P

Çavuş
11 Temmuz 2017
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
6 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
P
7 yıl
Kimler Psikoloji Düşünüyor?
sıralamaları ve tercihleri alayım. isteyene tavsiye verebilirim. ben de iü 15 girişliyim.
P
7 yıl
Psikoloji Öğrencisinden Psikoloji Yazacaklara UYARILAR/TAVSİYELER
Arkadaşlar iyi geceler. Öncelikle hepiniz zorlu bir yıl geçirdiniz geçmiş olsun. Ayrıca sonuçlarınız hepinize hayırlı olsun. Bu konuyu psikoloji tercih etmek isteyen adaylar için açtım. Ben aklıma geldiğince bölüm sizlere anlatacağım. Geri kalan merak ettiğiniz sorular olursa da buradan ya da pmden danışabilirsiniz.
Öncelikle biraz kendimden bahsedeyim. Ben 2015 yılında 7 bin sıralama yapıp İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümüne yerleştim. Aslına bakarsanız lisenin başından bu yana aklımda hep psikoloji bölümü -hatta özellikle şu an çok revaçta olan ''Klinik Psikoloji'' - vardı. Üniversitenin ilk yılının ortalarına kadar da bu isteğim devam ediyordu. Fakat gerçekleri görmem çok da uzun sürmedi. 2. dönemde artık çevremden de gördüklerimle fark ettim ki psikoloji bölümü çok da gelecek vaad etmeyen bir bölüm olmaya başladı. Çok fazla üniversitede bu bölümün olması özel sektörün önünü tıkıyor. Özellikle Bahçeşehir Üniversitesinde PDR okuyan akrabamın psikolojiye yata yata geçiş yaptığını (çap değil bildiğimiz bölüme geçiş) görünce daha da soğumaya başladım bölümden. Soğumama neden olan bir başka sebep de çoğu özel üniversitede klinik psikoloji yüksek lisansı açılması oldu. Kısacası parayı basan yüksek lisansını yapıp kliniğini açabiliyor. Şimdilik psikoloji bölümünün akıbeti bu arkadaşlar. Bunun dışında kamuya da atanmayı deneyebilirsiniz fakat çok az alım var. Atamalar genellikle Doğu ve Güneydoğu illerine yapılıyor. 5 6 mezun da İstanbul, Bursa, Kahramanmaraş gibi doğu görevi sayılan batıdaki yerlere atanıyor. Kamuda maaşlar 2 bin 500 - 3 bin 500 arası değişiyor. YANİ BİR ÖĞRETMEN MAAŞI KAMUDA ÇALIŞAN PSİKOLOG MAAŞINI GEÇİYOR. Bu da demek oluyor ki gecemi gündüzüme katarak yaptığım 7k sıralama bir eğitim fakültesi sıralamasından daha değersiz oluyor. Kısacası arkadaşlar eğer tm3 sıralamanız 25k içindeyse ve psikoloji okumak istiyorsanız tekrar tekrar düşünün çünkü ben 2 yıl önceki hevesli zamanlarımı düşünüp kahroluyorum. Ha hiç mi iyi yanı yok psikoloji okumanın... Bence 2 iyi yanı var: birincisi dersler oldukça zevkli, ikincisi de hukuk öğrencileri gece gündüz çalışarak geççiriyorlar vize haftalarını. Biz ise biraz daha hafif. Yani hakı b*kunu ödemiyor. Uzun tuttum biraz arkadaşlar kusura bakmayın. Son olarak peki sen hangi bölümleri tercih ederdin diye sorarsanız ben şimdiki aklım olsa hukuk tercih ederdim. Eğer matematiğim biraz daha iyi olsaydı da iş imkanları ve maaş bakımından Ekonomi/iktisatı tercih ederdim kesinlikle. Arkadaşlar şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sorusu olan pmden ya da buradan sorabilir.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.