A

Çavuş
01 Mart 2020
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
60 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
8 ay
Mi A2 Lite telefonda downgrade
Söz konusu telefonda Android 10 yüklü. Ancak telefon akıcı çalışmıyor. Ben de telefonu değiştirmeden önce bir kez de Android 9'a geri dönmeyi denemek istiyorum.

Bunu nasıl yapabilirim? Windows bilgisayarım yok. Macintosh var. Sanırım telefoncuya falan gitmem gerekecek. Doğru mu?
A
3 yıl
Merter\u0027de LPG\u0027li araç alan kapalı otopark var mı?
Bugün Zeytinburnu Metrobüs Durağının oradaki İspark'a sordum LPG'li araç alamıyoruz dediler. Aracımı sık kullanmadığımdan kapalı otoparka bırakmak istiyorum.
A
4 yıl
Bulaşık makinasında deterjan kokusu
Grundig bulaşık makinası aldım. Çalışmasında yıkamasında bir sorun yok. Finish quantum tablet kullanıyorum şundan: < Resime gitmek için tıklayın >

Pril parlatıcı var. Tuzu da var.

70 derecede 1 saatte yıkayan ekonomi programından sonra bardaklarda falan deterjan kokusu alyorum. Mesela bir bardağa kahve koyayım hemen koku belli oluyor. Bu sorunu yaşayan oldu mu? Bir şeyi yanlış mı yapıyoruz? Başka programlarda henüz denemedim. Servisi çağırmam gerekir mi?

Ek: az önce kokuyu tespit etmek için hem deterjan tabletini hem parlatıcıyı kokladım. koku parlatıcı kokusu. ayrıca program biter bitmez kapağı açtığımda makinanın zemininde biraz köpük vardı hafif.
A
4 yıl
Harici diski kutudan çıkarıp kasaya takmak
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B00TKFEE5S

Yukarıdaki diski almak istiyorum. Kutusundan çıkarıp kasanın içine takmayı planlıyorum. Bunu denemiş olan var mı? Kutunun içinde özel bir çip falan koymuş olabilirler diye düşünüyorum. Hani kutunun dışında disk çalışmaz böylece.
A
4 yıl
Küçük işletme için stok takibi ve satış analizi yazılımı arıyorum
Toptancılardan ve üreticilerden mal alıp bunları perakende satan bir küçük işletme var. Bildiğiniz basit ticaret işi yani.

Şöyle bir yazılım arıyorum:

1. Malları kaça ne zaman ne miktarda aldım. Şu anki stoğum nedir? Bana toplam maliyeti nedir göstersin.
2. Yaptığım satışları da gireyim. Stoğumu ona göre güncellesin. Kasamdaki toplam parayı da göstersin haliyle.
3. Hangi mal ne hızda satılıyor, aynı malın farklı modelleri arasından hangisi daha çok gidiyor göstersin.

Böyle yazılımlar ne diye geçiyor? mümkünse ipad'de de çalışırsa çok iyi olur.
A
4 yıl
Bu ses coil whine mı? Başka bir şey mi?
Yeni bir bilgisayar topladım. Kasadan bazen aşağıda mp3 olarak dinleyebileceğiniz bir ses geliyor. Aşağı yukarı 20 saniye falan sürüyor sonra kesiliyor. Bilgisayara yük binmesiyle alakası yok. Bazen oluyor bazen olmuyor. Güç kaynağına doğru kulağımı yaklaştırdığımda oradan gelmediğini farkettim. Sesi bilgisayarda yükselttim normalde bu kadar yüksek gelmiyor ama sessiz odada çok rahat duyuluyor.
https://drive.google.com/file/d/1VAdXcFDZFbohdtXcanX0zrQwEiKoFJfn/view
A
4 yıl
[Çözüldü] Wifi ve Ethernet durup dururken gitti
Geçen hafta yeni bir bilgisayar topladım.

