M

Teğmen
29 Eylül 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
3 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
15 yıl
Vb.net\u0027te mdi formdan aktif child formdaki bilgileri kaydetmek.
herkese merhaba.
ben şöyle birşey yapmak istiyorum.
bir mdi formum var.
bu mdi form a kaydet,sil,ekle gibi butonları olan bir toolbax koydum.
yapmak istediğim bu butonlara basınca aktif formda bulunan bilgiyi silecek ,kaydedecek veya yeni kayıt ekleyecek.
aklıma ilk gelen şey bir ata bilgi giriş formu oluşturup bu formda ki prosedürlere erişmek. ve yeni yapılacak ekranları bu formdan inherit etmek.
bu tür bir uygulamayı farklı bir platformda(powerbuilder 10.5) çok başarılı bir şekilde uyguladım.
bu uygulamayı vb.net te de yapmak istiyorum.
bu tür bir uygulama örneği olan arkadaşlar mail atarsa veya buraya yazarsa sevinirim.

Şimdiden herkese teşekkürler.
M
15 yıl
İşte çarpıcı \u0027Neo Osmanlı\u0027 Senaryosu
Dünyanın en çok sözü dinlenen stratejik araştırma şirketlerinden Stratfor'un kurucusu siyaset bilimci Dr. George Friedman Ocak ayının sonunda yeni bir kitap çıkardı: Gelecek 100 Yıl- 21. Yüzyıl için Öngörüler (The Next 100- A Forecast for the 21st Century). Kitapta inanılmaz senaryolar var. Mesela Rusya ve Çin gerileyip çöküyor, Üçüncü Dünya Savaşı çıkıyor ama uzayda gerçekleşiyor. Üstelik Türkiye de olayların merkezinde. Çünkü Ortadoğu, Balkanlar, Arap Yarımadası ve Kuzey Afrika'ya hakim bir imparatorluğa dönüşüyoruz yeniden, hilafeti de canlandırmışız, ABD'nin sinirini bozuyoruz. İşte Friedman'ın kehanetleri.

Bir yanda Türkiye-Japonya bir yanda ABD-Polonya

RUSYA'NIN SONU GELİR

2010-2020 arasında Rusya güney sınırını genişletir, Gürcistan'ı içine alarak yeni komşusu Ermenistan'la ilişkileri sıkılaştırır. Bu durum Türkiye'ye Soğuk Savaş döneminde yaşadığı tatsızlıkları anımsatır. Bu kez karşılık verecektir, ulusal güvenliğini sağlamak için Kafkasya'daki sınırlarını gerektiği kadar ilerletecektir.

Rusya'nın Kafkasya'da ilerlemesi elbette Türkiye kadar ABD'yi de rahatsız eder. Polonya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Romanya, Rusya'nın Avrasya hakimiyetine karşı ABD'yle her türlü anlaşmayı yapar. Böylece Soğuk Savaş gibi, yeniden Amerika-Rusya arasında bir sınır çizilir, ama bu kez Berlin'de değil, Karpat Dağları'nda. Ama endişelenmeye gerek yoktur çünkü Rus ordusu ve ekonomisi giderek zayıflar. 1917 ve 1991'de olduğu gibi bu kez 2020'de çöker.

ÇİN KAĞITTAN KAPLAN

Şu anda herkesi korkutan Çin'in ekonomik büyümesi, uzun vadede kárlı değildir. Dev ülke, ekonomik krize girer ve dünya lideri olma ihtimali ortadan kalkar. Ekonomik kriz, 2010'un sonlarında ülkede merkezi devletin gücünü de zayıflatır, bölgeler arasında rekabet başlar, geleneksel yabancı düşmanlığı hortlar. Çin 1920-30'larda yaşadığı kaosun içine yuvarlanır yeniden. Bundan yine o dönemde olduğu gibi en çok Japonya yararlanır.

NATO BİTER

2020'de Rusya ve Çin'in zayıflaması iki ülkenin sınırlarını savunmasız hale getirir. Türkiye'nin de dahil olduğu komşu ülkeler tarafından bir avlanma cennetine dönüşür Avrasya.

Japonya, Rusya'nın doğu kıyılarına ve Çin'in doğusuna gözünü diker. Çünkü nüfusu 107 milyona düşmüştür, bunun 40 milyonu 65 yaşın üstündedir. Enerji kaynakları tükenmiştir. Geleceğini garanti altına almak için bölgesel bir lider olmaya çalışmalı, Rusya'nın yeraltı kaynaklarından yararlanmalıdır.

