DonanımHaber Mini sürüm 2 Ocak 2026 tarihi itibariyle kullanımdan kalkacaktır. Bunun yerine daha hızlı bir deneyim için DH Android veya DH iOS uygulamalarını kullanabilirsiniz.
O

Çavuş
11 Mart 2018
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
42 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
O
6 yıl
Reader at work ve more to read
Bu kitapların çevirileri var mıdır acaba?
O
6 yıl
İş arayan bilgisayar mühendisi
https://twitter.com/zeyneeppmutlu/status/1160315902660960257?s=19


Son zamanlarda görüyorum bilgisayar mühendisliği kazanan hemen binlerce dolara işe başlıyormuş gibi bir algı var böyle örneklerde var görmenizi istedim..
O
6 yıl
YTÜ ye millet bahçesi yapımının 5 Eylül de yapılmaya başlanması
https://emlakkulisi.com/yildiz-teknik-universitesine-millet-bahcesi/611983/amp?__twitter_impression=true

Çok üzüldüm bu habere ülkedeki sayılı okullardan birine böyle kıyılması çok üzücü.İstanbul zaten beton yığınlarıyla doluyken bir üniversite kampüsünü seçmek hangi mantığa sığıyor anlayamadım.
O
6 yıl
Cumhurbaşkanlığı iş bulma süresi ve ücretler
https://univeri.cbiko.gov.tr/

Linkten bakabilirsiniz mesleklerin kaç ayda iş buldukları kamu ve ücretler yazıyor.
O
6 yıl
Aman puanım boşa gitmesin
Arkadaşlar son zamanlarda özellikle bilgisayar mühendisliği düşünen arkadaşların ciddi bir yanılgı içinde olduğunu görüyorum.Baştan söyleyeyim yapacağım kıyaslamada okulları kalitesine vb. göre karşılaştırmıyorum.Sadece kontenjan hakkında bilgi verip yanılgıdan bahsedeceğim.

Şimdi örnek birisini alıyorum 4000 sıralama yaptı ve bilgisayar mühendisliğini çok istiyor ama sıralaması odtü itü koç boğaziçi bilkent sabancı kazanmaya yetmiyor ve haklı olarak çok iyi sıralama yaptım sıralamam,puanım boşa gitmesin diyor ve tercih listesini açıyor:

Özyeğin >> tam burslu kontenjan=6, sıralama=2728-4130 ,, %50 kontenjan=41, sıralama=5820-61579,, %25 kontenjan=17,sıralama=63768-89967

gördüğünüz gibi 4000 olup aman sıralamam boşa gitmesin dersiniz ama 90bindeki kişiyle aynı sınıfta olursunuz.

Bahçeşir>> tam burslu=10,sıralama=9419,,%50 kontenjan=48,sıralama=74710,, ücretli=42,sıralama=174421

yine aynı şekilde 4000 sıralamanızla sadece puanım boşa gitmesin diye burayı tercih ederseniz 175 bindeki kişiyle aynı sınıfta olursunuz.

Şimde Hacettepe ve YTÜ ye bakalım:

Hacettepe : kontenjan=105,sıralama=3709-17555

YTÜ: kontenjan=100,sıralama=5500-16674


Yani demek istediğim şey kısaca sıralamam boşa gitmesin diye tercih yapmayın.Okulların kalitesine imkanına ismine mezunlarına falan bakın.Başarılar herkese.(okulları ve bölümleri rastgele seçtim,herhangibir bölüm ve üniversiteler için aynısı geçerli.)
O
6 yıl
Hacettepe Yapay Zeka yazacakların dikkatine
O
6 yıl
Merkezi puanla yatay geçiş hakkında önemli bilgiler
Arkadaşlar biliyorsunuz ki merkezi puanla yatay geçişte girdiğiniz seneki puanınız başvuru yapacağınız bölümün puanından yüksek ise başvuru yapabiliyorsunuz. Ancak ne kadar kontenjan ayrıldığı konusundan yök te yeterli açıklama yok örneğin;100 kişilik bir bölüm için 30 kişilik kontenjan açılıp 2015 2016 2017 2018 girişliler başvuru yaptı ve başvuru sayısı 35 oldu bunları sıralarken puana göre sıralama yapılır diyor ama 2015 üniversite puanları çok düşük 2015den başvuru yapan birisi otomatikman listenin en altına gider. Yorumlarınızı bekliyorum gelin beyin fırtınası yapalım.
O
7 yıl
Matematik bölümünde 1 sayfada 4 soru olması saçmalığı
Soruları çözecek yer azıcıktı yanlış bir şey yapıldığı zaman çok sıkıntı çekiliyor sorun yaşayan var mı bu konuda lys de her sayfada iki soru olurdu geniş geniş çözülürdü
O
7 yıl
ÖSYM eski başkanına gözaltı!
O
7 yıl
.
.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.