M

Çavuş
19 Haziran 2017
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
72 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
2 yıl
OMÜ TIP
Var mı yazan arkadaşlar yardımcı olayım. 5 sene önce ben de didik didik omü tıp başlığı arıyordum.
M
5 yıl
2019 YKS PUAN HESAPLAMA
2018 YKS'yi ufak tefek farklar da olsa tutturmuştum. Bu sene üniversiteye geçmem sebebiyle sınava biraz uzak da kalsam tekrardan bir hesaplama modülü yaptım. Hesaplayıp bakabilir ve yorum yapabilirsiniz. Herkese hayatında başarılar diliyorumm.

edit:(değiştirildi)https://www.dosya.tc/server21/27j7e9/modul__1_.xlsx.html
M
5 yıl
TIPÇIDAN UFAK TAVSİYELER
Evet arkadaşlar herkese merhaba dilim döndüğünce kendi yaşadığım şeyleri sizlerle paylaşmak istiyorum. SBS sınavında beklentilerin altında yaparak ilimin anadolu öğretmen lisesine yerleştim. Başta çok üzülsem de aslında lisenin çok da önemli olmadığı kanısına vardım. Bu lisede iyi şeyler başarırım düşüncesiyle çalışarak liseyi okul 2.si bitirmeme rağmen YGS-LYS'DE 22k yaptım. Mezuna kalma kararı aldım. 22K'dan da mezuna mı kalınır diyenler için aslında belli bir bölüm kafamda yoktu. Ama etrafımda benden daha düşük seviyede olanlar güzel bölümler kazandılar. Ben de yapabilirim düşüncesiyle kaldım. Aslında EE istiyordum ama aile falan hep tıpa yönlendirdiler. Mezun senem çok zorlu geçti. Dershane olsun arkadaş çevrem olsun hep zorluklar yaşadım. Psikolojik olarak bunalıma girdim. Özellikle 2 hafta hayattan kopmuş gibiydim ama bir şekilde bunlar aşıldı ve o tıp kazanıldı. Tıp kazanmaktan çok bir şeyler başarmış olmak çok çok güzel oldu ve beni rahatlatmıştı çünkü ne lise sınavı ne YGS-LYS istediğim gibi geçmedi kendime göre "başarısız" olmuş oldum. Tıpta 1. dönemim bitmiş oldu. Şunu da belirtmek istiyorum tıp beklediğimden daha zormuş. Tabi ki kendi görüşüm ona göre karar veriniz :D
Tavsiye isteyenler için;
Çalışma sistemim kesinlikle programa göre oldu ama bu program çok detaylı, uzun vadeli ve yüzde yüz kendimce hazırlanmış bir planım oldu. Hatta program yapmak için 1 haftamı falan verdiğim oldu ama içim de rahat olarak çalıştım. Bu programla neydi zorun derseniz, yetiştirememe korkum olmamış oluyordu ve kendimi başkasının kontrol etmesindense kendim kontrol etmiş oluyordum. Kaç ayınız kaldıysa ona göre konuları o aylara bölün yapacağınız kitapları ona göre katsayılayın ve programı oturtun. Ayrıca ben Fenerbahçe sevdalısı bir insanım ve programlarımda maç saati, oyun saati, uyku saati vb. bir sürü şey oluyordu bu şekilde çalışıyordum.
Kitap tavsiye için ise;
Türkçe--> Yayın Denizi, Hız ve Renksb ve paragrafı. Esen K.A.
Matematik> Üç dört beş, Apotemi fasikülleri
Fizik--> Karaağaç(TÜM FASİKÜLLER) Nihat Bilgin deneme kesin!
Kimya--> PALME (NE KADAR KİTABI VARSA HEPSİ YAKLAŞIK 7 KİTAP )
Biyoloji---> Asel konu anlatım(10. ve 11.sınıf) 9 ve 12 yi defterden hallettim. FDD soru bankası ygs-lys, HIZ VE RENK
Sosyal--> Apotemi soru bankası yeterlidir. Konu anlatımı herhangi bir kitap da olur çok önemli değil . Ayrıca çıkmış sorular da bence çözülmeli.

