L

Yüzbaşı
04 Ocak 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
10 üye
Görüntülenme (?)
69 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
L
5 yıl
Binlerce resim karesini hızlıca videoya dönüştürme programı bilen var mı?
Çok kısa bir şekilde derdimi anlatıyorum. Harddiskken dosya kurtarma programı ile silinmiş dosyalarımdan kurtardım ancak garip bir şekilde .mov uzantılı bazı video dosyaları kurtarılamadığı halde bu videoların her bir karesi resim olarak kurtarılmış. Yani elimde silinmiş .mov uzantılı videonun kareleri olan binlerce jpg uzantılı resim dosyaları var. Ben bu resim dosyalarını kendim ses ekleyerek bir program aracılığı ile saniye başına 24 kare falan gelecek şekilde birleştirerek videoya dönüştürmek istiyorum ancak bu şekilde binlerce resim dosyasını aynı anda işleyip videoya dönüştürebilecek bir program bileniniz var mı?
L
6 yıl
Harici Disk Kutusunun İçerisindeki Sata Konnektörü Sadece Kendi HDD\u0027sini Düzgün Görüyor
Başlık biraz kafa karıştırıcı olabilir açıklayayım. Elimdeki normalde Harici HDD olan 3.5 inçlik HDD'nin kutusunu çıkarmıştım, içerisinden bildiğimiz dahili HDD çıktı ve bir de diskin harici olmasını sağlayan konnektör var (güç ve sata bağlantısı). Bu bağlantı noktaları farklı disklere de uyuyor yani bu kutunun içerisindeki devrelere farklı bir SSD ya da HDD bağlayabiliyorum. Ancak bu şekilde yaptığımda bilgisayar Unallocated olarak gösteriyor diskleri yani ayrılmamış. Bu devreyi kullanarak farklı diskleri (SSD olur farklı HDD olur) yani normalde dahili olan farklı bir diski harici gibi çalıştırmanın yöntemi yok mu?

Özetle sorunum: Harici HDD kutusu sadece kendi HDD'sini görüyor farklı HDD/SSD takılabilse de onları Windows düzgün görmüyor.
L
7 yıl
Silinebilir
Silinebilir
L
8 yıl
En Ucuz Android Telefon Tavsiyesi?
Ucuz derken gerçekten ucuz bir telefon arıyorum. Şuanki telefonum Nokia C6-01 Symbian işletim sistemine sahip artık youtube videolarını bile oynatmıyor güncelleme vs. de yok ve bu benim canımı sıkıyor. Daha önce hiç android telefon kullanmadığımdan hangi telefon F/P ürünüdür, hangisi çakma değildir, hangi marka iyidir bilmiyorum zira yeni bir telefon almayalı yıllar oldu. Android almak istememin bir sebebi de belki biliyorsunuzdur Steam pazar alışverişi için kendi güvenlik uygulamasının kullanılmasını bir nevi zorunlu kıldı zira kullanılmayınca işlemler 15 gün gibi muazzam sürelere kadar uzayabiliyormuş. Özetle fiyat aralığı 0-300 TL arası olan, android işletim sistemine sahip (versiyonları ne kadar önemli bilmiyorum) tercihen çözünürlüğü yüksek, tv'de satılan ürünler gibi çakma ya da Türkiye'de markalandırılmış-çin malı olmayan, youtube'tan rahatlıkla video izleyebileceğim, radyosu olan ya da internet radyosunu sorunsuz kullanabileceğim bir telefon arıyorum. Uygulamaların, menünün veya oyunların kasması benim için fazla önemli değil çünkü gerçek bir oyuncu olarak telefonun dokunmatik ekranında oyun oynamaya pek önem vereceğimi sanmıyorum. Şu telefon bana uygun gözüktü ama markasını falan duymadım bilmiyorum sizce nasıldır?

