R

Yüzbaşı
01 Şubat 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
69 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
R
geçen yıl
Klima sıvı altı tesisat iç ünite yeri tespiti
Merhabalar. Evimizin balkonunda klima dış ünite bağlantısı için bir kutu var ve kutuda 4 bakır kablo, 2 de iç üniteye giden elektrik kablo borusu var (elektrik kabloları çekilmemiş). Evin elektrik kutusunda da iki adet "klima" diye etiketlenmiş şalter var ve şalterler hatta bağlı, kablo ev içinde bir yerlere gidiyor.
Sorun şu ki ev içinde sıva altındaki klima borularının nereye gittiğini bulamıyorum. Ev içinde klimaya dair herhangi bir kutu buat kablo vs yok. Duvar tıklatmaktan ellerim ağrıyor ama bulamıyorum maalesef :D Balkondan kılavız geçirip sesini dinlemeyi denedim ama başarılı olamadım, sesin tam olarak nereden geldiğini tespit edemedim maalesef.

Bunu bulmanın daha düzgün yöntemi var mıdır, varsa nedir? Teşekkürler

Edit: balkondaki kutunun fotoğrafı


< Resime gitmek için tıklayın >
R
10 yıl
Acil çamaşır makinesi önerisi
600-700 tl civarı çamaşır makinesi alacağız anneme. Bugün yarın almamız gerekiyor malum acil. 15 yıllık makinesi artık dayanamadı yedek parçaları da bulunmuyor zaten. Ama kafam karıştı, bir makineye kimisi güzel derken kimisi kötü diyor. Önceki kullandığı gibi kaliteli makine önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar. Lütfen kullandığınız ürünlerden edindiğiniz tecrübelere dayanarak ürün önerisi yapar mısınız?
R
10 yıl
Windows 7 x64 bluetooth dongle sorunu
Bluetooth mouse kullanıyorum, ancak şu an kullandığım bilgisayarda bluetooth yok. Bu yüzden şu ürünü aldım : http://www.hepsiburada.com/liste/tecom-cyber-blue-smallest-usb-v21-bluetooth/productDetails.aspx?productId=bd72531&categoryId=319

Şimdi sorun şu : Bilgisayara bu aygıtı taktığımda aygıt yöneticisinde Generic Bluetooth Adapter olarak görünüyor ama; üzerindeünlem işareti oluyor. Bu nedenle de kullanılmaz halde oluyor. Sürücü güncelle deyip yüklü sürücüyü ben seçeceğim seçiyorum, yine generic blutooth adapter seçiyorum; hatta bluetooth radio de seçiyorum ikisinde de sürücü yükleniyor ve sorun düzeliyor. Ve aygıt yöneticisinde bir de microsoft bluetooth numaralandırıcısı beliriyor.

Bu şekilde donanım çalışıyor, gayet normal. Ancak bir süre sonra ya da aygıtı çıkarıp takınca, veya her seferinde olmamakla beraber bilgisayarı yeniden başlatınca yine gidiyor kendiliğinden. Bu işlemi yine yapmak zorunda kalıyorum. Aygıtın driver'ı falan yok, bluesoleil var hepsinde olduğu gibi. Ama bluesoleil otomatik bağlanamıyor mouse'a.

İki gündür uğraşıyorum hiçbir çözüme ulaşamadım.
R
10 yıl
Pes 2013 sadece multiplayer kasıyor
Bilgisayarım Acer 3830TG, i5 2410m ve nvidia 540m. Bilgisayarımda pes 2013 oynuyorum tek başıma saatlerce, hiçbir problem yok kasılma donma fps düşmesi gibi. Biraz ısınıyor normal olarak ama hiçbir şekilde donmuyor. Ama iki kişi oynayınca daha 25. dakikada fps düşmeleri başlıyor, hatta arada hoparlörlerden cızırtı sesleri geliyor genelde taraftar bağırdığında, ve bu olunca daha da düşüyor fps. Aynı oyunu bir sürü bilgisayarda oynadım hatta aynı konfigürasyonlu bilgisayarlara bile kurdum ama hiç böyle bir şey görmedim. Drivlerların tamamını yeniden kurdum güncelledim Pesi kaldırdım yeniden kurdum direct x aynı şekilde. Ama sorun çözülmüyor. Arkadaşlar lütfen fikri olan söylesin
R
11 yıl
USB Wireless Uzatma kablosu Sorunu
Aarkadaşlar merhabalar. Bİliyorum ki internette ve dh'de USB Wireless adaptörleri kablo ile uzatma konusunda bolca şey var. Ve zaten faydalandım bunlardan. Benim sorunum bilgisayarın 12-13 metrelik kablo ile adaptörü tanıması, hiç hata vermemesi ancak dongle'ın hiç ağ bulmaması.

