K

Teğmen
03 Kasım 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
43 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
10 yıl
250 Fpv Quadcopter Yapıyorum, yardım :)
Selamlar,

250'lik bir fpv quad oluşturmak istiyorum. Acemiyim ama inat ettim yapacağım :) Bir süredir parça listesi oluşturmaya çalışıyorum. Her bir parca için neredeyse sayısız seçenek var ve ben yeni olduğum için hangisi uygun/iyi olandır tereddüt yaşıyorum. Burada alternatifleriyle beraber parca listemi paylaşmak ve tecrübeli arkadaşların fikirlerini ögrenmek istiyorum. Eksik kalan malzemem varsa 1 ay beklememek adına yardımlarınızı bekliyorum. Ayrıca sonrasında bu parcaları birleştirmekte yardım isteyeceğim :) 3 grupta toparladım parca listemi. 1.Grup bu mesajda olan motor esc kontrol kartı vs. 2.grup fpv ekipmanı 3.grup kumandda pil vs.

Frame: 50 dolar altı uygun bir ürün bakıyorum. 2 secenek var listemde Hangisini önerirsiniz? Birde bunlara 6inc pervane takılabiliyor mu bilen var mı?
1a- Diatone 37 Silver blade Link Tıkla
1b- H250 ZMR250 250mm Carbon Link Tıkla

Motorlar: T-motor, 2 emax, sunnysky motoru bakıyorum.Dogru mu yaptım bilmiyorum ama Sunnyskyları fake olma ihtimalleri ve simonk ile kullanılmalıdır ifadesinden sonra eledim.
Kaldı 2 tip emax ve tiger(Airgear 200). Emax 2 model var. MT 2204 esc ve pervane ile set yapmışlar uygun olmuş fiyatı 78 dolar. Daha küçük bir modeli var, MT1806 esc lerle hesaplandığında 90 dolar yapıyor. Ve kaliteli olarak air gear 200 var.Motor+esc+pervane set nakliye ile 120 kusur dolara geliyor. Vergide yiyebilir bu ürün.Pahalı ama çok kişi motor için paranıza kıyabilirsiniz mantıgında yazmış onun için ekledim listeye. Ve ürünün yanında 6545 pervane var bu frame için kullanılırlar mı bilmiyorum. Pil olarak hangi motora 3s hangisine 4s uygun olur? motor fiyat performans olarak hangisini seçmeliyim?

2a- Air gear 200 Link Tıkla
2b- Emax MT2204 set Link Tıkla
2c- Emax MT1806 + 12A emax BLhel Link motor + Link ESC
2d- Cobra CM2204/2300kv ve yine emaxBLheli 12a Link Tıkla

Kontrol Kartı: Fpv için okuduğum kadarı ile açık ara önde tek kart var :) AfroFlight Naze32 Acro Link Tıkla


Şimdi ilk grup bu parcalar var. Bu parcalardan hangilerini seçmeliyim? Bu parcaların yanında neler almam lazım? Bec? Güç dağıtım kartı? Kontrol kartı için yazılım yükleme aparatı ? Buzzer? Led? Veya aklıma gelmeyen birşey var mı?
K
11 yıl
Ankestre Fırın Siemens-Teka ?
Sıra geldi fırına :) Biraz araştırdım 3 model buldum.
1.Siemens HB53GR550 yaklaşık 1500-1600TL Almanya üretimi
2.Siemens HB43GR540 Yaklaşık 1200-1300TL İspanya üretimi
3.Teka HL850 yaklaşık 1500-1550TL

Hangisini tavsiye edersiniz? Bu ürünleri kullanan var mı? Marka olarak siemens yada tekadan fırın anlamında memnuniyet yada memnuniyetsiz olan var mı?
K
11 yıl
Yanlış açıldı :/
..
K
11 yıl
Miele wda100 - w5872 - wkf120 elektrolux 1286lew
quote:

Orijinalden alıntı: canoka

5872 nin objektif bir avantajı da 600 tl ucuz olması. wkf 120 ise sanki tambue hacmi daha büyük göz aldanması da olabilir hacmini bilmiyorum çünkü. bunun dışında hangisinin tercih edilebileceğini mielenin teknik servisine birebir sorarsanız belki yardımcı olurlar galiba en doyurucu açıklama teknik servisten gelebilir makinaları kurdukları ve teknik olarak tanıdıkları için...

8 kg kapasitede 2 side. Teknik servis w5872 kömürlü motor dedi, wkf daha sessiz dedi. Ama kömürlü olmaması lazım motorunun ve teknik verilerde 1 db fark var. Başka sorularıma yardımcı olamadı müşteri hizmetlerine yöneltti beni. Başka bir teknik servisi arayım
K
11 yıl
Miele wda100 - w5872 - wkf120 elektrolux 1286lew
Yakında evlilik var, dolayısıyla çamaşır, bulaşık makinesi ve buzdolabı için seçim yapmam lazım. Çamaşır makinesi ile başlayalım. 4 secenege kadar indirdim kendimce.
Aslında marka olarak çamaşır makinesinde hep miele düşündüm, hangi miele olsun kararsızlıgım var. Miele de indirimde var bu aralar.

Baz model diyebilebilecegimiz WDA100 7kg 1400 devir hersekilde ihtiyacı rahatlıkla karşılar.
700 tl farkla eski model desekte herkesin memnun kaldıgı, çok özellikli üst seri W5872 var. 8kg 1600 devir, pro motor.
Gönlümde yatan WKF120 PW ama en pahalısı o. Özellikleri tam benim istedigim sekilde. Powerwash, 1600 devir, yeni motor, Buhar(tam emin olamadım, ön ütü diye program var)
Mieleler arasında fiyat performans gözetirsek hangisini almak mantıklı olur, bir karar veremedim.

Electrolux ise forumda herkesin memnun oldugu fiyat performans oranı çok iyi bir makine, istediğim özellikler bu makinada da var. Jet sistem, buhar gibi. Bir yandan şeytan diyor al bu makinayı paran cebinde kalsın, Ne yapacaksın miele'i. Bir yandan baz model olsun miele olsun hertürlü üstün gelir miele diyorum.

Anlayacagınız tam bir kararsızlık durumu mevcut şuan. Fikirlerinizi bekliyorum.

Miele WDA100(Yeni seri, baz model) Peşin 2290TL
Miele W5872 (eski seri) Peşin 2990TL
Miele WKF120 (Yeni seri- powerwash) Peşin 3590TL
Electrolux 1286Lew Peşin 1479TL
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.