G

Yüzbaşı
25 Ekim 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
38 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
G
10 yıl
Lastik ebatı değişimi?
Zahmet edip cevap yazanlara şimdiden teşekkür.

Fiat Punto Evo Multijet aracımda 185/65 r15 lastikler ve alaşım jantlar var. Bu jantlara 195/60 r15 takılabileceği söylendi bir lastikçi tarafından.

Baktığımda arabanın 6.5 mm alçalacağını hesapladım, ayrıca lastikler de genişliyor. Yakıta biraz kötü etkisi olabilir ama önemli değil, yol tutuşa ve viraj dönmeye faydası olacaksa yapacağım.

Önerisi olan? Bir sakıncası var mıdır? Tavsiye eder misiniz?
G
11 yıl
BOMBA Opel’in yeni 1.6 dizeli duyuruldu
Günaydınlar,
 
Eğer Ford, Renault, VW, Toyota gibi firmaların pazarlama müdürü filansanız sabah kahvenizi mahvettiğim için üzgünüm. Ancak nasılsa duyacaktınız, şimdiden hazırlık yapmanız sizin için iyi olur.
 
Geçtiğimiz yıllarda Türkiye piyasası nispeten küçük ancak yurtdışında işler iyi iken şimdi özellikle Avrupa’da işler kötü, Türkiye ise yıllık satışta 1 milyon sınırını zorluyor. Motorların genel olarak hacimce küçülmesi ve verimlileşmesi zaten belli bir süreç ama bence bizim vergi sistemi ve müşterilerin sesleri de duyulmaya başlandı. Honda’dan sonra Opel de yeni 1.6 dizeli duyurdu. Opel’in özellikle Astra HB ve sedan satışlarını arttıracağını tahmin etmek çok zor değil. Tabi Opel’e bu motorun yanına bir de yeni otomatik vites kutusu lazım mı, onu da düşünmeliler.
 
http://www.autoexpress.co.uk/vauxhall/zafira-tourer/62278/vauxhall-announces-new-mde-diesel-engine
 
 
Yeni 1.6-litre MDE dizel motor Vauxhall (Opel) Zafira Tourer ile piyasaya sürülecek.
Vauxhall mevcut 1.7 litrelik dizele göre yakıt tüketiminde yüzde 10 iyileşme ve yüksek rafinelik vaat eden yeni 1.6-litre MDE dizel motorunu duyurdu.

Yeni 1.6 MDE dizel son Euro 6 emisyon standartlarına uygun ve çeşitli güçlerde olacak. Vauxhall’ın (Opel) 1.7-litre CDTi  ve 2.0-litre dizel motorun bazı düşük güçlü versiyonlarının yerini alacak ve bu yıl Vauxhall Zafira Tourer ile piyasaya sürülecek.

68mpg yani 4.2 litre/100 km civarında yakıt ekonomisi veren bu motorla Zafira Tourer, 134bhp ve 320Nm üretecek - mevcut 2.0-litrelik ünite üzerinde yüzde 10 iyileşme olacak.

İlaveten, Vauxhall (Opel) güç ve verimliliğin yanı sıra, motorun düşük gürültü, titreşim ve sertlik (rafinelik- pürüzsüzlük) düzeyleri açısından sınıfının lideri olacağını vaat ediyor.

Turin, Ruesselsheim ve ABD'de Vauxhall mühendislik ekipleri tarafından in-house olarak tasarlanan yeni MDE dizel, firmanın Vauxhall Cascada’da yeni başlangıç yapacak olan MGE benzinli motoruyla beraber Macaristan'daki Szentgotthard fabrikasında inşa edilecek.
G
12 yıl
i30 çok mu iyi? Auto Bild (Auto Show) panikte!
Merhabalar. Auto show dergisini genellikle her hafta takip ediyorum. Gördüğüm kadarıyla bu aralar bu grubun amiral gemisi olan Almanya'da yayınlanan Auto Bild Hyundai'in yeni i30 modeli nedeniyle panikte. Nereden mi çıkardım? Anlatıyorum.

Öncelikle şunu söyleyeyim, dünyada en çok japon arabaları satılıyor. Bana göre şu an en iyi arabayı Almanlar yapıyor. Önemli bir Alman dergisinin de Alman arabalarını çaktırmadan savunması makul sayılabilir. Neticede i30'la aynı sınıfta olan Golf de gerçekten çok iyi ve çok başarılı bir arabadır. Pek çoklarına göre sınıf birincisidir. Bana göre çok yönlü bir yetenektir.

Kendim bir İtalyan arabası kullanıyorum. Mevzuda mümkün olduğunca tarafsızım. Sadece araba konusuna meraklı birisiyim.

