R

Yüzbaşı
13 Ekim 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme (?)
323 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
R
4 ay
Yeni ev modem tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar,
Yeni eve taşındım Superonline fiber altyapı olmadığı için turknet e başvurdum. 82mbit hız destekliyor. öncelikli vdsl modem lazim. Ev biraz büyük çekim gücü normal olması gerekiyor. Çok iyi pahalı bir şey de alamam şuan çünkü ileride fibere geçersem modem çöp olacak zaten. Turknet ekipler gelince modem satışı yapıyorlar dedi ama ben ikinci el ya da kendim almak istiyorum T50B işimi görür mü acaba. Ya da ucuz vdsl modemlerle 82mbit hiz alabilir miyim. Tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler
R
2 yıl
İlk aracımı almayı düşünüyorum sigorta ve kasko tahmini ne kadar olur?
Arkadaşlar merhaba,
İlk aracımı almayı düşünüyorum 2015-2017 ibiza,clio,polo,egea 250-300 bandında araç bakıyorum. Ehliyetim 2012 ama daha önce üzerime hiç araç olmadı, trafik cezamda 2 tane var 2012 yılına ait kırmızı ışık ve emniyet kemeri, başka karıştığım bir kaza ya da trafik cezası yok. Sigorta ve kasko tahmini masrafları merak ediyorum. Ruhsat olmadan internetten fiyat çıkmıyor çevremde de ilk aracını alan yok. Bu konuda tahminlerinizi yazabilir misiniz?
R
2 yıl
Bedelli askerlik tercih tarihi değiştirme
Arkadaşlar şimdi 2022 bedelli başvurusu yapacağım. Şubatta gitmek istiyorum Marta kalırsa işte sıkıntı yaşarım. Tercih sıralamasını Şubat Aralık yapsam. Şubat çıkmazsa 2022 Aralık kesin çıkar mı gidip beni nisana Mayıs'a atacaksa hiç başvuru yapmayacağım tecil hakkim var
R
3 yıl
Bedelli, tecil ve ödeme
Arkadaşlar 24.07.2022 de tecilim bitiyor. 2022 de bedelli yapmak isteyenler için son başvuru tarihi 31.12.2022 yazıyor.
1) Ben şuan başvuru yapsam ücreti ne zamana kadar ödemem gerekir?
2) askere ne zaman giderim ortalama olarak? Çünkü şuan aktif olarak çalışıyorum
R
3 yıl
Arama yanıtlama ve konuşma yapabileceğim saat önerisi
Arkadaşlar gelen aramaları yanıtlayabileceğim ve konuşma yapabileceğim bir akıllı saat arıyorum dandik marka olmayacak fiyatıda 600-1000₺ arası olacak böyle bir saat öneriniz var mıdır?
R
3 yıl
8gb rami 16gb yaptım performans düşüklüğü oldu
Arkadaşlar Monster laptopumda 2133MHz 8 GB RAM'im vardı. RAM'i 16 GB yapmak istedim, yaptım ama verim alamadım oyunlarda 2-3 FPS artar diye ekledim artmayı bırakın 6-7 FPS düştü ve sistem açılırken falan 6-7 saniye daha geç açılıyor. RAM'i iade etme imkanım var sizce iade mi edeyim? CL değeri 17 diye aldım gördüğünüz gibi değerler.
1. numara yeni RAM. 2. numara olan eski RAM.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
R
4 yıl
imei kayıt iptal edip başka telefonu kaydetmek
Arkadaşlar merhaba, 3 yıl önce (tam 3 yıl olmadı 11 gün varmış baktım) yurtdışından gelirken bir telefon almıştım cihaz şuan çok kötü ve yavaşladı satsan para etmez. Bende yeni telefon alacağım. Bu telefonun kayıdını iptal ettirsem yeni alacağım telefonu kayıt etsem böyle bir şey oluyor mu? yeniden harç filan ödeyeceksem hiç uğraşmaya değmez ama harç filan yoksa yapmayı düşünüyorum. Bilgisi olan yanıtlayabilirse sevinirim
R
4 yıl
2 hafta önce Annem vefat etti :(
26 yaşındayım hayatımda ilk defa yoğun bakım gördüm.

Öğrenci evimde oturuyordum eniştem aradı annen ufak bir ameliyat oldu bi gel istersen dedi (1.5 saat trenle mesafe). Hemen çıktım gittim. Beyin damarlarından birinde baloncuk oluşmuş (anevrizma). Acil ameliyat olması gerekiyormuş 10 gün hastanede ameliyat hazırlığı için yatmış. Bana söylemedi normal konuşuyordu telefonda. Kimseye de söylettirmemiş üzülürüm diye.