http://www.hepsiburada.com/haier-w716s-siyah-p-TELCEPW716S?magaza=BittiBitiyor&wt_gl=cpc.elk.telefon.urun.pla&gclid=CMn7yaXUuMsCFcfgGwodDHcGAQ

Beni bilgilendirirseniz ve tavsiyede bulunursanız sevinirim
L
9 yıl
Masaüstü Simgelerinin yerlerini değiştiremiyorum, klasörlerin görünümü değişmiyor.
Sorunum dün başladı. Masaüstündeki simgelerin yerlerini değiştiremiyorum örneğin bir simgeyi masaüstünde sağ tarafta bir yere götürüyorum sayfayı yeniledikten sonra simgeler otomatik olarak varsayılan bir sıralama var ona dönüyor. Masaüstü sağtık-otomatik düzenle seçeneği kapalı ama buna rağmen simgeleri istediğim gibi düzenleyemiyorum. Aynı zamanda klasörlerin görünümlerini de değiştiremiyorum, klasör görünümünü "Ayrıntılar" ya da "Küçük Resimler" şeklinde değiştirdiğimde Windows bu ayarları hatırlamıyor. Bu sorunlar dün başladı yabancı forumlarda da araştırdım çeşitli çözümler denedim ama olmadı. Sistem geri yükleme de yapamıyorum daha önce yer sıkıntısından dolayı kapanmış sanırım. Dün bilgisayarda yaptığım değişiklikler Nod 32nin eski sürümünü kaldırıp yenisini kurmak. Sonradan sorun bu olabilir diye onu da kaldırdım düzelmedi. Bir de AMD'nin ekran kartı sürücüsünü kurunca sağ tık menüsüne yerleştirdiği kısayol var onu kaldırdım regeditten onun dışında bir değişiklik yaptığımı hatırlamıyorum. Bu AMD nin sağ tıktaki kısayolunu da regeditten daha önce de kaldırıyordum hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım. Son olarak bu sorunlar olmadan önce sağ tık menüsündeki "Özellikler" gibi bazı öğelerin yazıları görünmüyordu sonra olmaya başladı sanırım. Farklı yerlerdeki şu çözümleri denedim, explorer.exe'yi kapatıp açmak, sürekli escye basmak, yeni kullanıcı açmak. Yardımcı olursanız çok sevinirim yoksa sırf bu sorun yüzünden sıkıntısız çalışan bilgisayarıma format atmak zorunda kalacağım

Not: İşletim sistemim Windows 10 o yüzden konuyu buraya açtım.
L
9 yıl
AÖF YENİ AÇILAN BÖLÜMLER
Paylaşıldı mı bilmiyorum paylaşıldıysa da fazla bilgiden zarar gelmez bu sene AÖF'e yeni bölümler açılıyormuş.

Anadolu Üniversitesi 10 Yeni Açıköğretim Bölümü Daha Açtı!!

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim şeklinde eğitim verdiği İşletme, ve Açıköğretim Fakülteleri altında 10 farklı bölüm ile eğitim yelpazesini genişletmeye devam ediyor. 2015-2016 eğitim yılında öğrenci almaya başlayacağı bölümlerden ilgi çekeni ise Aşçılık ve Yaşlı Bakımı bölümleri oldu.

2015-2016 ÖSYS kontenjanları kılavuzunda yer alan bölümlerin isimleri ve tercih bilgileri aşağıda yer almaktadır...

Yeni Açılan Aöf Lisans Bölümleri;

101011271 Havacılık İşletmeciliği; 2015 Kontenjanı: 2000
101011192 Halkla İlişkiler ve Reklamcılık; 2015 Kontenjanı: 2000
101011226 Sağlık Yönetimi; 2015 Kontenjanı: 2000
101011208 Sosyal Hizmet; 2015 Kontenjanı: 500
101011235 Yönetim Bilişim Sistemleri; 2015 Kontenjanı: 2000
101011271 Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi; 2015 Kontenjanı: 2000



Yeni Açılan Aöf Ön Lisans Bölümleri;


