K

Er
22 Temmuz 2018
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
10 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
4 yıl
Co2 ve o2 gazlarınım çözünmesi
Merhaba şimdi aklımda bi soru kaldı. Co2 çözünür mü, çözünmez mi ? Kimya hocam çözünmez, kimyasal bir olay oluşur dedi. H2o ve co2 den h2co3 oluşur, proton verir ve hco3 ile h3o oluşuyor. Buna göre bir soruda co2 çözünür dediğinde evet mi demeliyiz, hayır mı ?

O2 ise ayri bir dert tamamen apolar iken ve tepkime vermez iken deniz suyunda çözünmüş halde bulunur falan diyoruz nasıl olabilir ki ?
K
4 yıl
Kimya gaz sorusu
< Resime gitmek için tıklayın >

Şimdi ben önce gaz ekleyip hacmini 5/3V yaptım, sonra sıcaklığı 2 kat artırınca 1/3v lik kalan kısım dolar, 4/3 v basınca dönüşür dedim ve yanlış, önce 2 kat ısıtıp 2v yapıp 1 mol gazı ekleyince basıncı 5/3 p buldum. İlk yolda yanlış olan neresi ? Soruyu yapın falan demiyorum, ilk yoldaki hata ne ?
K
5 yıl
Ruh hakkında bir soru
Şimdi klonlama yapılabilen bir şey. Bir insanı klonlayabiliriz. Insanın içindede ruh var.O zaman ruh maddi bir şey değilse klonlanamaz 2.insan ölürmü yoksa ruh kavramı mi yok ?
K
5 yıl
Ergenlikle ile soru
Merhabalar. Ben 15 yaşıma girmeden bi kaç önce başladı ergenliğim ki siz biliyorsunuz nasıl. Arkadaşlarım ve kuzenlerim ise 12 yaşında falan girdi. Şöyle bişey ki 3 yıl uzun bir süre ve galiba bir sorun var bende. Bunu kafaya takmamak gerek ve birkaç yılda tamamlanır mı ?yoksa ciddi bir sorun var mı ? Sonuçta bütün arkadaşlar 1.70 üzeri olup sakallı ve kalın bir sesle gezerken ben 1.65 sakalsiz bir şekilde kalınca biraz çocuk gibi hissediyorsunuz kendinizi. Ha bu arada 16 yaşıma gireceğim.birde yüzümde küçük küçük sarı tüyler var.bunlar nedir olmaması gereken birsey mi yoksa sakal midir ? Bu konu biraz ciddi çünkü ürperiyorum bu saçma ergenlik sorusu ile alakalı değil.
K
5 yıl
Süblimleşme neden olur ?
Neden süblimleşme olur ? Maddeler neden sıvı hale geçmiyor bu olayda ? Hani aslında oluyorda 00000.1 saniyede falan oluyorda biz mi göremiyoruz ?
K
5 yıl
Yazım çok kötü.
İlkokuldan beri yazım çok kötü. Yazı dediğim mevsim değil hayattan şikayet algılamayın yani. Doktorlar görse tövbe eder o kadar berbat. Ailem olsun hocalar olsun arkadaslar olsun hepsi illalah etti. Arada dalgaya da vurdular.

Bu yaz düzeltmeye çalışsam mı ? Yoksa artık çok geç nasıl başladıysa öyle gider mi? Isterseniz en güzel yazımla ss de eklerim.
K
5 yıl
İngilizcede present continuous for future arrangements
Arkadaşlar bu konuyu anlamadım tam olarak. Simple olayını anladım. Yarın 8 de kalkacak otobüs hep 8 de kalkacak. Ancak şimdiki zaman olayını anlamadım. Burda will veya gonna kullansak yanlış olur mu ? Konuyu internettende baktım ama anlamadım. Vardır illa ki kısaca
ve örneklerle anlatabilecek birisi dimi ?
K
5 yıl
Ingilizce sorusu
Which book have you read last ?

Soru bu. Aklıma takılan şu ; burda 3. Hal ile mi cevaplayacağım (ive read book of dede korkut) ya da i read b.o.d.k mu ?

Ya da 3. Hal ile ise neden ? O olmuş ve devam eden veya yakın zamanda biten bi olay değil mi ? Have you seen ... gibi ?
Bu konuyu anlamıyorum bi el atın lütfen.
K
5 yıl
Mevlananın sözünün ingilizcesi
Arkadaşlar bana mevlananın veya başka birisinin sözü olan gel gel yine gel, ne olursan ol yine gel sözünü ingilizce yapar mısınız ?
K
6 yıl
Bankadan kredi alsak
Diyelim 1000 lira çektik. Dolar aldık bu parayla. Dolar 2 kat artsa onu tl yapsak 2000tl olur. Bi kısmı faiz desek 700 800 lira karda oluruz. Beleş para.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.