D

Yüzbaşı
08 Eylül 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
35 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
15 yıl
galibiyet duası...
link daha önce verildiyse çok özür diliyorum. verildiyse bile belki bilmeyenler vardır.

http://www.youtube.com/watch?v=9CNIPs-NdaA&NR=1

D
16 yıl
TURKCELL İNTERNET ERİŞİMİ HAKKINDA...
Arkadaşlar telefonum nokia e65, ekranında wlan ağı arama ikonu var ve arattırdığım zamanda wireless bağlantı olan modemleri buluyor.
sorum şu; bulunan wireless bağlantısına bastığım zaman bağlandığım internetten turkcell herhangi bir ücret alıyor mu? yoksa bağlantıyı turkcell den bağımsız mı yapmış oluyorum?
ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
D
16 yıl
bu nasıl başlık ya...
bugün gazete alırken fotogol gazetesinin manşetini gördüm inanamadım.
KADIKÖYDE İADE-İ DAYAK OLACAK MI ?
fenerbahçe taraftarının bir önceki gs maçında dayak yediğini şimdi karşılık verip vermiyeceklerini filan yazıyor.
tamam bu gazetenin haberlerini ne dh de ne de dışarda kimse kaile almıyor ama ne olursa olsun bu başlığı kıraathane gibi yerlerde binlerce insan okuyor. bu nasıl bir sorumsuzluktur, nasıl bir caniliktir. bu haberle gaza gelip biri bir kişiyi öldürse sorumlusu kim olacak?
D
16 yıl
megan II servis konusunda yardım...
arkadaşlar, yaklaşık 7 ay önce 2.el 2005 megane II hb aldım.
km 29500 de ve servis zamanı geldi. arabada bir arıza filan yok sadece periyodik bakımı yapılacak yağı filan değişecek işte...
bugüne kadar renault servisleriyle bir irtibatım olmadığı için sizden bilgi rica ediyorum.
-kaç para tutar?
-bakımı dışarda yaptırsam ne gibi bir handikap olur. (megan kısa yollar bölümünde ekrandan yağ değişiminin sıfırlanabileceği filan yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam)
-servisten servise, gerek işçilik kalitesi gerekse ücret fark ediyor mu? (izmir de oturuyorum)
vs. soru olarak aklıma gelmeyen ama sizinde bilgilendirmek istediğiniz şeyler de varsa paylaşırsanız sevinirim.
D
17 yıl
fenerbahçe nin gerçek problemi...
lütfen yazının tamamını okumadan yorum yapmayın...

Bu yazıyı, yazacaklarımı diğer takımlar başarmışta Fenerbahçe eksik kalmış diye yazmıyorum bence dünyaca ünlü bir kulüp olmak isteyen her takımın kendimce olması gerekenlerini yazıyor ve Fenerbahçeli olduğum için de o perspektiften bakıyorum…

Öncelikle dünyanın tüm ülkelerinin kendi içinde isim yapmış her takımın taraftar-futbolcu-yönetim üçgeninde oluşan bir “kulüp ambians” ı vardır. Bu ambians şartlar ne olursa olsun takımın saha içinde, toplum içinde ve medyada duruşunu belirler ve futbolcu ve t.direktör yapısına bağlı olarak birkaç sezonluk değişmeler gösterse bile uzun yıllar sürecek çok radikal kararlar almadıkça kökten bir değişiklik olması çok zordur.

Biraz açarsak; örn.tüm ülkelerin geçen sene küme düşen takımlarından oluşan karma bir takım yapın ve bunlara barcelona forması giydirip la-liga da 1 sezon oynatın sizi temin ederim ki o takım en azından ligi orta sıralarda bitiren bir takım olur. Demek istediğim o formayı giyen futbolcu kendini otomatikman o formanın ambiansına sokar ve ona göre davranır. Fenerbahçe nin gs üzerinde, bjk nin de Fenerbahçe üzerindeki pisikolojik üstünlüğüde bu ambiansa bir örnektir.

Bence Fenerbahçe nin de esas sorunu bu… kurulduğu yılladan 80 li yıllara kadar halkın takımı, adeta sembolü olan Fenerbahçe o halktan çıkan zengin insanların yönetim şekilleri sayesinde paranın gücüne ve o kişilerin popülist tutumlarına göre yönetilmeye başlanmış ve yavaş yavaş toplumun diğer kesimlerince sevilmeyen bir kulüp haline gelmiştir. Daha da kötüsü o 15-20 yıllık tutum Fenerbahçe yi Türkiye içinde, bir futbolcunun gelebileceği son nokta olarak benimsemesini ve dolayısıyla kendini geliştirmemesini hatta o havayla daha kötü oynamasını, yöneticilerinde Fenerbahçe ye gelen her futbolcuya dünya starı muamelesi yapıp gerekenleri yapamayacak kadar körleşmesini sağlamıştır.

