F

Çavuş
20 Kasım 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
12 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
F
4 yıl
Acil: PC Ses Kartı ile Gitar Amifisinin Ses Mikserinde Yarattığı Parazit
Arkadaşlar merhaba.

Yaşadığım problemi daha kolay açıklayabilmek için basit bir çizim şemasını hazırladım. Bu sistemi kurarken amacım; Behringer MX400 model miksere notebook ses kartını (hem onboard hem de usb harici ses kartı ile deneyerek) ve elektrik gitar amfisini stereo kablolar ile bağlayarak karıştırılan sesi tek çıkış ile almaktı.
< Resime gitmek için tıklayın >
Bu sebeple şemadaki sistemi kurarak denemeler yaptım;

1- Sadece PC yi açarak ses aldığımda kusursuz bir aktarım ile kulaklıktan dinleyebiliyorum. (Kabloları ve bağlantılarının sorunsuz olduğunu anlıyoruz.)
2- PC nin fişini çekerek sadece amfiyi kullandığımda yine kusursuz bir ses alıyorum. (Yine kabloların ve bağlantıların problemsiz olduğu anlaşılıyor.)
3- Odada ki 2 ayrı prizde topraklıdır ve ölçümlerde yeterli değerleri veriyorlar. (Nötr-faz arası 230 Volt, toprak-faz arası 230 Volt ve nötr-topraklama arası ~1 Volt.)
4- Kabloların kalitelerini kontrol etmek için karıştırarak da kullandım ancak sonuç değişmiyor hatta diğer odadan uzatma kablosu getirerek yalnızca amfiyi bağladım.

Tüm denemelerde sonuç aynı: PC ve amfi aynı anda (Düğmelerinden açılmasa bile) prize takıldıklarında kulaklıktan cızırtı sesi geliyor ve bu duyulacak düzeyde. Cihazları açık konuma getirdiğimde ise ses 2 katına çıkıyor ve kullanmayı tamamen engelliyor.

Sanırım işi çözebilecek kısım şurada yatıyor:

Parazit, hem cihazları prizden tamamen ayırdığımda, hem de miksere gelen ses kablolarından birisi ayırdığımda kesiliyor. Herhangi birisi tek başına çalışıyormuş gibi kusursuz hale geri dönüyor. Farklı prizlerden beslenen 2 ayrı cihazda üretilen ses sinyalleri aynı elektrik akımıyla çalışan miksere girdiğinde sanırım bir çakışma veya sorun yaşanıyor.

Peki çözüm hangi kısımda aranmalı? Elektrik kaynakları olan priz ve adaptörlerde mi? Cihazlardan çıkan ses sinyallerinin miksere girmesinden önceki kısmında mı?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
F
9 yıl
Elektronik davul için kulaküstü monitör kulaklık öneriniz!
E-davul ile kullanmak bakımından ses seviyesi yüksek ve her tonda sesi iyi veren bir kualklığa ihtiyacım var. Sipariş edip deneyerek olmuyor. Uzman görüşlerine ihtiyaç var ;)

-Temiz ve doğru ses için monitör (referans) tip kulaküstü kulaklık modeli olmalı.
-Bagetlerin padlere vurulmasıyla çıkan sesleri engelleyecek kadar ses izolasyonu olmalı.
-İzolasyonlu modeller kulakları çok sıktığından kulağı dıştan çevreleyen modeller olabilir.
-Kocakafalı birisi için uzun süreli kullanımda rahatsızlık yapmamalı :)
-Bütçe 250-300 tl civarındadır.

Fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar.
Teşekkürler şimdiden.
F
10 yıl
Dijital Davul Tercihiniz? Yamaha DTX450K, Alesis DM10X veya Medeli DD508DX?
Arkadaşlar giriş seviyesinde davula yeni başlayan biriyim. Kursun dışında evde günlük pad ile stick alıştırmaları dışında dij. davul ile de kendimi geliştirmek istiyorum.3 modelden deneme fırsatı bulanların görüşlerini ve önerisini alabilir miyim:
Özellikle Alesis DM10X modeli aralarında iyi bir tercih gibi geliyor. Medeliye göre sağlamlığı belki çok farketmeyebilir ancak modül ile ses kütüphanesi daha iyi olduğunu izlediğim videolardan tahmin ediyorum. Yamaha üçünün içinde özellikleri bakımından çok geride ancak ses kalitesi ve sağlamlığı ile yine de tercih edilir mi ne dersiniz? Fiyatları Yamaha: 2350 TL, Alesis: 3200 TL ve Medeli: 2900 TL civarında. Önerileriniz bakımından şimdiden teşekkürler.
F
10 yıl
DİJİTAL BATERİ ÇALIŞMA SETİ MEDELİ TRAMPET+HI-HAT+2 AD. PEDAL
BATERİ ÇALMAYA YENİ BAŞLAYANLAR ve ALIŞTIRMA YAPANLAR İÇİN TOPLANMIŞ HARİKA BİR EĞİTİM SETİ!

Medeli DD6 model dijital bateri çalışma pedinin sunduğu tüm özelliklere ek olarak tripod sehpalı Ashton elektronik hi-hat zili ayrıca ayak alıştırmalarınızı eklemeniz bakımından Akita marka hi-hat pedalı ve kick (davul) pedalı ile bateri çalışmalarının temeli olan trampet+hi-hat+pedal çalışmalarınızı duyarak, eğlenerek, öğrenerek yapmanız mümkündür. Sisteme isterseniz kulaklık bağlayın isterseniz amfili bir ses sistemine bağlayarak alıştırma vuruşlarınızı gerçek bateri sesleri ile duyarak öğrenin! Ya da çok sevdiğiniz bir parçayı aynı anda dinleyin ve setiniz ile ritim tutun! Çalışma setimiz aşağıdaki ürünlerden oluşmaktadır:

1 ad. Medeli DD 6 Elektronik Davul (Çalışma Pedli)
1 ad. Ashton DPP1 Davul Çalışma Pedi ( Dijital olarak ana üniteye bağlanarak hi-hat seslerini üretir )
1 ad. Digipod TR-157 106cm Tripod
1 ad. Digipod TR 580 180cm Tripod
3 ad. GYC LP6 Dönüştürücü (3,5 mm - 6,3 mm)
2 ad. AKITA USB Elektronik Bateri Seti Pedalı ( Dijital olarak ana üniteye bağlanarak davul ve hi-hat seslerini üretirler )

Setin merkezinde yer alan Medeli DD6 çalışma pedi hassas vuruş yeteneği olan trampet olarak kullanılmakta, 65 farklı ses, 6 metronom, 22 özel şarkı, 24 ritim, oyunlar ve tekrarlar ile bateri eğitimi yapabilen LCD ekranlı dijital eğitim koçudur. Trampet tripod ile istediğiniz yüksekliğe ayarlanmakta, üzerindeki girişlere ayrı ayrı yine tripod üzerinden yüksekliği ayarlanabilen hi-hat zili ve bunu kontrol eden hi-hat pedalı bağlanmakta ve kick (davul) pedalı ile komple bir sistem haline gelmektedir. Son derece sessiz olan lastik yüzeyler sayesinde apartman dairesinde gece dahi çalışmak mümkündür. Ürüne bağlanacak bir ses sistemi veya kulaklıklar ile yaptığınız vuruşu duyarak çok daha başarılı ve keyifli bir şekilde baterinin temel eğitimi olan ritim tutma ve metronom gibi temel hareketleri gerçekleştirirken aynı zamanda eşzamanlı gerçek sesler ile aklınızda ki ritimleri ve sesleri de deneme şansınız olacaktır.
Bu set özel olarak toplanmış olup meraklılarına hazır halde sunulmaktadır. Setin yanında bir çift baget hediye verilecek olup tüm bağlantı jack ve kabloları pakete dahil olarak hazır verilecek, size sadece son derece kolay bağlantıları yaparak çalışmaya başlamak kalacaktır.