101051304Aşçılık ; 2015 Kontenjanı: 2000
101051313 Çocuk Gelişimi; 2015 Kontenjanı: 3000
101051261 Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik ; 2015 Kontenjanı: 2000
101051279 Yaşlı Bakımı ; 2015 Kontenjanı: 2000

Paylaşım aofdestek.net'ten alıntıdır.
L
9 yıl
LANET GİZLİ NUMARA!
Yaklaşık 4-5 aydır neredeyse her Allah'ın gecesi gizli numaradan aranıyorum ve bundan bıktım artık. İlk aramalarında yakalamıştım bir kere onu, uzaktan konuşma sesleri geliyordu televizyon sesi de olabilir ben "kimsin ne arıyon" demeye kalmadan kapandı. Sonra bu aramaya devam edince gizli numaradan çağrı almayı kapattım ama buna rağmen yılmadan usanmadan gecenin 3'üyle 5'i arası aranmaya devam ettim ve ediyorum. Hattın gizli numaraya kapalıysa nasıl aranıyorsun diyebilirsiniz, ben az önce bahsettiğim saatlerde genelde ayakta olduğum için telefonum bilgisayara yakın bir konumda duruyor ve çağrı gelince duyulan o "dıt-tı-rıt, dıt-tı-rıt" sesini duyuyorum. Muhtemelen beni arayan tarafa "bu kişi gizli arama kabul etmiyor" diye bir mesaj dinletiliyordur ama bana o parazit sesi yine de geliyor. Arama başarısız olduğu halde ısrarla her gün aranmaya devam ettiğime göre bu aramanın otomatik olarak gerçekleştirildiğini düşünüyorum. Her gün gecenin bir yarısı rahatsız edilmekten o kadar bıktım ki (evet o parazit sesi ve sürekli bir sapık tarafından ısrarla arandığımı bilmek beni rahatsız ediyor) artık numaramı değiştirmeyi düşünüyorum. Siz ne dersiniz, başınıza böyle bir şey geldi mi daha önce?
L
10 yıl
Kulak çınlamasının bir tedavisi var mı? Bu sorunu yaşayıp geçirmiş birileri var mı?
Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama kulak çınlaması ile ilgili bilgi alışverişinde bulunmak istiyorum sizinle. Yaklaşık 1 senedir (belki daha da fazla zamandan beri) kulak çınlaması sorunu yaşıyorum. İlgisi var mı bilmiyorum ama çınlamam şu şekilde başladı: Bir gün çok nezle olmuştum burnumun içi acayip gidişiyordu ben de belki biraz bu gidişmeyi gideririm deyip bir anlık cahillikle iki burun deliğimi baş ve işaret parmağımla kapatarak dışarı doğru aşırı basınç uyguladım. Sonra o anda çok fena başım döndü neredeyse düşüp bayılıyordum kulaklarım ya da kulağımdan biri tıkandı. O gün ya da ertesi gün doktora gittim çünkü kulağım hala tıkalıydı geçmedi. Doktor östaki borusu tıkanmış dedi kulağıma bir cihazla bakıp ve bir sprey verdi burundan kullanmak için. Sonra onu bir süre kullandım ne kadar olduğunu hatırlamıyorum kulaklarım açıldı sanırım ama sonraları ne zaman başladı bilmiyorum sağ kulağımda çınlama başladı. Sonra tekrar doktora gittim bu sefer çınlama ile ilgili gitmiştim ayrıca sürekli burun tıkanıklığı yaşadığımı da belirttim. Doktor tomografi istedi çektirdim ve sinüs(ler)imin tıkalı olduğunu, burnumda hafif eğriliğin olduğunu söyledi ve burun etinde de hafif büyüme olduğunu, ameliyat olursam burun tıkanıklığı şikayetimin geçeceğini söyledi. Benim asıl derdim kulak çınlamasıydı