HERKESE BAŞARILAR MEKANIM OMÜ TIP BEKLERİZ ;)

edit: örnek programlarım kendimce altın dosyalar ;)
https://dosya.co/4sj9zgojy26w/MATEMATİK--II.docx.html
https://dosya.co/692zrmc379k3/YENİ.docx.html
https://dosya.co/87sokna8kppg/SORU_SAYILARI.docx.html
https://dosya.co/n1q5gtjqz4b5/KİTAP-KONU_BİYOLOJİ-.docx.html
M
6 yıl
ÜNIVERSİTE KAYIT FOTOSU
Ya bu kayıt için nasıl bir foto çekilmesi gerekiyor?
Sakal-saç durumu, gözlük durumu nasıl olacak?
Açıkçası sakalları kesmek istemiyorum ama kesilmek zorunda mı, geçmiş senelerden giren arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.
M
6 yıl
TERCİH TARİHİ
Daha önceleri tercih sonuçları tarih olarak açıklanıyor muydu?
Bana çok saçma gelmeye başladı bu iş. En azından tarih verin de sürünmeyelim.
Yılın başından bir şeyleri beklemekten helak oldum.
Hele ki böyle bir senede yani hangi tercihin geleceğinin tahmin bile edilemediği senede erkenden önümüze baksak harika olurdu.
Ey ÖSYM duy artık şu sesimizi
M
6 yıl
SİZLERİ ANLAMIYORUM
Arkadaşlar ya ben çok iyimserim ya da siz ve rehberlikciler çok kötümsersiniz.
Hâlâ YGS LYS mi var sanıyorsunuz?
Sistem değişti yahu 4 puan türü birleşti önünüzde şu an geçen seneye göre her kesimden öğrenci var ve siz sıralamalari yüzde 5 değişecek hatta değişmeyecek diyorsunuz (sayda 0-10 k için) bence bal gibi en az yüzde 20 oranında azalış gösterecek .
Örnek veriyorum 7242. yim açıkçası 5500 civarı bekliyorum. Hatta 5 bin için bile umudum var çünkü bu senenin çok ekstrem bir sene olacağını düşünüyorum.
Ha sıralama hiç azalış göstermese bile ben mutlu olurum beni her türlü kurtarır ama siz bence bu kadar kötümser olmayın.
M
6 yıl
7.2K VE TERCİH LİSTEM
1)İZMİR-EGE TIP...3598
2)İZMİR-DOKUZ EYLÜL TIP...4989
3)ANKARA-GAZİ TIP (TÜR)...4252
4)İSTANBUL MEDENİYET TIP...6529
5)BURSA ULUDAĞ TIP...6606
6)SAMSUN ONDOKUZ MAYIS TIP...9025

gerisini yazmama gerek yok sanırım neresi gelir?

Edit:
< Resime gitmek için tıklayın >

Edit2: dolar siralamami geçti dolar için omü tıp gelir diyorum
Edit3: dolar oha oldu ahahahah
M
6 yıl
AİLE VS KENDIN
Arkadaşlar sıralamam 7242 ve tıp istiyorum. Orduluyum. Tercihte olması gerekenden fazla kararsızım.

Batı yerlerdeki tıplar gelecek gibi duruyor. Bursa Eskişehir Kocaeli vb. Ama Samsun da geliyor. Bir yanım aileye yakın ol daha az sıkıntı çek diyor. Bir yanım ise aileden uzak ol kendi ayaklarının üstünde durmayı öğren diyor.

Tıpı okumanin da zor oldugunu düşünürsek sizce daha rahat bir yaşam sürürek Samsunda okumak mı ( Samsun da sonuçta aileden uzak olacak ama yine de bir sıkıntı çıktı mi daha kolay ulaşım sağlanır. Samsun aslında gelişmiş bir şehir sadece bati tarafinda olmadığı için bu kadar rağbet görmüyor.) yoksa sıralamanın hakkını verip kendi özgürlüğümle batıda okumak mı?

Saydiklarim arasındaki okullar hemen hemen aynı duzeyde mı?

Ne dersiniz
M
6 yıl
NOLDU BU SIRALAMA İŞİNE
Onur hoca, bekir hoca, sadik g. daha niceleri neler dedi arkadaslar bir ozet alabilir miyim? Işler artık çok karışmaya başladı. Daha geçen gün 1.73 e filan bölüp umutlanırken bugün acaba geçen seneden de mı gerileyecek sıralamalar diyoruz. Biri bir şey desin artık
M
6 yıl
2018 YKS SONUCUM, DH TIP GELİR Mİ?
Evet Tokat Fendeki çaycı dayımın katkılarıyla bu seneki sonucumu öğrenmiş oldum.
Sonuçlar 2012 gibi gelmiş.
DH %75 burslu tıp gelir mi?

Tokat Fen evimiz, Nuriye Kalkmaz babamız!

< Resime gitmek için tıklayın >

Edit: Gerçek sonuç bu kadar olur

< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.