B

Çavuş
20 Şubat 2023
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
17 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
5 ay
fttc fttb ftth bunlar nedir
fttc
FTTC teknik olarak Kabine Kadar Fiber anlamına gelir, çoğumuzun kullandığı ve 75 mbit download geçmeyen VDSL . kabin Dslam diye geçer, içinde portlar var. portlar kabine kadar gelen fiber sinyalini bakır kablo iletim uygunluğuna çevirmek. ve binalara apatman internet ulastırmak.bunun için vdsl modem lazım.

fttb
FTTB fiber internet binanın veya apartmanın ana dağıtım kutusuna ankastre kadar gelir. dağıtım ankastre kutusunda bulunan portlar sayesinde dairelere bakır kablo ile internet iletilir . bunda vdsl modem gerekli.

ftth
FTTH fiber internet binanın veya apartmanın dairelerin içine kadar gelir ve direk fiber modeme bağlanır. bunda ya fiber modem yada fiber sinyal dönüştüren.

kablonet veya türktelekom ikizi de doğru teknolojik yenilikleri ülkemize getirselerdi ,mevcut altyapı yenileseydi.
şu an kablonet 1gbit internet hızları konuşurduki. böylece farklı paketler ve fiyatlar ile daha rekabetçi bir ortam oluşurdu.
aynısı türk telekom için geçerli.200 mbit - 1gbit arasındaki VDSL hızları , yada fiberde 10 gbit ve üzeri. fiber hız paketlerin fiyatlarını konuşuyor olacaktık.
B
5 ay
Türkiye de ping yüksek
IPv6 kullanılmiyor olması ve altyapıda olduğu gibi, yurtdışı çıkış telekom tekel olması.
B
5 ay
türktelekom vdsl portlarını ne zaman yenileyecek
bu eski portları telekom yeteri kadar kullandı ve parasını çıkardı. artık vdsl2 den vdsl2 plus gecmenin zamanı. ıoyalamasınlar. yok hat bakır eski kablo falan filan. 17a oluyorsa hayli 30 ve 35 b olur. sadece uygun port değişim olucak.sovyetlerden kalma ülkelerde bu sistem takır takır çalışıyor. polonya macaristan romanya bulgaristan yok pahalı yok bizim bakır tel eski... bunu modem gibi düşün yeni modem çıkmış daha özellikli ve tt sana hala eski modem kullandırıyor. fiber dairede olana kadar 10 yıl belki geçer bari vdsl teknoloji yenile
B
5 ay
istanbul için alternatif iss
fiyatlardan ve yüksek zamlardan sıkılan kişiler için farklı istanbul iss listesi.
Worldnet
Ramtek
nidanet
netbone
comnet
oristelekom
Euronet
B
5 ay
Türkiye VDSLplus geçmeli
Türkiye VDSLplus artık geçmeli.kopmalardan hız kayıplarından bıktık.telekom portları uygun olan yerlerde değiştirmeli.
B
5 ay
bant genişliğinin VDSL2 Vectoring ile yükseltmek
her yere fiber getirmek zor ve zaman alan bir süreç. Ne zaman nereye yapılacak belli değil, kimse bu konuda tam bir açıklama yapmıyor. stratejik bir planlama dahi yok. Şu an Türkiye'de fiberi kullan sayısının iki katından daha fazla vdsl kullanıcısı var. Genel olarak ülkemizde VDSL ile 35- 75 aralığında hız alıyoruz. İnterneti kopmadan daha uzun mesafeden çalışan dslm /porta ve daha yüksek hızlara ulaşabilen bir vdsl kavuşmak istiyoruz. Bu mümkün .Çözüm eski vdsl 17a teknolojisinden vazgeçip VDSL2 Vectoring geçmek.Ttelekom eski portları yani 17a olanları toplayıp yeni olan 35b portlar ile değistirmesi.Eski portlar hız olarak en fazla 100 destekliyor .35b portlar ile 250 kadar hızlar mümkün ve daha yüksek uploadlar .
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.