F

Yüzbaşı
20 Aralık 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
50 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
F
2 ay
LGBT\u0027ye dini ve sosyal yaklaşımda üslup
Merhaba,

LGBT üyesi kişilerin okuması için paylaşıyorum.

Her insan hayata çift cinsiyetli (Hermafrodit) olarak başlar. Sonra salgılanan hormonların tesiri ile cinsiyetlerden biri atrofiye olup gelişmeden kalırken diğeri gelişir ve böylece bebek, dünyaya erkek veya kız olarak gelir.

Ancak anne rahmindeki bu gelişim her zaman böyle tamamlanmaz. Zira "O, sizi annelerinizin rahimlerinde dilediği şekilde Yaratandır (Âli İmran 6)" buyuran Allah. "O, rahimlerin neyi eksilttiğini ve neyi arttırdığını bilendir (Rad 8) ayetinde buyurduğu üzere içimizden bazılarının yaratılışını eksik kılar.

(Androjenitik olarak tanımlanan bireylerin XY kromozomuna sahip olduğu halde kız olarak dünyaya gelmesi, kadın psödohermafroditizminde ise XX kromozomuna sahip bir bebeğin erkek olarak dünyaya gelmesi bunların arasında sadece iki örnektir).

Burası insanoğlunun iki kanat takarak göğe doğru yükselmesi ile karanlığa doğru hızla çökmesi arasındaki dönüm noktası olan hayatın sırlarından bir sır olduğundan bu konuda biraz detay verdikten sonra konumuza geri döneceğiz.

Mülk Suresinin başında Cenab-ı Hak, Hayat denen Kaos'u anlamamız için "O, hayatı ve ölümü içinizden hanginizin iyilik yarışında öne geçeceğini imtihan etmek için Yarattı." buyurur ve bize şöyle bir bilgi verir. "Sizi, endişe, açlık, mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltme ile imtihan edeceğiz sabredenleri müjdele (Bakara 155)".

Lokman suresinde Hz. Lokman'ın oğluna verdiği öğütlerden birinde ise dikkat çeken bir anahtar kelime vardır. "Sana isabet edene sabret, çünkü bu azmedilmeye değer bir erdemdir (Lokman 17)".

"Her şey zıttı ile bilinir" kaidesi gereği Allah, bu evrende ışığın, anlamını bulması için karanlığı yarattığı gibi, insanların sahip olduklarının ne anlama geldiğini anlayabilmeleri ve tam olarak şükretmeleri için; Sağlık, mükemmeliyet, güzellik, zenginlik ve güç gibi kavramların zıtları olan Hastalık, sakatlık, çirkinlik, fakirlik ve zayıflığı yaratmış ve her kime bunlar isabet ederse sabretmesini ve "Sabredenlere ücretini hesap tutmaksızın bahşedeceğini (Zümer 10)" beyan buyurmuştur.

İşte bu sebeple "Tam şekillenmemiş bir cinsiyet" ile dünyaya gelmiş insanları diğer insanlarınkinden farklı ve zorlu bir imtihan beklemektedir. (İmtihan ne kadar zorsa kazancının da o kadar büyük olduğu unutulmamalıdır).

Öncelikle, cinsel eğilimleri konusunda çapraşıklıklar hisseden bir insanın ilk yapması gereken 1970'li yıllarda doğan ve doğduğunda kız olduğu sanılan ancak sonradan cryptorchidism rahatsızlığına sahip bir erkek olduğu anlaşılan Joan isimli gencin yaptığını yapmaktır.

(Anne karnındaki bir erkek embriyosunda testisler karın boşluğunda oluşmaya başlar, ardından descensus testis denilen bir yolculukla scrotum denilen torbalarına inerler. Nadir durumlarda bu gerçekleşmez ve testisler karın boşluğunda kalır ve bunun sonucu testesteron üretemezlerse Joan vakasında olduğu gibi erkek bir bebek dünyaya kız olarak gelebilir).

Ancak bu vakada Joan yapılan tetkiklerden sonra erkek olduğunu anladığında geçirdiği bir ameliyat ve hormonal tedavi sonrasında hayatına John olarak devam etmiştir.

İşte başına gelen ağır bir imtihandan verdiği sağlıklı ve doğru kararlar ile çıkarak hem bu dünyasını hem de öbür dünyasını kurtaran kişinin takip edeceği yol budur.