Çalışma setini oluşturan tüm ürünlerin isimlerini açık olarak özellikle verdim. Bu şekilde fiyatını sizde araştırıp, hesaplayarak burada ki setin ne kadar avantajlı olduğunu görebilirsiniz. Ben seti hobi amaçlı olarak ve benzer ürün gamında hazır setler olmadığı için meraklıları için topladım. Kendim test ederek tamamen sorunsuz ve eksiksiz çalışan aparatları ve aksesuarlarının tamamını göndereceğim. Setin içerisinde yer alan ürünlerden Digipod TR 580 tripod için 7 ay diğer tüm ürünlerin garantileri 23 ay boyunca devam eden distribütör garantisi altındadır. Tüm ürünlere ait ayrı ayrı hazırlanan orjinal faturaları da alıcıya teslim edilecektir. (Ürünler Türkiye de satış yapan çok iyi bilinen online alışveriş sitelerinden orjinal distribütör garantili olarak satın alınmıştır.)

Setin toplam fiyatı 399 TL'dir. İzmir Bergama'da oturanlar elden teslim alabilirler. Şehir dışından satın alanlar için kargo ile gönderilecektir ve kargo ücretleri kendilerine aittir.

Bateriye meraklı olan, yeni başlayan, ilerlemek isteyen herkesin denemesi gereken özel olarak toplanmış bir çalışma eğitim setidir! Ayrıca bu set ile grup çalışmalarınızda amfi ile ritim tutarak arkadaşlarınıza eşlik de edebilirsiniz. Gönderilecek ürünler çok titiz ve detaylı bir kargo paketi olarak hazırlanacaktır ve size SORUNSUZ olarak ulaşacağından emin olabilirsiniz!!

İlgilenenler PM atabilirler.
F
10 yıl
BRUT INSTINCT 100ml PARFÜM HALA SATILIYOR MU?
2000lerin başlarında bir defa kullanma şansım oldu. Çocuk olduğumuzdan pahalı gelirdi başka da alma şansım olmadı zaten.
Harika bir kokuydu, hala hatırlıyorum tonlarını. Ne kadar soruşturdum aradıysam son kalan şişeyi bile bulamadım :)
Yine de fikri olan varsa paylaşırsanız sevinirim.
Teşekkürler.
F
10 yıl
PiEZO ELEMANI HAKKINDA BİRKAÇ SORU!
Arkadaşlar merhaba,

Bahsettiğim bu alet çoğunuzun bildiği gibi kinetik enerjiyi elektrik enerjisine çevirerek adeta bir üreteç vazifesi görüyor. Üzerine gelen basınç kuvvetinin büyüklüğüne göre bir elektrik akımı yaratarak -kaba tabir ile- bir LED lambanın anlık yanmasına yetecek kadar bir voltaj üretebiliyorlar. Benim asıl ilgilendiğim konu ise bu aletin dijital davul yapımında kullanılıyor olması. Çünkü bu akım aynı zamanda bir sinyal olarak herhangi bir alıcıya bağlanarak kullanılabiliyor.

Piyasa da genelde madeni para büyüklüğünde modelleri mevcut ve farklı boyutlarda olanlarını ancak online satış ile bulabiliriz. Konuyla alakalı bilgili olan arkadaşlara sorum şu olacak: Elimde bir dijital bateri çalışma pedi var ve alete vuruşlarda çok az ses çıkıyor. Tahmin ediyorum içerisinde bu piezo elemanından mevcut. Eğer bu piezonun boyut olarak daha büyüğü ile kullanılırsa daha az güçle vurmanın daha kuvvetli bir sinyal ve ses üretimi sağlayacağı gibi bir durum olabilir mi? Örneğin bu piezo elemanının pahalıda olsa daha hassas ve/veya büyük modelleri ile daha başarılı bir işlem yapılmış olur mu sizce?

Evet derseniz kullandığım cihazda ki düşük ses sorununu bu malzemeyi değiştirerek çözebilmem gibi bir öneri olacak. Yok ne boyutta olursa ne hassaslıkta olursa yapılan vuruşun basıncı değişmeyeceğinden elektrik sinyalinde de bir değişiklik yaşanmaz diyorsanız başka bir çözüm daha doğru olacaktır.