Yapılması gereken şey radikal kararlar almaktan geçiyor. Aslında çok basit, önce dünyaca kabul gören ve bu radikal değişikliği yapabilecek kapasitede ünlü bir t.direktörü işin başına geçirmek ve adamdan şampiyonluk değil takıma sonsuza kadar lazım olacak o ambiansı kazandırmasını istemek. Şampiyonluklar zaten otomatikman gelecektir. Zor olan şey o t.direktörün işine karışmadan, taraftar ve yönetim olarak gereken tüm maddi ve manevi desteği her şeye rağmen verebilmek günlük düşünmeyip adamı yıpratmamaktan geçiyor. Çünkü bu işin alt yapısını oluşturmak bile en az 5-6 yıl sürecektir. Tabi bir o kadarda gereken hamlelerle geliştirilmesi gerek, kısaca en az 10 yıllık bir inanç ve fikir birliği çalışması gereken bir durum… ve Fenerbahçe taraftarının, inandırıldığı takdirde bu sürece hazır olduğunuda düşünüyorum.

Bahsettiğim şeyi gs kısmen başardı fakat üstüne koyamadı. Devral öncesi duruma bir bakın tüm türk takımları kendi kendilerine boğuşan avrupaya ilk turlarda veda eden takımlardı. Devral den f.terim e kadar süren dönemde gs bunu başardı. Eğer uefa yı alan o kadroyu koruyup üste transfer yapabilecek maddi gücü ve gerek kupayı maddiyata dönüştürecek, gerekse kurumsallaşmayı başarabilecek profesyonel bir yönetimi olsaydı gs bu gün çok farklı yerlerde olurdu. İşte o takımı alıp tekrar sıradan bir türk takımı statüsüne düşüren bu başarısız yönetime rağmen gs o 10 yıllık başarılı sürecin sonucunda bahsettiğimiz "olumlu kulüp ambiansı"na kavuştu. Şu an gs nin yenildiği veya kötü oynadı dediğimiz maçlarında bile futbolcular diğer takımlara nazaran belli bir mücadele ortalamasının altına düşmüyorlar. Yani ben gs nin son 15 yılda Fenerbahçe de zaman zaman gördüğümüz o ruhsuz, kimsenin koşmak istemediği bir futbol oynadığını hatırlamıyorum. Tabi onlarda mirastan yiyorlar giderek düşen bir grafik var.

Neyse kısaca Fenerbahçe, Fenerbahçe ye gelen tüm futbolcuların teknik kapasitesi ne olursa olsun burada mücadele etmediği, koşmadığı, kendi sınırlarını zorlamadığı sürece bu kulüpte barınamıyacağını bilerek geleceği o, taraftar-futbolcu-yönetim den oluşan” kulüp ambiansı”nı oluşturabilirse gereken diğer tüm şartlar (para-taraftar-kurumsallaşma-altyapı v.s.) onun dünya kulübü olması için fazlasıyla yeterli…

Tabi ben Fenerbahçe tarafından baktım bu bjk ve gs içinde geçerli gönül üç takımımızında bu şartlara kavuşmasını ister ve başarılamayacak bir şey değil bence...

Şampiyonlar liginde final veya yarı finalde bir Fenerbahçe – Galatasaray veya Beşiktaş mücadelesinin zevkini düşünebiliyormusunuz.
D
17 yıl
fenerbahçe necati yi alır mı?
bu konu mutlaka değişik topiklerde konuşulmuştur. ben başka bir konuya değinicem...
fenerbahçe bu güne kadar, fenerbahce.org ta transferini yalanladığı hiç bir futbolcuyu transfer etmedi.
yani bu güne kadar öncesinde ilgilenilsin veya ilgilenilmesin, şu veya bu sebeple transferi konusunda olumsuz düşünüldüğü an hemen yalanlanıp bir daha da geri dönüş yapılmamıştı.
bana sanki necati konusunda bir politika izleniyor gibi geldi. hem gs nin bonservisi düşürmesi hemde gs nin futbolcusu boşa çıkar çıkmaz aldılar denip bjk vari bir politika uyguladılar dedirtmemek için. tabi sonucunda istedikleri amaca ulaşamayıp vazdageçebilirler ama bana öyle gibi geldi...

fikrime gelince öyle yada böyle kim ne derse desin ben necati nin gelmesini isterim. tamam necati ü.karan tekniğinde bir futbolcu değil belki ama takım oyununu çok iyi uygulayabilen ve TR deki en iyi forvetler içerisinde birkaç isimden biri ve fenerbahçe deki mevcut forvet sıkıntısını da düşünecek olursak, bomba bir transer değilse bile hiç fena olmaz derim.
D
17 yıl
motosiklet ?...
arkadaşlar 1000 - 1200 ytl civarı motosiklet almayı düşünüyorum.
özellikle arıza çıkarmayacak bir marka ve model tavsiye edebilirseniz çok sevinirim. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
D
17 yıl
önümüzdeki sezonun en büyük tartışma konusu
1- alex
2- r.carlos
3- appiah
4- aurelio
5- edu
6- colin k.
7- lugano
8- vederson
9- deivid (yada başka yabancı bir transfer)

