D

Teğmen
06 Haziran 2020
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
43 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
2 yıl
Peugeot Türkiye rezaleti (Yeni Peugeot 308)
Merhaba, yeni peugeot 308 aracı lansmanda almış biriyim. Hatta Türkiye'de aracı ilk teslim alanlardan biriyim. Aracın rengi kırmızı. Araca seramik kaplama yaptırmaya gittiğimde boya değerlerini ölçtük. Araç boyunca boya değerleri 200-220 mikron civarı çıktı. Aslında bu çok normal bir şey. Araç şirketleri fabrikada 350-400 mikrona kadar boyayabiliyor. Ancak ülkemiz şartlarında işini bilmez ekspertizler araca tam boyalı diyebileceği için Peugeot Türkiye'ye aracın boya değerlerinin orijinal olup olmadığı konusunda yazılı belge vermeleri için başvuruda bulundum (Dosya numarası: 561802). Aracım Peugeot İnciroğlu Kayseri bayisine çağırıldı, orada boya ölçümleri yapıldı. Ardından takip sürecine başlandı. Yaklaşık 4 hafta boyunca aralıklı olarak gelişme yok diye bilgi vermek için arandım. En son dün arandığımda aracın boyasının tamamen orijinal olduğu söylendi. Ben de sözel olarak bunun hiçbir anlamı olmadığının yazılı olarak bunu talep ettiğimi söyledim. Ancak yazılı olarak hiçbir şey veremeyiz diye belirttiler. Yani demek oluyor ki yasal olarak araçlarının arkasında hiçbir şekilde durmuyorlar.

Ayrıca araçta olan diğer sorunları da belirteyim. Birisi youtube'a aracın ön kapı içlerinde çöküntü olduğuna dair video atmıştı ancak yorumlarda markayı karalamak için yapıyorsun dava açılacak falan yazıldığı için videoyu atan kişi daha sonra silmişti. Birisi de bu sorun sizde var mı diye bana forumda sormuştu. Şu anda kapı içlerinde çökme sorunu mevcut. Ayrıca araçta wifi bağlantısı hiçbir şekilde açılmıyor. Aracı telefon üzerinden internete bağlayamadığım için harita güncellemesi de yapılamıyor.

Bundan sonraki süreçte öncelikle tüketici hakem heyetine başvurup yazılı belge isteyeceğim. Eğer bundan bir gelişme çıkmazsa da avukatım ile görüşüp hukuki süreci başlatacağım. Peugeottan istediğim bedava bir şey yok, ekstra bir şey yok sadece belge istiyordum. Ama kendileri beni hukuki yola sokmak zorunda bıraktılar.

Sizden bundan sonra isteyeceğim yol için önerilerinizi bekliyorum. Lütfen buraya hemen vw'ci tayfa peugeot alırsan böyle olur diye toplanmasın daha önceki aldığım peugeot 2008 aracımdan memnundum.
D
3 yıl
Ankara\u0027da nakliye firması önerisi
Arkadaşlar evimi Ankara'dan Kayseri'ye taşıyacağım, acaba şehirlerarası nakliyat için önerebileceğiniz güvenilir bir nakliye firması var mıdır? Şehirlerarası olunca insan biraz korkuyor
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.