S

Yüzbaşı
31 Aralık 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
63 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
4 yıl
LG 65SM8000PLA vs. PHILIPS 65PUS7304 - Sizce hangisini almalıyım ?
Herkese selamlar, değerli fikirlerinizi rica ederim :)

Evleneceğim için şu an 65 ekran TV bakıyorum ancak 2 model arasında kaldım. Param biraz daha olsaydı XF9005 alırdım. Sizlerin önereceği bir başka modelde olabilir ama ben şu an ikisi arasındayım. LG 65SM8000PLA ile PHILIPS 65PUS7304. Teknosadan tekno kredi ile alacağım. Şu an için başka şansım yok. LG 8100 tl ancak vade koyuyor 500 tl, philips 8000 vade yok +1 yıl ek garanti. pro değiliz ama eşimle oynamak için xboxta kullanacağım ileride.

Bu ikisi arasındada normalde LG alır geçerim ama artık hepsinde aynı sıkıntılar mevcut. Dedim android tv ve ambilight olması daha mı iyi olur acaba?

Durum bu şekilde :)
teşekkürler,
S
4 yıl
Kaza sonrası Engel Durumu olması ve Tazminat Hakkı Nedir?
Herkese Selamlar,

Kaza sonrası engel durumu olduğunda kazazedenin hakları nelerdir
S
6 yıl
[SONUÇLANDI + DEĞER KAYBI ALDIM ] Kaza sonrası haklı çıktım + Pert Teklifi yapıldı + Ne yapmalıyım?
Herkese selamlar,

26 Şubat'ta aracımın sağ arka kısmından vurdu bir ticari taksi. Bugün sonuçlandı %100 kusurlu ticari olarak belirlendi.

Aracın ilk kazası, 68 binde Renault modus.

Ekteki fotoğrafta aracın hasar durumunu görebilirsiniz. Dosyamı kaskodan açtırmıştım ve yetkili servise bıraktım eksper inceledi, 13 bin liraya yakın fiyat çıkarmış servis. Eksperde bana değişim listesini bana ulaştırdı. onada ekten ulaşabilirsiniz. Eksper perte çıkaralım mı dedi

Renault Yetkili servisin simsarlığı ve sanayide çevremin olmamasından dolayı ciddi bir git gel içerisindeyim.

Sanayide 2000 tl ye hallediyorlar ama ben yarım yamalak iş olsun istemiyorum çünkü biliyorsunuz piyasadaki üçkağıt oyunlarını, araç 2 senedir bende, belki de 2-3 sene daha bende olacak. Mukavemeti kaybolmuş bir kaporta istemiyorum. Annem ve babam çok pipirikli, karşılar diye LPG taktırmadım.

Yetkili serviste; dingil falan eğik diyip değiştirmek istiyor. Onarımı mais kabul etmiyor vs ağız yapıyor. Dingil sadece 3800 tl. bununla beraber taşıyıcı - lastik - jant - disk - davlumbaz vs. bunları da değiştiriyor. sırf 6 parça 6400 lira yapıyor. ben değiştirmeyin onarım yapın diyincede geri vites yaptılar oyalıyorlar. Kapıyı onarıyor, çamurluğuda değiştiriyor.

Dün şaseci ahmet'e gittim, kaporta için fiyat aldım ve dingili ekspere soktum. Dingilin 400 tl karşılığında onarılacağını, herhangi bir araba kaldırıma dahi sert girse bu derece eğileceğini söyledi. ciddi birşey değil dedi.

Değer kaybı konusundada araştırmalar yaptım, yardımcı olacak avukatta buldum, ordan ne çıkar bilemiyorum.


+++++ GÜNCELLEME ++++
Yetkili servis torsiyonu onarmayı kabul etti, Kapı onarılacak + çamurluk kısmi değişecek + ( Taşıyıcı, lastik, jant değiştirmemeyi de) kabul etti. 4.500 TL fiyat çıkardı, 13400 den 4500 e düştük.

