R

Teğmen
19 Ağustos 2018
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
236 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
R
geçen yıl
Kaira Klima Yanlış Sıcaklık Ölçümü
Merhabalar. Kaira DTXR35E model klimam var. Uygulamada iç ve dış sıcaklığın yanlış gösterildiğini düşünüyorum. Hava durumu 13 derece iken dış ünite 19 derece yazıyor. Kapım açık olup içeride ellerim üşümesine rağmen iç ünite sıcaklığı 21.5 gösteriyor. Ayrıca klimayı 24'de çalıstırdığımda içeri sıcak olmamasina rağmen iç ünite sıcaklığı birden 30 derece yazıyor sonra yavas yavaş düşüyor ama kendini kapatıyor. Bir de kompresör kendini kapatıyor düşük hızda çalısması gerekirken. Bu odamın küçük (10m2) olmasından kaynaklı da olabilir bilemiyorum.
Bir sorun mu var diye sormak istedim.

< Resime gitmek için tıklayın >
R
2 yıl
2000-3000TL TWS Kulaklık Önerisi
Merhaba, başlıkta da belirttiğim gibi bu aralıkta TWS kulaklık arıyorum. Başarılı ANC, Transparan modu, güzel ses ve mikrofonu olan modeller arasında.
Aklımda Jabra Elite 7 Pro var 2400TL, Sony Linkbuds S var 2500TL ve Soundore Liberty 3 Pro var 2700TL. Siz ne önerirsiniz bu 3'ü arasından veya daha farklı bir şey aklınızda varsa eğer

Kullanılacak telefon: iPhone
R
4 yıl
PC boştayken fazla GPU kullanımı
Merhabalar öncelikle.

Görev yöneticisini boşta açtığım zaman GPU kullanımı %20-40 arası seyrettiğini görüyorum ve arkada bu kadar kullanılmasını gerektirecek işlem yapıldığını düşünmüyorum. Twitter, Twitch, Discord, Battle.net ve Steam açıkken bu kadar kullanması normal mi? Web tarayıcım Opera gx. Donanım hızlandırmasını kapatıp denedim fakat sonuç aynı bir şey değişmedi. Sizde durumlar nasıl? Bir de boşta fazla kullanım olsa dahi kartın çekirdek ve bellek frekansı artmıyor, 35 derece civarı kalıyor. Mining virusu falan mı diye düşündüm de öyle olsa bu durum olmazdı sanırım.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
R
4 yıl
Upload Sorunu
Merhaba arkadaşlar. Superonline 25/5 Fiber tarife kullanıyorum ve bugün değişik bir sorunum var sorunun internetten olmadığını anladım.

Twitch'te eğlencesine yayın açıyorum arada ve 4000 Bitrate ile açıyorum her zaman. Bugün çok drop olduğunu ve izlenmeyecek derecede olduğunu görünce kapattım yayını. Test yaptım ve uploadım 1.5 Mbps çıktı. Sorun da burada başlıyor. PC'den kablolu test yaptığımda 1.5 görünen upload telefon WiFi'ı ile test yapınca 5 civarı çıkıyor. Sorun ne olabilir? Kablodan desem kabloyu daha yeni aldım yani 1 ay oldu.
R
5 yıl
Nvidia Driver Yüksek CPU ve Disk Kullanımı
Bugün Forza Horizon 4 oynarken oyun takılmalara başladı ve oynanamaz hale geldi. Ben de görev yöneticisinden neyin yüksek CPU veya disk kullandığına bakmak için açtım fakat bir şey anlayamadım.

Virüsten şüphelenip Windows Defender ile tam tarama yaptım sorun çıkmadı, daha sonra SSD'den şüphelendim çünkü disk kullanım birden %100'lere fırlıyordu ve mouse donup, ekran gidip geliyordu. SSD testi yaptım onda da sorun çıkmadı.

En son PC'de hiçbir uygulama açık değilken gözüme GPU kullanımının %15 olması ve NvidiaContainer.exe diye bir şeyin %15 CPU kullanması battı. Hatta disk kullanımı da %30-50 arası geziyordu. Direk DDU ile driver sıfırlayıp baştan kurdum ve Operayı açtığımda yeniden NvidiaContainer.exe fazla kullanım yapıp mouseu kitlemeye başladı fakat 10 saniye sonra sorun geçti ve yarım saattir de sorun yok. Başına daha önce böyle sorun gelen biri var mı veya ne olduğunu bilen biri varsa yardımcı olursa sevinirim.