İşlemci: Ryzen6 3600x
Anakart: Asrock B450 Gaming ITX/ac
RAM: 2x8GB 3200MHz
Ekran kartı: Sapphire Nitro+ RX570 4GB
Disk: Toshiba RC500, Samsung 840 Pro

Windows 10'u kurdum. Her şey mükemmel çalıştı. Daha sonra opencore vasıtasıyla Mac OS de kurdum(Catalina versiyonu) orada da her şey süperdi. Daha sonra Catalina yerine bir önceki sürüm olan Mojave'ye geçmek istedim. Catalina'yı sildim ve bu sefer Mojave kurdum. Bu işlemler esnasında bilgisayarda donanımsal olarak hiç değişiklik yapmadım.

Mojave kurulumda bilgisayarımın internete bağlanamadığı uyarısını aldım. Umursamadan devam ettim. Mac OS açıldığında ethernet bağlantısının olmadığını gördüm. Daha sonra bilgisayarı yeniden başlatıp windows ile açtım. Orada da ethernet ve wifi bağlantılarında ünlem işareti vardı. Aygıt yöneticisinden detaylara baktığımda Code 10 aldım. Aygıt başlatılamıyor yani.

Anakartın kendi yazılımı ile ethernet'in MAC adresini yeniden üzerine yazdım. Bir şey değişmedi. Bilgisayarı kapatıp. tüm bağlantıları söküp yarım saat bekledim yine olmadı. BIOS ayarlarını varsayılana getirdim yine olmadı. BIOS'ta boot from lan seçeceği var. Muhtemelen ethernet'i görüyor. Zaten Windows da hem ethernet'i hem de wifi'yı görüyor ama aktif edemiyor.

Bir de Windows'ta aygıt yöneticisinde üç tane pci device gördüm sürücüsü yüklenemeyen onların da detayını yazıyorum. Bunlar daha evvel yoktu.

Ekran görüntüleri ekliyorum.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

BUNLAR DA HWINFO Ekran Görüntüleri

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

HWInfo'dan sorunlu olan PCI Aygıtlarının detaylarına baktım onlar da şöyle:


PCI x16 Bus12 -> PCI Encryption/Decryption Controller -> AMD Starship/Matisse/Vermeer - Cryptographic Coprocessor PSPCPP (Code 28 Hatası)
PCI x16 Bus12 -> PCI Device -> AMD Starship/Matisse/Vermeer - SSP (Code 28 Hatası)
PCI x16 Bus11 -> AMD Starship/Matisse/Vermeer - PCIe Dummy Function (Code 28 Hatası)

Code 28 dediği de sürücü yok hatası.
A
4 yıl
Silverstone Sugo 13BQ Yorumlar ve Modifikasyon
Teknobiyotik'in yanlış stok bilgisi yüzünden Sugo13'ün önü delikli olan modeli yerine düzünü almış bulundum. Değiştirmeyi teklif bile etmediler. Parasıyla ön panelin delikli versiyonunu almak istediğimi söylediğimde ise geri dönüş bile yapmadılar. Teknobiyotik'in notunu da vermiş oldum böylece.

Gelelim konumuza. Topladığım bilgisayarın özelliklerini yazayım önce. Bu bilgisayarda hem Windows 10(Samsung üzerinde) hem de Mac OS olmasını planlıyorum.


  • Anakarat: Asrock B450 Gaminx ITX/ac
  • İşlemci: Ryzen5 3600x
  • Ekran Kartı: Sapphire Nitro+ RX570 4GB
  • RAM: Mushkin Redline 3200MHz 2x8GB
  • Disk: Toshiba RC500, Samsung 840 Pro
  • Soğutucu: Arctic Liquid Freezer II 120mm
  • Güç Kaynağı: FSP Dagger Pro 650Watt


