C

Kurmay Yarbay
23 Aralık 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme (?)
47 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
8 yıl
Pi Günü
14 Mart dünya da pi günü olarak kutlanıyor. Yarın pi günü yani. 3.14 olayından dolayı. Pi sayısını da istediğiniz basamağa kadar hesaplayabilen bir program varhttp://www.numberworld.org/y-cruncher/ buradan ulaşabilirsiniz. Program aynı zamanda işlemci benchmarkı için de kullanılabiliyor. Ben pi günü hatrına 1 milyar basamağa kadar hesaplattım. Denemek isterseniz size de iyi hesaplamalar.
C
12 yıl
İyi bir tv kartı arıyorum
http://www.vatanbilgisayar.com/OEM%20Muhtelif%20Kart/avermedia-trinity-avertv-dvb-s-trinity-%28analogdvb-sdvb-t%29-+-fm-pci-e-tv-karti/productdetails.aspx?I_ID=36440

iyi bir tv kartı arıyorum. performansında sıkıntı olmasın, driver desteği iyi olsun. 64 bit işletim sistemiyle çalışsın. yukarıda linkteki ürünü buldum. nasıldır ya da daha iyi bir ürün önerebilir misiniz ?
C
13 yıl
25 sn. altı Pi 100M CluB
y-cruncher diye bir program var. Pi sayısını 5 trilyonuncu basamağa kadar hesaplamak için kullanılmış ve dünya rekoru kırılmış bu program kullanılarak. Bilenler vardır, xtremesystems de konusu da vardı. Programı buradan indirebilirsiniz.http://www.numberworld.org/y-cruncher/ Amaç 100 milyonuncu basamağa kadar hesaplamayı seçerek bunu 25 sn. altında yapabilenleri bu konuda toplamak. Ben başlayayım. Programı çalıştırdıktan sonra 0-1-3 ü seçin sırasıyla.

< Resime gitmek için tıklayın >

i7 990x@4.67 GHz.
1333 7-7-7-20

23.289 saniye.


Kulüp üyeleri:
CoolnQuiet
armonix241
C
13 yıl
9 sn. altı SuperPi 1M CluB
9 saniye altı superpi 1M alabilenler buyursun. İlk olarak ben başlayayım. CPU ve RAM hızlarınızı eklemeyi unutmayın.

< Resime gitmek için tıklayın >


i7 990x@4.67 GHz.
1333 MHz 7-7-7-20

Tablo yapmayı felan düşünmüyorum. Şartları sağlayanları ilk mesaja ekleyeceğim, sistem özelliklerine isteyen bu konudan bakar.

Klüp üyeleri:
CoolnQuiet
Riqimaru
solid
armonix241
C
13 yıl
ATI 6950, 6970, GTX 580 ve Diğerleri


CF de ölçeklenebilirlik %91, SLI'da ise %82 civarı. 6970 CF çok güzel görünüyor, bizde de fiyatı oturduktan sonra tabii.

http://techreport.com/articles.x/20126/16
C
14 yıl
Netmaster CX-150 Kablo Modem ve Linksys WAG354G`nin Beraber Kullanimi Sorunu?
TTNET'i bırakarak kablonete (diğer adıyla uydunete) geçtim. Çok memnunum. Hız süper. Yalnız, önceden Linksys WAG354G kablosuz modemim olduğu için Netmaster'ın CX-150 kablo modemini alarak evde kablosuz ağ kurabilirim diye düşünmüştüm ancak kablosuz ağı başarılı bir şekilde kurabildiğim pek söylenemez. Forumu ve neti biraz karıştırdım konuya ilişkin olarak, ancak bulabildiğim tutarlı bilgilerde DHCP nin kablosuz modemde kapatılmasından bahsediliyordu, bu seçenek dahil çeşitli varyasyonları denedim ama kablosuz ağı yine de çalıştıramadım.

Yapmayı istediğim şey, kablosuz ağa çok sayıda cihazın (5-10 arası) bağlanabilmesi ve kablo modemden gelen internetin de kablosuz modemle paylaştırılabilmesi, deneyimli arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Yine de olmazsa Netmaster CBW-700V kablo modemini almayı düşünüyorum. Kablosuz modemin ayarları aşağıda.

