A

Yüzbaşı
14 Eylül 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
29 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
3 yıl
Turkcell Superbox MF286r VPN Problemi
Arkadaşlar merhaba. Evden çalışıyorum ve altyapım müsaade etmediği için Superbox aldım. Şirket bilgisayarından internete bu cihazla bağlanıyorum. Çalışma sürem boyunca VPN'e bağlı kalmam gerekiyor ancak sürekli kopmalar yaşıyorum. Evin kendi interneti ile bağlandığımda VPN'den herhangi bir kopma yaşamıyorum. Sadece superbox ile bağlandığımda bu problem var. İnternetten kopmuyorum, sadece VPNden atıyor dolayısıyla sistemden düşüyorum. Şirketin IT si ile görüştüğümde kişisel olarak bir şey yapamayacaklarını söylüyorlar. Turkcell ile konuştuğumda da aynı şekilde onların elinde olan bir şey olmadığını söylüyorlar. Açıkçası kimin bu problemi çözmesi gerektiğini bile anlayabilmiş değilim. Bu durumda ne yapabilirim, yardımcı olabilirseniz sevinirim.
A
4 yıl
Anakart - Ram uyumu
Arkadaşlar merhaba.

Anakartım Gigabyte z270 HD3. Sistemimde 1 adet 8GB 2133mhz ram bulunmakta fakat fps problemleri yaşıyorum. Yeni 2 adet 8 GB 3000mhz DDR4 ram almayı düşünüyorum fakat anakartıma uyumlu mu emin değilim. Yardımcı olursanız sevinirim. (Yeni ramleri taktıktan sonra eski olan 2133mhz lik olanı çıkartıp kullanmayacağım). Sistemde takılı ekran kartı 6GB GTX 1060
A
7 yıl
Yeni bilgisayar internet problemi
Merhabalar. Yeni bir bilgisayar aldım anakart cdsindeki driverları yükledim fakat bilgisayarimda internet bağlantısı yok. Modem kurulumu yapamıyorum.

Modem arayüzüne 192.168.2.1 ya da 192.168.1.1 adresinden girmeye çalıştım fakat internet bağlantısı yok hatası alıyorum.( Air ties 6372 )

Ağ bağlantıları klasörü bomboş, yerel ağ bağlantısi diye birşey yok.

Modemi resetledim.

Ben bu interneti bir kaç saat öncesine kadar eski bilgisayarımda kullanıyordum, bu çözüm önerebilecek var mı? Şimdiden teşekkürler


Arkadaslar ethernet driver inin yuklenmedigini farkettim. "cannot install drivers. no intel(r) adapters are present in this computer" diye bir hata aliyorum. Anakart gigabyte z270-hd3
A
9 yıl
Kontrat yenileme sıkıntısı
Bug mı değil mi tam anlamadım ama kadromdaki bir oyuncu benimle konuşup yeni bi kontrat istediğini dile getirdi. İsteğini yerine getireceğimi söyledim fakat yeni kontrat önermeye çalıştığımda isteklerini yerine getirecek bir klüp olmadıgımızı dusundugunden kontrat masasına oturmayı reddediyor. Şimdi de gitmek istediğini söylüyor. Hem yeni kontrat isteyip hem reddetmesi saçma geldi. Var mı oyuncuyu ikna edebileceğim bir opsiyon ?
A
9 yıl
Sakatlık problemi
Arkadaşlar bu sakatlık problemi genel birşey mi. Sezon öncesi dönemde olsun sezon içinde olsun çok fazla sakat oyuncum oluyor. Nasıl bir önlem alabilirim bu duruma ?
A
10 yıl
Google chrome açılmama problemi
Arkadaşlar son 2-3 gündür yaşadığım bir problem. Browser ı ilk açtığımda bir problem yok fakat kapatıp tekrar tıkladığımda açılmıyor. Ancak görev yöneticisine girip tüm chrome.exe leri kapatırsam tekrar açabiliyorum. Ki bazen browser açılsa dahi sayfaları yüklemiyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim ?
A
10 yıl
Nasıl Lig Atlarım?
Yardımcı olmak için böyle bir şey yazayım dedim. Ben kimim gibi bir kısım yapmam gerekirse sezon 1 den beri bu oyunu oynayan sezon 1-2 yi EU da silver, sezon 3 ü westte D5 bitirdim. Bu sezon westte D4 accountumu satıp TR deki D2 accountumda oynamaya devam eden biriyim. Geçen sezona kadar jungle mainleyen biri idim fakat artık ağırlıklı olarak Mid lane oynuyorum.

