A

Onbaşı
20 Kasım 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
17 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
17 yıl
Sn ac öncel galiba sadece siz...
Evet sadece siz benim sorunuma çözüm bulabileceksiniz galiba. Sağolsun herkes fikir yardımında bulunuyor ama, probleme teknik yönden çok az kişi yaklaşıyor. ''Bıktım artık ' başlığına bir göz atarsanız sevinirim. Daha öncede cevap yazmıştınız ama biraz farklı konulara kaymıştık. Asıl sorun aracın sarsıntılı çalışması.Teşekkürler.
A
17 yıl
Bıktıııııııım Artıkkkkkkkkkkkk
Bu böyle olamayacak söktüreceğim. Çözüm bulamıyoruz.

1-Araba Megane ıı voltran sistem takılı,

2- Rölantideyken gazda ve benzinde sarsıntılı çalışıyor.Arabayı stop edip tekrar çalıştırınca düzeliyor, 15-20 sn sonra tekrar sarsıntı başlıyor. Araba çalışırken 4 nolu gaz enjektörü devre dışı kalıyor ve sarsıntı başlıyor. Lpg bayisine göre benzin enjektöründe arıza var o da gaz enjektörünü devreden çıkarıyor. Renault servisine böyle birşey olabilirmi diye soruyorum, '' biz lpg ye karışmıyoruz'' diyorlar.

3-Serviste 4 nolu enjeksiyon bobinini ve 4 buji değişti, düzelmedi. Arabanın beyninden hata kodonu siliyorlar, çalıştırıp oradan ayrılıyorum tekrar aynı sarsıntı başlıyor. Servis şimdi de silindir kapağının kaldırılıp contaların kontrol edilmesini, arıza oradaysa maliyetinin de 1-1,5 milyar arasında olduğunu söylüyor.

İşin özü ÇARE BULAMIYORUZ ve bıktım artık.
A
17 yıl
2001 Bora comf. 1.6 lar kaç valve
Arkadaşlar 2001 Bora comfortline 1.6 düz vites araç alacağım, ancak 16 değil de 8 valve olduğu söyleniyor. 8 valve ise ne gibi dezavantajı ya da avantajı vardır.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler.
A
18 yıl
Benzinde çalışırken yığılma oluyor.
Arkadaşlar enjeksiyonlu aracım var. Sabah benzinde çok rahat çalışıyor, ancak yola çıktıktan sonra gaza geçene kadar tam performansalı çalışmıyor. Yığılmalar yapıyor ancak stop etmiyor.Sanki gaz pedalına basınca yakıt almıyor hissi veriyor. Bu durumda olan ve sorunu çözen arkadaşlardan cevap bekliyorum. Teşekkürler.
A
18 yıl
Corolla Versoyu neden hemen satıyorlar.
Benim 2004 model Megane ıı aracım var. Ama MPV tarzı bir araç düşünüyorum. Kendi sınıfında da ilk tercihim ve gözdem VERSO. Yalnız, araç ilanlarına baktığımda (sadece verso) insanların yeni model ve az kilometre ( Örn:2006 model ve 2500, 4500 km yapmış v.b araçlar) yapmış araçlarını satmaya çalıştıklarını gördüm.Acaba benim bilmediğim veya kullanınca ortaya çıkan bir sorun mu var. Kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.Teşekkürler.
A
18 yıl
MEGANE II-VOLTRAN-RÖLANTİ
Arkadaşlar Ağustos 2006 da Megane ıı aracıma voltran marka kit taktırdım. Ancak 15 gün sonra, araç benzinden lpg ye geçerken rölantide (Örn: kırmızı ışıkta rölantide beklerken) stop ediyor. Lpg ye geçiş uyarısı sırasında gaz pedalına dokunursam, stop etmeden ufak bir silkeleme yapıp kendini topluyor. Bir de rölantide çalışırken biraz sarsıntılı çalışıyor.Ayrıca benzin göstergesi lpg kullanıyorken, benzin tüketiyormuş gibi düşüyor ve en sonunda ışık yanıyor, ancak depomda benzin kullanılmadan duruyor. Şehir içi lpg tüketimim 12,5 lt/100 km ve bana göre yüksek. Tüm bu sorunlarımı taktırdığım yere ilettim ancak ilgilenmelerine rağmen pek bir çözüm bulamadılar.Bu konularda yardımınıza ihtiyacım var, teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.