Türkiye ise, Kafkasya'dan kuzeye doğru ilerleme niyetindedir. O sırada Polonya şahlanır. Rusya'ya doğru ilerlemeyi planlar; hem eski sınırlarına dönmek hem de Rus tehdidini tamamiyle bertaraf etmek istemektedir. Peşine de Doğu Avrupa ve Baltık ülkelerini takar.

Bütün bunların uluslararası sonuçları müthiştir. Bir kere Avrupa'daki Fransız-Alman üstünlüğü yerini Polonya liderliğinde Doğu Avrupa ülkelerinin üstünlüğüne bırakır. Fransa ve Almanya'nın Polonya'nın istilacı ruhuna karşı küçük Baltık ülkelerini savunmakta çekimser davranması, NATO'yu pratik olarak bitirir.

BU ADAMI NİYE CİDDİYE ALALIM

Friedman'ın 1996'da kurduğu, yaklaşık 70 analistin çalıştığı Teksas merkezli Stratfor (Strategic Forecasting Inc.), dış politika ve ekonomi konularında Pentagon dahil pek çok kuruluşa danışmanlık yapıyor. Analistlerinin çoğu eski CIA ajanı, o yüzden de Stratfor için ABD'de "gölge CIA" diyorlar. Friedman, kehanetlerini jeo-politikaya ve tarihe dayandırıyor. Tahminleri ABD halkı tarafından da çok ilgi görüyor. Örneğin 2004'te yayınladığı "America's Secret War" (Amerika'nın Gizli Savaşı) çok satmış, hakkında çok konuşulmuştu.

NEO-HALİFELİĞİN MERKEZİ TÜRKİYE

Bugün dünyanın en büyük 17'nci ekonomisi olan Türkiye 2020'de 10'uncu sıraya yükselir. Rusya'nın çöküşüyle birlikte hem Avrasya'nın hem de Arap dünyasının en güçlü aktörü haline gelir... Türkiye'nin tarihi düşmanlarından Yunanistan, Balkanlar'daki kaos nedeniyle giderek güçsüzleşmiştir. Arap Yarımadası da, sadece petrole dayalı ekonomisiyle bir krizin eşiğindedir.

2020'ye yaklaşırken ABD'ye karşı son kozlarını kullanan Rusya'nın karıştırdığı Ortadoğu ve Balkanlar savunmasız ve güçsüz durumdadır. Türkiye için büyük fırsat! Bu fırsatı değerlendirecektir:

Etkisini Kafkasya'nın kuzeyine, Rusya ve Ukrayna'ya kadar ilerletir, Don ve Volga ırmaklarının arasındaki vadiye oturur, Rusya'nın tarım cennetine kurulur.

Kazakistan'ı din kartını kullanarak hakimiyeti altına alır, Orta Asya'ya iyice yerleşir. Artık Karadeniz bir Türk gölü haline gelmiştir. Kırım ve Ukrayna'nın Odessa şehri bütün alışverişini Türkiye'den yapmaya başlar.

Asıl amaç hem Karadeniz hem Akdeniz'i kontrol etmektir: Bölgesel güç olmak istiyorsan bu şarttır. Bunun için de Türkiye Avrupa ülkelerini Boğaz'dan uzak tutmaya çalışır. Giderek büyüyen sınırlarını korumak için Balkanlar'ı da kontrol altına almak ister. Tabii orada çıkarları, o sırada sıkı bir ABD müttefiki haline gelen Macaristan ve Romanya ile çatışacak, taraflar Ukrayna'da kafa kafaya gelecektir.

Irak ve Suriye'de karmaşa vardır, Kürtler tam "Kendi ülkemizi kurmanın sırası" diye düşünürken Türkiye bu iki ülkeyi de kontrol altına alır. Bununla da yetinmez Arap Yarımadası'na kadar iner.

Türkiye'nin Akdeniz rüyasını gerçekleştirecek gelişme, Mısır'daki bir iç savaş sayesinde yaşanır. İslam dünyasının en önemli gücü haline gelen Türkiye, Mısır'daki huzursuzluğu bastırmak için bölgeye barış gücü gönderir. Böylece oraya da yerleşir ve Süveyş Kanalı'nı kontrol altına alır. Artık Kuzey Afrika'ya doğru ilerlemek çok daha kolaydır.