[SONUÇLANDI + DEĞER KAYBI ALDIM ]

Arkadaşlar yorumlar için teşekkür ederim. Aracı İkitelli Autoking de 2099 TL'ye onarım yaptırdım. Kapı ve Çamurluk onarımı, Dingil onarımı, jant onarımı şeklinde.
Dün itibariyle Değer kaybı başvurumun sonucuda belli oldu ve 2099 TL tramere karşılık 1000 TL değer kaybı hesabıma yattı. Değer kayıbı konusunda hiçbir zorluk çıkarılmadı 1 hafta içinde halloldu.

Kazasız belasız günler dilerim...




-Sorum şu,
Sizler tecrübelisiniz, Ne yapayım

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
S
7 yıl
Trafik sigortasını yeniletmesem ne olur?
Herkese selamlar,

Ağustos 1 itibariyle askerde olmam sebebiyle arabam garajda duracak. Trafik ve Kasko poliçemde 5 ağustosta süresi doluyor.

Açık garaj olması yüzünden kasko poliçemi yaptırmak istiyorum ne olur olmaz diye ama trafiğe çıkamıcağım için
trafik poliçesini yaptırmasam herhangi bir cezası veya tekrar yenileteceğim sıra yüksek fiyat çıkma gibi bir durum söz konusu olur mu?

Bonus: 6 ay araba çalışmayacağı için aküyü söksem, yağı yenilesem yeterli olur mu acaba ?

Teşekkürler.
S
7 yıl
Şeffaf silindir kapağı ile benzin motorunun çalışması
S
7 yıl
Yurdum insanının Lastik tamir spreyi ile sınavı
lastik tamir spreyi aldım az önce 13 liraydı, videoları inceledimde böyle durumla baş başa kalan varmı

Videoyu izlemek için tıklayınız
S
7 yıl
Aytemiz Yakıtları Sorunlu mu?
Haftasonu yakıtım bitmek üzereydi ümraniyede önüme gelen ilk benzinciye girdim, bu Aytemiz idi.
menzil olarak diğer aldıklarıma göre 10 km fazla gösterdi, performans olarakta bana göre total ve bp den iyi gibiyidi. psikolojikte olabilir bilemiyorum.

Haftasonu sakaryaya gideceğim. Enjektörlerimin temizlenmesi için katkılı benzin yorumlarına bakarken şikayetvar sitesinde Aytemizle alakalı hep aynı şikayeti gördüm.

Şikayetlerin hemen hemen çoğu yakıt yüzünden subap erimesi gibi motor arızaları. Pipiriklendiğimden dolayı değil ancak ne olur olmaz, ona göre dikkat ederiz. Nabız yoklamak istedim.

https://www.sikayetvar.com/aytemiz-akaryakit?page=1

Bir keresinde shellden benzin alırken pompacıya katkılı olsun dedim, pompacı uzun yolmu yapıcaksın dedi, hayır dedim. Uzun yol yapmıcaksan katkılı alma dedi. Adamlar alıyor trafikte bekliyor, subaplarını eritiyor vs. gibi bir sürü şikayet eden adam buraya geldi dedi. nitro vermedi.


Forumda kullanıp aynı sorunlarla karşılaşan oldumu acaba, Aracım 60 binde, geçtiğimiz ay benzinim bitti dibini çektirmek zorunda kaldım, tekleyerek çalıştı. o yüzden enjektörlerin uzun yolda kendine gelsin düşüncesi var, hangi benzini alsam katkılı olarak?

teşekkürler.


< Resime gitmek için tıklayın >
S
7 yıl
Kapı Kolu Boyama Denemem (Modus, Megane 2, Scenic 2, Clio 3 )
Selamlar,

Modus aracımın çıkış yeri antalya, kapı kollarının verniği mi artık boyasımı neyse yanmış. Aracı alırken gördüm, ancak boyarım veya chrome kapak takarım diye görmezden geldim.

