Merhaba bir sigorta şirketinde araç hasar dosyam 1 aydır sonuçlanmasını bekliyorum. Kazada kusur oranını karşı tarafa tamamen yüklediler. Aracım 1990 model doğan L . Aracımın onarılmasını beklerken ağır hasarlı olduğu ve perte çıkacağı söylendi.

Servis ve eksperin ilettiği ilk onarım teklifi 7300 TLydi

Onarım teklifinin yüksek olması nedeniyle aracıma 8.000 TL pert teklif edildi.

Defaatle aracımın piyasasının bu olmadığını 14.500-16.000 civarlarında olduğunu söylemiş ve emsal araştırması yapıp taraflarına yollamış olmama rağmen talep ettiğim pert miktarı kabül edilmedi.

Sonrasında ise önce servis tarafından onarım teklifi 5.300 TL'ye düşürdü ve dosya sorumlusuda pert rakamlarını 10.000 ve son rakam olarak 11.000 TL olarak revize etti.

Bende aracımın piyasasının bu olmadığını pert tekliflerini kabül etmediğimi söyledim ve aracımın onarımının yapılmasını talep ettiğimde ise teklif edilen 10.000 TL pert rakamı üzerinden aracımın hasarlı halindeki değerinin düştükten sonra kalan 4.400 TL'lik miktara yakın servisin bir onarım teklifi vermesi halinde onarıma onay vereceklerini ve şu anki durum itibariyle aracımın onarımının yapılmayacağını söylediler. Serviste yedek parçalar ve işçilikle birlikte o fiyata bir onarımın mümkün olamayacağını söylemesine rağmen dosya sorumlusu ısrarla onarıma onay vermeyeceğini söylüyor

Sonuç olarak aracımın üzerinden silindir geçmedi ön tarafında hasar söz konusu ve onarımı mümkün olmayacak ölçüde bir hasarı söz konusu değildir. Dosya sorumlusu nuh diyor peygamber demiyor. Konuyu tahkime götüreceğim lakin aracım serviste bir yandan yatıyor ve usta onarımına başlayacak ama bu sebeplerle dosya çıkmaza girdi. Anlayacağınız büyük bir mağduriyet yaşadım.Talebim aracımın onarılmasıdır. Şu an en kısa şekilde aracımın onarımının yapılması hususunda kullanabileceğim yollar nelerdir acaba? Bu sorunu kolay bir şekilde nasıl aşabilirim?Yardımcı olabilir misiniz?