilendirseniz beni. Samsungun
Su modeli ile:
http://www.teknosa.com.tr/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=119992885&CS_Category=_SBA_118_1662_160_306&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU&T_Category=_PROJEKSIYON_TV118
su modeli arasında:
http://www.teknosa.com.tr/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=119993470&CS_Category=_SBA_118_1662_160_306&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU&T_Category=_PROJEKSIYON_TV118
NE FARK VAR BİRAZ AÇABİLİRMİSİNİZ OLAYI?
M
18 yıl
SONY ERİCSSON PORTLARINDA SORUN
Se şu kulaklık vs. Girişlerine bir çözüm bulamadı. Burdan se yetkililerine seslenmek istiyorum siz o girişin orjinal birsey olduğunu zannediyorsunuz sanırım(Çünkü her çıkardığınız yeni modelde bunu değiştirdiğinizi ümit ederek bakıyorum ama bakıyorum hala aynı bu ısrarınızdan bunu analıyorum) ama bu tam bir baş belası. Yok temas etmez yok araya toz girer yok aradaki o bakır parçalar yamulur. Bir sürü kıl durum. Her se kullanıcısı mutlaka bu durumla ilgili en az bir kere sorun yaşamıştır. O ericssonun mp3 çalarıyla basladı bu olay takardım tepki yok telde temas etmezdi zor zar temas ettirirdim, küçük bir oynamada tekrar gider. Birkaçgün dayanabildim bu işkenceye oda verdiğim paranın hatırına sonra kaldırıp attım. Sonra t310 da kamera olayım oldu.Yok Temas etmezdi, Yok tam fotoğraf çekmek için tuşa basınca oynar öylece kalırdı. Şu an k700i de aynı sorun, kulaklık takıyorsun küçük bir oynamada ses yok. DEğişmiş dediler arkadşımızın birinde k750yi inceleme ve kullanma şansım oldu aynı yuvayı biraz derinleştirmişler yine sorun yapıyor. Kardeşimde k600i var oda kulaklıktan radyo dinlemek için mücadele veriyor ama aynı. Wolkman serisine 3.5 jak yapılmış güya, ama telin altına o parçayı takınca anlamı kalmıyor. Çünkü Yine aynı sorunlar olabilir. Doğrudan telefona 3.5 lik giriş koymanız lazım yoksa bu olay hikaye.Şimdi bu yazdıklarımla ilgili bir sürü yorum yapılacak Yok bende olmuyor falan diye.Bende se kullanıcısıyım ve hemen hemen tüm modellerini bir şekilde kullandım, kendimizi kandırmayalım bu sorun oluyor bunu hepimiz biliyoruz hepimizin başına bu sorunlar geliyor. Ben Bunları buraya bir kullanıcı olarak çözüm üretmek için yazıyorum. Polemik yaratmaya hiç niyetim yok. Se,nin Müşteri hizmetlerine daha önce yazdım bunu ama sanırım fazla ciddiye alınmadı.
M
19 yıl
W550i nin Ekranı
w550i kullanan arkadaşlar:
Bu w550i nin ekranı w800i ve k750i nin ekranından büyükmü? Yan yana getirip karşılaştıran oldumu?eşit gibi geliyor bana. Ama yan yana getirip karşılaştırmak gibi bir şansım olmadı. Birkaç yerde büyük diye yazmışlardı.
M
19 yıl
Samsung D103i
Arkadaşlar bende bu kamera var. Bunun 1394 portundan aktarılan görüntü kalitesi nasıl?Usb den çok kötü oluyor. Birde Memori karta video çeken oldumu? ordaki video kalitesi nasıl?
M
19 yıl
Sonyericsson P200
Bu telefona ait hiç fotoğraf ve bilgi gören oldumu? nasıl birşey?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.