Boya araştırmaları yaptım Bauhausta gezinirken Simli Sprey Boya buldum ve aldım. 15 liraya yakın birşeydi.

Güneş vurduğunda parlıyor baya hoşuma gitti. Renault grubunun bir kaç modelinde kapı kolları bu tarz olduğu için belki işinizi görür diye paylaşmak istedim.

Selametle

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
S
7 yıl
ÇÖZÜLDÜ - İkaz sesleri nereden gelir? Buzzer mı / Role mi / başka yerden mi?
Selamlar herkese,

Aracım 55 binde, Renault Modus ; Sinyal, emniyet kemeri, kapı açık gibi ikaz sesleri gelmiyor. Ama ekranda ışıkları yanıyor ve uyarı yazıları çıkıyor. El freni çekikken ekrandaki (!) uyarı ikon ışığıda yanmıyor.
Bi elektrikçiye götürdüm can cliple baktılar ancak yazılımsal birşey yok dedi. Kadranın arkasında hoparlör varmış onu sökmüşlerdir dedi. El freni ışığınında fren hidroliği yüzünden olabileceğini internette okudum.

Biraz internette araştırdım ama bazı araçlarda Roleden deniyor, kimiside kadran arkasında hoparlor yani buzzer varmış ordan olabilirmiş.

Sinyal ikaz sesinin olmamasından dolayı zorluk çekiyorum. Bazen unuttuğum oluyor veya şerit değiştiricem diyelim verdiğimi unutup tekrar ekrana bakıyorum verdim mi acaba diye, buda haliyle dikkatimi dağıtıyor.

yardımcı olabilirseniz sevinirim
S
8 yıl
Takla attım - Çekici Rezaleti - (SONUÇLANDI)
quote:



SONUÇ:

Öncelikle çok teşekkür ederim benim yaşadığım bu olayda, başına gelmiş gibi üzülüp destek yorumları yazan ve özel mesaj atan arkadaşlar sağolun varolun gerçekten.

Süreç tam anlamıyla bitmedi paramı almadığım için ama sonucu belli oldu diyebilirim.

Öncelikle ağlamayana meme vermiyorlar!

Beni arayıp herhangi bir teklif gelmedi başta belirteyim. Nerdeyse hergün aradım. En son dün konuşmuştum, Haziran sonuna kadar süreceği söylenmişti, bugün annem aramak istedi, verdim bilgileri aradı, ben yanında değildim. Sonra annem arayıp perte çıkarttıklarını ve 24.000 TL ödeme verceklerini söyledi başta inanmadım ama arayıp teyid edince inandım :D Pazarlak yapmaya gerek yok ben daha düşüğünü bekliyordum.

Acentem olan Sigortam.net'i aradım durumu ilettim. Bana Mütabakatname metni ile beraber Eft bilgilerimi doldurabileceğim bir evrak gönderdi. Bu 2 evrak ile beraber e-Devlet üzerinden Adıma Tescilli Arac¸ Sorgulama belgesi ile 3 evrağı gönderdim. Kasko firmasına ilettiğini söyledi. Tabi parayı direk alamıyorum .

Burda kritik nokta şu, bilmeyenler için yönlendirici olur diye anlatıyorum. Anadolu sigortanın pert araçların ihalesini yapan firma ENKA OTO imiş, ben tutarı kabul ettikten sonra kendi otoparkına çekip ihaleye çıkarıcaklarmış, Ardından satış gerçekleştikten sonra alınan tutarın üzeri 24.000'e tamamlanıp tarafıma ödeme yapılacakmış. Bunun ortalama süresi 7-10 gün içerisinde gerçekleşiyormuş. Dosya henüz ellerine ulaşmadığı için çok fazla soru sormadım ama yarın arayacağım, 6 ay satılmazsa ben paramı 6 ay alamayacakmıyım bunu merak ediyorum tabi. tecrübeli arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.

