M

Çavuş
27 Ağustos 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
2 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
10 yıl
Alınık Megane 3 1.5 dCİ EDC?(SONUNDA ALDIM)
Arkadaşlar merhaba;

yaklaşık 1 aylık araştırmalarım ve test sürüşlerim sonrasında hem benim hemde eşimin rahat kullanabileceğini düşündüğümüz EDCli bir megane 3 almaya karar verdik.
Aslında 51-52binlik bir nakit hazırlamıştık.50000 km altında ve baya dolu(Privilege paket-navigasyon belki de sunroof) bir araba alabileceğimizi düşünüyorum. çok içimize sinen bir araba olursa maksimum 54bine kadar da çıkmayı düşünüyorum. 2012 hatta makyajlı kasayı alabiliriz diye tahmin ediyorum.

İzmir ve çevre illerden tekliflerinizi bekliyoruz:) Çok acele etmiyoruz. Bayramdan sonra satacak arkadaşlarla da görüşebiliriz.
M
15 yıl
E-Ticaret ile uğraşan varmı
Arkadaşlar merhaba . ben izmir de yaşayan bir makina mühendisiyim. çalıştığım firmanın arena bayiliğide var. ama bu güne kadar kullanılmamış. bu günlerde bu bayiliği kullanmak istiyoruz. bildiğiniz gibi arena 1- ekim tarihinden başlayarak tüm ürün detaylarını 2 tane e-ticaret sitesinin üzerinden vermeye başlayacak. bu iki firmaylada görüştüm. hatta bir tanesine karar verdik bile..özetle arena entegrasyonlu e-ticaret sitesi açacagız.

Bizim buradaki sıkıntımız siteye entegrasyon işleminden ziyade olayın ticaret kısmı. Arena entegrasyonun yanında paynet adında bi hizmet daha veriyor ki paynet hizmeti hakkında aklımıza takılan bazı sorular oldu. Bunlar;

1 ) Fiziksel paynet pos sisteminizde nakit olarak elimize para gecemeyeceği , ancak o meblanın karşılığı olarak ürün çekebildiğimiz yazıyor.. Sanal pos hizmeti de bu şekilde mi işliyor.? Eğer öyleyse yapacağımız satışlardan biz bu şekilde nasıl nakit sağlayabileceğiz?

2) Paynet ‘e başvurduğumuzda tüm bankalara bizim adımıza onların başvuracağı söyleniyor. Bankaların pos komisyonları neye göre belirleniyor.

3 ) E- ticaret ile yaptığımız satışların vergilendirilmesinde herhangi bir avantaj veya dezavantaj varmı?

şeklinde. Bunun yanında sanal pos hizmeti hakkında da bilgiye ihtiyacım var.

Bu konuda bilgisi olan arkadaşların beni aydınlatmasını istiyorum.
M
15 yıl
Arkadaslar bu forumlardan gelen toplu maillerin nasıl Bulk\u0027a düşmediğini anlatabilirmisiniz
Arkadaslar mesela biz şirketimizde kendi müşterilerimize haftalık bültenler göndermeye çalışıyoruz. Outlook ile ve kendi sitemizin mail hesabını kullanarak bunu yaptığımızda maillerin bulk a düştüğünü görüyoruz.(yaklaşık 600 mail) ama binlerce üyesi olan forumlardan gelen mailler hiç bulk a düşmüyor. bu nasıl mümkün olabiliyor. yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..

birde böyle spam olmayan toplu mail gönderilerimizi nasıl yapabiliriz.tavsiyesi olan varmı?
M
15 yıl
samsung L700 veya U800 SOUL a alternatif
arkadaslar iki gün önce telefon almaya karar veridim. fiyat aralığım 300-400 arası..baya bi gezdim forumu. yorumları okudum. ama okudukça daha da kafam karışıyor. bu iki telefonun tasarımları cok hoşuma gitti. ama sanırım L700 un sarjının fazla dayanmadığı söylenmiş. U800 hakkında bu konuda bir fikrim yok.

