H

Er
02 Ocak 2019
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
52 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
H
3 yıl
Render süresini nasıl kısaltabilirim?
Dostlar merhabalar, eşimin işi icabı sürekli proje sonlarında render alması gerekiyor.
Bu süreç baya uzun, gördüğüm kadarıylada çalışma verimini ciddi olarak düşüyor. Bir masa üstü bir de laptop var evimizde. Bir kaç yere bakındım render için GPU/PCU ayrımından vs bahsetmişler ancak herkesin fikri farklı. Bu süreci kısaltmak için ne yapabilirim ?
Bu işlem PC üzerinden veya sketchup üzerinden de olabilir
İlave bir ekran kartı veya bu iş için üretilmiş işlemciler vs de olabilir. ( Sınırlıda olsa bir bütçe ayırabilirim)


Masaüstü Cihaz:
i7-4770 CPU
8GB RAM
3.40 GHz
GeForce GT 640

Laptop:
i7 4702 CPU
8GB RAM
2.20 GHz
GeForce GT 720M
H
4 yıl
Tavsiye Edeceğiniz Sanal Pos Firması Var mıdır?
Dostlar merhabalar;
Altın sektöründe çalışıyorum, E-ticaret işleriyle ilgileniyorum. Şimdi kendi sitemizi kuruyoruz sanal pos firmaları ile iletişime geçiyorum sırayla ancak bazı firmaların ödeme almalarında sıkıntılar oluyormuş. Bazı firmalar paraya bloke koyup 10-15 gün sonra teslim ediyor vs vs.

aranızda bu şekilde sanal pos kullanan veya herhangi bir sanal pos ile sıkıntı yaşayan varsa biraz bilgilendirme yapabilir mi ?

Şimdiden cümleten eyvallah diyelim :)

Sitemiz:www.emiroglukuyumculuk.com
H
4 yıl
VakıfBank Tarafından Haraca Bağlanma Hikayesi
Herkese merhaba arkadaşlar. hiç uzatmadan temayı söyleyip konuya gireceğim.

TEMA
Devleti - Özeli yok bu bankaların. Ödediğiniz 1 tl'nin bile peşine düşmeniz, gereksiz ise sökkke sökke almanız gerekiyor. Bir kere peşine düşmezseniz eğer hemen mandıraya alınıyorsunuz. ve sisteme ait bir kaç kene yapıştırılıyor üzerinize. Siz hissetmiyorsunuz ama damla damla emcüklüyorlar liralarınızı.


Benim süreç şöyle başladı;

8 aralık 2018 iş başı yaptım şükür.
Vakıfbanktan hesap açtır dediler. gittim açtırdım tam çıkarken "Beyefendi gişeden hesabınıza 25 tl yatırın aktif edilmesi için" dediler. yatırdık. Sonra ATM'den alayım dedim ama paralar nanay olmuş. girdim tekrar sordum gişeciye " o hesap açtırma bedeliydi geri alamazsınız" dedi. Vay arkadaş zaten işi yeni bulmuşum, daha cebime para girmemiş, maaş alacağım banka bizden kesinti yapıyor.

Burası şokomelli bence "DEVLET BANKASINDAN DÜZENLİ MAAŞ ALACAĞIM İÇİN HESAP AÇTIRMA BEDELİ ÖDEDİM"
(başka şirketlerde çalışan arkadaşlara bankalar yılda bir hediye para veriyormuş bunun için, hala inanamıyorum buna ^^ )

Aradan bir hafta geçti kredi kartı geldi 5.000 lira limitli. Limiti yüksek lazım olur diye iptal ettirmedim. Ama bu karta başvuru imzalarını ne zaman attırdıklarını geldiğinde anladım tabi. (Bu hatayı siz yapmayın iptal ettirin. O gün olan bu olay. bugün ince bir sızı bıraktı bende)


Neyse süreç devam ederken, arada bir banka 24 tl falan çekiyor arıyorum sinirle soruyorum, "ferdi kaza sigortası beyefendi" diyorlar. işyerinde millete soruyorum boşver diyorlar. yok kaza yaparsam sigortalı oluyormuşum falan. Bilmediğimiz işler."NE YAPALIM ŞİMDİ 24 TL NİN PEŞİNE Mİ DÜŞECEKSİN" (Düşün!)

Neyse süreç devam.
Bir SMS alıyorum ki 100 tl gibi bir para, kart aidat bedeli alınmış. bağırdık çağırdık falan iptal ettiler. Bizde sandık ki bir daha olmaz "kartın limiti yüksek lazım olur bir gün. Dursun kenarda."(durmasıın)"

Bu sabah bir sms daha aldım yine Kart aidat bedeli 139 tl

< Resime gitmek için tıklayın >



Devlet bankası diye biraz boşverdim.
Yeni iş buldum diye biraz boşverdim.
Ufak paralar diye biraz boşverdim.
Kart Limiti Yüksek lazım olur diye biraz boşverdim.

Pişmanım

Tabii bu 139 tl ödenecek :) kartı da iptal ettirdim. Ama aptallığıma çok kızıyorum.
H
4 yıl
Koronavirüsü (Mutlaka Türkiye\u0027ye de gelecek, Hazır Olalım!!!)
Dostlar merhabalar, mevsimsel soğuk algınlığı ve koronavirüs gibi hastalıklardan nasıl korunuruz, korunmak mümkün değilse eğer nasıl direnç gösterebiliriz gibi bildiğim öğrendiğim bilgileri paylaşacağım, sizlerinde bildikleri varsa eğer paylaşalım bilgilenelim.



