F

Yarbay
23 Kasım 2002
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
50 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
F
5 yıl
Grafiker aranıyor
Grafiker aranıyor yer İstanbul Ataşehir Kayışdağı
F
6 yıl
inanmayın artık...
Aykut kocaman döndü inşallah aziz ile beraber gider mayısta.

Hemen fener medyası pompaya basladı. aykut söz aldı şu transferler yapılacak. bla bla bla...
Hep aynı kandırmaca aziz resmen kendisi yazdırıyor bunları. taratarın heyecanını sıcak tutsun diye.

AMA ARTIK YEMEZLER.
F
7 yıl
Lucescu reddetti!
Lucescu, Zenit’e gitmeden önce Fenerbahçe’den 3 yıllık teklif aldığını ancak FFP nedeniyle transfer yapamayacağı için reddettiğini açıkladı.

Mircea Lucescu'dan sürpriz iddia... Rus Sport Express gazetesine konuşan 71 yaşındaki Rumen çalıştırıcı, Zenit'in başına geçmeden önce Fenerbahçe Asbaşkanı ile bir araya geldiğini ve kendisine 3 yıllık sözleşme teklif edildiğini açıkladı. Lucescu, sarı-lacivertli kulübün kendisine Zenit'ten daha fazlasını teklif ettiğini ancak Fenerbahçe'nin UEFA'nın FFP gözetimi nedeniyle transfer sorunu olduğu için tekliği kabul etmediğini söyledi. Lucescu, Türk kulüplerinin başarısızlığını ise 2 yılda bir başkan değişmesine ve en ufak başarısızlıkta takımın komple yenilenmesine bağladı.
F
7 yıl
Aykut Kocaman 10 numara almaz!
beklentisi olan arkadaşlar boşuna beklemeyin Aykut Kocaman 10 numara almaz!

4 - 3 - 3 oynayacak.
defans belli hasan ali - skrtel - kjaer - şener
orta saha ekici - topal - souza olacak
ilerde valbuena - persie - dirar.

bu şekilde oyanr. ortada zaten satmazsa ozan var salih var. forvet alabilir. ama kesinlikle 10 numara veya oyun kurucu beklemeyin.
adamın futbol mantalitesine ters. Alex'i göndermiş adam ayrıca. Bu ayrıntıyı da atlamayalım.

Bu kadro bu hoca maalesef bu sene bizi ancak 5nci yapacaktır. Aziz Yıldırım son senesidir. Ali Koç gelir. Gönül ister ki Saadettin Saran falan gelsi.
Artık çok yıpranma oldu kan değişikliği şart.
F
7 yıl
Lens teklifi kabul etti
Fenerbahçe ve Lens anlaşmış gözüküyor. Hayırlısı.

http://www.sporx.com/lens-tamam-sira-geldi-sunderlande-SXHBQ635786SXQ
F
7 yıl
Yokuş sorunu
Araç 2013 tekna otomatik benzinli. Çok sık olmasa da ara sıra yokuşlarda sıkıntı yaşıyoruz. İdare ediyoruz. bu normal bir durum mu bunu yaşayan arkadaşlar var mı.
En son polonezköy yollarında biraz dik rampalı yokuşta resmen durduk. O yüzden yazma ihtiyacı hissettim. Gaza basıyorsun araç gitmiyor kalıyor.

internette araştırdım bazı böyle sorunlar yaşayan arkadaşlar olmuş ama net birşey yok. gaz pedalının sonunda bir kısım daha olduğu iki kademeli falan yazılmış

Fikri ve bilgisi olan arkadaşlar var mı. teşekkürler.
F
7 yıl
Yabancı futbolcu değil, yabancı yönetici lazım
DÜNYANIN tüm futbol liglerindeki tüm takımların son 10 yıldaki transfer harcamaları göz önüne alındığında, hiç hoşumuza gitmeyecek bir tablo çıkıyor ortaya: Fenerbahçe, son 10 yılda Transfermarkt’ta en çok zarar eden 18’inci, Galatasaray 22’nci kulüp konumundalar.

Manchester City’nin 1 milyar 19 milyon Euro’luk transfer zararıyla başı çektiği listenin ilk 25’inde 9 İngiliz, 4 Çinli, 3 İtalyan, 2’şer Alman, İspanyol, Rus ve Türk, 1 Fransız kulübü yer alıyorlar. Listede Çinliler’in ve Ruslar’ın olma nedeni ortak: Futbola dışarıdan enjekte edilen olağanüstü para...

İngiliz, İspanyol, Alman, İtalyan ve Fransızlar’ı da anlayabiliyoruz, futbolun 5 devinin gelir yaratma kabiliyetleri diğerlerinden çok yukarıda. O listede olması garip olan, hatta olmaması gereken ülke, sadece ve sadece Türkiye...