Teşekkürler.






Selamlar, daha öncesinde aracımla alakalı 2 kere konu açmıştım.

1. konumda güneş yanığı nasıl giderebilirim diye, 2. konumda ise teyp çekmeme ile alakalı idi. 3.konum ise veda.

Son 1 ayda 2000 lira masraf yapıp alttaki duruma getirmiştim.

İlk arabam olması vesilesiyle birde çok sevdiğim için ona kendimden daha çok vakit ayırdım diyebilirim. ama hiçbirşeyin anlamı öyle bir an geliyorki kalmıyor.

- Tüm bakımları yapıldı, trigierden bujilere, ampullere kadar yenilettim. Sinyal ve Farları yurtdışından getirttim. kendim pasta cila yaptım, filmleri yaptırdım ettirdim derken kız gibi yapmıştım. Bir tek amortisörlerimi yaptırcaktım onun içinde elime para geçsin diye bekliyordum nasip kısmet olmadı.

Cuma günü dikiz aynamı biri kırmıştı gittim yansanayi 120 tlye alıp taktırdım, ertesi gün pikniğe gidiceğimiz için bir heyecanla aracı gece 11 gibi bahçede fener tutarak yıkadım temizledim. Sabah ise şu halde ormana pikniğe gittik ailecek.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Öğlene doğru patika yolda gezinti yaparken dönüşe geçtiğimiz sırada virajda
mıcırın etkisiyle savruldum direksiyonu toparlayamadım ve anlamadığım birşekilde takla attık. 20 km hızla giderken oldu ama Böyle bir yolda bu hızıda hiç hafife almamak gerekiyormuş demekki. Allahtan ölen yok ona şükrediyoruz ama sol tarafta 10 20 metrelik uçurum vardı ve gölet. düşsseydik şansımız hiç yoktu.

Ormanın içinde olma nedeniyle telefon hiç çekmiyordu ve kafayı yeme noktası geldiğimi söyleyebilirim. Özel mülkiyet olduğu için polis yada jandarma konuyla ilgilenmedi. Zar zor kasko şirketinden çekici talep edebildim aracı toparlamak için uğraştık ettik birde üstüne çekici aracı iyice mahvetti. Saat : 11.40 gibi başımıza gelen kazada ben aracı 21.30 da kemerburgazdan Bayrampaşadaki Acar Renault'a anca getirebildim. Gün içinde birde hastane uzak olması nedeniyle ayrıca çileler çektim, Sağlık ve alkol raporları için, elim ve sırtımdaki cam kesikleri zedelenmeler vs. uğraştık durduk. çok zor bir gündü.


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


Çekici aracı düzeltmeye çalıştığı sırada aracı toparlayamadı ve araç havada dönerek çekicinin dorsesine vurdu.
Zaten o sıra yaşananları anlatmak istemiyorum. Video yüklemek isterdim ancak ağlama seslerini kimsenin duymasını istemem. sadece vurduğu sıradaki görüntüyü paylaşıyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >



Çekici ile renault kapısına bırakıp ayrıldım cumartesi günü.
< Resime gitmek için tıklayın >

Bu sabah yetkili servise gittim, güzelce ilgilendiler. Beyan verdim, gerekli fotoğraf ve videoları ilettim. Tahmini 15.000 tl masraf çıkardılar. tam netleşmedi.
Ben aracı 6 ay önce 23.000 tl ye almıştım. kaskom var. kasko değeride 19,500 tl.


Şimdi beni nasıl bir süreç bekliyor. yönlendirirseniz sevinirim.



Sevdiklerimizi kaybetmemek en önemli olan ancak insan kapıyı bile sert kapattığında oha diyip tepki verirken karısı gibi baktığı arabasını bu halde görünce herşey bambaşka oluyor. Benmi abartıyorum bilmiyorum ama evlat gibiydi be.

Hoşçakalın.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.