O

Onbaşı
04 Eylül 2026
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
4 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
O
2 hafta
Garlictos 1.7 çıktı - tek başıma yaptığım Brotato tarzı oyun (ücretsiz, internetsiz)
Selam arkadaşlar, bu ay başında burada ilk oyunumu paylaşmıştım, öğrenciyim ve bir yıl boyunca derslerin arasında tek başıma Godot ile yaptım. Birkaç kişi denemiş, gelen yorumlara göre oyunu epey değiştirdim, onu paylaşmak istedim.

Bilmeyenler için kısaca: sarımsak bir karakteri oynuyorsun, silahlar kendi kendine ateş ediyor, sen sadece kaçıp 20 dalga hayatta kalmaya çalışıyorsun. Dalga aralarında market var, aynı silahtan iki tane alınca birleşip bir üst seviyeye çıkıyor. 20. dalgadan sonra sonsuz mod açılıyor.



< Resime gitmek için tıklayın >
1.7 ile değişenler:
- ucuz telefonlarda donmalar yaklaşık %90 azaldı (dalga başlarken takılıyordu, sebebi saçma bir hataymış)
- 6. dalga çok zordu herkes orda ölüyordu, yumuşattım
- dirilme hakkı 1den 3e çıktı
- yazılar büyüdü, telefonda okunmuyor diye şikayet gelmişti haklılardı
- 157 eşyanın hepsinin açıklaması yeniden yazıldı

< Resime gitmek için tıklayın >

Reklam konusunda dürüst olayım: ilk paylaşımda zorunlu reklam yok demiştim, 1.7de iki tane kısa geçiş reklamı ekledim (8. dalga bitince ve ölüp menüye dönerken). Dirilme reklamları isteğe bağlı.
< Resime gitmek için tıklayın >


Fragman:

Videoyu izlemek için tıklayınız
Play Store:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.garlictos.omer

Deneyen olursa kaçıncı dalgada öldüğünüzü yazarsanız çok sevinirim hocam. Play Storea bir yorum bırakırsanız da inanın çok faydası oluyor, oyunda neredeyse hiç yorum olmadığı için kimse görmüyor.
O
geçen ay
Bir yıldır derslerin arasında yaptığım ilk oyunum yayında: Garlictos (kendi projem)
Merhaba arkadaşlar. Öğrenciyim ve bir yıl boyunca derslerin arasında, akşamları uğraşarak ilk oyunumu bitirdim. Geçen hafta Play Store'da yayınlandı, adı Garlictos. Godot 4 ile tek başıma yaptım.

Brotato tarzı bir dalga hayatta kalma oyunu. Silahlarınız otomatik ateş ediyor, siz sadece hareket edip kaçıyorsunuz. Yirmi dalga var, aralarında seviye atlayıp market açılıyor. En sevdiğim kısım silah birleştirme: altı slot var ve aynı iki silah birleşip daha güçlü bir seviyeye çıkıyor. Çanta dolunca oyun kendiliğinden birleştirmeye başlıyor, bu yüzden markette ne alıp ne sattığınız gerçekten önemli. Yirminci dalgadan sonra sonsuz mod açılıyor. Dört farklı karakter ve oyunlar arası kalıcı geliştirme tapınağı da var.

Bir şeyi özellikle belirtmek istiyorum: oyunda zorunlu reklam yok. Dalga arası reklam yok, ekranın altında banner yok. Sadece kendi isteğinizle izlediğiniz ödüllü reklam var, mesela ölünce dirilmek için. Bir de destek paketi var ama hiçbir şey onun arkasına kilitlenmiş değil. Herkes reklam koymamı söyledi ama kendimin oynamak istemeyeceği bir şey yapmak istemedim.

Çevrimdışı çalışıyor, yaklaşık 117 MB ve Android 7 ile üzeri destekleniyor. Türkçe ve İngilizce dil seçeneği var.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.garlictos.omer&referrer=utm_source%3Ddonanimhaber%26utm_medium%3Dforum%26utm_campaign%3Dlaunch

Denerseniz en çok işime yarayacak geri bildirim şu: ilk oynayışınızda kaçıncı dalgada öldünüz? Oyunu o kadar çok test ettim ki artık zor mu kolay mı kendim anlayamıyorum. Dengeyle ilgili her türlü eleştiriye açığım, teknik bir merakınız olursa da seve seve anlatırım.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.