Peki takip edilmemesi gereken yol nedir? Takip edilmemesi gereken yol aslında doğuştan gelen böyle bir fiziksel problem olmaksızın psikolojik sanrılarla daha mutlu olacağı zannı ile hayatını karartacak yanlış kararlar vererek cinsiyet değiştirme ameliyatına veya homoseksüel ilişkiye yönelmektir.

Cinsel gelişim yıllar süren bir olgudur. Sağlıklı bir aile ve akraba ortamında amcasını ve yengesini, teyzesini ve eniştesini ve hepsinden önce annesini ve babasını görüp, çiftlerin, kendisine de yansıyan sevgi ve mutluluklarını gören çocuklar yavaş yavaş "Gönlünün sultanını" veya "Beyaz atlı prensini" bulduğunda hayatının anlam kazanacağı ve mutlu olacağı gerçeğini anlamaya başlarlar.

Henüz çocuk yaşlarda bir bireyin kendisini erkek olduğu halde böyle hissetmemesi veya kız olduğu halde böyle hissetmemesi gayet normaldir. Ancak Hollywood ve NetFlix gibi kanalların eşcinsellik ve cinsiyet değiştirme konusundaki ağır bombardımanından etkilenen kişilerin hele de dikkat çekmek, farklı veya çağdaş olmak gibi basit egosal bir hata ile cinsiyet değiştirmeye yönelmesi korkunç bir hatadır.

Böyle bir hata yaparak erkekken kadına dönüp sonra bedenini satarak hayatta kalma mücadelesi veren birinin yıllar sonra ne büyük bir hata yaptığını anladığı hikayesini kendi ağzından dinlemek isterseniz mesajın sonundaki linke bakabilirsiniz.

Allah "İnsanın Nefsini Yaratan'a ve ona iyilik ve kötülüğünü ilham edene (Şems 7-8)" buyurmaktadır. Her insanın nefsinde homoseksüellik veya diğer yasak eğilimler bulunmaktadır. Ancak onların orada bulunmasının hikmeti, isteyenin istediğini seçmesi değil, doğru olanı seçmesi yanlış olanı terk etmesi ve böylelikle imtihanı kazanmasıdır. İnancı olan bir insan bilmelidir ki homoseksüellik bir seçim değil yanlış bir seçim ve bir imtihan sorusuna verilen yanlış cevaptır.

Hasılı kelam Allah'a ve ahiret gününe inanan bir insan kendisinde homoseksüel eğilimler veya cinsel bir karmaşıklık hissediyorsa ilk yapması gereken bunun genetik, hormonal ve tıbbi sebeplerini araştırarak olayı çözüp doğru yönde gitmektir.

Eğer bütün uğraşısına rağmen beklenen çözüm ve sağlıklı bir cinselliğe dönüş olmazsa yapılması gereken son şey "Evlenmeye imkan bulamayanlar Allah kendilerine lütfundan bir kapı açıncaya kadar iffetlerini korusunlar (Nur 33)" ayetinin emrine itaat ve "Allah sabredenlerle beraberdir (Bakara 153)" ayetinin emri ile sabrederek yalnızlığını Allah'a ısmarlamaktır.

Bunun dışında bir çözüm arayan "Allah'ın koruması dışına çıkmış olur ki" düştüğü kaos içinde ancak uyuşturucu, alkol hiç biri yoksa sedatif ilaçlara sığınarak hayata tutunmaya çalışır. Ancak bunlar ona huzur verip düzeltmek yerine her geçen gün kendisini biraz daha bataklığa sürükler.

Netice itibarı ile bizim iddia ettiğimiz şudur ki, bir ayağı olmadan dünyaya gelmiş bir insana destek vermek isteyen birinin "Seni destekliyorum bu sebeple senin diğer ayağını da ben kesicem" demesi ne kadar abes ise. İntihar etmeye karar veren bir insanın arkasından yaklaşıp "İnsan hak ve özgürlükleri adına seni destekliyorum" diyerek arkasından kaosa ve uçuruma ittirmek ne kadar saçma ise. LGBT'ye destek veriyorum diyerek homoseksüelliği normalin dışında bir olgu değil bir seçim olarak görmek ve bu bireyleri toplumun dışında kendi günah dolu küçük dünyalarına itmek de bu kadar abestir.

