U

Er
15 Mayıs 2020
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
19 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
U
geçen yıl
Akıllı bileklik kordonu ne derece sıkılmalı?
Amazfit Band 7 bilekliğini kullanıyorum.Bileğime sıkı taktığımda bileğimi acıtıyor.Bir delik geri aldığımda ise bu sefer rahat oluyor.Ancak biraz daha esnek olduğu için içime sinmiyor. 🙂 Yani ölçümler yapıyor.Fakat sıkı takınca sanki daha mı iyi olacak diye düşünüyorum.Bu konuda düşüncelerinizi merak ediyorum.Ölçümleri yapması yeterli mi? Yoksa doğru ölçümler için sıkı mı takmalıyız? Konuya tansiyon açısından yaklaştım.Tansiyona bakarken,sıkı takıyoruz ya acaba aynı sistem mi diye düşünüyorum hep. 😃
U
3 yıl
Uzaktan modeme nasıl bağlanılır?
Bu konuyu bir türlü çözemedim.Beynim alev aldı. :) Yapmak istediğim şu;

Başka şehirde veya ülkeden bir tanıdığımın modemine nasıl bağlanabilirim? Yani bir websiteye girdiğimde benim ip,mac adresi,isp hiçbir şekilde gözükmeyecek,onun bilgiler gözükecek.Bir nevi onun evinde yaşayıp,internete giriyormuşum gibi.

Karşı pc'ye TeamViewer ile bağlanıp, port aç diyen oldu.Karşı PC'ye open VPN yükleyip,bağlanabilirsin diyen oldu.İkisi de mantıklı geliyor.Ancak sıkıntı şu.

Port açınca buradan nasıl bağlanacağım ? :) Diğer sıkıntı da openvpn,wireguard tarzı programlar ile nasıl yapacağım ? Aslında openvpn veya wireguard ile profil oluşturmayı öğrensem,herhalde işlem tamam olacak.Ama bir türlü çözemedim.Yardımlarınıza ihtiyacım var.

Dipnot; En baştan söyleyeyim.Başkasının internetini kullanmayacağım.Onun bilgilerini kullanmış olacağım.Yani bana ' Biz internet'e boşuna mı para veriyoruz ? ' tarzı sorular sormayın. :)
U
4 yıl
Sorunlu uyku ve horlama
Uykumu aldığım 1 gün bile yok.Yani uyuyarak dinlenmiyorum aksine daha kötü oluyorum.Geceleri uyanıyorum,boğazlarım yanıyor.Sabahları uyanıyorum boğazlarım alev gibi.Yazları o kadar fazla olmuyor ama kışın adeta alev gibi.Bazen akıntı oluyor geceleri ağzım dolu uyanıyorum.Kısacası,uyuduğum uyku mu işkence mi belli değil.

En son gittiğim doktor daha önceden duymadığım ama tahmin ettiğim bir şey söyledi.Google'da 3 fotoğraf gösterdi ve boğazımın anatomik yapısının kötü olduğunu ve ağrılı bir ameliyat olmam gerektiğini söyledi.Yani o an tam odaklanmamıştım ama yattığında boğaz kısmı için açık mı kalıyor,kapanıyor mu ne ne öyle bir şey dedi.Bu sebepten horladığımı vs

Aslında burnumdan çok iyi nefes alıyorum.Koşarken gerçekten iyiyim.Ama gece ne oluyorsa artık horladığımı söylüyorlar.Bu konu hakkında bilginiz var mı ? Ameliyatı olan veya tanıdığınızda olan ? Son olarak,düzgün uyku için bir aparat öneriniz var mı ?
U
4 yıl
Full body dambıl programı ?
Merhabalar evde kaldığımız bu dönemde dambıl setlerimin bir işe yaramasına mütevellit bir dambıl programı arıyorum.Maalesef halter setim yok.Şu anda almayı düşünmüyorum.Fiyatlar malum uçtu.

Yabancı kaynaklarda araştırdım.Pek düzgün program bulamadım.Pinterest'te detaylı baktım.Ancak orada da pek doğru düzgün bulamadım.Daha doğrusu egzersizler buldum.Ama haftalık program olarak bulamadım.Bir sitede aklıma yatan bir program buldum.Başlangıç için iyi sanırım.Sizin yorumlarınızı da almak istedim.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu program bittikten sonra 4 ve 5.güne geçiş programları var.Ek olarak,aklıma bir şey geldi.Fotoğraflarda görüldüğü üzere 7 ayrı egzersiz var.Ben bu egzersizleri 14 yapıp,yani daha farklı egzersizler uygulayıp set sayısını düşürsem mantıklı olur mu ?

Mesela Dumbbell Stiff Legged Deadlift 3 set 10 tekrar yapmayıp,2 set 7 tekrar yapmak gibi.
U
4 yıl
Kelime Öğrenimi Sorunsalı
Bu konu yüzünden İngilizce'yi defalarca bıraktım.Tekrar başladım,yeniden bıraktım.En sonunda 'bırakmayacağım bu sefer' diyerek yola koyuldum,ama yine sinirlerim bozuldu

%30 gramer,%70 kelime öğrenerek İngilizce'ye yeniden başlayacağım.Ama kelime öğrenimi yönünden kafam çok karışık.Onlarca video izledim,makale okudum.Sürekli farklı görüşler var.

Oxford 5000 listesinden A1 kelimeleri belirleyip,onları not almaya başladım.Mesela;about kelimesi.

about (telaffuz): adverb - SYN: approximalety
Tanım: used before a number or amount to mean approximately. --> yaklaşık olarak
* örnek cümle
* örnek cümle
Register! In written English,people usually prefer to use approximately,as it sounds more techinal

Bu şekilde kelimeleri not alıyorum,ama sonra olmadı diyerek yeniden başlıyorum.Çünkü bir kelimenin malum 72 farklı anlamı oluyor. Aslında kafa karışıklığımın sebebi o.Hangi anlamlarını not alacağım ?

Bu şekilde not alarak doğru mu yapıyorum ? Çünkü 5000 kelime için sanırım 10 defter harcarım belki de daha fazla :) Nasıl yapmalıyım ? Oxford'a hiç bulaşmayıp,sadece gördüğüm kelimeleri mi not almalıyım? Değerli görüşlerinize ihtiyacım var.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.