C

Teğmen
19 Ekim 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
9 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
14 yıl
Kahve ile Çalışan Oto
Selam;
bana enterasan geldi paylaşmak istedim. Haber:
< Resime gitmek için tıklayın >
İngiliz BBC kanalının bilim programı ekibi, 400 sterline satın aldıkları 1988 model bir Volkswagen Scirocco’yu yakıt olarak kahve kullanan bir araca dönüştürdü.

BBC1’de yayımlanan “Bang Goes Theory” programının bilim ekibi tarafından geliştirilen sistemde kahve granülleri ısıtılarak hidrojen ve karbonmonokside ayrıştırılıyor ve birkaç işlemden geçirilen bu gazlarla motor çalıştırılıyor. Otomobil, “Cappuccino” ve İngilizce “car” (araba) kelimelerinin birleştirilmesiyle “car-puccino” olarak anılıyor. OTOMOBİL, 4.8 kilometrede bir kilo kahve, yani bir başka deyişle 90 espresso yakıyor! Yakında Manchester’dan Londra’ya doğru 336 kilometrelik yolu katedecek olan aracın bu yolda 70 kilo kahve tüketeceği hesaplanıyor. Bu da kahvenin kalitesine göre 910-1820 sterlinlik bir yakıt masrafına denk geliyor. İngiltere’de bir otomobil aynı mesafede 36 sterlinlik benzin yakıyor. Aracın her 50-70 km’de bir durdurulup ‘yakıt’ alması ve her 100 km’de bir “kahve filtrelerinin” temizlenmesi gerekiyor.
Kaynak: nethaber.com
C
16 yıl
Tomasetto sıralı gaz sistemleri
Arkadaşlar iyi günler.
aracıma tomasetto gaz sistemi taktırdım. Tomasettonun pek tanındığını düşünmediğim için ve memnun kaldığım için tatktıracak arkadaşlara bir alternatif olsun diye tanıtmak istedim.

ilk başlarda yaptığım araştımalarda teleflex öne çıkmıştı ama çok pahalı idi 2000 ytl peşin
diğer sistemlerdende zavoli yi beğenmiştim onun fiyatıda 1500 ytl peşin

internetten yaptığım araştırmalara göre ikisi arasında kayda değer bir fark olmadığı kanaatine vardım. yani arasında km başına 0,01 ytl fark olsa 500/0,01= 50000 km yaparki ben 50 km yi yapana kadar heralde 2-3 yıl geçer arabayı değiştirmeyi falan düşünürüm diye düşündüm ve zavoli bayine gittim. Orada arkadaşlar tomasetto da takıyorlardı ve tomasetto danda bi şikayet olmadığını söylediler. ayrıca tomasetto zavoli tartarini gibi markalara şamandıra üretimi yapıyormuş ve bu sektörede yeni girmişler . italyan markası yine tomasetto. fiyatı 1200 YTL ben 1100 e anlaştım. tomasetto taktırmamdaki en büyük payda yine taktırdığım servisin garantisi oldu. Takalım beğenmezsen söker istediğin markayı takarım dedi. zavoli tartarini gibilerden tek farkı yaygın servis ağının bulunmayışı dedi. Yani bayisi bulunmayan bi şehirde araban lpg den dolayı arıza yaparsa yolculga benzin ile devam etmek zorunda kalırsın dedi. Bende bütün bunlara göze alarak tomasetto taktırıdm. Nevşehirde ikamet ediyorum. Ankara yolcuğu yaptım memnunum ilk iki depoda 0,140 ytl/km yakıt yaktım. Yeni yakıt ayarından sonra 0,125 ytl/km civarına düşmesini bekliyorum. yine sizle yeni durumuda paylaşırım inşallah. tomasettonun internet sitesihttp://www.tomasetto.com/ . bu arada aracım 2002 1.6 mitsubishi carisma avance. benim aracıma özel ufak bi sorun oldu ama benim için sorun değil. LPG taktıracak arkadaşlara bir marka daha tomasetto:)
Selamlar
C
17 yıl
Lüxemburg-Amsterdam-Köln-Kopenhag arası ulaşım yardım
Selam arkadaşlar
Lüxemburg-Amsterdam-Köln-Kopenhag şehirleri arasında ulaşımnasıl dır? bilgisi olan arkadaşlar varsa aydınlatırsa sevinirim. Tren varmı? kaç saat sürer ? Ücretler pahalımıdır?
C
17 yıl
önden-arkadan çekiş
Selam arkadaşlar;
geçen televizyonda seyrettim önden çekişin daha avantajlı olmasına rağmen arkadan çekişde tekerleklere yansıyan güç kaybı daha az olduğu için özellikle spor otomobillerde hala arkadan çekişli üretim yapıldığından falan bahsediliyordu. önden çekişde aktarma organlarında daha fazla güç kaybı oluyormuş

benim merak ettiğim konu bu güç kayıplarının oranları nedir?

çok kayda değer bir oran mı var acaba ? bilen arkadaşlar yardımcı olursa seviniirim

iyi günler
C
17 yıl
Mini Cooper çekilişine katılın
aşağıdaki linkden çekilşe katılabilirsiniz

http://arabanasahipcik.milliyet.com.tr/
C
17 yıl
Ağır Kasa Hafif Kasa
Selam arkadaşlar
bir şey merak ediyorum. halk arasındada denir işte atıyorum golf un kasası ağır polonunki hafif ondan dolayı polo az yakıyor veya daha iyi ivmeleniyor. internette biraz araştırdım polo modellerinin ağırlıkları 1000 kg ile 1100 kg arasında değişiyor. golf ise 1140 kg civarı. benim aracımda mitsubishi carisma oda 1140 kg. ağır kasa deniyor. diğer hafif kasa denilen otoların çoğuda 1000 kg dan çok

sorum şu bu 100 kg'lık fark neden motor üzerinde bu kadar buyuk etki yapıyor. yakıt ve çekiş olarak? 100 kg o kadarda fazla değil aslında bi insan ağırlığı kadar bişey

İyi günler

teşekkürler
C
17 yıl
Hangi Vitesde hangi devir daha ekonomik?
Selam Arkadaşlar bir şey merak ediyorum.
mesela 1.6 benzinli bi araç için
a) 4. vites 3000 devir 90km/h
b) 5. vites 2000 devir 90 km/h

hangi durumda daha az benzin yakılır

benim bildiğim kadarıyla 2500-3000 devir arasında sürmek lazım arabayı en ekonomik koşullar bu devirde gerçekleşiyor. 2500-3000 devir olduğu için a şıkkımı yoksa araba daha düşük devirde daha az yakar mantığıyla b şıkkımı

teşekkürler
C
18 yıl
Yurt dışından 2. el araç
Arkadaşlar merhaba.
bir arkadaşdan duyduğuma göre 2007 yılı sonunda yurt dışından 2.el araçlar da piyasaya girebilecekmiş. bu konuda bilgisi olan varmı? sadece bilgi edinme amaçlı soruyorum. yanlış anlamayın.
şu an durum nedir? galiba 3 yaşına kadar vergisini ödedikten sonra Türkiye ye yurt dışından araç sokulabiliyor sanırım.
iyi günler
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.