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >
C
14 yıl
Tüm Zamanların En Kapsamlı CPU İncelemesi

behardware.com sitesi, 2002 yılından itibaren piyasaya sürülen tüm desktop CPU larının performanslarını yayınlamış. Daha sonrada bütün testlerin ortalamasını almış. Ortaya çıkan grafik şu şekilde:http://www.behardware.com/articles/778-14/giant-roundup-146-intel-and-amd-processors.html incelemenizi tavsiye ederim. Mouse u grafiğin üzerine getirince liste en iyiden en kötüye doğru oluyor tamamen. Q6600'ün değeri de 100'e normalize edilmiş.
C
14 yıl
Windows 7\u0027de XP Mode İçin CPU\u0027nun VT Desteğine Sahip Olma Zorunluluğu Kaldırıldı


Microsoft, Windows 7 de çalışan XP mode için bir zorunluluk olan donanım destekli sanallaştırma ya da bilinen adıyla VT (Virtualization Technology) özelliğini kaldırdığını dün itibariyle açıkladı. Artık, Intel'in VT desteğine sahip olmayan CPU'ları da böylelikle Windows 7 altında XP Mode'u çalıştırabilecek.

Gerekçe olarak, daha fazla sistem tarafından bu özelliğin kullanılmasını istediklerini açıklayan Microsoft böylelikle bilerek ya da bilmeyerek Intel'in ekmeğine yağ sürmüş oldu. Gerçi bu durumdan hem Microsoft hem de Intel kazançlı çıkıyor. Tahmin edilebileceği üzere, durumdan pek bir faydası olmayan da AMD olmuş oluyor. Hatta bu konudaki avantajlı durumunu yitiriyor. Ancak, Intel'in her işlemcisine VT özelliğini koymayarak bu konuda bir kısıtlamaya gitmiş olmasının yanlış verilmiş bir karar olduğu açık.

Halen, donanım tabanlı sanallaştırma ve yazılım tabanlı sanallaştırma arasındaki performans farkı muğlaklığını koruyor. İşlemcisinde VT özelliği olan arkadaşlar, bu özelliği biostan açıp daha sonra kapatarak XP mode'da aldıkları benchmark sonuçlarını eklerlerse bu konudaki merakımızı giderebiliriz.

Windows 7 altında XP Mode'u indirmek için:http://www.microsoft.com/windows/virtual-pc/download.aspx
C
15 yıl
iPhone 3Gs\u0027de Yazılımsal Sorun Olabilir
http://www.boygeniusreport.com/2009/06/20/iphone-3g-s-plagued-by-sound-issues/ burada belirtildiğine göre iPhone 3Gs kullanıcılarının bazıları sistem sesleri açıkken arka fondan yaklaşık 15 KHz frekansında bir sesin geldiğini farketmiş. Ses, SMS mesajlarında, telefon kilidini açarken, telefon çalarken vs. gibi sistem sesleri çalarken duyulabiliyor ancak telefon titreşime alınınca bu gizemli ses aniden kesiliyor.

iPhone 3Gs kullanan arkadaşlar konuyla ilgili deneyimlerini paylaşırsa iyi olur düşüncesindeyim.
C
15 yıl
Windows 7 USB Edition: Windows 7\u0027yi USB\u0027den Kurun
Windows 7'yi USB belleklerden de kurabilirsiniz. Bu bize ne sağlar: DVD sürücüleri olmayan veya harici sürücü taşımak zorunda olduğumuz netbook ya da nettop'larda böyle bir zorunluluğa gerek kalmadan USB bellekten Windows 7'yi kurabilmemizi, çalıştığınız şirket ya da kurumda olası sistem çökmelerinde gömlek cebinizde taşıdığınız minik bir USB bellekle soruna müdahale edebilmenizi, Laptop ya da PC'nizden kurulum yaparken DVD sürücünüzün azizliğine uğramanız durumunda kurulumu kolayca yapabilmenizi vs. gibi, daha bu liste uzatılabilir, pek çok konuda size esneklik sağlar. Örneğin, geçenlerde benimde başıma geldi, Laptop'ın DVD sürücüsünün Windows 7 DVD'sini okumayacağı tuttu ve kurulum yarıda kaldı, bende sıfırdan başlayıp, yeniden DVD yazmaya gerek duymadan USB'den kurulumu yaptım ve çok da kısa sürdü. 8 GB'lık USB belleğimde de halen 64 bit Windows 7 duruyor, aynı zamanda dosya kopyalamak içinde kullanıyorum bu USB'mi.

Burada dikkat edilmesi gereken husus, Anakartınızın ya da ilgili sistemin anakartının USB belleklerden boot edilmesine izin vermesi. Bazı laptoplarda da açılışta USB belleğinizi çıkarıp tekrar takmanız gerekebiliyor. Örneğin ben laptopımda böyle bir sorun yaşadım. Boot sırasında USB belleği takıp çıkarınca algıladı laptop. PC'de ise böyle bir sorun yaşamadım.