< Resime gitmek için tıklayın >

Salgınla daha da önemli hale gelen bir konu: Elleri nasıl yıkamalı?

1- Yıkamadan önce
2- Suda hızlı (3 saniye) durulama
3- 6 saniye sabunsuz yıkama
4- 6 saniye sabunla yıkama
5- 15 saniye sabunla yıkama
6- 30 saniye sabunla yıkama
* "Parlak alanlar, kirli(mikroplu) bölgeler"

-Vakalar ateş, solunum sıkıntısı ve kuru öksürük şikâyetleri ile gelerek görüntüleme ve laboratuvar incelemeleri ile doğrulanmaktadır.
-Şu ana kadar bildirilen ölüm vakaları genellikle ileri yaştaki bireyler ya da eşlik eden sistemik hastalığı olan bireyler olmuştur. Genel ölüm oranı % 2 civarındadır. 9 yaşın altında ölüm yoktur, 50 yaşın altında ise oran binde dörttür.
-Dışarda zaman geçiren herkesin sık sık ellerini yıkamaları, su ve lavaboya ulaşamama durumunda alkol ile (en kolay bulunan % 60’lık kolonya) el dezenfeksiyonu yapmaları, hasta kişilerle karşılaştıkları zaman daha çok ellerini yıkamaları koruyucudur.
-Ilık su ile boğaz gargarası yapılması ve bol ılık sıvı tüketilmesi virüsün yerleşmesini engelleyebilir.
-İyi beslenme, açık havada bulunma, kapalı alanların havalandırılması, egzersiz, uyku düzenine dikkat edilmesi genel sağlığın artması ve virüsün yerleşmesinin azalmasına etki eder.
-Dar alanda bulunmayı arttırdığı için mümkün olduğunca asansör yerine merdiven kullanımı daha güvenlidir.

(Kaynak:http://www.yeditepehastanesi.com.tr/corona-virusten-korunma-yollari)


(Not: Lütfen bu bilgiler sadece forumda kalmasın ailemizle arkadaşlarımızla paylaşalım, uygulayalım.)
H
4 yıl
İnternet Satışı Yapanlar
İnternet üzerinden aktif satış yapan arkadaşların bulunduğu, strateji ve pratik yöntemlerin paylaşıldığı, satış platformları ve reklam yönetimi hakkında fikir alışverişi yaptığı bir bölüm var mıdır?

Yoksa eğer buradan yapabiliriz.

İnstagram, N11, EPTT üzerinden satış yapıyorum diğer platformları araştırıyorum şu an.

Varsa sorular alayım, satış yapan diğer arkadaşlar gelirse reklam yönetimi hakkında soracaklarım var
H
4 yıl
HepsiBurada Mağaza Açtırmıyor (Yönetim Kurulu Kararıymış)
Arkadaşlar merhabalar içimizde e ticaret işinde aktif olanlar mutlaka vardır.

Bir kuyumcunun internet satış işlerini yapacağım e-pazar platformlarına üye olması ürün yüklenmesi vs.

PTTAVM'de çok hızlı şekilde firmamı açtım
N11 15 güne yakındır dönüş yapmıyor (maillere cevap dahi vermiyor)


Hepsiburada yetkilisi bugün bana "yönetim kurulu kararı sebebiyle altın takı ve değerli mücevher satışı yapan mağaza açılışına izin verilmiyor. Bakım ve alt yapı çalışma sebebiyle bu böyle, sizinle bir ilgisi yok" dedi.
Durum bana çok absürt geldi hem yönetim kurulu kararı hem altyapı çalışması, açık olan firmalar satışa devam ediyor ancak yeni mağaza açılamıyormuş. Sizce bunun başka bir nedeni olabilir mi?

Konuyla ilgili bilgisi veya ilgisi olanlardan yorum bekliyorum.
H
4 yıl
N11 ve Trendyol Satış Hakkında Bilgi?
Arkadaşlar merhabalar;

N11 ve Trendyol üzerinden satış yapmaya başlayacağım önümüzde ki hafta pazartesi günü işlemlere başlayacağım. Kuyumculuk yapan bir arkadaş ile altın takılar satacağız. Süreci araştırıyorum bir süredir,

Öncelikle bu komisyon olayı bana abartılı geldı. N11 %20 Trendyol %30 komisyon alıyor altın takılardan. bunun içerisine ilave olarak reklam bedeli, kargo bedeli vs vs derken N11 de %22-23 gibi komisyonlar çıkıyor.
Yani ben 1000tl lik bir altın kolye satarsam 220 tl kadarı N11'e gidecek, kalandan ben kar edeceğim. ve bu para da 7 gün sonra hesabıma düşecek. (altın işinde parayı hemen alıp tekrar altına bağlamak çok önemlidir).

Satış için eklediğim ürünlerde piyasaya bağlı olarak sürekli fiyat güncellemesi yapmam gereken dönemler olacaktır. Buna müsade ediyor mu? güncellenme süreleri var mı yoksa anında güncelleyebiliyor muyum?

Kargolarla belli fiyatlara anlaşılmış ancak gönderdiğim ürünün değeri yüksek olması sebebiyle kargo veya N11 benden ekstra sigorta ücreti veya risk ücreti gibi bir ücret talep eder mi?

gibi gibi süreçle ilgili sorularım oluyor sürekli. konuyla ilgili direk tecrübeli arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olabilirler mi?

:) teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.