Gördüğüm kadarıyla Auto Bild Hyundai i30 konusunda resmen panikte. Sürekli bir karşılaştırma testi yapılıp Hyundai i30 mutlaka kaybettiriliyor. Bundan 2 sayı önce i30 Golf ile karşılaştırıldı ve tabi ki Golf yine birinci çıktı. Ama i30'un çok iyi olduğu da teslim edildi! Ama o ne cüretle Golf'e karşı durabilirdi değil mi?

Bu sayıda ise (16. sayı, 20-26 Nisan tarihli) bu sefer C sınıfı dizeller karşılaştırılmış. Türkiye'de satılmayacak büyük hacimli dizeller de var karşılaştırmada. Focus 2.0 tdci, i30 1.6 crdi, Civic 2.2 i-dtec, 308 Hdi 150. Karşılaştırmanın detaylarına burada giremeyeceğim ancak özellikle tuzak kurulmuş gibi bir karşılaştırma. Büyük hacimlerle küçük hacim karşılaştırılmış. Ve motor cansız, süspansiyon ayarsız gibi birtakım gerekçelerle i30 testte 3. olmuş.

Bilmiyorum belki ben kötü niyetliyim ama hemen her hafta i30 çok iyi, hyundai çok yol almış ama fiyatı yüksek, şöyle böyle diyip illa bir testte onu geride bırakmaları benim dikkatimi çekiyor. Galiba bu i30 iyi bir araba.

Not: Başta da dediğim gibi Hyundai ile hiçbir alakam yoktur. Ayrıca birkaç sene önce bu markayla ilgili böyle bir yazı yazacağım da aklıma gelmezdi.

Siz ne düşünüyorsunuz?
G
12 yıl
(İyi bayramlar) Nissan Qashqai 1.6 yeni dizel motor
Renault-Nissan yeni geliştirilen 1.6 dci ile satışını arttırır diye düşünüyorum.

http://www.honestjohn.co.uk/road-tests/nissan/nissan-qashqai-and-qashqaiplus2-16-litre-dci-pure-drive-road-test/

130 beygir ve 118 gr/km co2 salınımı
G
13 yıl
ÖTV ZAMMI VE AUDI 3.0 TDI : DÜNYA UZAYA BİZ NEREYE
Ülkemizde saçmasapan vergi yasalarını daha da kör gözüm parmağına yaparak daha da saçma hale getiriyorlar. Gerçekten inanamıyorum.
Büyük motorlu araç illa lüks araç mıdır, çevreyi az kirleten araçtan az vergi almak gerekmiz mi gibi sorular sorulabilir, sorulmalı.

Bu arada 2 örnek vermek istiyorum:
Audi A6 3.0 tdi : 130 gr karbondioksit emisyonu / km
5.2 litre / 100 km

İngiltere fiyatı : 100-125 bin lira
Türkiye fiyatı: 250-300 bin lira ??

Yeni Audi A5 3.0 tdi : 129 gr karbondioksit emisyonu / km
4.9 litre / 100 km
204 beygir güç, 1250-3500 devir arasında sabit 400 nm tork (düşük devirlerde bile rahat seyir...)


İngiltere fiyatı : 100-125 bin lira
Türkiye fiyatı: 250-300 bin lira ??

Şimdi bu araçlar, ki ikisi de inanılmaz çevreci araçlar, bu kadar fahiş fiyata satılmayı hak ediyor mu? 2011 yılında Türk insanı, Türkiye coğrafyası, Türkiye'nin havası bu araçları hak etmiyor mu?

Meriva 1.7 tdi gibi çok daha bariz örnekleri size bırakıyorum, zaten hep konuşuluyor.
Bu araçları örnek almamın sebebi "vaaay 3000 motor ne biçim mazot yakar bu" inanışının ne kadar eskide kaldığını göstermekti.

Dip not: Cari açığın sebebi zaten tek tük satılan 1.6 üstü motorlu araçlar mı yoksa ara mamül ve hammadde ithalatı mı? Aslen sanayimizin daha fazla yerli hammadde - yarıürün kullanmasını nasıl sağlarızı düşünmek gerekmez mi?
G
13 yıl
TERK EDİLMİŞ VEYA ÇOK ENDER KULLANILAN PARK EDİLMİŞ ARABALAR SORUNU
Arkadaşlar internette büyük harfle yazmayı sevmem ama baktım o tip konular daha çok ilgi çekiyor ben de öyle yaptım...

Oturduğum yerde, yani Karşıyaka Aksoy'da nispeten otopark yeri çok bir bölgedeyim. Buradaki park yerleri özellikle arabasını hiç kullanmayan veya ender kullanan kişiler tarafından işgal ediliyor. Civar sokaklarda da park sorunu olduğundan benim evin olduğu bölgedeki dikine park edilen düzgün park yerleri gündüzleyin emekliler vb tarafından kapılıyor. O nedenle arabasını aktif kullananlar akşam eve geldiklerinde genelde yerlerine bir başkası girmiş oluyor.

