Selam arkadaşlar
Uzun bir süredir kullandığım BGVP-DMS model kulaklığın incelemesiyle karşınızdayım.
Ürünü aliexpress aracılığıyla aldım. yaklaşık 1 aydır falan da kullanıyorum, daha çok electro-pop, j-pop gibi müzikleri dinlesem de hoşuma giden hemen her şeyi dinlerim. daha çok telefonumda muzik dinlesem de şu anda kullandığım telefon adam akıllı bir kulaklık ses kalitesine sahip olmadığı için bu kulaklığı laptobum ile kullanıyorum.
Kutu içeriği ; kulaklık yassı, orta boylu bir kutu ile geliyor, içeriği oldukça düzenli bir şekilde paketlenmiş, 3 çeşit kulaklık ucu ile birlikte geliyor ; kısa geniş borulu (wide bore)standard yuvarlak silikonlar ve son olarak spinfit cp145 benzeri bir set, açıkçası ben en çok spinfit benzeri olanları sevdim, daha rahat (benim için) bu silikonlara ek olarak bir çift te köpük uç var ki en sevdiğim uçtur ama kıyamıyorum :D çabuk yıpranır diye silikon uçları kullanıyorum.
Uçların yanı sıra vida gibi takılabilen 2 adet ek filtre var ama işlevsel olduğu konusunda şüpheliyim, çünkü içlerinde ek kumaş dolgu vb bişey yok. Ama bunlar da faydalı olabilir, temizlik konusunda son derece hassas olan benim gibi olanlar için ek temizlik seçeneği sunuyor en azından :D
Bu arada filtreler küçük bir kutu içinde çıkıyor ki oldukça kullanışlı, kulak uçlarını taşımak için kullanıyorum.
Bunun yanında mmcx tarzı sade siyah bir kablo ve kullanmak isteyenler için de bir kablo tokası var, ayrıca kablo da birde velcro bant var.
Kutuda kılıf yok ama aliexpressteki mağaza size oldukça kullanışlı, sert ve geniş bir kılıfı hediye olarak veriyor zaten. Yani sıkıntı yok :)
Kutuda bunların dışında normal kağıt kürek (minik sevimli bir zarf içinde) ve birde kalite kontrol belgesi var.
Tasarımı ;
Bu bir IEM tarzı kulaklık ve onların da şeklini zaten biliyoruz, oldukça rahat, CNC makinesi ile oyulmuş metal bir tasarım kullanılmış , kulak ucu kısmı değişebilir şekilde tasarlanmış, dış kısımda bir ızgara var ve bu ızgara işlevsel, açık arka tasarım bir kulaklık, bunun faydasını da dezavantajlarını da farkedebiliyorsunuz. Tasarım genel olarak gayet güzel, aşırı büyük değil, cca c10 dan daha ufak. Kullanırken fazla oynama yapmıyor.
Kablo bağlantısı oldukça sert bir şekilde tutunuyor, serbest bir şekilde dönmüyor. Size tavsiyem kabloyu değiştirirken şarj kablosunu çeker gibi çekmeyin, tırnaklarınızı kullanarak mmcx konektörünü nazikçe ayırın. Bunu bu kablo kötü olduğunu düşündüğüm için söylemiyorum genel olarak mmcx bağlantılarının bu şekilde arızalandığını bildiğim için eklemek istedim :)
Konfor ve izolasyon.
Gayet rahat bir tasarımı var, ama metal olması onu kullanırken biraz rahatsız edici olabiliyor, en azından soğuk kış gecelerinde, ama ilk beş dakikadan sonra alışıyorsunuz. Doğru silikon ya da köpük uç ile izolasyon gayet güzel ama yarı açık tasarımı nedeniyle biraz ses kaçırıyor, ama fazla olduğunu söyleyemem, açık pod tasarımı kulaklıklar kadar değil. Dış ortam sesleri de benzer bir şekilde içeri gelebiliyor bununla birlikte müzik dinlerken o kadar da belli olmuyor. Toplu taşımada falan sorun olmayacaktır.
Ses;
Kulaklık bas ağırlıklı bir ses karakterine sahip, ama bu bas süper güçlü değil, baskafa bir kulaklık değil bu, daha ziyade hafif yükseltilmiş baslı W şekilli bir tonlaması var bayan vokaller erkek vokallerin biraz daha önünde.
Bas; hafif yükseltilmiş, oldukça eğlenceli, müziğin ritmini hissettiriyor.
mid; biraz çekinik ama detaydan bişey kaybetmiyor, enstrümanları seçmek gayet mümkün, enstrümanlar derinliğe göre birbirinden ayrılıyor.
tizler; detaylı, kontrollü ve oldukça keyifli, herhangi bir şekilde sibilans yok.
Tonlaması gereği midler biraz geride kalıyor ama detayları seçmek gayet mümkün. Enstrüman sesleri ve vokaller oldukça detaylı canlı ve gerçekçi. Kayıpsız flac ve waw gibi dosyalarınız var ise bu kulaklık ile bu müzikleri dinlemek ayrı bir zevk oluyor. Enstrüman ayrımı oldukça güzel, her enstrümanı rahatça seçebilirsiniz ama dediğim gibi bas ağırlıklı olması enstrümanları biraz geriye atıyor. Kulaklık uzun süre kullanımda hiç bir şekilde yorgunluk yapmıyor, oldukça rahat, relax bir tonlaması var. eğer sesi arttırırsanız sizi rahatsız etmiyor, artan ses ile b,r bozulma olmuyor.
Sahnesi gayet güzel, holografik bir hissiyatı var, derinlik ve 3d efekti oldukça güzel, önceden de dediğim gibi iyi bir kayıt ile oldukça zevkli bir deneyim sunuyor. Ama eğer benim gibi sadece mp3 şeklinde çok sevdiğiniz parçalar da var ise yine de güzel bir deneyim sunduğunu belirteyim. sadece keşke bunun da flac versiyonunu bulabilsem diye hayıflanıyorsunuz o kadar :D
Eğer ızgaraları parmağınız ile kapatırsanız mid ve vokaller biraz güçleniyor ama sahnesi de dramatik bir şekilde daralıyor.