9 adet yabancı veya yabancı kökenli transferi olacak olan fenerbahçe olası başarı yada başarısızlıklarında ilk gündeme gelecek konu herhalde bu olacak.
her ne kadar 3 oyuncu türk statüsünde ve ikisi milli takımda oynasada her ne kadar avrupanın ileri gelen tüm takımlarıda bu tarzda takım kursalarda bunu fenerbahçe yapınca, sevgili rakip takım taraftarları kardeşlerimiz kesin tu kaka muamelesi yapmak için ellerinden geleni yapacaktır.
D
17 yıl
megan yardım..
arkadaşlar bir ay önce 2005 model megane ll 1.4 hb aldım geçen gün yağmur yağdı. arabaya bindim gaza basınca ön yolcu kısmının göğüslüğünün altından içeri oluk oluk su giriyor ve kaportanın camla birleşen yerinin altından lıkır lıkır su sesi geliyor (yani su oraya birikiyor) gerçi servise gideceğim ama başka birinin başına geldimi diye merak ediyorum.
D
17 yıl
BU NASIL BİR İHMALDİR PES.....
İLAÇ SKANDALI !... VİTAMİN BOZUK ÇIKTI....

Analiz raporu incelemesinden sonra ilaçların dağıtılmış olduğu saptanırsa toplama yoluna gidilecek

BEBEK ilacı Devit-3’te fiziksel bozukluk saptandı. Sağlık Bakanlığı’nın referans laboratuarı Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan 28.12.2006 tarihli raporda Devit-3 Oral Damla için karar olarak ‘Yapılan inceleme ve analiz sonuçlarına göre numune solüsyonunda şişe dibinde yoğun tortu ve çalkalandığında yukarı doğru yükselen partiküller tespit edildiğinden numunenin fiziksel görünüş yönünden uygun bulunmadığını bildirir rapordur’ denildi. Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürü Mahmut Tokaç, piyasada DEVİT-3’ün iki türlü bulunduğuna dikkat çekerek ‘Analiz raporunda ‘belli seri numaralı ilaçlar’ denildiği için bunlar dağıtılmamış olan ilaçlar da olabilir. Dağıtılsa da toplatma yoluna gidilir’ diye konuştu.

DEVİT-3 NEDİR?

DEVİT-3 adlı ilaç çocukların kemik gelişimi için gerekli olan D vitamini ihtiyacını karşılamak amacıyla kullanılıyor. Özellikle çocukların 0-2 yaş döneminde beyin gelişiminde D vitamini etkili oluyor. D vitamininin eksik alınması bebeklerde ‘bıngıldak’ olarak anılan beynin üstündeki kemik yapısının geç kapanmasına, fazla alımı ise erken kapanmasına neden olarak beyin gelişimini yakından etkiliyor. Bunun yanında bebeklerin kemiksel gelişimi açısından da etkili oluyor. Sağlık Bakanlığı, son birkaç yıldır vitamini ücretsiz olarak dağıtıyordu.


TEB BAŞKANI DOMAÇ: TOPLATILIR, SORUN ÇIKMAZ

TÜRK Eczacıları Birliği Başkanı Mehmet Domaç, ilaçların gerek ithalat boyutunda, gerekse de piyasadayken Sağlık Bakanlığı tarafından kontrollerinin yapıldığını belirterek ‘Kontroller ve numune incelenmesinde olumsuz bir rapor çıkmışsa bakanlık İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü kanalıyla ilaçları toplatır. Bu vitamin D vitamini eksikliği için veriliyor, çocuklara bir şey olmaz’ diye konuştu.

PROF TUNCER: METABOLİZMA BOZUKLUĞU OLABİLİR

HACETTEPE Üniversitesi Çocuk Hematolojisi Bölüm Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Kanser Savaş Daire Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer ise bozuk olan ilacın çok fazla miktarda alınmasının metabolizma bozukluğu ve böbrek taşı gibi sorunlara yol açabileceğini söyledi.

SAHTE VE SÜRESİ GEÇMİŞ İLAÇLAR

İSTANBUL ile birlikte toplam yedi ilde düzenlenen operasyonda piyasaya sürülmek üzere çalıntı ve kullanım süreleri geçmiş ilaç ele geçirilmesi dikkatleri halk sağlığını yakından ilgilendiren ilaç satışı ve dağıtım ağı üzerine yoğunlaştırdı. Yetkililer denetimleri sıkılaştırdıklarını açıkladı. Türkiye’de internet üzerinden ilaç satışında yasal boşluk olduğu ve ilaçlara barkod uygulaması geleceği belirtildi.


KAYNAK:
http://www.haberturk.com/haber.asp?id=17721&cat=220&dt=2007/03/17
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.