ama burun tıkanıklığı da büyük bir sorundu tabi. Çınlamanın geçip geçmeyeceğini sordum doktor: "önce burnunu halledelim aradan zaman geçsin eğer çınlaman geçmezse ona o zaman bakarız" dedi. Neyse burun ameliyatını oldum (ameliyattan sonra burun açısından çok rahatladım özellikle ameliyattan sonraki 3-4 ay) ama çınlamam devam ediyordu! Tabi ben yine doktora muayeneye gidiyordum sürekli (zaten gitmem gerekiyordu kontrol için). Doktor işitme testi istedi, testte her şey normaldi. Yüksek sesli müzik dinleyip dinlemediğimi, gürültülü bir ortamda çalışıp çalışmadığımı falan soruyordu fakat hiçbiri değildi. Sonra bir muayenede kulaklıkla müzik dinliyor musun diye sordu evet dedim çok dinlerim (kulaklık dediğim hayvani kulaklıklardan değil, sadece bildiğimiz küçük kulaklıklardan). Büyük ihtimalle ondan oluyor dedi, kulaklık kullanmayı bırakmamı söyledi. Peki bırakırsam geçecek mi dedim net bir cevap vermedi. Kulaklık hücreleri öldürür dedi (tam olarak böyle mi dedi bilmiyorum) ve onların yenilenmesi uzun zaman alır dedi. Neyse ben bir süre kulaklığı bıraktım sanırım ama şikayetim devam etti. Hatta ne zaman oldu bilmiyorum bu anlatığım zamana kadar sadece sağ kulağım çınlıyordu daha sonraları hafiften sol kulağım da çınlamaya başlamıştı. Sonraları yine doktora gittim sol kulağımın da çınladığını belirttim çınlamanın bir tedavisi yok dedi (bu sırada tekrar işitme testi yaptırmış olabilir ama testlerde hiç sorun çıkmadı duymamda hiç sorun yok). Sonra aradan bir süre daha geçti tekrar gittim ancak bu sefer her zamanki muayene olduğum beni ameliyat eden doktorum yoktu. Diğer doktora muayene oldum durumu izah ettim doktor kulaklarıma baktı ve hemen teşhisi koydu (!) kulaklarım kirliymiş çınlama da bu yüzdenmiş yıkatırsan geçer dedi (yanlış hatırlamıyorsam ne işitme testi sordu ne ayrıntılı farklı bir soru). Hayatımda hiç kulaklarımı yıkatmamıştım ama neyse tamam dedim yeter ki bir ihtimal olsun. Her iki kulağımı da yıkattım ancak birinden hiç kir çıkmadı, diğerinden de çok az çıktı. Sonra o doktora gittim kulağımdan biri açılmamış dedim 3-4 gün sonra yine gel dedi. Yine gittim yine yıkattım ama hiç kir çıkmadı yıkayan görevli "epital var" falan gibi bir şey demişti artık epital neyse. Neyse tekrar o doktora gidip durumu belirttim (asıl doktorum izindeydi o sıralar sanırım) dedi bir kaç gün geçsin yine gel. Bu doktorun tavırlarını hiç beğenmedim zaten o birkaç gün geçene kadar asıl doktorum gelmişti durumu ona belirttim diğer doktor kulaklarımı yıkatı dedim onunla alakası yok senin çınlamanın dedi. Son bir umut dedim hiç mi çaresi yok bunun bana bir ilaç verdi çok çınlama olursa bunu kullan dedi ki onu da neredeyse hiç kullanmadım çünkü o ilaç sanırım kanı sulandırıp kan dolaşımını hızlandırıyormuş böylece damarlarda kan daha rahat dolaşarak kulaktaki baskıyı azaltıp çınlamayı azaltırmıyormuş. Yani bir çok ilaçta olduğu gibi tamamen geçici bir çözüm ve yan etkileri de cabası.

