M

Teğmen
10 Eylül 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
59 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
geçen ay
Doğalgazı Kestiler, Nasıl Açarım :))
Dandirik bir evde yaşıyorum, elektrikle ısıtma imkanım yok tesisat çok kötü, ikinci kademede ısıtıcı çalıştırınca sigorta atıyor. Ceza vs. umrumda değil bebe üşümesin gece diye bu derde düştüm. Gazın vanası açık, sayacın üstteki parçadan kestiler sanki, nasıl açabilirim bunu, mührü kırdım içeride bi altıgen bi vida var o mu açıyor? Üstteki kapağını açınca içinin fotoğrafını atıyorum.
< Resime gitmek için tıklayın >
M
7 ay
Egea 1.6 eTorq, Clio 1.0 Tce ya da LPG\u0027ye uygun başka hangi alternatif önerirsiniz?
Bu araçlar dışında i20/Bayon 1.4 MPI olabilir, ama atmosferik olacaksa Egea olur geniş olur diye o ikisinden vazgeçtim. HB ya da SW araç istediğim için de Corolla elendi. Auris olabilir ama yaşı fazla ve pahalı oluyor piyasanın saçmalığından (araba yaşlandıkça fiyatları daha balonlu) pek istemiyorum.


Başka bir alternatif var mı LPG uyumu rahat olan, tork konvertörlü ya da CVT şanzımanı olan? Sandero stwpway de clioya göre fazlaca kalitesiz göründü gözüme. Clio'nun ağır basan tarafı turbo motor olması, rampa yerlerde daha rahat kullanılacağını düşünüyorum, muhtemelen de Egea'dan yüzde 15 civarı az yakacaktır turbo sayesinde, vergi avantajı da olacak biraz.

Egea'nın da genişlliği güzel, sanki süspansiyonu da daha yumuşak. Sanki clio kadar ıvır zıvır arıza çıkarmayacak gibi (servise uzak bir ilçede kullanılacak araç)
M
7 ay
silinebilir
silinebilir
M
geçen yıl
Laptop ta harici 3-4 monitör kullanmak
Selamlar, işim gereği çoklu ekran ihtiyacım var. Şimdiye kadar bir laptop ve iki monitör (laptopun üstünde hdmi ve vga çıkışı var) üstüne bir laptop daha ve tablet ekleyerek idare ediyordum ama doğru düzgün bir setup kurma niyetine girdim. Oyun oynamayacağım, bilgisayarımı da yanımda taşıyabilmek istiyorum, kasa toplamak istemiyorum özetle.


Elimde 3 tane laptop var;

Şu an iki monitör kullandığım laptop biraz eski kafa, hdmi ve vga çıkışı var ama type c (ya da thunderbolt) çıkışı yok. Bu iki çıkıştan iki ayrı monitör sürebiliyorum, kalas bir alet olduğu için de yol vermek istiyorum ancak iki monitör bağlayabildiğim için mecbur bunu kullanıyorum.

HP ENVY 13-AQ1002NT, rahat taşımak için kullandığım bir pc, tek usb c çıkışı var. Elimdeki usb c adaptörle (altta benzerini capsledim, usbc den usbc+wga+hdmi+usb3.0) denediğimde (vga ve hdmi) iki montiörü ayrı ayrı görmedi, ikisini ekran yineleme yaparak laptopun monitöründen ayrı bir monitör olarak çalıştırdı. Windows ayarlarında vs monitör değil de adaptörün adı gözüküyor. Aynı docktan bir tanesini daha ilk docktaki usb c çıkışına bağlasam iş yapar mı?

HP 14s-dq2000nt 4g6e2ea bunda ayrı hdmi var ama usb c adaptörüme tepki vermedi alet, tek monitör bağlayabiliyorum haliyle.


Son laptop denemelik hanımın iş pc si, ilk ikisine yol verip amaca uygun bir laptop alabilirim bu uğurda ama Envy güzel makine, farklı bir usbc dock , usb aparatı vs ile laptop harici 4 monitör mümkün müdür? Fps latency önemli değil de 4x 4k monitör sürebilmek isterim.


< Resime gitmek için tıklayın >
M
2 yıl
Ofis kullanımına 21:9 34\" Curved monitör önerisi
2 adet curved monitör almayı düşünüyorum şu ara, ikinci el sıfır farketmez max 9 10 bin vermek istiyorum ikisine. Amacım oyun değil, trade için çoklu ekran olması, renkleri de video-foto düzenleme için çok kötü olmazsa benim için yeterli. 3440x1440 çözünürlük bakıyorum, ekranı karanlık odada kullanacağımdan (düşük parlaklık kullanıyorum) rahatsız etmemesi de güzel olur, çok da anlamıyorum ama IPS VA dan önde galiba bu konuda, ışık sızması vs de önemli galiba. Tepki süresi ve hz değerine de pek takılmama gerek yok sanki. Son olarak arıza vs. yapma huyu olmayan bir şey olması gerek. Hiç oyun vs. derdim olmadığı için 7 8 yıllık monitörlerle takılıyorum, pek de anlamıyorum güncel modellerden.

Şu an için aklımdaki monitörler aşağıdaki listede, siz hangisini önerirsiniz. Ofis monitörü için 1000R fazla mı kavisli gelir bir de?

