|
Arkadaşlar soruma ilgi gösterip cevaplayacak tüm arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler. Standartt Raid konusunda bilgim olduğundan ve daha önce yaptığımdan sorum raid yapmaktan çok yeni aldığım Asus anakartımın raid sisteminin bana tanıdığı esneklik hakkında olacak. Birazcık uzmanlık isteyen bir soru. Daha önce soruldu mu bilmiyorum ama aramalarımda çıkmadı. Şimdi öncelikle Raid ile alakalı sistem bilgilerimi vereyim. Asus P5Q Pro Anakart. Bu anakart üzerinde Intel ICH10R Raid Chipseti 2 adet 1 TB Western Digital 32MB Caviar Hard Disk. Bu sistemin esas amacı güvenlik olduğundan doğrudan Raid1(Mirror) yapıp 1 TB lık tek harddiskimi kullanmaya başlayacaktım. Ancak daha önceleri izin verilmeyen bir esnekliğe izin verdiğini gördüm bu chipin. Yaptıklarımı adım adım yazacağım kafa karışmasın diye. Toplam alanımız 1TB+1TB=2TB 1-) Öncelikle 200GB LIk bir alanı Raid0(Stripe) yaptım. Geriye Kaldı 1800GB 2-) 1800 gb'I (1800gb/2=900gb) 900gb'lık Raid1(Mirror) yaptım. 3-) Windows kurarken 2 harddiski de gördü 200GB ve 900 GB olarak. 200Gb'ı menüden 2'ye böldüm 100GB lık olarak. Bunu neden yaptım. C: ve D: 100 GB Raid0(Stripe) oldu buraya Windows Xp ve Vista kuracağım. Hızlı çalışacak diye tahmin ediyorum. E: ise 900GB Raid1(Mirror) oldu. Burasını da silinmesinden korktuğum yedek dosyalarımı koyacağım. Şimdi bu sistemi ben kurdum ve çalışıyor. Bunu ilk defa yaptım ve olmaz dediğim bişeydi şaşırdım. Sorum ise şu: İlerde harddisklerden biri gümlerse ne olur? benim umduğum C: ve D: gider ama E: yi kurtarırım. Bunun hakkın bilgisi olan ya da yorum yapabilecek kadar tecrübesi olan arkadaşlardan hararetle mesaj bekliyoırum. Teşekkürler.
|
|
Arkadaşlar Polo marka arabamız var kullanma kılavuzunu kaybettim biraz önce bir lamba yandı anlamını ve giderme yolunu bilen var mı acaba? İkaz lambası turuncu yuvarlak şeklinde ve sol ve sağ yanlarında 3 parçadan ekleri var Sanki direksiyon simgesi gibi. Teşekkürler. :( |
Bir laptop almaya karar verdim. HP hastası olduğumdan onun modellerine bakıyorum genelde. Bulduğum model HP Envy dv6-7200et ve özellikleri şu şekilde:
< Resime gitmek için tıklayın >
Burada yazmıyor ama ışıklı klavye ve parmak izi okuyucusu da var.
Ben windows 8 kullanmak istemiyorum bunu tartışmak için lütfen mesaj da atmayın. Windows 7 kullanmak istiyorum ama HP support sayfasında bu ürünün windows 7 driver desteği bulunmuyor. Müşteri hizmetlerini aradığımda HP den aldığım yanıt kesinlikle Windows 7 driver desteği vermedikleri yönünde oldu. Anlaşılan Tekelci Microsoft baskısı bu yönde olmuş ki herkes Windows 8 kullanmaya başlasın. Ama aynı zamanda aynı müşteri hizmetleri yetkilisine windows 8 driverlarını windows 7 ye tanıtma şansımın olup olmadığını sordum o da herhalde gözümü korkutmak için bazı müşterilerimiz dışarıda yüklettiklerinde sorun yaşadıklarını belirttiler dedi.
Şimdi ben de şu an bulunan HP Pavilion DV6-6100ST fabrikadan Windows 7 Home Premium yüklü geliyor ve Ultimate yüklediğimde kesinlikle Parmak izi sürücsünü tanıtamıyorum. Bunu da sorduğumda müşteri hizmetleri yetkilileri windows 7 ultimate desteğinin olmadığını söylediler.
Kısacası çok kısıtlı destek veriyor HP. Şimdi bana elinde HP Envy dv6-7200et olan veya bu konuda yorum yapabilecekler cevap verebilir mi bu laptopu alarak windows 7 yüklememin ve tüm driverları eksiksiz tanıtabilmemin bir yolu var mı?
Son olarak önceki soruma cevap veremeyip de HP dışında ışıklı klavyesi olan ve windows 7 ye tam desteği olan i7 işlemcili 3.000TL ye kadar bir dizüstü önerecek olan var mı?
Çok teşekkür ederim.