H

Yarbay
17 Eylül 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
54 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
H
8 yıl
Doğalgaz karmaşası
Selamlar, brüt 160 m2 net 140m2 3+1 2 banyolu, arakat, kuzey cepheli izmir de 6 yaşında ve bildiğimiz kadarıyla yalıtımsız eve kombi taktıracağız. Evde kiracı mevcut, kiracılarla sorun yaşamamak adına iyi bir sistem kurmak istiyoruz fakat lüzumsuz şeylere de para vermek istemiyoruz. Bir firmadan alınan listede 10.4 metre petek (1 metresi koridorda olmak üzere) ve 2 havlupan olacak şekilde, 5 adet eca trv ve vaillant 236/5-3 önerisinde bulunulmuş. Açıkçası petek boyları ve kombi kapasite tercihi yeterli gibi gelmedi. Kombi balkonda duracak şekilde tesisatı yapılmış. Bunlara ek olarak oda termostatı da istiycez fakat en büyğk problemimiz şu an petek boyları ve kombi marka-model-kapasite tercihi sıkıntısını gidererek diğerlerine devam etmemiz gerekiyor. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
H
10 yıl
gigabyte 970a-ud3 ısınıyor
Selamlar;

fx8320 işlemci için akasa venom medusa işlemci soğutucusu, anakart olarak da gigabyte 970a-ud3 rev3 kullanıyorum. Overclock testlerine yeni başladım ve işlemciye yaptığım aida64 testlerinde işlemciyi test ediyorum fakat sistem bir süre sonra kendini resetliyor. İşlemci sıcaklığı 4,5 ghz de dahi 50 dereceyi geçmedi. Anakart üzerindeki işlemciyi besleyen vrm kısmı ve kuzey köprüsünün aşırı ısındığını tespit ettim. Eğer bu sorunu giderebilirsem günlük 4,5 ghz ve üzeri kullanabilirim gibi görünüyor. Ekran kartı ve işlemci soğutucusu üzerinde fazn sığacak kadar bir boşluk mevcut değil maalesef. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
H
10 yıl
Cevap: Cooler Master : Seidon 120V - İncelemesi [Fiyat Performans Kralı]
Fx8320 nin soğutucusu herkesin malumu; ses konusunda rakipsizler fx8350 ile beraber. Sessiz bir sistem arıyorum, hava soğutma da olabilir tabi ama bu rakamlara su soğutma varken çok da mantıklı gelmiyor hava soğutma.

Kasa corsair carbide 200R. Thermalright silver arrow hava soğutma da var aynı fiyata teknobiyotik de ama kasanın max genişliği 17 cm ve thermalright için en az 20 cm öneriliyo, benim kasaya mevcut durumda da sığmayacak gibi görünüyor. Aslında bu paraları soğutucuya vermek istemiyorum ama sesi kesmek ve iyi soğutma için ucuz çözüm yok gibi görünüyor maalesef.


Sizin öneriniz ne olur? cm 120v plus yada max. 17 cm yükseklikte hangi hava soğutma?
H
12 yıl
Hizlial.com ve aspiratör çıkmazı
İyi akşamlar,

bu ayın 20 sinde linkteki aspiratörü sipariş ettim;

http://www.hizlial.com/beyaz-esya/ankastre-urunler/icf-461-5207-r60spbm-eko-paslanmaz-celik-cam-dekorlu-ankastre-davlumbaz_04.001.0969.0164.htm

ürün ayın 24 ünde ulaştı. Ürünün montajı için servisi aradım ve inox modelin dışındakilerde montajın ücretli olduğunu belirtti ve 30 lira montaj ücreti talep etti. Bende internet sitesinde böyle bir ibare olmadığını hatta ürünün garantisi için mutlaka servisin kurması gerektiğinin belirtildiğini söyledim fakat değişen bir durum olmadı. ICF nin fabrikasını aradım, Teknik servis sorumlusu ile görüştüm ve aynı durumu tekrar yaşadık; sadece inox model ücretsiz montaj ve montaj hatası olmadığı sürece cihazın garantili olduğunu belirtti. Bende Hizlial.com u önce telefonla aradım, hiç abartmıyorum yarım saat geçti fakat telefona cevap veren biri olmadı maalesef. Siteden mesaj attım, attığım mesajı aynen yayınlıyorum;

"İyi çalışmalar, ürünün açıklamalarında garanti kapsamında montajı yapılacağı aksi taktirde ürün garanti kapsamına girmeyeceğini belirtmişsiniz fakat sadece inox olan üründe bu durumun geçerli olduğunu belirtiyor yetkili servis ve fabrika da yetkili servis sorumlusu Kerem Bey. Ürünün ücretsiz kurulumunun sağlanmasını aksi takdirde ürünü iade edeceğimi belirtmek isterim. İlginize şimdiden teşekkürler." (24.11.2011)

Kendilerinden gelen ilk ve son cevap şu oldu;

" Değerli Müşterimiz, İcf Genel merkeze bilgi aktarılmıştır,en kısa sürede firma tarafından dönüş yapılacaktır. Saygılarımızla" (25.11.2011)

"İyi çalışmalar, konu ile ilgili kesin bir cevap bekliyorum. Şuan ürün olmadığı için mağdur durumdayım. Ürünü iade almanızı yada montajını yaptırmanızı bekliyorum."
(29.11.2011)


Bugün ayın 30 u ve henüz ne arayan var ne soran. Ya tüketici heyetine gideceğim yada ürünü iade edeceğim ve onların hataları yüzünden kargo ücreti ödemek istemiyorum. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. Durumu ayrıca sikayetvar.com da da paylaşacağım.

