Merhabalar,
C180 konu basligi altinda Becker Map Pilot navigasyon eklentisi ile ilgili tartismalar oldu fakat konu sonrada baska mecralara saptigi icin farkli bir baslik altinda bugun ilk defa kullanma firsati bulabildigim cihaz ile ilgili ilk izlenimlerimi paylasmak istiyorum.Resim de eklemeye calisacagim.
Oncelikli olarak almis oldugum arac uzerinde opsiyon olarak Map Pilot hazirliginin fabrikasyon olarak bulundugunu belirteyim,sonrada da takilabilecek bir aksam fakar tavandaki antene kadar bir cok yerde degisiklik ve torpido icerisinde kesip bicme islemi gerekecegi icin bu islemi yapan servisin isinin ehli olmasi gerekmekte.
Cihazin kendisini ebay uzerinden satin aldim oldukca makul bir rakama geldi ( Almanya bayii satis fiyati 448 Euro ,ebay fiyati 180 Euro + 15 Euro shipping) olarak geldi.Dogal olarak gumrukte takildi 80TL vergisini verir iseniz 15dk da cihazi aliyorsunuz.Bunun disinda cihazi kullanmadan once PC ye baglayip Becker Content Manager adli yazilimi ile online Becker satis sitesinden Turkiye haritasini 40Euro ya almaniz gerekiyor.Sitede 49 Euro gozukuyor fakat vergi bu fiyattan dusulup toplama yansitiliyor.
Cihazi Bakirkoy, Maslak arasinda kullanma imkanim oldu.Genel anlamda bugune kadar kullandigim el tipi ya da tablet telf vs. uzerindeki cogu navigasyon yazilimindan daha kolay kullanimli ve detayli diyebilirim.
Harita ve uzerindeki POI ler oldukca detayli bir sekilde girilmis sadece Turkce isimlerin bazilarinda imla hatalari mevcut ama zamanla duzeltilir diye dusunuyorum.Bunun disinda sesli yonlendirme cok net bir sekilde sizi yonlendiriyor ve detayli bilgi veriyor oyle ki herhangi bir cikis oncesinde sizi 500m. onceden sag seride gecmeniz konusunda uyarip o sekilde donduruyor.Sesli yonlendirme konusunda tek dikkatimi ceken hata " seritte kalin ya da sagda kalin" demek yerine ceviri hatasi yapip " seritte durun sagda durun " seklinde cevirmisler ,alistiktan sonra cok fazla sorun olmayacagi kanaatindeyim.
Harita goruntusu ekranda iken ayni anda hiz gostergesi uzerinde de gecmekte oldugunuz cadde ismini yol seritlerini ve ne kadar mesafe sonra serit degistirmeniz gerektigini goruyorsunuz ki bu ozellik ile dikkatinizi yoldan ayirmamis oluyorsunuz.

Harita uzerinde hiz sinirlamalari ile ilgili trafik isaretleri ve otoban tabelalari da cok dogru bir sekilde islenmis oyle ki onunuzde bir hiz siniri tabelasi gormeniz ile birlikte ayni anda cihazdan da sesli ve gorsel olarak hiz sinirlarina riyaet edin uyarisi geliyor.
Su an icin gozlemleyebildiklerim bu kadar ,cekmis oldugum resimleri de ekleyebilir isem urun hakkinda ilgilenen arkadaslara bir fikir verecektir diye dusunuyorum