X

Yüzbaşı
08 Eylül 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
3 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
X
13 yıl
KİMYA 16. SORU İPTAL EDİLDİ, KATKISI OLAN HERKESE TEŞEKKÜRLER :)
Evet arkadaşlar öncelikle hepimize geçmiş olsun. Ben sınavla ilgili yorum yapmayacağım ama burada bu konu çok tartışıldı ve ÖSYM sonunda hatasından döndü, ki bizi adam yerine koymamasına ve dilekçelerimize yanıt bile vermemesine rağmen iyi de bir şey yaptı sonunda :)

Tekrardan destek olanlara, tartışanlara konuşanlara teşekkür ederim. Artık kesin haksızlıkların önüne geçilmesi bile mutlu ediyor bizi (: Yaşasın ÖSYM!
X
13 yıl
LYS 2011 Kimya İptal Edilirse...
Soru herkesin doğru mu sayılır (geçen seneki Matematik'te olduğu gibi) yoksa 29 soru üzerinden mi değerlendirilir?
X
13 yıl
tübitak puanıyla üniversiteye yerleşme
merhaba, bu tübitak bursu hakkında bir iki duyum aldım ama ne olduğunu pek bilmiyorum. girmek istediğim yere 4 kişi bu bursla girmiş geçen sene zaten 35 kişi giriyor :)

1-kaç puan ekleniyor?
2-okullarda böyle bir kontenjan yok anladığım kadarıyla. sadece ek puan olduğundan seçenler öyle yerleşmiş oluyor?
3-bir senede kaç kişi alıyor bunu?
4-bu puanları alanlar genelde nereyi tercih eder?

bildiğiniz daha fazla bir şey varsa lütfen paylaşın, teşekkürler !
X
13 yıl
8800 gtx yerine geçici kart
ekran kartım berbat. boşta 70 c falan, oyun oynamak hak getire. bilgisayarım zaten eski görüldüğü gibi ekran kartı 8800 gtx. neyse, ikinci üçüncü el olabilir ve 50-60 lirayı geçmemek şartıyla sistemimle uyumlu (q6600 işlemci, 2 gb ram, gigabyte p35-dsr mı neydi:) hangi kartı alabilirim, sonuçta bu karttan kötü olmasın ama ne bileyim 2009'da falan çıkmış bir kart çokça işimi görür.
X
13 yıl
BÜTÜN TIP KONTENJANLARI ARTMIŞ??
Ben tıp seçmeyeceğim ama gördüğüm kadarıyla bütün tıplarda kontenjanlar beşer kişi ortalamayla artmış. Ve yeni yerler falan açılmış, bu mühendislik öğrencilerinin işini biraz rahatlatabilir mi ? (hemen kendime pay çıkardım:)
X
13 yıl
linksys wag320n sinyal, telefon vs.
merhaba,

usrobotics kullanıcısıyım. modemin wi-fi parçasındaki ufacık bir arıza yüzünden modem artık kullanılabilir değil. kafamı taşlara vuruyorum keşke 2-3 tane alsaymışım diye.

250-300 m2 kadar alanda linksys modem ortada olmak üzere adam gibi sinyal sağlar mı? öncelikle kopmaması gerekiyor, mesela ben banyoda falan telefonumdan kullanıyordum.

bu hususta zyxel modemler berbat belirtmek isterim. arayüz felaket, binbir ayar yaptım yine de iphone'a bağlayamadım zyxel'i, anca parolasız yapınca. o zaman da ne bileceğim başka bir adamın çocuk pornosu indirmeyeceğini benim bağlantımdan? mac address filtreleme hiç uğraşılmaz, evime misafir geliyor o da kullanıyor vesaire. kısacası bu dediklerimi sağlar mı sonuçta oldukça pahalı bir ürün. ya da ne önerebilirsiniz bunları karşılayacak?

ah usrobotics ah, ne güzel modemdin sen.
X
13 yıl
HATALI 16. KİMYA SORUSU İÇİN İPTAL DİLEKÇESİ
Selamlar,

Dün buraya "HATALI 16. KİMYA SORUSU İPTALİ İÇİN SESİMİZİ DUYURALIM" diye bir başlık açıp hem sizin görüşlerinizi, hem de ÖSYM'ye ulaşma yöntemlerini sormuştum. Dilekçe yazarak ulaşma fikri herkese mantıklı geliyor, ama kimse nasıl dilekçe yazabileceğini bilmiyordu (öyle görünüyordu en azından) Biraz araştırdım ve dilekçe yazarak bugün ÖSYM'ye yolladım. Siz de kolayca ÖSYM'ye derdimizi anlatabilirsiniz bir 5 dakikanızı ayırarak.