Ortadoğu'da Türkiye hakimiyetine girmeyen iki ülke kalmıştır: İran ve İsrail. İsrail direnir ama dört bir taraftan Türkiye'yle çevrilmiş durumdadır. Körfez'e hakim olan Türkiye, pratik olarak İran'ı da köşeye sıkıştırmıştır.

Ortadoğu'daki bu hakimiyetin sadece ekonomik ve askeri boyutta kalmasını yeterli görmeyen Türkiye işin içine dini de katar. Tam bir "halifelik" gibi davranır. Bu arada Osmanlı döneminin gücünü tüm dünyaya hatırlatmak istercesine başkenti de Ankara'dan İstanbul'a taşır. Böylelikle bölgedeki varlığını Müslüman ülkeler nezdinde meşrulaştırır.

Bu gelişmelerden hoşlanmayan ABD, boş durmaz ve bölgede Arap milliyetçiliğini körükler. Balkanlar'da da anti-Türk hissiyatı baş gösterir. Ne var ki büyük bir Avrasya ve Ortadoğu imparatorluğu haline gelmiş Türkiye için bunlar küçük sorunlardır.

2050-2052 ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI

* 2050'ye gelindiğinde dünya güçleri büyük bir gerilim içindedir. ABD, Türkiye'nin ve Japonya'nın Orta Asya ve Avrasya'daki hakimiyetinden son derece rahatsızdır. ABD'nin doğal müttefiki haline gelen Polonya, Ukrayna'yı ele geçirmesine ve Akdeniz'e inmesine engel olan Türkiye'yle çatışır. Türkiye ve Japonya da ABD'ye karşı ittifak kurar.

* ABD, Türkiye ve Japonya'yı büyük bir tehdit olarak görmesine rağmen ilk etapta sıcak savaşa girmek istemez. Türkiye ve Japonya'nın başka ülkelerin sınırlarına saygı göstermediğini, insan haklarını çiğnediğini iddia eder, ekonomik ambargolar uygular.

* Bu arada ABD uzayda müthiş bir insansız ordu kurmuştur. Yıldız Savaşı Sistemi adını verdiği teknoloji sayesinde uzayda oluşturduğu platformlardan dünyanın her yerine birkaç dakika içinde hipersonik insansız uçaklar gönderebilecek durumdadır. Bu platformlardan birini Türkiye'nin güneyine doğrultur. Ve ültimatom verir: Ukrayna ve Balkanlar'ın kontrolünü Polonya'ya ver, Kafkasya'dan çekil, Boğaz'dan istediğimiz gibi geçelim!

* Türkiye, ABD'nin ülkeyi parçalamak istediğine inanmıştır. Japonya'yı da yanına alarak savaşa girmekten başka çaresi yoktur. ABD'nin uzay sistemini hedef alan saldırı Kasım 2050'de Japonlar'dan gelir. Bundan sonra savaş hem uzayda, hem de karada devam eder. Türkiye, Polonya'dan kurtulmak için Almanya'dan yardım ister. Almanya, ABD'yi böyle bir savaşta yenmenin imkansız olduğunu bilmesine rağmen Türkiye'yi karşısına almamak için müttefik olmayı kabul eder.

* Üçüncü Dünya Savaşı 2052'de sona erer. Japonya, Türkiye ve Almanya harabeye dönmüştür. Neyse ki sivilleri hedef almayan ileri teknoloji uçaklar sayesinde sadece 50 bin kişi ölür. Sonuçta ABD'ye uzayda istediğini yapmasına imkan verecek bir anlaşma imzalanır.

* 2060'da hálá İslam dünyasının liderliğini elinde tutan Türkiye, Washington'la arayı düzeltir ve yeniden sevilen müttefikler listesine adını yazdırır...

Her şey eski hamam eski tas haline döner.


Alıntıdır.
M
15 yıl
Bir Youtube Efsanesi. Benden Ötürü mü? Senden ötürü mü?
M
15 yıl
Müslümanları kahreden iki FOTOĞRAF
İsrail ordusu havadan ve karadan, savunmasız Filistin halkına 3. haftadır ara vermeden bomba yağdırıyor. Bu da yetmiyor uluslararası yardımların yaralı Filistinlilere ulaşmasına engelliyor.

Tüm bu gelişmeler dünyanın dört bir yanındaki müslümanları sokaklara döktü.