Kamera benim için önemli değil. önemli olan tasarım ve sarjın dayanma süresi.. sony ericsonların dayanma süreleri daha iyi bildiğim kadarıyla.. bu iki telefona alternatif olabilecek telefonları söylermisiniz..

şimdiden teşekkür ederim..
M
16 yıl
ofise internet bağlama
arkadaslar 10 bilgisayarın olduğu bir ofisimiz var.modemimiz usrobotics 9106..kendi laptoplarımıza malum kablosuzla bağlanıyoruz fakat diğer bilgisayarlara da internet vermek istiyoruz bunu nasıl yapabiliriz.bu arada bir hub ile tüm bilgisayarları birbirine bağladık ve hepsi birbirini suan görüyor.hepsine internet vermek için illa bir server mı olması lazım..birde sunu ekleyeyim.bu bilgisayarlar eğitim bilgisayarı.yani herzaman internet olması sart değil.benim aklıma laptoplarımızdan dağıtmak geldi.mesela şöyle birşey yapılabilirmi;
ben internete laptop ile wirelessdan bağlanıyorum.ethernet çıkışını da huba versem ve iki bağlantıyı köprüle desem diğer bilgisayarlara internet ulaşırmı..nelere dikkat etmeliyim..amacım arada bir tüm bilgisayarları açıp nete bağlamak (virus programlarının guncellenmesi için)..böyle bir şey için önerileriniz nelerdir..şimdiden tşk ederim..
M
17 yıl
silinen recovary geri getirilebiliyormu?
arkadaslar ben m65 kullanıcısıyım..hard diski bölmeye çalışırken recovary bölümünü silmişim:( istanbulla konuştum..geri döndürmenin imkansız olduğunu söylediler..normal bir cdden windows kur..driverlarını dellin sitesinin indir dediler..bana çok saçma geldi..yokmu bunun yolu arkadaslar..başınıza geldimi böyle bir sorun??
M
17 yıl
m65 recovary yapamıyorum
arkadaslar forumda baya araştırdım..açılışta ctrl+f11 e basın filan yazıyor..ama bir türlü beceremedim..yardımcı olabilirmisiniz?başka neleri deneyebilirim..
M
17 yıl
sıfırdan araba tasarlıyorum teknik bilgi lazım..
arkadaslar ben makina muhendisliğinde okuyan biriyim..en buyuk hobim solidworks(3 boyutlu tasarım programı)ile birşeyler tasarlamak veya birşeyler modellemek..geçenlerde yaklaşık bir haftada sıfırdan bir araba tasarladım.kara kalem çalışmasından üç boyutlu hale getirdim.ama sadece tasarımdı..yani gerçekçilikle alakası yoktu..şimdi çok daha detaylı başka bir projem var.ve çok uzun vadeli uğraşacagım bir proje..elinizdeki tüm TEKNİK bilgiler işime yarayabilir.özellikle şasi ile ilgili olursa çok sevinirim..gövde tamamen bitince çok detaylı bir 4 zamanlı motor modelleyeceğim..bununla ilgili verileri inşallah okuldan temin edeceğim:) yardımcı olabilecek arkadaşlar bana ulaşırlarsa çok sevinirim..

şimdiden çok teşekkürler..
M
17 yıl
laptoplar 4+1 ses sistemlerini desteklermi?
arkadaslar bende dell m65 laptop var..ve creative 4+1 ses sistemim var..bunu desteklemesi mümkünmüdür..sadece ön veya sadece arka speakerları destekliyor..hepsini kullanamazmıyım:(
M
17 yıl
Hard diski bölmek?
ardadaşlar m65 aldım iki hafta önce 100gb harddisk var..partion magic ile bölmeye calıştım izin vermedi sanırım.bu arada uzerinde x64 windows xp var..bununla alakası olabilirmi.hadi böldüm diyelim recovary de ileride sorun cıkarmı??yardımcı olursanız sevinirim
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.