D

Yüzbaşı
08 Aralık 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
91 (Bu ay: 3)
Gönderiler Hakkında
D
7 yıl
Yeni Ekran kartı sorunsalı ve garanti
Arkadaşlar selamlar,

Bir web sitesi üzerinden GTX 1080 modeli bir ekran kartı aldım, kartı kutudan çıkartıp ana kart üzerine takarken yan çevirince bir kapasitörün düştüğünü gördüm, düştüğü yere bakıncada 1 tane daha kapasitörün yamuk olduğunu farkettim. Ürünü paketleyip firmaya geri yolladım, firmada yetkili servisine devretti. Yetkili servisinden direk öğrendiğim kadarıylada parça düştüğü için direk garanti kapsmı dışı raporu tutmuşlar. Düşen parçalar kırık değil, resmen lehim tutmamış gibi yerinden çıkmış ve görünüşe göre iade/değişim alamayacağım. Takdir edersinizki 1080'lerin hiç öyle yabana atılır bir fiyatıda yok.

Bu durumun benimle alakası olmadığını (kapasitörler ekran kartı üzerinde açıkta bile değil orta katmanda bir yerde, plakalar arasında kalıyor çıkarmak için bir obje sokup bayağıda uğraşmak gerekir, bu nasıl mantıksa artık) nasıl kanıtlarım.

Benim elimdeki tek opsiyon tüketici mahkemesi gibi mi duruyor? Başka yapılabilecek neler vardır? Bu parçalar kırık değil bu arada, lehimlenirse büyük ihtimal sorunsuz çalışır fakat ben ne bunu kendim yapmak/yaptırmak nede bu ayıplı ürünü kullanmak istiyorum.

Bu memlekette kaale alınmak için illa bağırıp çağırmak kırık dökmek mi gerekiyor, buda bonus sorum :p
D
15 yıl
20-26\u0027\u0027 Lcd TV mi yoksa Monitör mü almalı? (samsung A650 vs T260HD)
LCD Tv almayı düşünüyorum ama boyutu ufak olsun istiyorum bu sebeple 22''http://www.samsung.com/tr/consumer/detail/detail.do?group=tv&type=tv&subtype=lcdtv&model_cd=LE22A650A1XXH üstünde düşüp dururken bir arkadaşın tavsiyesi ile monitörlere doğru kaymış durumdayım, kendi monitörüm Samsung Syncmaster 206BW ve ondanda çok memnunum. Bayağı araştırma yaptım ama halen tavsiyelere ihtiyacım var.

1) 22'' lcd tv ile (yukarıdaki linkdeki) bu tip monitörler arasında görüntü farkı nasıldır? (genelde Tv ve konsol için düşünüyorum).
2) TV'ler 32'' olmadıkça full HD olmuyor sanırım (32'' A656 fiyatıda 2milyara uçuyor direk) onun yerine Full HD için bu HD monitörlerin alternatif olma şansı nedir? (sanırım full HD desteği 240HD modelinden başlıyor)
3) Bu aletler direk desteklediği için bir dijital ve analog yayını taktığınız an gösteriyor herhalde? (herhangi bir ekstra alet gerektirmiyor? Kablotv,teledünya,uydu vs'yi SD ve full HD izleme olanağım varmı?)
4) Yakın bir gelecekte teledünya alsam SD ve HD yayınları izlemede sorun yaşarmıyım , hangisi daha iyi performans gösterir. Bu en saçma soru olması lazım, bir fark olmasa millet herhalde TV yerine hep monitör alırdı.
5) Bunların birbirlerine göre +'ları -'leri nelerdir?

22'' A650 Lcd tv'de full HD vs olsaydı pek düşünmezdim herhalde, ama böyle olunca daha iyi fiyata aynı işlevi gören HD tv/monitör alınabiliyor mu? (hatta daha bile büyük =P)

Sorular çok saçma ise kusura bakmayın heheh dediğim gibi fazla tecrübem yok anca araştırarak bu kadar bilgi edinebildim =)

32'' altında TV için tartışıyoruz bu arada 32'' mekana göre büyük geleceğinden eski tüplü 55 ekran arçelik TV'yi değiştimeye çalışıyorum!


Beğendiğim samsung'un 22''Lcd tv'si:http://www.samsung.com/tr/consumer/detail/detail.do?group=tv&type=tv&subtype=lcdtv&model_cd=LE22A650A1XXH
Onun yerini alabilecek (mi acaba) monitör (hem fiyat aynı gibi hem daha büyük):http://www.samsung.com/us/consumer/detail/detail.do?group=computersperipherals&type=monitors&subtype=lcd&model_cd=LS26TDNSUV/ZA

Eğer monitör daha iyiyse fiyatlar buyken niye Tv? =/

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler, umarım iyi bir paylaşım başlığı olur zira böyle birşey göremedim =)

Ps: Buda arkadaşımızın açtığı Samsung T260HD'nin incelemesihttp://forum.donanimhaber.com/m_28978544/mpage_1/key_/tm.htm
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.