Kablo yapımında bilgiğimiz cat5 kablo kullandım. İlk olarak halihazırda kısa bir uzatma kablosunu kesip arasına cat5 uzatmayı yerleştirmiştim. Ve de bunu yaparken hem cat5 kablom 15 metreydi, hem de cat5 içindeki 8 kablodan sadece 4 tanesini kullanmıştım. Bu halde bilgisayar hiçbir aygıtı tanımadı. USB aygıtlardan biri çalışmadığından.... hatası aldım. Ya da kabloyu sürekli çıkarıp takıyormuşum gibi oluyordu.

Ben de gidip bir dişi bir erkek usb jack aldım. 15m olan kabloyu 12-13 metreye indirdim ve de cat5 içindeki kabloları ikişer ikişer kullandım. Lehim vasıtasıyla bağlantıları hallettim. Şimdi kablo çok iyi çalışıyor. USB bellek vesaire takıyorum gayet iyi bilgisayar hemen görüyor. Wireless adaptörü de görüyor. Hiçbir sorun yok. Ancak gelgelelim wireless adaptör ağ bulamıyor. Adaptörde hiçbir sorun yok. Tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?
R
11 yıl
Casper w765s işlemci upgrade
Arkadaşlar elimde casper w765s model bilgisayar var. Netbook kullanıyordum ama bunu kullanmaya karar verdim. Ancak işlemcisi ve rami çok kötü.

Öncelikle bu bilgisayarın işlemcisi her yerde intel t4400 (core 2 duo, 2.20ghz hız 1mb cache, 800 fsb, 478 pin) olarak yazıyor. Ancak enteresandır kıi bu bilgisayarda celeron 2.20 ghz işlemci var. Bilgisayar tamir falan da görmemiş. Nasıl böyle oluyor anlamadım gitti.. Dahası yine 2 gb yerine 1 gb ram var bu bilgisayarda.

Her neyse efendim. Sadede gelecek olursak yükselteyim en azından işlemciyi vesaire diyorum. Ancak bu anakart da nasıl bir anakartsa hangi işlemcileri destekler, hangi rami maksimum kaça kadar destekler hiçbir bilgi yok. Öğrenebilmek için bilgisayarı söktüm. Anakart modeli 6-71-m74s0-d06a GP diye bişey. İnternette anakart satılıyor ancak hiçbir yerde neleri desteklediğini bulamadım..

Bilgi sahibi yardımsever arkadaşlar Allah aşkına bana deyin, nedir necidir bu :D
R
12 yıl
Uzaktan Kumandali araba pil kapasitesi artirma
Elimde sarjli pille gelen uzaktan kumandali bir araba var, ancak beraberinde gelen pil 600mah ni-cd pil (4 adet aa pil birbirine bağlanmış) ve cok çabuk tükeniyor. Bunların yerine yüksek kapasiteli (1800mah gibi) li-on piller alıp aynı şekilde bağlayarak kullansam problem olur mu ya da ne degisir? Bilgisi olan yardım ederse süper olur :)
R
12 yıl
Usb A -- 2 erkek to 1 Dişi kablo yardım
Tam olarak böyle bir kabloya ihtiyacım var.. Elimde normal 1.5 metrelik USB uzatma kablosu var. Ama onun Erkek uç kısmına bir tane daha erkek uç eklemem lazım harici hddlerin 5pinli kablolarında olduğu gibi.. Şu kablo yani ihtiyacım olan : Ebay

Hiçbir yerde bulamadım mecburen kendim yapacağım.. Acaba kablo içindeki kırmızı (5V) ve siyah (GND) kablolarını ekstra bir erkek USB soketinin karşılık gelen pinlerine bağlarsam yeterli olur mu? USB işleri enteresan işler en ufak şeyde bilgisayar tanımıyor cihazları o nedenle bilirkişilerden yardım beliyorum :)
R
14 yıl
TP-Link tl-wn722n anten hakkında önerileriniz lazım arkadaşlar
Şu linkteki : TP-WN722N ürünü msi wind u100 netbook'ta kullanıyorum. Ancak çekim gücü beraberinde gelen anten ile (galiba 4 dbi) isteklerimi karşılamamakta. 8dbi olan aynı marka şu anteni almayı düşündüm : 8dbi tplink anten Ancak onun da yorumları pek yararlı olmadığı yönünde ve bu yüzden tereddütte kaldım. Yüksek çekim güçlü bir anten olarak ne önerirsiniz? Rastgele alıp pişman olmak istemiyorum
R
14 yıl
amazon.com alışveriş
merhabalar. amerikadan gelecek tanıdığıma kulaklık siparişi vereceğim ve amazon.com'da kulaklıklar çok ucuz. bu kulaklıkların fake olup olmadığını nasıl anlayabilirm ya da anlayabilir miyim, buraya güvenebilir miyim?
örnek:http://www.amazon.com/Sennheiser-CX300-B-Earbuds-Black/dp/B000E6G9RI/ref=sr_1_3?ie=UTF8&s=electronics&qid=1273325372&sr=1-3
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.