ÖSYM'nin bu konuyla ilgili hazırladığı rehber size daha kolay geliyorsa:http://www.osym.gov.tr/belge/1-12340/adaylar-tarafindan-dilekce-gonderilmesi-28012011.html

Önceliklehttp://ais.osym.gov.tr adresine girelim. Burada bilgilerimizi girdikten sonra şu ekran gelecek, kırmızı kutucukla işaretlenmiş yerden "Evrak Referans No." almamız gerekiyor. ÖSYM sadece bu numarayla ve kendi kağıdıyla gönderilen dilekçeleri kabul ediyor, amaç herhalde olabildiğince zorlaştırmak işleyişi, ama yine de çok kolay.
< Resime gitmek için tıklayın >


Sonra, hemen şu adresten (http://www.osym.gov.tr/dosya/1-57014/h/dilekceornegi.pdf ) dilekçemizi bir şekilde yazıcıdan çıkartıyoruz. Benim evde yazıcım yoktu, internet kafeye gittim. Burada bilgilerden her şeyi kendiniz doldurabilsiniz pek karışık değil zaten. Sanırım posta kutusu bazen sorun oluyor, onu komşunuza sorabilirsiniz veya gelen postalarda zarfların üzerinde yazıyor.
Burada talepler bölümüne ne yazılmalı, ben kesin bir şekilde gidilmesi gerektiğini düşünüyorum o yüzden şunun gibi bir yazı yerinde olur bence:

quote:

26 Haziran 2011 tarihinde uygulanan LYS-2 sınavının Kimya bölümünde, Basın Kopyası kitapçığının 16. sorusu olarak bulunan "Elektrokimya, İndirgenme Yükseltgenme" konusuna ait soruda verilen indirgenme potansiyelleri sıralamasının yanlış olarak verilmesi sebebiyle sorunun doğru çözümüne ulaşmak mümkün değildir. Sorunun incelenerek iptal edilmesi gerekmektedir.



Gönderim adresi olarak: ÖSYM 06538 Bilkent / ANKARA


Not: Ayrıca şu adresten (http://www.2ziz.com/osym-itiraz-dilekcesi-adim-adim-resimli-anlatim/ ) de benden daha iyi anlatmış birinin yazısına ulaşabilirsiniz. Küçük sorunlar var, örneğin 17 haneli rakam verip, 15 haneye sıkıştırmak istemeleri gibi Evrak No'sunu. Onu taşırırsanız veya küçük yazarsanız sorun olmaz, sadece okunabilir olsun yeter.
Bu dilekçeler için 5 TL ödemiyoruz, çünkü kendi belgemizi değil, ÖSYM'nin sorusunu inceletiyoruz.
öSYM sadece postayla atılmış dilekçeleri kabul ediyor. O yüzden mail veya faks attıklarımız direk çöpe gidiyor.




El birliğiyle bu hatalı soruyu iptal edelim arkadaşlar, hepimize kolay gelsin!
X
13 yıl
US Robotics Alternatifi
usrobotics modem anten takılınca (farklı anten de denedim) çalışmamaya başladı. 5-6 yıllık olduğu için normaldir dedim ve usrobotics aradım, ne yazık ki piyasadan çekilmiş adamlar. bunun yerini tutabilecek bir modem var mıdır ?(250 m² alanda kullanılacak)
X
13 yıl
HATALI KİMYA SORUSU (SADECE 16. SORU) İPTAL İÇİN SESİMİZİ DUYURALIM!
(arkadaşlar konu sapmasın diye pKa ve diğer hatalı soruları bu başlıkta tartışmazsak en azından iptal olma ihtimali en büyük olan soruya odaklanabiliriz)

Arkadaşlar merhaba,

Sınavın olduğu gün birçok sitede LYS 2'nin kimya bölümünde hatalı sorular olduğu konuşuldu. Bu forumda da birçok kişi konuyu tartıştı, ama ortak payda bir sorunun kesinlikle iptali yönünde.