Ama bu bana ders oldu, bu siteden aldığım ilk üründü, sonuncusu da oldu
H
12 yıl
Cooler Master - XIGMATEK
Aynı fiyatlı ve aynı güce sahip 2 kasa arasında kaldım, bu güç değerleri peak değerler mi yoksa nominal mi? Bunları kullanan arkadaşların önerileri nelerdir? Benim şu an için psu ya ihtiyacım var fakat sistemin tamamını değiştirdiğimde kasayıda değiştireceğim için bu şekilde almak daha ekonomik geldi bana. Eğer psu ların rms değerleri 450w falansa direk gidip asus kasalara bakmak daha mantıklı geliyor bana. Gigabyte kasalarda peak, asus kasalarda ise rms değerleri yazıyor normalde, yani 420w olan gigabyte kasaların rms değerleri de 350w, 350w yazan asus kasaların değerleri ile temelde aynılar. Kısacası şu 2 kasadan birini almayı düşünüyorum;

http://www.vatanbilgisayar.com/bilgisayar-kasasi/cooler-master-rc-350-kkr500-gp-cmp-350-500w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=53774#allImages

http://www.vatanbilgisayar.com/bilgisayar-kasasi/xigmatek-cpc-t45ud-t51-asgard-ii-pure-black-edition-500w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=48917

Bu fiyatlara alınabilecek başka alternatifler önerirseniz onları da değerlendiririm, şimdiden teşekkürler.
H
13 yıl
2,5\" usb 3.0 tavsiyesi
İyi bayramlar herkese;

Arkadaşlar 2,5" usb 3,0 disk araştırıyorum. Performansı yüksek ve fiyatı uygun bir ürün önerebilir misiniz? Aslında A Data ile wd arasında kaldım, birde verbatim var ama onu pek düşünmüyorum açıkçası. Önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
H
13 yıl
Fiyat ve öneri
Selamlar;

Aklıma takılan bir kaç ürün var fakat bilgileri nelerdir merak ediyorum;

http://www.sonysepetim.com/?urun-691-SONY-NWZ-A818-B-8GB-WALKMAN.html

http://www.sonysepetim.com/?urun-684-Sony-NWZ---E444-Walkman%AE-MP3-Video.html

http://www.sonysepetim.com/?urun-684-Sony-NWZ---E444-Walkman%AE-MP3-Video.html

http://urun.gittigidiyor.com/SONY-NWZ-S545-B-16-GB-MP3-PLAYER_W0QQidZZ42416771


minimum 8 gb, taşınabilir boyutlarda (ipod touch gibi olmayan) ve ses kalitesi yüksek bir cihaz arıyorum 200 lira altı. En sonda verdiğim cihaz 16 gb olduğundan benim için daha öncelikli. Sandisk sansa clip kullanıyorum ve philips in denediğim ürünlerinin hiç biri ses konusunda beni tatmin etmedi örneğin. Sony ex-300sl kulaklığım var. Önerilerinizi bekliyorum.
H
15 yıl
E4300 ve frekans sorunu
Merhabalar;

e4300 işlemci ve gigabyte p31-es3g anakartım var. İşlemcimin standart değerleri 200x9=1,8 ghz fakat ben 300x9=2,7 ghz de kullanıyorum. Sistem özelliklerinde 2,7 olarka görünse de cpu-id de 300*6=1,8 ghz görünüyor. Boştayken işlemci çarpanı düşürdüğü için diye düşündüm fakat işlemciye yüklendiğimde de anlık olarak 2,7 ghz e çıkıp tekrar 1,8 e düşüyor. Thernal analysis tool da 2,7 olarak görüyor. Bana gerçek durumu gösterecek bir program önerisinde bulunursanız sevinirim.
H
16 yıl
DH KOPYALANDI :)
internette gezerken alakasız bir sitede ismimi gördüm, sonra birde baktım üye olmadığım bir site, nick aynı, fakat yazılarda bir yerlerden tanıdık geliyor. sonradan anladım ki siteyi kopyalaışlar. hatta öyle bir şey vardı ki gülmekten yarıldım.

http://forum.bilgi.cc/gigabyte-ati-radeon-hd3850-512mb-80-t-38936-3.html

insan bari dh yazısını editler be kardeşim

http://forum.bilgi.cc/seagate-tovbe-320gb-sata2-7200-10-um-t-38921-4.html

benim adıma üyelik açılmış, ama haberim yok :) sitenin sahipleri çinli herhalde :) en komik olanda avatarıma koydukları resim
H
16 yıl
GIGABYTE 650SLIDS4L DDR2 GLAN+SATA2 16X
bu bordu kullananlar var mı arkadaşlar? kullananlar oc konusunda ne durumda olduğunu yazarlarsa sevinirim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.