Ancak, İngiliz TIMES'ta yayınlanan bir haberde, Pazar günü piknik yapmak için Gazze sınırına giden İsrailliler, bombalanan Filistin topraklarını arkalarına alarak hatıra fotoğrafı çektirmesi ve katlettikleri masum Filistinlinin cansız bedenini ayakları altına alarak poz veren İsrail askerlerinin bu fotoğrafları 'Bu kadar da olmaz' dedirtti.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



Edit: Lütfen Hakaret İçeren Yorum Yazmayalım.
Saygılar.
M
15 yıl
Youtube\u0027 u Telekom mu yasaklattı ?
Geçen gün youtube un dünya internet trafiğinin çok büüyük bir bölümünü meşgul ettiğini okumuştum ve şöyle birşey aklıma geldi. Türk telekom en fazla 4 mbit lik bir bağlantı sunabiliyor. yani telekom un internet çıkışları çok düşük. youtube internet trafiğini çok meşgul ettiğine göre youtube un yasaklanması telekom un çok işine yarayacak. Benim de aklıma youtube un yasaklanmasında Acaba telekom un parmağı varmı diye geldi.

Sizin düşünceleriniz.
M
15 yıl
Salih Memecan 2008 i özetledi
M
15 yıl
Sql Fırtınası
merhaba arkadaşlar. Bu forumda sql konusunda çok mesaj yazdım ama şimdi kendim bir konuda yardıma ihtiyacım var.
Şöyle Bir Yapım Var.

id-----ust_id-----baslik
1------0----------Ana grup
22-----1----------ana gruba bağlı malzemeler
53-----1----------ana gruba bağlı diğer mallar
4------0----------grup1
15-----4----------grup 1 e bağlı mallar
6------1----------ana grup a bağlı başka mallar
17-----4----------grup 1 e bağlı başka mallar

.....
id unique ve primary key
her ust_id bir id'ye bağlı.
benim yazmak istediğim sql id ve buna bağlı ust_id leri sırayla vermeli:

örneğin:
ana group
ana gruba bağlı malzemeler
ana gruba bağlı diğer mallar
ana grup a bağlı başka mallar
grup1
grup 1 e bağlı mallar
grup 1 e bağlı başka mallar

ilgilenen herkese şimdiden teşekkürler.
M
15 yıl
DOLANDIRICILIK. Aman Dikkat
Arkadaşlar daha önce verildimi bilmiyorum ama önemli olduğunu düşündüğüm için bana gelen mail'i aynen aktarıyorum.

Arkadaşlar ,
Şirketimizde çalışan Halil kardeşimizin bugün sabah şirkette iken başına gelen olayı anlattı.Bende 'halil; bunu yaza dök.tanıdık tüm arkadaşlara yollayalım' dedim.Sağolsun yazmış.Okuyunca şaşıracaksınız.aman dikkat arkadaşlar.....
Saygılarımla,

MURAT ENGIN
FEDERAL-MOGUL PİSTON,
SEGMAN VE GÖMLEK ÜRETİM TESİSLERİ A.Ş.


-----

ARKADAŞLAR


Bugun saat 09:59 ' da cep telefonumdan Zafer ÇELİK diye biri aradı.. ( Adımı kullanarak )

Ofis dışıma çıkmamı ve çok önemli bir konuda görüşme yapacagımız bu konunun kimsenin bilmemesi gerektiğini ifade etti.

T.C kimlik numaramı ve cep telefon numaramı terör örgütü ( PKK ) tarafından internet üzerinden tespit edildiğini ve benim adıma ( 9 Adet sahte kimlik ) düzenlendiğini ve birçok bankadan yüksek meblağlarda kredi çekildiğini ifade etti hatta bazı olaylarda kullanılabileceği süpherinin oldugunu vurguladı. (( Bu sırada arka fonda telsiz sesi geliyor...)) T.C kimlik numaram kullanılarak diğer oparatör ( AVEA, VODAFONE ) dan hat alındıgını ve benim vereceğim kimlik bilgileri ve adres bilgilerim ışıgından ile bu şahısların yerlerini ve kredi kartlarının iptalini gerçekleştirile bileceğini ifade etti. Şu anda Sivas ve Gaziantepten bu numaralara ait sinyallerin uydu üzerinden alındıgını ve takip edildiğini söyledi. Benim acilen kendi iyliğim ve gübnliğim için bir an önce kendisine istediği bilgiyi vermem gerektiğini bildiriyor.. ısrarla.... bu talebini yeniliyor... ( pek zamanınız kalmdı diye ifadeler kullanıyor. )

