İki aylık Superonline fiberinternet abonesiyim.
Superonline fiberinternet abonelerine TT dan uygun fiyatla ve sabit ücretsiz telefon hizmeti de sunuyor.
Telefon hizmetinde gördüğüm üç temel eksiklik var.

1. 9 Eylül 2009 tarihinde BTK tarafından sabit telefon hizmetlerinde numara taşınabilmesinin önü açılmasına rağmen, şu ana kadar taşıma açılamamıştır. Çözüm olarak numara taşıbilirliğinin devreye girebilmesi BTK'nın acilen operatorler üzerinde yaptırım uygulaması gerektiğini düşünüyorum.

2. Superonline hattından tüm operatorler aranabilmesine karşın, Diğer operatörlerden ( Turkcell hariç) Superonline hattı ( 0850 alan kodu ile başlayan numaralar) aranamamakta. Dolayısıyla supernumaranızı başkalarına veremiyorsunuz.

3. Superonline hattından diğer operatorlere ait bir numara arandığında, arayan numara karşı taraftaki telefonda görünmüyor.
Superonline numarasından Turkcell numarası arandığında dahi callerid çalışmıyor. En azından aynı patronaja sahip iki operatör arasında Callerid özelliğinin çalışmasını beklerdim. Callerid desteğinin olmaması da numaranızı başkalarına vermenizi engelliyor. Callerid'nin çalıştığını gözlemleyen var mı?

Bu üç temel eksiklik giderildiğinde Superonline telefon hizmeti kullanılabilir duruma gelebilir. Ses kalitesi ve sesin iletim süresi ile ilgili gözlemleri olanlar görüşlerinin paylaşabilirler mi?