İlk gün çıkan haberlerin arkası gelmedi maalesef, şu anda da ses seda yok. Hatırlarsanız YGS'nin açıklanmasında da bir sessizlik ve belirsizlik vardı. Sonra ÖSYM, 7-8 dakika önce saat 14:00'te açıklıyoruz dedi. Şimdi LYS sonuçları da aynı şekilde gelebilir korkusu oluştu bende. Soruyu doğru yapan arkadaşları öncelikle tebrik ederim, çünkü soruda verilen bilgiyle taban tabana zıt bir şekilde, sadece kendi bilgileriyle (ki bunlar doğru bilgilerdir, ama belirttiğim gibi soruda verilenle tam olarak iki farklı kutuptur, zıttır direk) çözmüşler ve cesur bir hamleyle işaretlemişler. Ancak bildiğiniz gibi ÖSYM sınavlarında, özel olarak ÖSS/YGS/LYS/SBS'de biz gerçek bilgilere değil, ÖSYM'nin verilerine göre hareket ederiz. Yani g=10 alınız dediği yerde, g=9.81 almayız. Ayrıca soruda bu varken, ÖSYM'nin o sıralamayı niye koyduğunu da (çeldirici mi, nedir? şaka mı yapıyorsunuz?) açıklaması mümkün değil.

Öncelikle basında haberler:

http://www.egitimsistem.com/lys-2de-kimya-16.-soru-hatali-soru-iddiasi--662h.htm
http://www.egitimekrani.com/haber.php?haber_id=25071
http://objektifbakis.com/egitim/lys-2-fen-bilimleri-testi-nde-3-hatali-kimya-sorusu-tespiti-462119/index.html
http://www.haberpan.com/haber/lys-2de-hatali-soru-iddiasi
http://www.gunaydinhaber.com/egitim/lys2-sinavinda-hatali-soru-iddialari-22770.html
http://gundem.milliyet.com.tr/kimya-bozan-hatali-sorular/gundem/gundemdetay/27.06.2011/1407214/default.htm
http://haber.gazetevatan.com/Haber/385719/1/Gundem
http://haber.mynet.com/detay/guncel/lys2de-uc-soru-hatali/578814
http://www.turkiyeegitim.com/news_detail.php?id=30394

Sonra hatalı olduğu kesin olan soru:
< Resime gitmek için tıklayın >


Son olarak:

Sesimizi yükseltip, ÖSYM'nin tamamen adaletsiz bir işlem yapmasına engel olalım! Ben nasıl yapabileceğimizi bilmiyorum, gerekirse dilekçe yazıp, şikayet bildirelim. En önemlisi de ÖSYM'nin bu konu hakkındaki tavrını öğrenelim, yani soru iptal olacak mı, inceleniyor mu, kimse toplanmış mı?? Bu kadar karanlıkta bırakılmaz insanlar. Hak ettiğimiz tatili yapamıyoruz bu belirsizlikler yüzünden!

Konuya katılımınızı ve desteklerinizi bekliyorum, hepimize kolay gelsin ve geçmiş olsun.
X
13 yıl
Katsayı meselesi ve Puan değişiklikleri
İkinci yılım. Geçen sene aldığım netleri, FBM'nin puan hesaplayıcısına yazdım ve LYS puanım olması gerekenden 1 puan kadar aşağı geldi. Yani ÖSYM daha yüksek puan vermiş. Bunun sebebi ne ve katsayılar ne anlama geliyor? Yani puanlar pek düşmez deniyor ama hesapladığımız puandan farklı alma ihtimalimiz mi var?

Not: YGS'de hesapladığım puanın aynısı geldi o yüzden pek de ümitli değilim :(
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.