O zaman bu zamandır aylar geçti bir daha da doktora gitmedim artık çınlamaya çok alıştım çoğu zaman duymuyorum ancak hala devam ediyor. Beni karamsarlığa sürükleyen şey ise bunun tedavisinin olmaması ve hayatım boyunca bunu çekmek zorunda olduğum. Tedaviden önce teşhise gelirsek doktor kulaklık kullanmaktan falan dedi ancak ben daha çok kulağımın tıkanıklığıyla bir ilgisi olduğunu düşünüyorum çınlamanın. Bunu doktora birkaç kez belirtmeme rağmen üzerinde durmadı östaki borusunun tıkanmasıyla kulak çınlamasının bir ilişkisi var mı bilmiyorum. Bir de düşük bir ihtimal de olsa bir kaç kez bazı kutlamalarda kendimizi kaybedip neredeyse ses tellerimizi yırtarcasına yüksek sesle gırtlaktan bağırırdık. Tabi artık öyle bir salaklık hayatta yapmam ama bu bağırma ile kulağa ya da kulak zarına zarar vermiş olabilir miyim? Ve bunun acısı daha sonraları bana kulak çınlaması olarak geri dönmüştür?

Benim gibi bu sorundan müzdarip başka arkadaşlar da varsa forumda onların da hikayelerini dinlemek isterim. Sonuna kadar okuduğunuz için teşekkür ederim.
L
10 yıl
İş Bankası ile PayPal arasındaki işlem sorunu
Ebay üzerinden bir açık arttırma kazandım. Ödemesini her zamanki gibi yapacaktım PayPal üzerinden ki para transferini banka reddetti. Bunu defalarca denedim yine aynıydı. Bankayı aradım Paypal ile ilgili güvenlik kısıtlaması var denildi, Paypal'ı aradım hemen kartınız İş Bankası'na mı ait dedi, Paypal'ın üst düzey yetkilileri İş Bankası ile temasa geçmişler sorunun çözülmesi için. Ayrıca bankayı arayıp şikayetinizi dile getirin de dedi Paypal'da konuştuğum yetkili. Bugün yine bankayı aradım teknik bir sorun var ne zaman çözüleceğini bilmiyoruz dedi ve sorun çözüldüğünde benimle iletişime geçip bilgilendirmeleri talebimi reddetti. Bu konuyu hem bilgilendirme hem de benim gibi sorun yaşayanları görme amacıyla açtım. Lütfen İşbankası kredi kartına sahip olup da yaklaşık bir haftadır devam eden sorun neticesinde Paypal ile işlem yapmayanlar buraya yazsın. Hatta hepiniz müşteri hizmetlerini arayıp mağduriyetinizi dile getirin.
L
10 yıl
Kaliteli ancak Ucuz Motorsiklet Tavsiyesi?
Arkadaşlar bütçem kısıtlı sizden piyasadaki en ucuz ancak diğerlerine göre nispeten daha kaliteli olarak nitelendirilebilecek bir motorsiklet tavsiyesi istiyorum. Lütfen bana şu kadar daha ver şunu al ya da ucuz etin yahnisi gibi sözler söylemeyin. Zira onun öyle olduğunu elbette ben de biliyorum ama bilinmeyen şey şu ki bu ucuz motorsiklerden hangisi diğerlerine göre daha kalitelidir? Yoksa bunların arasında hiç mi kötünün iyisi yoktur? Mesela salcano'nun çok kötü olduğunu biliyorum abim kullanıyor belki aldığı fiyatın 2 katını tamirinden götürmüştür hala da randıman tutmuyor. Not: Sıfır almayı düşünüyorum, motorsiklet kullanmama rağmen motordan çok az anlıyorum. Alacağım model scooter tarzı değil de önü yüksek kapalı olanlardan olacak. Şehir içinde kullanacağım. Düşündüğüm motorlar şöyle bir şey. Bu resimdeki Kanuni. Kanuni'nin Türk malı olduğunu biliyorum bunlar salcano, mondial gibi çin malı motorlara kıyasla daha kaliteli midir acaba? Cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.