Şimdiden teşekkürler.

Youtube Videosu:https://www.youtube.com/watch?v=6-AdteS59lA
F
10 yıl
\"MEDELİ DD6\" DAVUL ÇALIŞMA PAD KULLANAN VAR MI?
Arkadaşlar bu ürüne sahip olanlara bir sorum olacak; çünkü internet ortamında ürünle ilgili hiçbir yorum, yazı bulamıyorum :)

Bateriye yeni başlayan biri olarak ritim ve metronom kabiliyetimi geliştirmesi bakımından bu ürünü aldım. Vuruş sesleri duyulması bakımından kulaklıklar ile çalışıyorum. Hatta yanında gelen kick ve hi-hat pedallarını da deniyorum.

Ancak pedallardan gelen yüksek ve kaliteli ses hiçbir şekilde trampetten gelmiyor. Sesi sonuna kadar açsam da amfili bir sisteme bağlasam da sonuç aynı. Ürün sorunsuz çalışıyor ancak bagetlerle çalıştığım trampet bölümünün sesi çok zayıf, bagetleri dahi duyabiliyorum.

http://www.dantemuzik.com/DD-6-DIJITAL-DAVUL-CALISMA-PADI,PR-16.html

Sizce üründe bir sorun mu olabilir, değiştirmeli miyim. Yoksa bu cihazların genel bir sorunu mudur?

Kullanan birileri fikirlerini paylaşır ise çok memnun olurum!

Şimdiden teşekkürler.
F
10 yıl
Hoya 67mm Üçlü Filtre Seti / UV Filtre + Polarize Filtre + NDx8 Filtre + Filtre Çantası
Sevgili dh forum üyeleri,

Bu ürün setini alanlar yorumlarını paylaşabilirler çok memnun olurum.
https://www.macrofoto.com.tr/detay.asp?id=4518


Başlangıç seviyesinde olduğunu düşündüğüm setin içeriğinde ki ürünler eğer kalite açısından yetersiz bulunduysa fiyat/performans açısından hangilerini önerirsiniz? Açıkçası filtreler çok geniş bir konu ve karar vermek konusunda oldukça bilgi sahibi olmadan alınan ürünler hayal kırıklığına uğratabiliyor. Farklı bir markadan satın almış olduğum ürünler pek de beklentimi karşılamadı, bu yüzden hepsini paket halinde almak yerine ayrı ayrı üst düzey ürünleri tercih etmek ise buradaki setin fiyatını neydeyse üçe katlıyor.

Önerilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.

Sevgilerle.
F
10 yıl
İlginç bir soru! \"Tablet ile araçta telefon görüşmesi nasıl olabilir?\"
Araç içinde navigasyon, multimedya özelliklerini kullanmak bakımından Samsung Tab 3 7.0 aldım. Araçta ki aux in girişi ve tablet tutucu ile çok verimli oldu.

Sorum şu:
Navigasyon cihazlarını cep telefonlarıyla bluetooth yoluyla eşleştirerek yolculuk esnasında görüşmelerinizi telefona gerek kalmadan güvenle yapabiliyoruz. Peki bu işlemi android tablet+android akıllı telefon arasında gerçekleştirmek mümkün müdür? Google Play de birçok uygulamayı inceledim. Tam olarak bu işlemi yapan bir uygulamayla karşılaşmadım. Genellikle internet bağlantısı kullanarak SMS ve telefon görüşmesi yapan programlar mevcut.

Şimdiye kadar bu konuyla ilgilenen oldu mu? Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

(Samsung Tab 3 7.0 + Samsung Note 2)
F
11 yıl
Double din Sistem Tavsiyesi (Navigasyon ozellikli)
Arkadaşlar konu paylaştım, fikirlerinizi bekliyorum.Teşekkürler.http://forum.donanimhaber.com/m_82225595/f_/key_navigasyon//tm.htm#82225595
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.