M

Çavuş
17 Ekim 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
8 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
M
3 yıl
Sanal Yolculuk Türkiye
Merhabalar,

Pandemi dönemiyle beraber, yaptığım yolculukları bir araç kamerası ile kayıt altına almaya ve bunları bir youtube kanalında arşivlemeye başladım.

İzmir, Aydın, Muğla, Datça, Marmaris, Çanakkale, Kırklareli, Şile, Ankara başta olmak üzere 150'ye yakın yolculuk videosunu Sanal Yolculuk Türkiye isimli youtube kanalımda bulabilirsiniz.

Aşağıya birkaç örnek video bırakıyorum.

Seyahatlerim devam ettikçe yeni videolar da gelecek. Pandemi sonrasında kısmetse yurtdışından da...



Videoyu izlemek için tıklayınız
Videoyu izlemek için tıklayınız
Videoyu izlemek için tıklayınız
M
7 yıl
Kameradaki \"Kaydediliyor\" problemi
640 XL'ı beğenerek kullanıyorum.

Sorunum şu:
Son 3-4 haftadır kamerası ile 2-3 fotoğraf çektikten sonra ekran hafifçe kararıyor ve "kaydediliyor" yazısı çıkıyor.
Bu yazı sürekli böyle bekliyor.
Fotoğrafı kaydetmediği gibi, yeni fotoğraf da çekemiyorum.

32 GB Toshiba 30 MB/s Micro SD kart kullanıyorum, hiç sorun çıkarmadı şimdiye kadar.
Eski fotoları yedekleyip sildim kartı rahatlatmak için ama birşey değişmedi.

Telefon bu sabah yazılım güncellemesi yaptı, ilk kontrol ettiğim problem bu olmadı ama değişmemiş, devam ediyor.

Phototastic diye bir uygulama kurdum, fotoğrafları onunla çektim, bu şekilde problem yok.
Ama görüntü kalitesi aynı olmuyor.


Yaşayan var mı bu problemi?
M
9 yıl
PHILIPS 55PFL6188K Kullanan?
M
9 yıl
PHILIPS 55PFK6309/12 Yorumlar?
Teknosa'da fiyatı 2.399
http://www.teknosa.com/urunler/110015271/philips-55pfk630912-ambilight-dvb-s-fhd-3d-smart-l#product-features

55 inç, 3D ve smart'ı olan ve frekans değeri mümkün olduğunca yüksek bir tv arıyorum.
frekans değeri konusunda titizim, görüntüde pırpır, dalgalanma vs. olmaması lazım.

aslında LG 55LB652V kolluyorum ama fiyatı bir türlü düşmedi.

Philips'in bu TVsini kullanan var mı?
M
13 yıl
Tam ekran videoda yatay çizgilenme sorunu
Packard Bell EasyNote TK 85 Model laptop kullanıyorum.

ATI Mobility Radeon HD 5470, 512 MB ekran kartı var ve laptopun yanısıra HDMI ile LCD televizyonuma görüntü aktarıp video izliyorum.

BS Player ve K-Lite Codec pack kullanıyorum.

Sorunum, video izlerken, özellikle tam ekran modundayken ve hareketli sahnelerde görüntüde çizgilenme olması.
Yani, ekranı yatay olarak tam ortadan bölen iki çizgi beliriyor, daha çok videoda dalgalanma gibi birşey. Video izlenirken belirdiğinden caps almak mümkün değil.

Ekran kartını güncellemeyi denedim, internette bulabildiğim tek şey Catalyst Control Center güncellemesi. Driver bulamadım.
Windows media player vs. denedim, değişen birşey olmadı. Codecte de sıkıntı olduğunu sanmıyorum.

Bu konuda herhangi bir tavsiyesi olan var mı?
M
14 yıl
Cenix DVP-15 Divx Player
Cenix marka DVP-15 Divx player geldi hediye olarak. SD-Kart ve USB'den okuma da yapıyor, kullanışlı birşey ama altyazısı çok ince ve soluk görünüyor.

Firmware güncellemesi yapılabilir mi? Bilgisi olan var mı?
M
15 yıl
327. Dönem ANKARA İL JANDARMA KOMUTANLIĞI
327. Dönemden Ankara İl Jandarma Komutanlığı var mı arkadaşlar?
M
16 yıl
donmalar, monitörün açılmaması vs.
Merhabalar...

Öncelikle sistemim hakkında bilgi vereyim.
Anakart Asrock P4VM890
İşlemci Pentium 4 - 2 Ghz
Ram 512 + 1 gb (hızı ve tür bakımından uyumlular)
Harddisk 80 Gb + 250 Gb
PSU - Nanopower 400 W
Ekran kartı - Onboard
Ses Kartı - Creative Live Value
Windows XP home edition
(elimde montajı yapılmak üzere, Leadtek marka 256 mb 8600 GT ekran kartı var.)

