T

Er
06 Kasım 2023
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
26 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
2 ay
Başkalarının tavsiyesilerinden kolayca etkilenmemek, bir durup düşünmek için tavsiyeniz ne olur??
Arkadaşlar selam.

Konu başlığı biraz muğlak oldu bunun farkındayım.

Birçok insandan belli konularda (bu bir konuda ((dil öğrenme, spor, meditasyon vs.)) telefon uygulaması ya da bilgisayar programı olabilir, kitap tavsiyesi olabilir, ya da hayatınızında düzeltmek istediğiniz konularda fikir almak olabilir) tavsiye almak istiyorsunuz ve onlarda size belli konularda önerilerini/tavsiyelerini yapıyor. Ancak siz 1. çok fazla tavsiye olmuş olduğunuzdan 2. insanların tavsiyelerine kendi yargı/muhakeme/sezgi'nize (hangi kelime kullanılır bilmiyorum) daha fazla önem vermiş olduğunuzdan ((aslında bir fikir/deneyimizin olmadığı konularda başkalarının (özellikle o konuda bilgisi olanlar) tavsiyesine önem vermek gerekli) harekete geçemiyorsunuz ya da bir süre sonra tekrar başkalarının tavsiyesinden etkilenerek kendinizi tekrar ediyorsunuz.

Sizce böylesi durumlarda (özellikle kendinizin az çok fikir/ya da sezgiye sahip olduğu) insanlardan kolay etkilenmemek ya da kendi iç sesine güvenmek için ne yapmalıyım??

Aslında yukarıdaki bahsettiğim konuları daha da açmam gerek gibi ama yine de şimdilik genelleme yapasım geldi.
T
3 ay
Windows Outlook uygulamasına girip emailime gelen mailleri okundu yapmak isteyince donma..
Arkadaşlar merhaba. 

Yanlış yere konu açtıysam kusuruma bakmayın.

Bir kaç haftadan beri Windows uygulama girip emaillerime gelen mailleri okundu yapmak isterken (teker teker değil hepsini okunu yap diye bir tuş var oradan10-20 saniye bir donma oluyor. Fark ettiğim kadarıyla bazı emaillerimde 1000 bazılarında iste 5000 email birikmiş, sanırım donma ondan kaynaklanıyor. Sizce email geçmişimdeki gereksiz ve gerekli emailleri hızlıca ayıklayıp, gereksizleri silmek için ne yapmalıyım? Zira bütün geçmiş emailleri silmek istemiyorum ne olur nolmaz diye.


< Resime gitmek için tıklayın >
T
3 ay
Mikrofon Discordun masaüstü uygulamasında çalışmıyor ancak Discord\u0027un sitesinde (browser) çalışıyor.
Arkadaşlar selam.

Bu sorunu nasıl çözebililirim, bir fikri olan var mı?
T
3 ay
Özgüvensiz hisseden birisi, özgüven kazanmak için ne yapabilir, fikri olan?
Arkadaşlar merhaba.

Gerçi başlıkta yazdıklarımı internettede arastirabilirim, ama yine de sormak istedim.

Hafif sosyal fobisi olan, sosyal iliskileri iyi olmayan, insanlara pek hayır diyemeyen, kendi fotoğrafını veya kendisinin olduğu videoyu sosyal platformlara koymaya çekinen, hakkına savunmakta problem çeken birisiyim (aklıma gelmeyen başka şeylerde var) Kendimi özgüvensiz hissediyorum, bunları aşmak için tavsiyeniz ne olur?
T
3 ay
Berberlerin böyle davranmasının sebebi samimiyetten mi??
Berberle randevuleştiğin saatte salona gelmesine rağmen, 15 dk boyunca çay içip telefonuyla için ondan sonra işe başlaması, size sürekli soru sorması, traş yaparken traşa ara verip telefonla konuşması vb.

Ben eskiden böyle şeylere takmazdın, ancak yakın zamanlarda bundan hoşlanmamaya başladım zira 15-20 dk yapılacak traşın bitmesi 1 saati buluyor, ancak berberle samimiyetinizin olduğu ve insanlara hayır diyemeyen, içine kapanık birisi olunca maalesef belli edemiyorsun.
T
5 ay
Bilgisayarı açtıktan sonra monitör hemen uyku moduna giriyor.
Arkadaşlar selam.

2 günden beri bilgisayarı açtığımda monitörün direk uyku moduna geçiyor. Biraz dikkat ettiğimde klavye ve fareye güç gitmediğini ve bunlarda ışıkların yanmadigini fark ettim. İnternette biraz araştırma yaptım ve ramleri çıkartılıp, ram slotlarinin temizlenmesi ve daha sonra ramleri tekrar yerlerine takılmasının onerildigini gördüm.

Bugün ramleri 4 5 kere yerlerinden çıkarıp yerlerine taktım ancak monitör uyku moduna gecmeye devam ediyor. Gerçekten sinir bozucu bir durum. Ne yapmam gerektiğine dair bana tavsiye verecek olanlar varsa çok sevinirim.
T
5 ay
Kafamın ortası sizce ileride daha da açılır mı? Daha açıklık olmaması için ne yapmalıyım?
Arkadaşlar merhaba.

Son dört beş seneden beri kafamın ortasında bir açılma olduğunu fark etmeye başladım ancak bunu pek ciddiye almadım. Bir ara cildiyeye gitmiştim ama doktora o kadar önemsenecek bir şey değil demişti.
Herhalde saç ekimini gerektirmeyecek bir açılma var ama saçımın ileride açılmamasını önlemek için bana ne önerebilirsiniz, fikriniz var mı?
T
5 ay
Yüzümdeki sivilce ve akneleri yok etmek ve yüz bakımı için ne önerirsiniz?
Arkadaşlar selam.

Yüzümde birçok seneden beri sivilce izleri ve akneler var. Birkaç kere cildiyeye gittim ancak verdikleri ilaçları istikrarlı olarak kullanmadım ve bir değişiklik görmedim. Yüzümdeki sivilce izlerini ve akneleri aşağıya atıyorum. Fotoğrafa göre bir krem, ilaç vb. önerebilirseniz sevinirim?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.