Ben kendisinin şu soruyu sordum: Sizin emniyette çalışıp çalışmadıgınız nereden bileyim..
Verdiği cevap : ( Ankara Mamak / Gizli istibarat Servisinden 621172 Sicil numarasına sahip Zafer ÇELİK , oldugun ifade etti. ) ben kendisine şu anda ofis dışındayım bu bilgileri not etmem lazım bu yüzden ofise dönüyorum, dedim ve ofise geldim... Söylediği bilgileri not ettim. bu sırada kendisi ( halil bey bizi sizi gün içersinde istanbul emniyet müdürlüğüne aldıracagız ifadesini kullandı ve telefonu kapattı. )

Ben hemen 155 polis imdatı arıyarak Ankara Emniyet Müdürlüğünün telefonunu istedim ( 0505 318 06 00 ( 13 Hat ) Aradım ve dolandırıcılk masası ile görüştüm bu durumu kendilerine anlatım..

Ban günde 100 kişinin bu şeklide arandıgını ve kimlik bilgilerine ulaşıldıgını aktadır.. Aranan 100 kişinden 50 kişinin bu şekilde mağdur edildiğini ifade etti.

Tanıdıklarınız lülfen uyarın bizler hertürlü bilgiye zaten ulaşabiliriz.. Bu şeklide bir çalışma şeklimiz yok diye ifade etti...


Beni arayan numara: 0534 682 46 26

AMA DİKKAT EDİN....SAKIN BİLGİ VERMEYİN......


HALİL YİĞİT
M
15 yıl
Vatikan ve Diyanetten Farklı Görüşler
TARAFLAR NE DİYOR?

Papa 16'ncı Benedict

Tüp bebek
Papa 16'ncı Benedict, Vatikan tarafından yayınlanan teknolojik gelişmelerin değerlendirildiği 32 sayfalık bioteknoloji belgesi üzerine tüp bebeği "mekruh" olarak değerlendirdi.

Doğum kontrolü
Vatikan, doğum kontrol yöntemlerini uzun süredir kabul etmiyor. Papa, doğum kontrol hapını ise "ahlaksızlık" olarak niteliyor.

Kürtaj
Vatikan ve Diyanet'ten benzer görüşler geldi. Papa "İnsan yaşamı, her aşamada kutsaldır ve saygı duyulması gerekir. Bu yüzden kürtaj da büyük günahlar arasında yer alır" şeklinde görüş bildirdi.

Kök hücre
Katolik aleminin lideri olan Papa, embriyon ile bağlantılı kök hücre çalışmalarını, embriyonun dondurulmasını, embriyon yok edildiği gerekçesiyle "büyük günah" olarak değerlendirdi.

Ali Bardakoğlu

Tüp bebek
Diyanet, kadın veya erkekteki kusur sebebiyle gebeliğin gerçekleşmesinin mümkün olmadığı hallerde tüp bebekte herhangi bir sakınca görmedi. Tabii yumurta ve spermin, nikâhlı eşlere ait olması; döllenmiş olan yumurtanın, başka bir kadının rahminde değil yumurta sahibi annenin rahminde gelişmesi şartıyla...

Doğum kontrolü
Diyanet doğum kontrol hapı için "Gebeliği önleyici tedbirlere başvurarak doğumu kontrol altında bulundurmak, istenmeyen durumlarda gebeliğe engel olmak caiz ve mümkündür" dedi.

Kürtaj
"Gebelikten sonra, annenin hayati tehlikesi gibi haklı, kesin ve meşru bir zaruret olmaksızın, düşürmek veya kürtaj yolu ile bir canlının hayatına son verilmesi caiz değildir" dedi.

Kök hücre
"İnsana ve çevreye zarar vermemek kaydıyla genler üzerinde çalışma yapılabilir. Ancak tıp dünyasının bağımsız bir canlı olma potansiyeli kalmamış, özelleşmiş yetişkin kök hücrelerinin tedavi amaçlı kullanımı üzerinde yoğunlaşmaları gerekir. Ancak, özelleşmiş yetişkin hücrelerden embriyonik kök hücrenin özelliklerini taşıyan kök hücre elde edilemezse ve başka tedavi imkânı yoksa, tüp bebekten arta kalan 'blastocistler' tedavi amaçlı olarak kullanılabilir."

KAYNAK:
anka

M
16 yıl
Google Chrome\u0027un logosunun sırrı çözüldü
işte chrome un logosunun sırrı:

< Resime gitmek için tıklayın >


resmi göremeyenler burdan baksın:
http://i37.tinypic.com/ay7jfb.jpg

< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.