M

Yüzbaşı
13 Eylül 2018
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
85 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
6 ay
Yeni Karar: 1 yıl kullanılmayan telefonlar kapatılacak
Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle sinyal alınamayan cep telefonlarının kapatılması için süre 7 yıldan 1 yıla düşürüldü. 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girecek yönetmelikle, bir yıl boyunca sinyal alınamayan cep telefonları siyah listeye alınacak ve IMEI kayıtları silinecek.

Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazların Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.
Yönetmelikte yer alan "kesintisiz yedi yıl" ibaresi "son sinyal almasından itibaren kesintisiz bir yıl" şeklinde değiştirildi.

https://www.ntv.com.tr/teknoloji/bir-yil-kullanilmayan-telefonlar-kapatilacak,55U0es44qkSmquqPC5xSqg
M
7 ay
iPhone 15 Pro ve Pro Max \"Aksiyon Tuşu\" hakkında
< Resime gitmek için tıklayın >

iPhone 15 modelleri, geçtiğimiz salı günü düzenlenen etkinlikte resmi olarak tanıtıldı. Apple, iPhone'ları daha özelleştirilebilir hale getirmek için iPhone 15 Pro modellerinde "Sessiz anahtarını" yeni bir aksiyon tuşuyla değiştirdi.

iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinin sol tarafındaki sessiz anahtarının yerini alan aksiyon tuşu; kısayolları çalıştırmak, erişilebilirlik özelliklerini getirmek, kamerayı açmak, el fenerini açmak ve daha fazlasını yapmak için özelleştirebileceğiniz yeni bir düğme.


< Resime gitmek için tıklayın >


iPhone 15 Pro'lardaki aksiyon tuşu nasıl kullanılır

Ayarlar → Aksiyon tuşunu açın.

Aksiyon tuşunun bir animasyonunu görüntüleyecek.

Sola kaydırın ve bir eylem seçin.

Şimdi hızlı eylemi başlatmak için aksiyon tuşuna basılı tutun.

Aksiyon tuşu ile neler yapılabilir

Yeni aksiyon tuşu, iPhone 15 Pro'nuzun kilidini açmadan favori özellikleri hızlı bir şekilde etkinleştirmenize olanak tanır ve şu anda 9 farklı hızlı eylemi destekliyor. Aksiyon tuşunu özelleştirdikten sonra özelliği başlatmak için tuşa basılı tutmanız yeterli.

Sessiz mod: Aksiyon tuşu, varsayılan olarak Zil ve Sessiz modları arasında geçiş yapacak şekilde ayarlanır.

Odak: Tercih ettiğiniz Odak filtrelerini, Aksiyon düğmesi aracılığıyla hızlı bir şekilde başlatılacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

Kamera: Önemli anları yakalamak için aksiyon düğmesine basarak kamerayı başlatabilirsiniz.

El feneri: Tıpkı kamera gibi, el fenerini açmak için aksiyon düğmesini özelleştirebilirsiniz.

Sesli Notlar: Aksiyon düğmesi aracılığıyla Sesli notları etkinleştirerek fikrinizi hızlı bir şekilde yakalayabilirsiniz.

Çevir: Aksiyon düğmesini metninizi hızla çevirecek şekilde yapılandırılabilirsiniz.

Büyüteç: Küçük metinler arasında gezinirken Aksiyon butonunu kullanarak Büyüteç'i başlatabilirsiniz.

Kısayol: iPhone 15 Pro'daki aksiyon düğmesi, mesaj gönderme veya bir uygulamayı başlatma gibi özel Kestirmelerinizi uyarlayabilir.

Erişilebilirlik: Aksiyon düğmesi aracılığıyla VoiceOver, Zoom, AssistiveTouch ve diğerleri dahil tercih edilen erişilebilirlik araçlarını kullanabilirsiniz.
M
geçen yıl
Apple Magsafe hakkında
Arkadaşlar kablosuz şarj cihazı almak istiyorum, bir kaç model baktım ama karar veremedim. Apple Magsafe kullananlar memnun mu veya tavsiye ederler mi ? Tavsiyelerinize açığım. Teşekkürler
M
geçen yıl
Yeni dönem 1 Kasım\u0027da başlıyor: Yurt dışından telefon getirme şartı değişiyor
Yeni düzenlemeyle birlikte 1 Kasım 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde yurt dışından telefon getirme şartı değiştirildi. Artık yurt dışına çıkan vatandaşlar yanlarında her 3 yılda 1 adet telefon getirebilecek. Bu süre içerisinde 2. bir cihaz getirmek istendiği takdirde gümrük vergisinden muaf olmayacak. Yani IMEI kayıt ücretine ek olarak bir de vergi ödemesi gerekecek. Ancak tek kısıtlama bu değil. 2. kurala göre de yurt dışından getirilen telefon kimin pasaportuna kayıt ettirilmiş ise yalnızca o kişiye ait hat ve SIM kart ile kullanılabilecek. Dolayısıyla 2. el satışının yapılmasının da önüne geçilmiş olunacak. Henüz netlik kazanmamış olsa da 2. kuralın da 3 yıl süre ile geçerli olacağı tahmin ediliyor.

İlgili Video
https://www.youtube.com/watch?v=_w-WjUbn2xE&feature=youtu.be



< Resime gitmek için tıklayın >
M
2 yıl
Imei kayıt ücretlerine yeni zam!
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.