LG 34"34UC89G Kaç R bulamadım da 1500 ya da 1800 dür "IPS"% 60Hz HDR 10
AOC CU34G2 1500R VA 100Hz
Xiaomi mi monitör 34 1500R VA 144Hz sRGB'nin %121
Samsung odyssey g5 34 1000R VA 144Hz
M
4 yıl
Bedelli askerlikte Sevk tarihinden geç teslim olmak
Bedellide sevk tarihinden 8-10 gün sonra teslim olmak mümkün müdür? İnternette karşılaştığım yazılarda "Geç katılırsanız geç katıldığınız gün kadar birliğinizden geç çıkarsınız. Eğer celp döneminizin tarihleri arasında birliğinize katılmazsanız, bedelli askerlik kapsamından çıkarılırsınız." şeklinde bir şeylere denkgeldim.

Resmi gazetedeki yayını da okudum, madde 21 ve 24'te günlük 5 lira ceza uygulanır yazıyor ki umrumda değil bu ceza.

Askerliğim final dönemime denkgeldiği ve telafi sınavlarıyla ders geçmenin imkansız olduğu bir bölümde okuyorum, dönemi uzatmama sebep olacak bu durum. Telafi yerine normal finallere girip askerliğe gitmek benim için çok iyi olacak. Geç teslim olan kimse var mıdır ya da bu konu hakkında bilgisi olan?
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/06/20190626-1.htm
M
4 yıl
Bedelli askerlik celp ertelemek, bir sonraki celpte gitmek mümkün mü?
Arkadaşlar selamlar. Celp ertelemek ne şartlarda mümkün, 5 ocak celbim var ve 3 ocakta final dönemim başlıyor, bütün finallerden telafi sınavı almak zorunda kalacağım muhtemelen ki hocalar vermeyebilir de. Okuduğum okul-bölüm zorluğuyla, telafi (make up) sınavlarının da ekstra zorluğuyla (matkap denir) meşhur olduğundan bu benim dönemime malolabilir. 1 hafta sonra bile gitsem beni inanılmaz rahatlatır da muhtemelen bir sonraki celp olur eğer ki olabilirse.
M
8 yıl
Zenfone 2, acemiye yardım, wifi eşzamanlama vs. bir kaç sorum var
İlk akıllı telefonum oldu kendisi, 3 4 aydır da keyfimiz yerinde. Ancak çok fazla fotoğraf/video çektiğim için hafızası sürekli doluyor, dropbox'a otomatik upload ayarladım da internetten olmuyor toplam boyut çok büyük olduğundan. Düm düz pc ye bağla boşalt falan uğraştırıyor.

Evde telefon da pc de wifi a bağlı iken wifi üzerinden otomatik back up yapma şansım var mı? Üç beş klasör seçeyim onlar sürekli pc ye senkronize edilsin ama wifi ağı üzerinden, internet kullanmadan.

En kötü wifi dosya trasnferine de razıyım.
M
9 yıl
yanlış başlık
Yanlışlıkla aynı başlığı açtım, silerseniz sevinirim.
M
9 yıl
İlk kazamı yaptım, kasko vs. konusunda sorularım var, prim artışı ne kadar olur?
Selamlar herkese. Bugün sabah 10 yıllık sürücülük hayatımdaki ilk kazamı yaptım. Araç 2012 Mazda 3 dizel. Yola fırlayan çocuktan kaçmak için sola, yüksek bir kaldırıma kırdım aracı. Canlara bir şey olmadı gerisi mühim değil. Araçta gözlemleyebildiğim hasarlar: Lastik yarıldı, davlumbaz, motor koruma plastikleri kırıldı, tamponda boya attı, jantta kozmetik hasar var.

Evim yakındı, mini stepneyi (eni ve çapı küçük) taktım ve eve çektim aracı. Hızımı 40-50 km civarında tuttum, araç sağa çekiyordu ama titreme yoktu. Araçta sağa çekme olmasa kaskoyu karıştırmadan hallederim diye düşünüyorum ancak sağa çekme olayı kafamı karıştırdı. Az çok bildiğim mevzulardı ancak araştırdıkça sorun daha ciddi olabilir diye tırstım. Çünkü sorun sadece basit bir rot eğriliği de olabilir, ama salıncak, amatisör, travers, hatta şasi eğikliğine kadar gidebilir gibi. Bu yüzden doğrudan kaskoyu deldirmeden sanayide halledeyim diye düşünemiyorum.

Ailem ve yakın çevremde hiç bu şekilde arada kalınacak kaza yapan olmadı, bir pert vakası dışında ufak tefek sürtmeler olduğundan ne yapmam gerek karar veremedim. Sorularımı listeliyorum, uzun olacak biraz ama ciddi yardımlarınıza ihtiyacım var.


Aracım babam adına kayıtlı (kaskosu uygun olsun diye öyle yaptık) ve Liberty Sigorta'dan "Genişletilmiş Emekli Kasko"'lu. 4-5 ay önce aldık aracı ve kaskonun ilk yılı. Babamın sicili temiz, ancak adına kayıtlı iki araç daha var ve birini 5 yıldır kazasız belasız kaskolu olarak kullanmakta. Bu araç için 1100 lira civarı kasko ücreti ödemiştik. Bu hasarı kaskodan halledersem babam adına kayıtlı diğer araçların sigortası etkilenir mi?

Dışarıda yaptırsam ve hasar korktuğum kadar ciddi değilse (rotla kurtardıysak ön takımı) 1000 lirayı geçmeyecek rakamlara çözerim ben bu hasarı. Ancak servis şişirecektir, tahminim 4000 lirayı bulur servisin vereceği fiyat. Böyle bir durumda ilk kaskosu olarak 1100 lira ödediğim aracımın kasko bedeli yaklaşık ne kadar artar?

Bir sürü şey okudum konuyla ilgili, kazadan sonra eksper-polis vs. çağırmadım, eve çektim aracı. Bu herhangi bir sıkıntı yaratır mı?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.