BAŞARISIZIZ!
Transfermarkt verilerine göre son 10 sezonda Fenerbahçe 145 oyuncu transfer etmiş, bunlara 229,6 milyon Euro bonservis ödemiş. 144 futbolcuyla yollarını ayırmış ve bunlardan sadece 75,6 milyon Euro gelir elde edebilmiş. Sarı lacivertlilerin net zararı 154 milyon Euro. Aynı tabloya Galatasaray 125,2 milyon, Beşiktaş 83,2 milyon, Trabzonspor da 62 milyon Euro zarar yazmışlar. Türk futbolunun son 10 yılda tranferden ettiği toplam zarar 500 milyon Euro’yu buluyor. Yani kaba bir hesapla Süper Lig, her yıl transferde 50 milyon Euro kaybediyor.

Futbol Zirvesi’nde UEFA Finansal Fair-Play Direktörü Andrea Traverso da, Türk kulüplerinin gelirlerinin yüzde 80’ini futbolcu maaşlarına, yüzde 89’unu da maaş+bonservise harcadığını belirtmişti. Sorun açık. Transferde başarısızız. Değerinden fazlaya alıyor, lüzumundan çok maaş ödüyor, değerinin altında satıyoruz.

PEKİ NE YAPMALI?
1- YABANCI OYUNCU SERBESTİYETİ SÜRMELİ

İki sezondur uygulamaya koyduğumuz yabancı serbestiyeti, bu sorunu çözme yolunda önemli bir adım. Zira yabancı sınırı özellikle yerli maaşları ve bonservislerini şişiriyor, global geçerliliği olmayan Mehmet Topuzlara, Tarık Daşgünlere, Bülent Akınlara paraların saçılmasına yol açıyordu. Yabancı serbestiyeti konusunda kararlılık memnuniyet verici.

2- ROSS WİLSON’LAR TRANSFER EDİLMELİ
Son 10 yılda İstanbul’un 3 büyüğü transferde toplam 363 milyon Euro zarar ederlerken, sadece Porto 329 milyon kârda. Sevilla 10 yılda 447 milyonluk oyuncu satmış, Benfica ise tam 644 milyonluk... Bu kulüplerin transferdeki başarılarının altında elbette birçok farklı etmen var, ama en önemlilerinden biri arama-tarama ekibine yapılan doğru yatırım.
Sevilla ile Monchi birlikteliğinin sonucu ortada. O yüzden spor kamuoyunda sürekli yabancı futbolcu-yabancı teknik adam konusunu tartışmak yerine, biraz da yabancı yönetici transferini masaya yatırmak gerek. Geçtiğimiz günlerde Glasgow Rangers Kulübü, Southampton’ın 34 yaşındaki scout şefi Ross Wilson’ı transfer etmek istedi mesela. Türkiye’de Wilson’ın ismini duyduk mu? Hayır. Türkiye’ye transferi gündeme gelebilir mi? Pek zannetmiyorum...

3- DAHA ÖZENLİ SÖZLEŞMELER OLMALI
Talisca’nın kontratına satın alma opsiyonunun 25 milyon Euro olarak yazılmasını da kabullenemiyorum. Benfica, Talisca’yı kadroda düşünmüyor, kiralayıp gelişimini izleyecek. Beşiktaş bu oyuncuyu tamir-tedavi edecek ve tekrar Avrupa futbolunun hizmetine sunacak. Ve satın alma opsiyonu olmayacak! Çünkü 25 milyonluk opsiyon, gerçekçi değil.
Benzer bir biçimde Galatasaray, Donk’u Real Betis’e kiralıyor. Kontratına, “20 resmi maçta 45 dakikanın üstünde oynarsa 1,538 milyon Euro’ya satılır” maddesi koyuyor. Betis, Donk’u sadece 11 maçta 45 dakikanın üstünde oynatmış. Ligin bitimine de 8 resmi maç kalmış zaten. Yani Donk, seneye de Galatasaray’da.
Türk kulüpleri, kontratları imzalarken çok daha özenli olmalı. Market değeri 8 milyon Euro olan Talisca’ya 15 milyon opsiyon yazılması kabul edilebilir. Ama 25 milyon kabul edilmemeli. Beşiktaş, rehabilitasyon merkezi değil çünkü. Galatasaray, Donk’un kontratına 20 değil 10 maç zorunluluğu yazabilmeli. Türk spor yöneticileri masada güçlü olmayı öğrenmeli. Ya da koltuklarını, işin ehli yabancılara bırakmayı...


Uğur Meleke yazısıdır.http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/ugur-meleke/yabanci-futbolcu-degil-yabanci-yonetici-lazim-40418588
F
7 yıl
Geldiğimiz nokta. Fenerbahçe\u0027de sadece 2.5 milyon Euro!
Yok artık! Fenerbahçe'de sadece 2.5 milyon Euro!