Ameliyat sırasında başka bir beyin damarı yırtılmış beyin kanaması geçirmiş.

Doktor annenin durumu çok kritik 48 saat bekleyeceğiz yoğun bakımda solunum cihazı bağlı dedi.

İlk gün girdim yoğun bakımda annemi öyle görünce 15 saniyeden fazla duramadim çıktım. Çıktiktan sonra ağlamaya başladım.

Ertesi gün ameliyattan 24 saat sonra doktorla görüştüm doktorun morali çok bozuktu, kalp masajı yaptık 2-3 saat çok kritik bekleyeceğiz dedi. Hemen gittim babama söyledim babamda aşağı inip bi hava alalım dedi. 5dk sonra ben tek başıma yoğun bakıma çıktım.

Orada ağlaya ağlaya oturuyordum. Birden yoğun bakımdan biri çıkıp annemin adını söyleyip yakını var mi dedi, hemen koştum.

1 saattir Annenize kalp masaji yaptık, şok verdik 45dakikadir kalbi durdu başınız sağolsun dedi.

O an yıkıldım o anı yaşayan bilir bir tek,umarım kimse o anı yaşamaz.

Biz 48 saat sonra uyandıracaklar diye beklerken doktor bana basınız sağolsun dedi o an tarif edilemez dostlar.

Böyle dostlar sapasağlam 55 yaşındaki Annem hiç aklıma gelmezdi, daha çok erkendi yakıştıramazdım. Ama ölüm böyle hiç beklemediğiniz anda geliyor.

Cenazesi yıkandıktan sonra girdim öptüm buz gibiydi sanki bir mermeri öpersiniz ya öyle soğuktu,o soğukluk dudaklarımdan hiç bir zaman gitmeyecek.

Tabutunu omuzlarim da taşıdım, mezara indim üstten uzattılar toprağa yatırdım sağ tarafına. Üzerini toprakla doldurdum. Son anına kadar herşeyi yaptım ilerde pişman olmayayım diye.

Annenizin babanızın kiymetini çok iyi bilin, çok zor gercekten çok zor. 1 ay sonra sozlenecektim Annem gelinini göremedi daha tanışmamıştı bile ama gelini geldi ilk ve son kez gördü onu. Benim annem melek gibiydi her anne melektir. Ama cenazesinde en az 10 tane çocuğu vardı (2 kardeşiz) çalıştığı yerde herkese annelik yapmış evden pasta yapmış börek yapmış bekar evinde kalan çalışanlara ,benim oğlum da şehir dışında tek yaşıyor,siz mahsur kalmayın oğlum gibisiniz hepiniz dermiş.
Benim kadar ağladı o koca adamların hepsi.

Kendimizi şöyle teselli ettik, namazında niyazindaydi ameliyata girmeden önce de son namazini kılıp abdetli girmiş. Hiç acı hissetmedi annem dedim. Hiç muhtaç olmak istemezdi kimseye öyle teselli ettik kendimizi.

Annenizin kiymetini bilin sonra pişman olursunuz. Annemin kıymetini hep bildim ben hiç üzmedim onu hep Allah senden razı olsun oğlum derdi. Evi süpürür silerdim anne zaten kendi evimde yapıyordum sanada hayrim dokunsun yorulma derdim. O benden razıydi ben ondan

Ölümün bile hayırlısı nasip oldu, 2-3 gün sonra olseydi covid vakasindan cenazesi bile yikanmadan gidecekti.
R
4 yıl
Ön lisans diploması ile askerliğe başvuru yapıp 1 ay sonra lisans diplomasını vermek
Arkadaşlar Ön lisans mezunuyum,Haziran da Lisans mezunu olacağım. Ağustos celp için son başvuru tarihi 31 Mayıs. Şimdi ben Mayıs ta Ön Lisans diplomamı verip askerliğe başvuru yapsam, Haziranda da Lisans diplomamı versem Lisans mezunu olarak gidebilir miyim askere?
R
4 yıl
Vpn ile RDR 2 almak
Arkadaşlar epic games te 60₺ indirim kuponu var biliyorsunuz, şimdi ukrayna vpn ile epicten rdr 2 alınca 108₺ filan denk geliyor. Daha önce böyle bir islem.yapmis olan var mi sorun yasar miyim?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.