Doğrusu, toplum olarak bu bireylere kucak açıp eksik kalan cinsel gelişimlerindeki sorunların bulunup düzeltilmesi konusunda maksimum destek olmak ve her şeyden önce gerçekten tıbbi bir müdahaleye ihtiyaç duyan bireyler ile psikolojik müdahale ile normale dönebilecek bireylerin doğru şekilde ayırt edilmesinin sağlanmasıdır.

Cinsiyet değiştirme üzerine odaklanarak yıkılan bir hayat: https://www.youtube.com/?v=2SvX9jyLJkY
F
3 yıl
Güneş yanığına %100 çözüm 1 saat içinde
Merhaba,
Güneşte yandınız ve kızardığınızı, yanma ve kaşınmayı hissetmeye mi başladınız?
Asla yoğurt krem bilmem ne ile uğraşmayıp derhal acile gidip anti histaminik iğne yaptırıyorsunuz.
O gece iyileşirsiniz. Başka yöntemlerle vakit kaybetmeyin.
(Anti-histaminik duyarlılığınız vb. olmadığını varsayıyorum.)
F
5 yıl
Asp .Net framework vs MVC Core tercihiniz hangi yönde
Arkadaşlar, kurumsal düzeyde data driven web application tasarlamanız gerektiğinde hangi mimariyi tercih ediyorsunuz?

Soruyorum çünkü bana kalırsa .net framework hala hayatta olduğuna göre developer'lar core mimarisini sevmedi ve benimsemedi.

Teşekkürler.
F
5 yıl
ASP NET MVC Çektiğiniz Çileye değiyor mu
Arkadaşlar 18 yıldır Delphi ile Windows form application geliştirmiş biri olarak şunu söylemeliyim.
İlk kez .Net MVC ve onun alt mimarisi ile karşılaştığımda kafamda beliren sahneler şimdiye kadar izlediğim bir çok korku filminde kahramanların filmin baş kötülüğü ile karşılaştığında yüzlerinden belli olan hislerinden farklı değildi.
Hala daha da değil ve uzaklara çok uzaklara kaçmak istiyorum.

Peki siz ne diyorsunuz bu Kaf dağını aşmayı başarıp MVC öğrendiğinizde değiyor mu çektiğiniz çileye?
Performans, üretilen işin kalitesi, piyasada bulduğunuz işlerin miktarı vb.
F
6 yıl
Legendary\u0027de bir gün
Merhaba millet,
Legendary lige ilk kez çıkışımdı paylaşayım dedim.

Selam.

< Resime gitmek için tıklayın >
F
6 yıl
HP OMEN 17-AN005NT 2BU46EA Performans sorunu
Arkadaşlar,
HP OMEN 17-AN005NT 2BU46EA dizüstü bilgisayar aldım.
3Dmark skoru 2400 civarında yani oldukça düşük görünüyor. Oysa içinde 1050Ti olan bir alet böyle olmamalı.
Siz ne diyorsunuz?
Sıkıntı nerdedir?
F
6 yıl
Yeni Skin Aşkın KaNunu
Millet Nunu için tasarladığım yeni skin, ne diyorsunuz?

Aşkın KaNunu
< Resime gitmek için tıklayın >
F
6 yıl
Network ağı üstünden exe transferinde bloklama sorunu
Arkadaşlar intranet çalışan bir programın network üstünden kendini güncellemesi gerekiyor. Ancak 56mb olan program güncelleme sırasında 41mb'ta kalıyor ve bu noktadan sonra ağ üstünde birşey veri transferine izin vermiyor.
Sizce ne olabilir? fortinet kullanıyoruz firewall cihazı olarak.
Bu arada;
Bu durum sadece ana binaya fiber dönüştürücü ile bağlı karşı binalarda görülüyor.
F
7 yıl
Chrome istenmeyen reklam resimleri virüsü nasıl temizlenir [ÇÖZÜLDÜ]
Arkadaşlar, chrome unuza bir yerden bu virüs bulaştıysa ve saçma sapan resimler görünüyorsa google chrome un kendi temizleme cihazını kullanın bazı ayarlarınızı sıfırlıyor ama temizliyor
https://www.google.com/chrome/cleanup-tool/index.html
F
7 yıl
paypal allternatifi en iyi site hangisi?
arkadaşllar paypal kalktığından beri sorun yaşıyorum.
bildiğiniz bir site var mı paypal yerine email ile para transferi için?
slm.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.