- Flame yapmayın ve ignore butonunu kullanın. İgnore listemde saymaya kalksam 200 e yakın kişi vardır, oyuncunun iyi oynayıp oynamaması önemli değil, sinirinizi bozuyorsa, dikkatinizi dağıtıyorsa, 1 tane de olsa yazı yazarken CS kaçırmanıza sebep oluyorsa ignorelayın.

- Timerları tutun, Buff/Drake/Baron/Flash başta tutulması gerekenler. Bunlara hakim olduktan sonra Heal/TP/Ignite cooldownlarını da yazmaya çalışabilirsiniz.

- İki tarafında aynı yetenekte olduğunu varsayarak söylüyorum, lane matchup ınızı bilin. Gereksiz yere defansif/agresif oynamayın.

- Ne zaman trade e girmeniz gerektiğini, karşı tarafın skill cooldownlarını bilin. (Örneğin bot lanede Blitz Q sunu kullandı ve tutturamadı. Bu sizin 15 saniye gibi bir süre veriyor trade e girmek için.)

- Level 1 avantajınızı kullanın. Sizin lane ininiz Level 1 i iyi, karşı tarafın kötü ise Level 1 de trade e girip lane üstünlüğü kurabilirsiniz. Karşı tarafı zonelayabilirsiniz. (Örneğin Lucian/Karma laneinin Vayne/Leona gibi korkunç Level 1 i olan bir ikiliye karşı 1 levelda üstün olması gerekir.)

- Rakibinizin hareketlerini okuyun, bir dakikadır creep waveden uzak duran adamın durduk yere üstünüze koşması gank yediğiniz anlamına geliyor.

- Özellikle bot lane de önce 2 level olmaya özen gösterin ve dolayısıyla gelen ilk wave i pushlayın. Supportunuzdan/AD carrynizden yardım isteyin bu konuda. 2 Level olduğunuzda karşı taraf hala 1 ise ve yanlış bir pozisyonda ise engage edin. En kötü summoner spell harcatırsınız doğru bir senaryoda.

- Ward alın.

- Ward alın.

- Ward alın.

- Mid lane de ward attığınız tarafa yakın oynayın.

- Karşı tarafın jungleını gördüğünüzde pingleyip takımınıza yerini gösterin.

- 100 canı kalmış bir adama 3 kişi saldırırken ignite kullanmayın.

- Jungle ınız killeri alıyor diye adama "killeri bırak" demeyin. Her oyunu "sizin" taşımanız gerekmiyor.

- Farm yapmayı öğrenin. Training için custom game de Runes ve Masteries olmadan CS yapmaya çalışın. Eğer 20. dakikada 90/100 farmınız varsa birşeyler yanlış gidiyor demektir.

- Eğer lanede ezici bir üstünlük kurduysanız ve lane etrafında yeterince vision var ise, kuleyi geç alın. Karşı tarafı olduğunca denylamaya çalışın.

- Bilmediğiniz karakteri oynamayın.

- Champ select ekranında karşı taraf Zed alınca mid oynayacak oyuncuya bilmediği halde "Kayle al counterlıyor" diye tutturmayın. Bildiği bir champion ı oynaması emin olun daha iyidir.

- Takımınıza "Tanka focuslamayı bırakın" diye kızmayın. TF sırasında genelde toplanedeki/jungledaki bruiser herolar ADC/APC yi zonelar. Üzerinde ultisi aktif halde bir shyvana var iken ADC/APC nizin herkesi yok sayıp full canlı Ziggse vurmasını beklemeyin. "Bazı durumlarda frontline ı önce indirmek gerekebilir."

- 19/3/13 oynadığınız bir oyunda, ben aslında Diamond ı hak ediyorum ama hala Silverım demeyin. 1 oyun hiç birşeyi ifade etmez.

- Pingleri abartmadan kullanın. Zaten kaçmaya çalışan bir adamın üzerinde 85 defa "Geri Çekilin!" sarı pingini atmanın bir manası yok.

- Junglerların etkili zamanlarını bilin .Karşıda Lee sin, sizde Nocturne var ise , "Karşı jungler 3.kez geldi bizimki hala Wolf/Golem kesiyor demeyin." Lee sin elbette early game de Nocturne den daha etkili olacak.

