C

Er
02 Ekim 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
38 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
7 yıl
Piramit Satış Sistemi EGM Duyurusu
Arkadaşlar, aşağıda görseli paylaşıyorum. EGM'nin sosyal medyasında paylaşıldı.

< Resime gitmek için tıklayın >
C
7 yıl
Kredi Kartları İnternetten Alışverişe Kapatılıyor
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, tüm ülkeyi ilgilendiren önemli bir karara imza attı. Alınan resmi karara göre tüm kredi kartları çok kısa bir süre içinde internetten alışverişe kapatılacak. Güvenlik adına yapılan bu uygulama sadece yeni kartları değil geriye dönük olarak eski kartları da kapsayacak.


Türkiye’de 176 milyon banka kartı ve kredi kartı bulunuyor. Düzenleme ile tüm kartlar ve bundan sonra çıkarılacak yeni kartlar, internetten alışverişe kapalı olacak. Kullanıcılar, online alışveriş için kartını kullanmak isterse bankası ile görüşüp yazılı veya sesli yanıt sistemi üzerinden onay vererek kartının e-ticarete açılmasını talep edecek.


Süreç için 17 Ağustos 2017 tarihi son gün olarak belirlenmiş durumda. Bu tarihe kadar kartlar normal seyrinde kullanılacak ancak 17 Ağustos’tan sonra eğer onay vermediyseniz internetten alışveriş yapamaz hale geleceksiniz. Güvenlik adına alınan bu tedbirin özellikle internetten alışveriş yapmadığı halde dolandırıcıların açık hedefi haline gelen kullanıcıları koruması hedefleniyor.


Bankalar da şimdiden kullanıcılarına bu konuya ilişkin bilgilendirme mesajları göndermeye başlamış durumda. Kabullerin sms veya e-posta gibi basite indirgenmiş yollarla yapılamayacağını ve yazılı veya sesli onay kaydının şart olduğu da belirtiliyor.
C
7 yıl
Format ve Bios UEFI Boot Hatası
Merhaba,

Arkadaşlar ben yaklaşık 6-7 ay önce Monster ABRA A5 V6.2 modeli olan Laptop aldım. Tabi aldığımda freedos du. İşletim sistemi olarak Windows 10 bir arkadaş kurmuştu. 6-7 ay bunu kullandım. 3 gün önce laptopa format atmak istedim. Ancak şöyle sebepler oldu.

Laptopun Özellikleri:
ABRA A5 V6.2
CPU: Core i7-6700HQ
Ram: 16GB DDR3
HDD: 250 GB 750 EVO SSD
VGA: 4GB GDDR5 GTX 950M
WI-FI: INTEL 3165 AC/B/T


Öncelikle format atmadan önce böyleydi. Resimdeki gibi.

UEFI BOOT : Enabled
Network Stack : Enabled
Ipv4 PXE Support : Enabled
Ipv6 PXE Support : Enabled


< Resime gitmek için tıklayın >




Ve fomat öncesi yine Security bölümü açıktı. System Mode, Secure Boot, TPM Configuration menülerini yazılarını görebiliyordum. Resimde ki gibi.

< Resime gitmek için tıklayın >


Bundan sonra hepsi değişti.

Format atmak istedim usb bellekten UEFI BOOT kısmında ki hepsi Enabled iken usb belleği görmedi format atamadım. Bende UEFI BOOT kısmındaki hepsini Disabled yaptım bu sefer usb belleği gördü. Bende format işlemini başlattım. Format işlemi gayet güzel atıldı. Format işlemi bitti ancak başlangıç logosu ve UFEI BOOT filan hep değişmişti. Ve biraz da laptopun açılması yavaşladı.


İşte format öncesi eski halindeki açılış da ki monster logosu böyleydi.

< Resime gitmek için tıklayın >



Daha sonraki yani format sonrasındaki logo da açılış ekranı böyle oldu. Monster logosu büyüdü ve altta F2 Setup ve F7 Boot Options yazıları gözükmeye başladı.

< Resime gitmek için tıklayın >



Ve bios ta ki durum da şöyle UEFI BOOT menü Disabled de. Ve bu şekilde laptop açılıyor. Ancak UEFI BOOT u Enabled yaptığım da bilgisayar açılmıyor. Resimde ki hatayı veriyor ve hard diski görmüyor. Görmediği içinde bir türlü UEFI BOOT Enabled de iken format atamıyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >



Ve UEFI BOOT Disabled de iken yani format sonrası böyle gözüküyor.

< Resime gitmek için tıklayın >


Boot kısmı böyle. Formattan önce boot option #1 ve #2 alt alta yazan menü 1 2 3 4 şeklinde 4 taneydi. Boot option #1 de Windows Boot Menu yazıyordu. Boot option #2 de Hard disk gözüküyordu. Boot option #3 de Ipv4 PXE Support gibi yazıyordu.

< Resime gitmek için tıklayın >


ve bios un diğer bölümleri de şöyle (format sonrası gözüken durum)

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >



Durum böyle işte nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bayağı uğraştım yapamadım. Dediğim O arkadaşta yapamadı. Araştırdım bir sonuca da ulaşamadım. Sizce nasıl yapabilirim.
C
7 yıl
Notebook Önerisi 😊
Merhaba arkadaşlar. Ben yeni laptop alacağım. Ancak sizlerden yardım almak istiyorum. Sizlerin bu konu da bana önerilerini bekliyorum. Herşeyini güzel şekilde önerebilecek. Beni bayağı götürecek bir laptop istiyom.

Laptop için ise bütçem 4 Bin TL'dir. Bu fiyata göre sizin de önerileriniz nelerdir?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.