K

Yarbay
21 Aralık 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
11 üye
Görüntülenme (?)
478 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
2 hafta
silinebilir
Silinebilir
K
geçen ay
Asus A320M-K M2 SSD ye sistem kurunca \"your device ran into a problem\" mavi ekran hatası
Asus A320M-K anakartta Samsung ve Dahua 256 GB m2 ssd ye windows 10 ve 11 kurunca

"your device ran into a problem and needs to restart we're just collecting some error info" mavi ekran hatası alıyorum. Anakartı 2023 Şubat ayında aldım, ilk günden beri bu hatayı alıyorum. Ancak sistemi normal bir SSD diske kurunca hiç bir sorun yok. 3dmark testi sırasında mavi ekran hatası beliriyor.

2 farklı dual ram kit
farklı 3 ekran kartı
ram leri 2133 ve 3000 mhz olarak denedim sorun değişmedi, cpu boost açık kapalı, default ne denesem hep aynı sonuç.

2 farklı m2 ssd ve normal SSD ile test ettim. normal ssd disk ile bir sorun yok ancak M2 SSD ye sistem kurunca mavi ekran hatası iyice bezdirdi. Bir çakışma mı var? Garantiye göndersem değişim yapılır mı?

Sizce sorun anakarttan mıdır?
K
2 ay
Asus A320M-K anakart ile Ryzen 5 5600 Turbo Mod aktif (4400 mhz) kullanmak Riskli mi?
Asus a320m-k anakartımı 2 yıldır Ryzen 5 1600 AF ile kullanıyordum, dün ryzen 5 5600 işlemciye terfi ettim.

Bios tan Core Performans Boost disable yapınca işlemci hızı 3500 mhz ye sabitleniyor. Auto yapınca 3500 - 4400 arasında gidp geliyor.

İşlemci ile dark freezer x120 kule tipi fan kullanıyorum.

A320m anakartların ryzen 5 5600 işlemcinin zorlanabileceğini duydum. Bu işlemciyi Bios tan Core Performans Boost auto olarak 3500 mhz - 4400 mhz arasında otomatik hızda kullanmak anakarta zarar verir mi? İşlemci ısısı yükte 65 dereceyi geçmiyor. Yine de anakart üzerinde VRM lere zarar verir mi? Anakart garanti kapsamında, sıkıntı olursa garantiye gönderebilirim diye düşündüm.
K
7 ay
EA FC 24 SIK SIK MASAÜSTÜNE ATIYOR, STEAM DE ÇALIŞIYOR GÖRÜNÜYOR
Bende ve kardeşimde EA FC 24 açılmıyor, Haaland videosundan sonra ya da maç içinde birden masaüstüne atıyor, diğer tüm oyunlar çalışıyor. Sistem AMD ryzen 5 1600 - 16 gb ddr4 ram ekran kartı msi gtx 1060 6 gb. windows 10 64 bit sizde durumlar nasıl?

Not: oyun çalıştığı anlarda akıcı.
K
12 ay
Powerful 850VA Ups Kesintisiz Güç Kaynağı Amd Ryzen 5 1600 sisteme Yeter mi?
Powerful PL-800 850VA Line Interactive Ups Kesintisiz Güç Kaynağı sipariş verdim, 850Va 500w güce denk geliyor. Sadece Pc kasayı cihaza takacağım, overlock yok. mönitörü şebekeye bağlayacağım. Sistem ortalama 350-400w çeker diye tahmin ediyorum, asus a320m k anakart, 16 gb ddr4, gtx 1060 6 gb. psu corsair 600w 80+ . Amacım sadece voltaj dalgalanmalarından anakartımı korumak, 2 anakartım şebeke ceyranından arızalandı.
Sizce 850va ups en azından voltaj dalgalanmalarından makineyi korur mu?

Cihazın önünde tunçmatik akım koruyucu priz olacak, powerful teknik servisi ups güç kaynağı önüne akım koruyucu koyabilirsin ama akım koruyucu prizi ups güç kaynağına bağlama dedi. İkisini beraber kullanabilir miyim?

Cevaplandırırsanız çok sevinirim.
K
geçen yıl
ZIMBA İLE LED ŞERİT TAMİRİ FOTOLU MÜMKÜN MÜDÜR?
bunun tamiri mümkün olabilir mi? kırmızı led yanmıyor ama şerit ileri geri hareket edince gelebiliyor. elektronikci şeridi tamir edebilir mi? Şeridin arkasında çatlak var.
Akşam zımba çakmayı düşünüyorum. Zımba teli iletken..lehim olamayacak kadar yol dar.
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
K
geçen yıl
Pci ex1 M2 SSD Çevirici sokete takılı iken sallanıyor
Dark marka pci ex1 sokete takılan m2 ssd çevirici adaptör aldım.. Ancak sokette sabit durmuyor, yukarı aşağı pay var, sallanıyor. Çalışmasında bir sorun olmasa da kasa hafif sarsılsa sorun çıkaracak gibi duruyor. Tavsiyeniz nedir, kulağımın üstüne mi yatayım, yoksa sabitleyici tırnak var mıdır?
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
K
geçen yıl
Windows 10 kurulumu imleç te takılma sorununun çözümü
Eski sisteminiz var ve açılışta imleç yanıp sönüyor , kurulum ilerlemiyorsa usb flash kurulumunu rufus yerine microsoft usb dvd windows 7 yazılımı ile yapın. Windows 7 ismine takılmayın, windows 10 imajını usb belleğe kuruyor. Eskiden kurulumda 45 - 50 dakika imleç yanıp sönüyor ilerlemiyordu, şimdi 2 dakika içinde kuruluma geçiyor. Diğer forumlarda çözüm yok, boş yazılar. Tek çözüm budur.
K
geçen yıl
Yeni aldığım Asus Prime A320M K model anakartta lekeler Var
N11 den siparişim üzerine ulaşan A320M K model anakartın kutu içerisinde poşet üzerinde koruyucu bandı yoktu. Dikkatli incelediğimde VRM lerin solunda ve altındaki çiplerde siyah noktacıklar var. Bunlar korosyon mu oksitlenme mi anlayamadım. Sıfır kullanılmamış üründe bunların olması beni şüphelendirdi. Bu yüzden montaj yapmadım. İade etmeyi düşünüyorum.
Sıfır üründe bunlar normal midir?

İLK 2 RESİM UNBOXİNG VİDEOSUNDAN. ALTTAKİ SON 2 RESİM ELİMDEKİ ANAKARTA AİT. Unboxing videosunda lekeler yok.
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >



siparişle gelen anakarttaki lekeler, siyah noktacıklar

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
K
geçen yıl
SIFIR ASUS A320M K ANAKART KORUYUCU BANDI YOK
Ürün elime geçti, rev1.03 . Kutuyu açtığımda poşetin üstünde koruyucu bandı yoktu. Işıklı büyütecim ile baktım, zeminde hafif tortu vardı, garantisi Kasım 2023 de bitiyor görünüyor. Faturayı bildirsem garanti 3 yıla uzayacak ama 2 yıldır depoda bekliyormuş belli ki. İçime sinmedi anakart. Koruyucu bandı olmaması normal mi sizce de.

Anakart üstünde macun artığı, çizik vs. yoktu.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.