D

Onbaşı
01 Aralık 2020
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
380 (Bu ay: 4)
Gönderiler Hakkında
D
geçen hafta
Şeytan diyor ki
Yanaş şuna, adını anma sataş şuna, deli kader seni karşıma, çıkaracak mı bilen yok...
D
2 ay
\"Gören, hangi hakla yalnızlıktan şikayet edebilir?\"
"Gören, hangi hakla yalnızlıktan şikayet edebilir? Mevsimler bütün işveleriyle emrinde, renkler bütün cilveleriyle hizmetindedir. Yıldızlar onun için doğar, çiçekler onun için abideleşir, güneş, kuşların kanadında, onun için, alaimisemanın bütün nüanslarına geçit resmi yaptırır. Şehrin bütün kadınları onun için giyinip süslenir. Çocukların tebessümü onun içindir."
Cemil Meriç - Jurnal (Cilt 1)

1954 te görme yetisini kaybettikten sonra 1955 te jurnaline eklediği yazı. Yalnızlıktan şikayet edenlerin birçoğu yalnız değil..
D
3 ay
Meslektaşınla evlenmek vs ev hanımıyla evlenmek
Sizce hangisi ve neden
D
4 ay
Türk milletini ancak yeni bir inanç sistemi yola getirir
Türk milleti sıradan bir Doğu ya da Batı toplumu değil. Dolayısıyla ne Batı'nın özgürlükçü ve ihtilalci yapısı ne de Doğu'nun dinci ve şeriatçı kafası bu topraklarda üstünlük kuramadı, kuramaz da. Türk milleti uzun yıllar İslam ile iktifa etti. Fakat bir müddet sonra İslam, Türk'ün Dünyadaki yerine zarar vermeye başladı. Batı, bu fırsattan istifade ederek hem fikirleriyle hem de politik varlığıyla Türk milletine nüfuz etmeye çalıştı. Atatürk ile Doğu-Batı dengesi kurulmaya çalışılarak Türk milletinin bağımsızlığına ve laik demokratik yönetim sistemine adım atıldı. Ama geçen yüzyılda Türk ne tam anlamıyla Batı'lı oldu ne de tam anlamıyla Doğu'lu. İki fikir sisteminin arasında sıkışıp kaldı. Denge de kurulamadı.

Bu denge ancak yeni bir inanç sistemi ile sağlanabilir. Türk toplumu inanmadan yaşayamaz. Ancak hiçbir inancın dogmasına da aklını yok sayarcasına tapamaz.
D
7 ay
En az ne kadar uzaklıktaki restorandan yemek söylenirse hoş olmaz?
3.5 km uzakta güzel bir restoran var, "o kadar yol bir kişinin yemeği için değmez, kuryeye de yazık" diye sipariş veremiyorum. Daha yakınlardan sipariş veriyorum. Sizce bunun max mesafesi nedir
D
7 ay
[DHTUBE=] ne oldu
Bayadır yoktum forumda ne oldu değişti mi, videoları istediğim gibi atamıyorum
D
10 ay
Ekonomi cidden kötüymüş la (kural dışı değil)
Açtığım konu kural dışı olması sebebiyle silindi. Kural dışınaa sebebiyet verdiğini düşündüğüm yeri çıkararak yeniden paylaşıyorum:

Asgari ücret almaya başladım, kirayı verince maaşın yarısı gidiyor. Bir tane laptop alayım diyorum aylık 3 bin ödeme çıkıyor. Diğer giderleri hesaplamıyorum bile.

Rus romanlarında gibiyiz, boğazımızdan kısıp palto alıyoruz diyen bir adam vardı bir videoda. Harbiden öyleymiş. Kışlık mont almam lazım, yaklaşık bin lira ona gidecek. Neyden kıssam diye düşünüyorum.
D
geçen yıl
Kemerli burnun hokka burundan güzel olduğu gerçeği [SS\u0027li]
Kemerli burun ilk izlenimde güçlü-dominant insan havası verir, şeklini bizzat Tanrı'dan almış gibidir, kemerli burna sahip bir insanın yanında salt "insan" kavramının otantik aurasını hissedersiniz, zamandan soyutlanır ve koca insanlık tarihinin geçmişten bugüne bütün hikayesini ruhunuzda deneyimlersiniz. Kemerli burun ruhsal doygunluk verir, "gerçeklik" kavramını kuş bakışı seyretme imkanı sunar; yaşamı, varlığı yeniden yorumlatır, bütün dünyevi dertlerinizi bir mum alevi gibi söndürür.

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >
D
2 yıl
nallart geldi mi
Bayadır girmiyorum foruma, nallart geldi mi
D
2 yıl
Kyk kredileri ne kadar olur sizce
Seçimi de hesaba katarak ben 1500 diyorum, sizce ne olur?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.