Güç kabloları takılmadan önceki hali bu şekilde. Soğutucunun boruları oldukça sert ancak bükülmez değil.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Güç kaynağının kabloları bu kasa için gereksiz şekilde uzun. İlk projem bu kabloları hiç fazlalık olmayacak şekilde kısaltmak.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Gelelim Teknobiyotik'in bana attığı kazığa... Şimdi malumunuz ön paneli düz olan modeli gönderdiler bana. Önce bu şekilde Prime95 Torture Test çalıştırdım. Yarım saat sonunda işlemci 90 dereceye kadar çıktı. Boşta ise 40-50 arası gidiyordu. Ben de ön paneli biraz kurcalamaya başladım. Kenarından ince bıçakla biraz kanırtınca panel yerinden çıktı. Meğer yapıştırmaymış.
< Resime gitmek için tıklayın >

Daha sonra yapıştırıcı kalıntılarını temizledim. Asıl çok kalıntı paneldeydi. Elimle sıyırdığımda rahatça çıktılar. Sonra alkollü bezle sildim tertemiz oldu.
< Resime gitmek için tıklayın >

Bu şekilde önü açık sıcaklık değerlerine baktığımda ise, boşta 30-40 arasında, Prime95 testinde ise en fazla 86 dereceyi gördüm. 4 derece... Allah bereket versin.

Kasa şu anda tıklım tıkış vaziyette. Önümüzdeki hafta tabelacıya gidip bu plastik planeli lazer CNC ile delikli hale getireceğim ve tekrar yapıştıracağım. Ayrıca Noctua'nın 120mm x 15mm'lik ince fanından alıp soğutucu radyatörünün benden tarafa bakan kısmına takıp radyatörü çift taraflı fan ile soğutmayı deneyeceğim. Eğer çok fark olmazsa aynı fanı kasanın yanındaki ızgaraya yerleştireceğim.

Kablo kısaltmadan sonra sıcaklık değerlerini güncellerim.
A
4 yıl
[Çözüldü] Oyunlar tam ekranda çalışmıyor
İşletim Sistemim Windows 10 1909 versiyonu. Tüm güncellemeler kurulu. Ekran Kartı Sapphire Nitro+ RX570 4GB Adrenalin ve sürücüsü kurulu ve güncel. Dxdiag ekranın hiç sorun görünmüyor.

HDMI kablosu ile full hd olduğunu iddia eden dandik bir arçelik tv'ye bağlıyım. Normalde görüntü ekrana tam olarak sığmıyor. Ben de radeon yazılımı üzerinden görüntüyü yüzde 5 küçülterek sığdırıyorum (Display menüsündeki HDMI Scaling)

1. Bazı oyunlar tam ekran çalışıyor (Medieval II Total War, Civilizaiton IV, Euro Truck Simulator) ama HDMI Scaling devre dışı kalıyor yani görüntü ekrana sığmıyor.

2. Bazı oyunlar ise (Civilization V, Civilization VI) tam ekranda görüntü vermiyor. Mesela klavyeden windows tuşuna basarsam ya da alt tab yaparsam görüntüyü görüyorum ama tam ekran değil pencere boyutunda görüyorum.

Görüntünün kesildiği bu oyunlarda ses de kesiliyor. Sesi de HDMI üzerinden TV'ye aktarıyorum. Sanırım görüntü gidince o da gidiyor. Görüntü gittiğinde TV sanki receiver'ı kapatmışım gibi "no input" durumuna geçiyor.

Ben ne yapayım?
A
4 yıl
PSU kablolarımı kısaltmak istiyorum
ITX kasalı yeni bir bilgisayar topladım. Kasa küçük olduğundan PSU kablolarımı kısaltmak istiyorum. Sanırım en temiz çözüm molex pinlerini kabloların bir tarafından söküp kısaltıp yeni pinlerle tekrar konektörlere takmak. Doğru muyum? Bunun için molex pin'i arıyorum ancak bulamadım. Ayrıca pinleri sökecek bir el aleti de arıyorum ki onu da bulamadım.

Güç kaynağım FSP Dagger PRO 650W, Anakartım Asrock Fatal1ty B450 mITX bir de Sapphire RX570 ekran kartım var.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.