G

Çavuş
08 Haziran 2018
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
7 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
G
6 yıl
Fuko\u0027nun yolu
G
6 yıl
İbn Teymiye vs Neil Degrasse Tyson
İbn teymiye'nin tokat manyağı yapacağı versus. Hatta tüm militan ateistleri toplasan bile durum değişmez. literalizm>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>miltan ateizm
G
6 yıl
İbn Teymiye vs Neil Degrasse Tyson
İbn teymiye'nin tokat manyağı yapacağı versus. Hatta tüm militan ateistleri toplasan bile durum değişmez.
G
6 yıl
Leibniz de Gazalidir; Ahmet Arslan
Gazali ünlü Filozofların Çelişkileri (Tahâfut al-falâsifa) adlı eserinde, (aristocu-ibni sinacı dizge kastedilmekte) bu metafizik, teoloji, doğa felsefesi ve bilgi kuramını eleştirir; bunlara karşı çıkar ve tüm bu alanlarda, özellikle bilgi teorisi alanında çok modern görüşler ileri sürer. Örneğin bilimle ilgili olarak ilerde Leibniz'in ortaya atacağı «akıl hakikatleri» ve «olay hakikatleri» ayrımına benzer bir ayrım geliştirir. Konusu akim ilkeleri ve bu ilkelere uygun çıkarsamalar olan mantık ve matematik gibi bilimlerle, doğanın ve olayların kendileri olan di­ğer bilimler arasında bir ayrım yapar. Olaylar dünyasından her türlü «zorunluluk» veya «imkânsızlık» ı kaldırarak, bu tür kav­ramları eşyanın değil, akim kategorileri olarak tanımlar. Bundan hareket ederek insan deneyini konu alan ve bugün «deneysel» diye adlandırdığımız bilimlerle, insan zihnini konu alan ve bu­gün «formel» diye adlandırdığımız bilimleri, kendi terminolojisi ve kavramları içinde birbirinden özenle ayırır. Öte yandan yine keskin bir nazarla bilimlerle felsefe arasında bir ayrım yapma­ya çalışır: Ortada kimsenin önermelerine itiraz etmediği bir mantık, matematik ve astronomi gibi bilimlerle, «felasife»nin karşıt iddiası ne dursa olsun, herkesin üzerinde tartıştığı metafizik, te­oloji veya ahlâk gibi farklı bir yapıda olduğu görülen disiplinler
vardır.

Ahmet Arslan
G
6 yıl
Gadamerci fenemonolojiye göre tarihçi
Tarihi değil kendini okuyandır. Unutmayın aynadaki kendidir kendideki ayna
G
6 yıl
Yeni Konu Açmamak Fordist Bir Tutumdur
Evet.
G
6 yıl
Aydınlanmanın Amacı
Her sistem esasında kendi ahlakını dayatır. Her bir paradigmanın dayandığı metafizik öncülden çok yarattığı ahlak soruşturma konusu yapılmalıdır.

Aydınlanma projesi geleneksel ahlakın yerine modern olanı koyma projesidir. Ve bu proje de başarısız olmuştur. Kant'ın ödev ahlakından tut liberallerin ahlaki realizmine, duyguculuğuna kadar bir tane bile tutarlı ahlak teorisi yoktur. Geleneksel fıkıh usulü, tasavvufçuluk veya aristocu erdem ahlakı aydınlanmacı projelerden milyon kat daha tutarlı ve stabildir. Yani aydınlanmacılık haksızlıktır.
G
6 yıl
Kant ve Modernlik
Başarısız olmaya mahkum bir projeydi ve başarısız oldu. Neuzeit'i meşrulaştırmak için tarihe yol vermek nihlizme sebep olup modernliğin kendi dayanaklarını da yok etmektir.

Yani postmodernizmi de kuran Kant'tır.
G
6 yıl
Fuko vs Habermas
Fuko'nun havada, karada, suda, su altında, uzayda her yerde çakacağı versus. Nokta artı ünlem işareti.
G
6 yıl
Niçe konuşuyor; nihilistlik ruh hastalığıdır
Nihilizstler, varolushçular ve postmodernler zaman zaman benim adımı da kullanıp beni utançlara ğarkeden modernizmin yani hristiyanlığın idiyotlarıdır.

Ben ne dedim sayın koduklarım bir bakın; hristiyanlığın tanrısı ve modernizmin ilkeleri ölüdür... Batı avrupa haricinde dünyaya evrensel bir düzlemde nihilizm haricinde hiç bişey veremez.

Friedrich Nietzche
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.