Konuyu biraz dağıttım.. aslında 2 olgu var. hiç hareket etmeyen (resmen terk edilmiş) ve çok ender hareket edenler.

Bu ender hareket edenlere çok birşey deme hakkım yok. Sonuçta emekliler vb güzel park yeri kovalıyorlar ve hemen koyuyorlar. 2 sokak ötede bile otursa nereden bileceksin zaten ne diyebilirsin.

Ancak bir de terk edilen arabalar var. Bunlara birşey yapılamaz mı? Şu an balkondan tam 3 tanesini görüyorum ki aylardır hareket etmiyorlar. Acaba belediye birşey yapamaz mı? Birşey yapmı hakkı yok mudur?
Birşey yapma hakkı yoksa bile biz mahalle olarak rica etsek bir bahane uydurup (kazı var, taş döşeyeceğiz vs) arabaları çektirtse. Zaten bu arabaların sahipleri ortaya çıksa ya hurdaya atacaklar ya da satmaya karar verecekler...

Birden çok şey sormuş oldum ama fikrinizi merak ediyorum.
G
13 yıl
Punto Evo düşünüyorum ancak ön tasarımı beni tereddüte düşürüyor
Herkese merhabalar

Punto Evo'ları beğeniyorum. Fazla yol yapmadığım için benzinli düşünüyorum. Dynamic otomatik vites alıp sunroof vb de ekletmeyi düşünüyorum. 34-36 civarına ihtiyacım olan herşeyi olan bir araba oluyor. Herşey mükemmel.
Yalnız ön tasarımı biraz aklımı bulandırıyor. Her ne olursa olsun ilk defa sıfır araba alıyor olacağım ve çuvalla para veriyorsun. Grande Punto'nun tasarımını çok beğenirdim ama Evo'da ön tasarımı mahvettiler.

Sizce napmalıyım?

Hangi rengi alsam biraz daha ön tasarımı gizlerim? Siyah iyi olur mu?

Selamlar cevaplar için teşekkürler
G
13 yıl
Ender kullanımda kurumayan inkjet printer?
Arkadaşlar herkese merhabalar.

Kendime bir inkjet printer alacağım, ancak genelde çok ender baskı yapıyorum ve kartuş kuruyabiliyor. Tam da uçağa biniş kartını bastırayım dediğim anda bakıyorum yazıcı kaput.

Bana bu açıdan en dayanıklı printer'ı önerebilir misiniz? Veya markalar arasında böyle bir sıralama yapmak mümkün müdür?

Diğer bir sorum, tekrar doldurulma performansı en iyi olan yazıcı veya marka hangisidir?

Bütçem 150 lira, ama çok çok fark var bu modelde derseniz bütçeyi aşabilirim.

Şimdiden teşekkürler.
G
13 yıl
Nazar diye buna denir:İran\u0027da benzin 4 kat zamlandı
Arkadaşlar haftalardır iran'da benzin şöyle ucuz, suriye'de böyle bedava derken herhalde iran yetkililerini de uyandırdık. adamlar da dedikler ki "ulan bu türkiye'de benzin 4 lira olmuş biz niye hala 3-5 kuruşa satıyoruz". onlar da % 400 zam yapmışlar! nasılsa persler de biz türkler de şark halkıyız, demokrasi kültürümüz yok, kolay kolay ayaklanmayız. ensesine vur al lokmasını tipi insanlarız.

az önce cnntürk'de duydum. şu anda henüz internette fazla yer almamış.
http://www.internethavadis.com/2010/12/19/iranda-benzine-4-kat-zam/
G
13 yıl
Fiat Aralık kampanyası % 18 KDV indirimi ??
Fiat'ta Aralık kampanyası % 18 KDV indirimi var şeklinde reklam dönüyor.

İnternet sitesine baktığımızda fiyatlarda bir değişiklik yok??

Bugün İzmir Birmot ve Poyraz'ı aradım, onlar da fiyatlarda değişiklik yok dedi. Kampanya var adı altında sallamasyon reklam mı yapılıyor anlamadım? Kelime oyunu var, geçen ay adı fuar kampanyasıydı, şimdi KDV olmuş. Sonra sömestr olur, cemre olur, bahar olur, uydur uydur kampanya var de.
Bu bana saygısızca bir tavır gibi geldi.

Bu arada sorduğum araba da Punto Evo. Yani herkesebirfiat sitesindeki ilana göre kampanyaya dahil. Ama ortada kampanya yok ki... Sizler ne düşünüyorsunuz merak ettim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.