Fenerbahçe, UEFA kısıtlaması nedeniyle bonservisli oyuncu alabilmek için sadece 2.5 milyon euroluk bir bütçeye sahip bulunuyor.

Bu sezon yaşanan hayal kırıklığı sonrası daha güçlü bir takım kurmak için kolları sıvayan Fenerbahçe'de yönetim kadroya yapılacak takviyeleri daha çok bu yolla gerçekleştirecek. Yine sözleşmesi bitmiş oyuncular da takip edilecek.

Fenerbahçe’de kiralama dönemi başlıyor. Bu sezon yaşanan hayal kırıklığı sonrası daha güçlü bir takım kurmak için kolları sıvayan sarı-lacivertli yönetim kadroya yapılacak takviyeleri daha çok bu yolla gerçekleştirecek.

Bunun en önemli sebebi ise UEFA’dan gelen transfer kısıtlaması. Bonservisli oyuncu almak için yaklaşık 2.5 milyon euroluk bir bütçesi bulunan yönetim, bu nedenle ya sözleşmesi biten ya da kiralanabilen oyunculara yöneldi. Yüksek bonservis ücreti ödeme şansı olmayan Fenerbahçe, ancak bir oyuncu satması durumunda kendisine ek kaynak yaratabilecek.

UEFA’nın mali açıdan takibinde olan sarı-lacivertliler kiralık oyuncuların kadroya katılması durumunda ekonomik açıdan sıkıntıya girmeyecek. Bu yöntemin bir başka faydası da söz konusu. Özellikle Lens ve Fabiano örneğinde olduğu gibi kiralık forma giyen isimlerin performansı daha fazla göze batıyor. Çünkü bu oyuncuların kendilerini göstermek istemesi sportif açıdan da bir kazanım sağlıyor.

Karavaev örneği
Aynı hedef doğrultusunda devre arası Zorya’dan kiralanan Karavaev’den ise beklenen alınamamıştı. Ancak futbolcunun toplam maliyetinin 600 bin euro olduğu düşünüldüğünde ciddi bir kayıp yaşanmadı.


Sağolasın Aziz Yıldırım

http://www.fanatik.com.tr/2017/04/05/yok-artik-fenerbahce-de-sadece-2-5-milyon-euro-1286747
F
7 yıl
van Persie: Ben bunu her maç yaparım / OĞUZHAN KÜFÜR ETTİ.
Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinin olay isimlerinden Robin van Persie, Samandıra'da takım arkadaşları ve kulüp personeliyle dertleşirken Beşiktaşlı Oğuzhan'la ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.

Oğuzhan'ın daha seremoniye çıkarken kendisine küfür ettiğini belirten Hollandalı futbolcunun şunları söylediği öğrenildi: "Daha seremoniye çıkarken ortada hiçbir durum yokken Oğuzhan, bana Flemenkçe bir şeyler söyledi, tam duyamadım... Bir baktım bana küfür ediyor... Ben şaka yapıyor zannettim ve kafamı sallayıp ne yapıyorsun dedim. Ancak Oğuzhan, küfürlerine devam etti... Frikiği kullandıktan sonra da bana 'Sen yaşlandın, senin bu sahalarda işin yok artık.. Git veteranlarla oyna...' diyerek hakaretler etti."

"TAYTIMI DÜZELTİYORDUM"
Oğuzhan'ın yaptığı hareketin hiç konuşulmadığını da belirten Van Persie, "Maç boyunca da sürekli burnunu yukarı kaldıran bir hareket yaptı. Hollanda'da bu hareket küfürdür... Oğuzhan bu hareketi, Hollanda'da yapsa 1 ay ceza alır... Ben de golümü atınca sevincimi onun önünde kayarak gösterdim" şeklinde konuştu. Maç bittikten sonra saha kenarında bekleyen Tosic'in üzerine yürüdüğünü, Caner'in de küfür ettiğini ileri süren Van Persie, elini şortuna sokmasını ise, "Şortumun altında tayt vardı ve sürekli toplanıyordu. Ben de taytımı düzeltiyordum. Bunu her maç yaparım" sözleriyle savundu.


http://www.hurriyet.com.tr/van-persie-ben-bunu-her-mac-yaparim-40357791
F
7 yıl
Turkcell den çıkmak ve sonrası
Nerdeyse 15 senelik Turkcell müşterisiyim sayısız cihaz aldım hiç sorunda yaşamadım. Borcum harcım kapanan hattım falan da yok. Hiç böyle şeyler de yaşamadım. Şimdi tek bir aksesuar bile vermiyor. Ve erken kapama yapmak istiyorum puanım gözükmüyor onun da garantisi yok. Kısacası başka operatöre geçmek istiyorum kontratlı cihazlarım var bunu nasıl çözebilirim.

Bu durumda değişiklik yapan arkadaş var mı. Teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.