- Patch notları okuyun. (4.10 değişiklikleriyle beraber BT nin nerf yediğini kabul etmeyip, "BT Bufflandı" demeyin. PLS.



Daha bir çok şey var, fakat şu an aklıma gelenler bunlar. Bunlar haricinde sorunuz var ise cevaplamaya çalışırım ama "bronzdan nasıl çıkarım" "katarina mı alayım, akali mi" gibi sorulardan ziyade bilgiye dayalı sorular olursa daha iyi olur.

A
10 yıl
Visual Basic Anket yapımı
Merhabalar arkadaşlar, proje ödevim için visual basic ile 5-10 soruluk basit bir anket yapmam gerekiyor. İnternette araştırdım fakat youtubeda olan tek videoda kaldırılmış. İngilizce de bulamadım ne yazıkki. Yardım istiyorum bu konuda, kodlarını bulabileceğim bir yer var mıdır ?
A
10 yıl
Sevgili Lane\u0027de Oynayan Arkadaşlar.
Benzer bir konu açmıştım önceden, tekrar benzer birşey açma gereği duydum.

4.5 patch i ile birlikte jungle oyuncuları için "Feral Flare" denen bir item geldi biliyorsunuzdur. Sizden birkaç ricam olacak. Tabii takımınızdaki jungle oyuncunuz kötü ise, söylediklerimi yoksayabilirsiniz ._.

1- Oyun bilginizi yükseltin.

Sizin takımınızda Shyvana, karşı takımda Lee Sin var ise jungle da, "WTF Lee 2. kez geldi shyvana hala farmlıyor" diye bıdı bıdı yapmak yerine, oyunu öğrenmeyi deneyin. Scaling nedir öğrenin. Lee nin 3 lvl daki etkisi ile Shyvana nın 3 lvldaki etkisini öğrenin. Elbette early gamede Lee nin etkisi Shyvanaya göre daha fazla olacak.

2- Feral Flare kullanan bir junglerınız var ise, devamlı gank diye başının etini yemeyin.

Eğer jungle oyuncunuzda atıyorum Nocturne gibi bir karakter varsa, "bize gank lazım" diye ağlamak yerine safe oynayıp, adamın itemı bitirmesine izin verin. 6 olmasına izin verin emin olun *oyuncu mal değilse* drake fightındaki etkisi karşı jungle a göre çok daha fazla olacaktır.

3- Feral Flare kullanan bir jungle seçildiyse, laning i güçlü karakterler almaya çalışın.

Feral Flare kullanan jungler gank atmaktan çok jungle ı farmlayıp bir an önce 25 stacki tamamlamak isteyecektir. Eğer laningi güçlü bi karakter seçerseniz (Renekton top pls) adam gank-farm ikileminde kalmadan rahat rahat farmlayabilecektir.


Şimdi geleyim jungler oynayan arkadaşlara.

1- Feral flare kasacağım diye jungledan çıkmamazlık yapmayın

Evet biliyorum itemı almanız gerekiyor ama early gamei güçlü olupta bu itemı kullanan karakterler de var. (Xin Zhao pls.) Aradaki dengeyi kurmayı öğrenin.

2- Timerları alın

Çok zor bir şey değil. Bufflar 5 Dragon 6 Baron 7 dakika. Yazıverin chat e.

3- "Feral Flare OP"

Belki öyle, belki de değil ama gidipte her jungle a bu itemı kasmayın. Pantheon a, Lee sin e, Wukong a kasmayın. PLS.



Bir de genel olarak bi tavsiye, Master Yi yi banlayın. Fk dat champ >.>
A
10 yıl
Support oyuncuları için ufak bi\u0027 ipucu.
Arkadaşlar bildiğiniz üzere runelerde değişiklik oldu. Patchten önce full defansif rune page kullanan support arkadaşlar genelde

Sarılar : Zırh x9
Büyükler : Can x3

olarak kullanıyordu. Değişiklikten sonra ise bunu

Sarılar : Zırh x5 Can x4
Büyükler : Zırh x1 Can x2

olarak değiştirirseniz aldığınız statlarda az da olsa yükselme olacaktır.

Eski runepage :

< Resime gitmek için tıklayın >

Yeni runepage :

< Resime gitmek için tıklayın >


Konu muhtemelen pek ilgi görmeyecektir ama umarım okuyanlara yararı dokunur ^_^
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.