Şimdi gelelim, Windows 7 USB edition'ımızı hazırlamak için ihtiyacımız olan şeylere:
1. En az 4 GB kapasitesi olan bir USB bellek
2. UltraISO, PowerISO, Daemon Tools gibi ISO imagelerini açabilen bir program. Winrar'ıda kullanabilirsiniz, o da ISO ları açabiliyor. Şahsen ben UltraISO'yu kullandım.
3. Windows 7 kurulum ISO dosyası. Windows 7 RC'nin ISO dosyalarını buradan isteğinize göre 32 ya da 64 bit olarak indirebilirsiniz:http://www.microsoft.com/windows/windows-7/download.aspx Windows 7 yayınlandıktan sonra ise asıl sürümü kullanmanız gerektiğini söylemeye gerek yok herhalde. Ya da türkçe dil dosyalarınızı eklediğiniz ya da ilerde SP1 ya da SP2 çıkarsa bunları eklediğiniz ISO dosyalarınızı da kullanabilirsiniz tabii ki.

İhtiyaç duyduğumuz şeyleri temin ettikten sonra şimdi başlayabiliriz. Öncelikle, USB'nizdeki bütün verileri başka uygun bir ortalama alın. Yönetici hesabıyla oturum açtıktan sonra, Başlat/Çalıştır'a girerek CMD yazın. Vista'da arama satırına CMD yazmanız gerekiyor. Daha sonra açılan ekrana DISKPART yazıp enter'a basıyoruz.


Daha sonra LIST DISK yazıp enter'a basıyoruz.


ve burada USB belleğimize karşılık disk numarasını aklımızda tutuyoruz ya da en iyisi not alın bir yere. Örneğin burada benim USB belleğin numarası 1, bu yüzden ilerleyen aşamalarda Disk 1 olarak kullanacağım ama sizin USB belleğinizin numarası neyse onu kullanmanız gerekir. Yanlış disk numarası girerseniz bir anda hard diskinizdeki verileri kaybedebilirsiniz, o yüzden bu aşamada dikkatli olun. Daha sonra sırasıyla şu komutları giriyoruz.

Select Disk 1

Clean

Create Partition Primary

Select Partition 1

Active

Format FS=NTFS (Burada formatın tamamlanması biraz zaman alır. Eğer bu işlemlerden sonra sisteminiz açılışta USB belleğinizi görmüyorsa; bu durumda, bu aşamada Format FS=FAT32 UNIT=32K komutunu denemeniz sorununuzu giderebilir. Ancak, yukarıda da belirttiğim gibi bazı BIOS'lar USB bellekleri açılışta çıkarıp takınca algılayabiliyor. Sorun bundan da kaynaklanabilir.)

Assign

Exit

Tüm bu komutlardan sonra, ekran görüntüsünün şu şekilde olması lazım.


Daha sonra komut penceresini kapatmadan UltraISO ile indirdiğimiz ISO dosyasını sanal sürücüye açıyoruz. Burada Ultra ISO yada başka benzeri bir program kullanmanız şart değil. Winrar la da ISO dosyasını istediğiniz bir klasöre açabilir ve o klasörün BOOT klasörüne girerek aşağıdaki komutu işletebilirsiniz ve daha sonra da bütün açtığınız dosyaları USB belleğinize kopyalayabilirsiniz. Bu da işe yarayacaktır. Ancak bende Ultra ISO programı olduğundan burada Ultra ISO kullanımı da anlattım. Ultra ISO kurulunca sisteme sanal bir CD sürücü ekliyor. Tools/Mount to Virtual Drive dedikten sonra gelen pencereden ISO dosyamızı seçiyor ve mount ediyoruz. Türkçesi Ekle.


Böylelikle elimizde iki tane sürücü var; USB belleğimiz ve sanal DVD sürücümüz. Bilgisayar'ımdan bakarak her iki sürücünün harflerini not alıyoruz. Benim USB belleğim H ve sanal DVD sürücüm de F.

Komut satırında sanal DVD sürücümüzün harfini yazıyor ve enter'a basıyoruz. Daha sonra da CD BOOT komutunu giriyoruz.

F:

CD BOOT

ve daha sonra da

BOOTSECT.EXE /NT60 H:

diyoruz. Burada H, benim USB belleğim olduğu için H kullandım, sizinki hangi harfi aldı ise onu kullanmanız lazım.


Daha sonra sanal DVD sürücüye giderek, bende bu F, buradaki bütün dosyaları seçerek USB belleğimize kopyalıyoruz. Kopyalama işlemi bitince artık Windows 7 USB edition belleğimiz hazır. Güle güle kullanın.

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.