Hassasiyeti oldukça düşük;12 ohm yani bu kulaklıkları telefonunuz ile de kullanabilirsiniz, tabi doğal olarak daha iyi bir kaynaktan daha fazla zevk alırsınız. (benim geçici kullandığım huaweiden daha düzgün bişey oldukça iyi olur :D )
Açıkçası bu kulaklıkla ilgili tek sıkıntım kablosu oldu. Kötü değil, hiç bir şekilde kötü değil ama kauçuk hissiyatı veren bir kablo, dmg modelindeki gibi bir kablo çok daha şahane olurdu.

< Resime gitmek için tıklayın >
Merak eden arkadaşlar için teknik özellikler ;
10 mm dinamik sürücü +6 Dengeli Armatür, 4 yönlü crossover, tüm bu sürücüler özel bir kalıp ile iem içinde tutuluyor, dinamik ve BA sürücüler kendilerine ait ses kanalları ile kulak kanalına sesi iletiyor.
Hassasiyeti 110 db.
Dinamik sürücü polimer kompozit, BAlardan 2si bgvp ürünü, midler için tonlanmış , bir tanesi de Knowles marka tizler için. Dinamik sürücü sadece bas için değil tüm frekans aralığında çalışıyor. Bunu kulaklığın arkası açık olduğu için rahatça farkedebilirsiniz.

Bana bu kulaklığı edinmemde yardımcı olan Huang Yi Fan adlı yetkili, kendisi bana oldukça yardım etti.
Eğer daha fazla bilgi isterseniz firmanın sitesi ve resmi mağazasının linki aşağıda.
https://tr.aliexpress.com/store/5256156?spm=a2g0o.detail.100005.1.19ff782ePPc71Dhttp://www.bgvp-hifi.com/https://twitter.com/bgvpo
[font="Arial"]< Resime gitmek için tıklayın >