N

Onbaşı
23 Ekim 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
12 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
N
4 yıl
HP EliteBook Folio 1040 G1 Isınma Sorunu
Merhaba,

Başlıkta belirttiğim gibi HP EliteBook Folio 1040 G1 model dizüstü bilgisayarımda uzun zamandır ısınma sorunu yaşıyorum. En basitinden Chrome'da 3-4 sekme açtığımda CPU ısısı hemen yükseliyor. Tek sekmede Youtube videoları izlediğimde bile fan şiddetli şekilde çalışıyor. Son zamanlarda dayanılmaz hale gelince bilgisayarcıya götürdüm. Fan temizliği yaptık ve macunu tazeledik. Fakat bu sırada işlemci fanlarında resimdeki gibi bir yamukluk/ezilme farkettik.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Sizce ısınma sebebi bu yüzden midir? Sağutma sistemini bütünüyle değiştirmem sorunu çözer mi? Bilgisayarcı, fanlar arasındaki aparatın ezilme sebebiyle gazı kaçmış olabileceğini söylüyor. Açıkcası dizüstü soğutma sistemlerinde gaz kullanıldığını bilmiyordum :)

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
N
14 yıl
Referans sıkıntısı
Merhaba, atrix41 üyeye 3 gündür referans yorumu ve puanlaması verirken hata alıyordum. Yorumlarım boşa gittiği için sistemi bugün tekrar denemek isterten yorum kısmına "deneme" yazdım. Asıl yorumu yazamadım. Nasıl düzeltebilirim? Mevzu bahis konuhttp://forum.donanimhaber.com/m_42475281/mpage_1/f_/key_//tm.htm#42475281
Sadece yorumu düzeltsem bana yeter. Dilerseniz o referansı silin. Ben tekrar bir referans vereyim.
N
14 yıl
ASUS P5B anakart nereden satın alabilirim?
Merhaba, masaüstü bilgisayarımda ASUS P5B model anakartım evin elektrik arızasından dolayı yandı. Yenisini almak istiyorum. Piyasada aynı modelden bulamadım. Bulabileceğim bir bilgisayarcı internet adresi veya telefon numarası biliyormusunuz?
Veya ASUS P5B dengi, P5B'nin yerine onun işini görebilecek piyasada bulabileceğim anakart modeli (asus olmak zorunda değil) önerebilirmisiniz?
Teşekkürler.
N
15 yıl
Yeni dizüstü alımı konusunda yardım
Merhaba, 1 haftadır fiyatlara göre özelliği bana uygun dizüstü bakınıyordum. KKTC'de ikamet ettiğim için servise gönderme lüksüm olmayacağından, en az sorun çıkarma ihtimali olanı araştırıyorum.Toshiba A500-132 karar kıldım fakat istanbul bilişimin stoğunda A500 serisi kalmamış, yokmuş (yada hiç olmadı).

2000 TL yi geçmeyecek, HSBC ile 12 ay taksik yapabilecek, internette güvenilir, beni servise mahküm etme ihtimali zayıf, dengi bir marka söylermisiniz. (çok şey istedim sanırım :) ) HP olmamasına kesin karar kıldım, samsung da yeni marka olduğu için çevremde pek önermiyorlar.

Toshiba için Gold bilgisayarı aradım, dayımın kartı ile alacağımdan teslimatta sorun çıkıyor.

Fikir verirmisiniz, yoruldum dizüstü araştırıp yorum okumaktan.
N
15 yıl
Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3,20 GHZ (2 CPUs)
Merhaba, basit bir sebepten dolayı sizi rahatsız edecem. Bir internetnet kafe devralmayı düşünüyorum.
Bilgisayarların sahibi işlemcileri yakın zamanda çift çekirdek olarak aldığını belirtti. Fakat kafam karıştı. Hem "Bilgisayarım" dan hemde aygıt yöneticisinden, hem de "dxdiag" komutuyla baktığımda işlemci özelliği Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3,20 GHZ (2 CPUs) olarak belirtiyor. Satıcı da kendisine çift çekirdek diye satıldığını söylüyor.
İlk başka hemen tek çekirdek olduğuna karar verdim fakat çift çekirdek parası verdim deyince kafam karıştı. Şimdi ona o özellik diye satan yere gidip durumu soracak.
Ben de emin olmak istiyorum, İntel(R) Pentium(R) 4 CPU 3,20 GHZ (2 CPUs) özelliği tek çekirdek değil mi?

2 CPUs yazması çift çekirdek olduğunu belirtmiyor?

Teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.