Soruna gelince...
Epox marka anakart ve AMD işlemci kullanıyordum. Bilgisayarın kasasını yeniledikten sonra anakartı takarken kısa devre yaptı ve power ile birlikte yandı. Kadıköy yazıcıoğlu'nda bir bilgisayarcıda anakartı, işlemciyi ve power supply'ı yukarıda listelediğim şekilde yenilettim. Ardından onboard ekran kartı ile birkaç ay sorunsuz olarak kullandım. Onboard ekran kartının hiçbir şekilde yetmemesinden dolayı ekran kartı ihtiyacı duydum. Vatan Bilgisayar'dan Gigabyte 8500GT 512 MB katı kapasitor ekran kartı satın aldım ve montajını yaptım (pci express). Birkaç oyun denemesinden sonra donma yaptı. Driver'ları doğru yükleyemediğimi düşündüm, bu işlemi yeniledim ve yeniden denedim. Oyunlarda donma yapmaya devam etti. Ardından donmalar ilerledi, windows'a girer girmez donmaya başladı. Daha sonra windows'a giremeden takılmaya başladı pc (windows'a girmeden önce ms-dos modunda imleçin yanıp söner bir durumda kalması). Format atmak istedim ancak, bu ekran kartı takılıyken, format menüsüne ulaşamadım (kur programı ilginç bir şekilde hemen geçiyordu, format menüsü ve imkanı bulamadım). Ardından bios ayarı yaparak onboard ekran kartına döndüm ve format attım. Donmalar kesildi ancak ekran kartını yeniden taktığımda donmalar yeniden başladı. Ben de ekran kartının sorunlu olduğuna kanaat getirdim ve Leadtek marka 256 MB 8600GT ekran kartı ile değiştirdim.

Yeni kartı bilgisayara taktım, driver'ını yüklemek üzere açtım bilgisayarı ancak monitörün ışığı yanıp söner durumda kaldı ve görüntü gelmedi (no signal şeklinde bir belirti yok). Onboarda döndüm, görüntü yine gelmedi. Ardından bilgisayar kasasının fanını, Creative ses kartını ve DVD-Writer CD Writer ikilisinden CD Writer'ı devre dışı bırakarak, güç kaynağının yükünü hafifletmeyi düşündüm (kasadan gelen sesin kalınlaştığını ve garipleştiğini belirtmeliyim, güç kaynağında bir arıza olduğunu düşündüm). Bu işlemden sonra onboard ekran kartı ile açabildim bilgisayarı, ancak donmalar yaşadım yine. Ardından bir format daha attım. Bu formattan sonra bilgisayarı bir müddet daha sorunsuz kullanabildim (bu olay pazar gecesi gerçekleşti). Pazartesi sabahı, gayet sorunsuz bir şekilde kapattığım bilgisayarı açtım ve monitör yine açılmadı. Bu noktadan sonra benim sinirlerim yıprandı ve sabrım da tükendi.

Kimi forumlarda, Bu model anakarta Bios güncellemesi yapıldığını okudum, Ati ekran kartları için yenilikler getiriyormuş ve sorunları çözüyormuş. Benim takacağım ekran kartı Nvidia olduğundan bu şekilde bir güncellemenin işe yarayacağını pek ummadım ama yine de yaptım bu güncellemeyi. Bu sorun hakkındaki genel kanı Psu. 400 W ancak ucuz ve çin malı olduğundan dolayı sorunun bu parçada olduğunu düşünüyorum.

sizin bu konudaki görüşleriniz nelerdir? Saygılar...
M
16 yıl
GIGABYTE NX85T512HP 8500GT 512MB DX10 KATI KAPASITOR EKRAN KARTI SORUNU
selamlar...

GIGABYTE NX85T512HP 8500GT 512MB DX10 KATI KAPASITOR EKRAN KARTI satın aldım Vatan bilgisayardan.
http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=29320
Sistemimde Asrock p4 anakart var, 1,5 gb ram var. Pentium 4, 2 ghz işlemcim var. Onboard ekran kartını kullanırdım ve anakartta pcı express 16X slotu var. Kartı satın alırken satan elemana uyumsuzluk olup olmayacağını sordum, olmaz dedi.

Satın aldım, taktım sorunsuzca, Nvidia graphic display driver'ını yükledim, ilk oyunda donma yaptı. Ardından driver cdsinde ikinci bi seçenekteki driver'ı yükledim, bu driver da nvidia menüsünün yanında gigabyte menüsü çıktı, bilgisayara şu an uzak olduğumdan ancak böyle tarif edebiliyorum. Bu yaptığım şey de donma olayında işe yaramadı. Hatta bilgisayar Windows'a bile girmemeye başladı. Daha önce bir anakart yakmıştım, yerine Asrock almıştım, anakart yenilemesinden sonra format falan atmadığım için bu işlemler sonucu artık driver'lar birbirine girmiştir kesin diye düşündüm, format attım. Formattan sonra aynı driverları yükledim ama yine devam etti sorun. Aldım götürdüm ekran kartını vatan bilgisayara. Baktıklar birkaç gün, bu ekran kartında sorun yok dediler.

Şu kafam çok karışık ve cevap arıyorum. Sizce neler yapabilirim arkadaşlar?
M
18 yıl
ACER Travel Mate 4222WLMI
Herkese selamlar...

Geçen pazar Vatan Bilgisayardan bu laptopu aldım. Çok kullanışlı ve iyi, memnunum ancak Bluetooth özelliğini kullanamadım... El kitapçığında bluetooth özelliğinin olduğu yazıyor, hatta tuşu da var ama forumu araştırdığımda bazı modellerde bluetooth tuşu olmasına rağmen bu donanımın olmadığı söyleniyordu acaba bu modelde de aynı şey sözkonusu mu? Ne olur ne olmaz diye bluetooth driver'ini indiriyorum netten, deneyeceğim (acer'in sitesinde 4220 modelinin driver'ini bulabildim, bendeki 4222, ne kadar uyumlu olur bilemiyorum, bu konudaki tahmin ya da görüşlerinizi de bekliyorum)...

Bu laptop modelini kullanan arkadaşların alet hakkındaki yorumlarını da bekliyorum, teşekkürler...
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.