Sistem
CPU: R7 2700X
Anakart: B450-F ROG Strix
GPU: RTX 2070 Super ROG Strix
RAM: G.Skill TridentZ 2x8 16GB 3200MHz
OS: Windows 10 Pro (KB4528760)
NVIDIA Driver: 441.87
R
5 yıl
2. Ekrana Görüntü Gelmiyor
Merhabalar. Öncelikle normalde çift ekran kullanan biriydim. Daha sonra ekran kartım bozulunca ve garantiye verince eski bir ekran kartı taktım ve 2. monitörü de kaldırdım. Daha sonra kart garantiden gelince 2. monitörü taktım ve hiçbir türlü görüntü alamıyorum. Kablodandır dedim yeni kablo sipariş ettim fakat nafile. Görüntü gelmiyor. DVI No Signal diyor ve kapanıyor. Monitörün power ışığı yanıyor. Windows+P tuşuna basarak uzat diyorum bir tepki vermiyor. Windows görüntü bağdaştıracılarında da görünmüyor.

Kartım RTX 2070 Super. Kartımda DVI girişi yok diye Monitörü daha önce DVI to HDMI S-Link dönüştürücü ile kullanıyordum. Şuan dönüştürücü olmayan Alfais Kablo aldım direk DVI-D to HDMI fakat yine açılmadı. Monitör mü bozuk diyorum ama ışığı yanıyor ve DVI No Signal diye uyarı veriyor.

Şimdiden yardım edeceklere teşekkürler.

1. Monitör: Viewsonic XG2402
2. Çalışmayan Monitör: Asus VX238T
R
5 yıl
RTX 2070 Super\u0027lerde Bellek Sorunu Devam Ediyor Mu?
Merhaba arkadaşlar. 3 ay önce RTX 2070 ROG Strix kartımın Micron marka GDDR6 belleklerden kaynaklanan sorunu yüzünden garantiye yollamıştım. Bu yaygın bir sorundu zaten internetten araştırırsanız bir çok ilk üretim Micron bellekli kartların arızalandığını görürsünüz hatta Nvidia daha sonra Micron yerine Samsung'dan RAM almaya başlamıştı.

Sonra kartıma değişim çıktı vs. iş uzadı çünkü ben yetkili satıcılardan değil (Vatan, Hepsiburada vs.) kartı direk ASUS yetkilisinden almıştım. Neyse gel gelelim 2070 Super ROG Strix yolladılar bana. Elime daha 2 gün önce geçti ve içinde yine Micron marka RAM var.

Benim sorum sitede 2060S, 2070, 2070S, 2080, 2080S, 2080Ti ekran kartında Micron bellek kullanıp sorun yaşayan var mı yakın zamanda? Herhangi sorununuz varsa benle paylaşır mısınız çünkü bozulmasını beklemeden direk ASUS'u aramak istiyorum tekrar aynı sorunu çekmek istemiyorum. Teşekkürler.
R
5 yıl
Cumhurbaşkanı Maaşına Zam!
Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sevk edilen 2020 yılına ait Cumhurbaşkanlığı Bütçe Teklifi’ne göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 74 bin 500 lira olan maaşı 81 bin 250 liraya yükseldi.
Kasım ayında görüşülmeye başlanacak olan kamu kurumlarına bütçe teklifleri Meclis’e sunulmaya devam ediyor. BirGün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre, TBMM Başkanlığı’na ait teklifin ardından 2020 yılı Cumhurbaşkanlığı Bütçe Teklifi de Meclis’e sevk edildi.

Bütçe teklifine göre, Cumhurbaşkanlığı’nda yapılacak temsil ve tanıtma gelirleri için 92 milyon TL, görev giderleri için ise 1 milyar 9 milyon TL ödenek ayrıldı.


https://tr.sputniknews.com/turkiye/201910231040450857-cumhurbaskani-maasina-zam-74-bin-500-lira-olan-maas-81-bin-250-liraya-yukseldi/
R
5 yıl
PSU 12V+ Güç Sorunu
Merhaba yaklaşık 6 senedir Xigmatek Centauro 800W 80P Bronze Güç kaynağını kullanmaktayım.Bu aralar Kernel Power 41-63 hatası almaya başladım sorunun power olduğunu düşünüp HWMonitorden 12v+ çıkış gücüne baktım en yüksek 11.7 ortalama 11.3 en düşük 11.2 gösteriyor.Sizce powerın ömrü mi doldu acaba ?
R
6 yıl
Xigmatek Centauro 800W 80P Bronz
Güç kaynağını 2010 senesinde gtx560ti amd phenom ii x4 ile kullanırken almıştım aradan 8 sene geçti ve 8 sene düzenli olarak pc her gün 6 saat civarı açık şuan r9 280x ve 4770k @4.5 Ghz ile kullanıyorum hala tık demedi markaya olan güvenim arttı ömrü ne kadar bilemem ama o yılda 190tlye almıştım iyi ki almışım dedirten ürünlerden çıktı.Xigmatek almayı düşünen arkadaşlar bence çekinmeden alabilir.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.