K

Teğmen
14 Mayıs 2017
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
63 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
5 yıl
TürkNet Çalışanları Hangi İSS\u0027nı Kullanıyor?
Konunun başlığında belirttiğim gibi buradaki çalışanlar ile eskiden forumda aktif olan Sinan Kurmuş bedava veya indirimli bile olsa kendi AKN'siz, limitsiz, süper hızlı, müthiş ötesi (00.00-20.00 arası) hizmetlerini kullanıyorlar mı? Ya da bir sorun yaşadıklarında "Ping sürenizi duvar o bu etkileyebilir. Testi de kablolu yapın." şeklinde gelen arıza kaydı kapatma mesajlarına nasıl tepki veriyorlar? Diyecek olursanız ki "Neden bu soruları soruyorsun?" TürkNet in genel merkezinde TürkNet kullanılıyor. Adres sorgulama kısmından bakabilirsiniz. Bağlı olduğumuz santral -hem genel merkezin hem de benim- Gayrettepe ve Seabone altyapısına kadar her ikimiz de sorunsuz bağlanıyoruz. Şimdi gelelim asıl sorumuza hem onlar hem de ben aynı rotadan çıkış yapıyorsak ya onlar yaşadıkları sorunu umursamıyorlar ya da alternatif iss kullanarak AKN'siz, limitsiz, süper hızlı, müthiş ötesi internetlerini 20.00 - 00.00 arasında beklemeye alıyorlar.

Son söz olarak konunun asıl açılma nedeni akşam saatlerinde yaşanılan ping ve hız sorununa 2.5 - 3 ay içerisinde çözüm bulunabileceğinin TürkNetDestek çalışanı tarafından forumdaki konularda paylaşılmasıdır. Siz ekonomik kriz veya zorunlu haller dışında (savaş, doğal afet vb.) 2.5 ay maaşınızın %25 ini alacak olsaydınız bu durumu kabul edebilir miydiniz? Bu arada çözüm basit. (Astoria Avm -3. Kat) Ancak sorun gittikçe büyüyor ve BTK'nın doğru düzgün denetleme yapıp hızlıca "aksiyon" almasını gerektiriyor.
K
6 yıl
İnternet Servis Sağlayıcınız Olsaydı Hangi Tarifeyi Alır ve Ne Kadar Öderdiniz
"Eğer hızınızı ve ödeyeceğiniz fiyatı siz seçecek olsaydınız kendinize nasıl bir hizmet sunardınız?"

Bu soru üzerine Google Formlar üzerinden bir anket hazırlama gereği duydum. Anketin içeriğinde şu an kullandığınız ve arzu ettiğiniz internet paketinizin bilgileri sorgulanmaktadır. Şimdiden katılan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

https://goo.gl/forms/xKqx6IxkKT78Ryry1

< Resime gitmek için tıklayın >
K
6 yıl
Türknet in (Sözde) vDSL Hizmetine Hoşgeldiniz
Sorun yaşadığım gün sayısı 20 yi geçtiği için bu konuyu açma ihtiyacı hissettim. Çünkü destek konusu altında yazılan sorunlar genellikle çözümlenmeden kalıyor ve yeni başvuracak müşteriler detaylı bir şekilde sorunlar hakkında bilgi sahibi olamıyorlar.

Hemen hemen çoğu kullanıcının yaşadığı bir sorun olan akşam saatlerinde -kendi ifadeleri ile yoğun saatlerde- hız düşüşü problemini Ocak ayının başından beri yaşıyorum. İlk zamanlarda günlük arıza kaydı bırakarak sorunumun çözümleneceğini düşündüm. (Yaklaşık 2 ay önce aynı problem sebebi ile 11 kez arıza kaydı bırakmış ve burada açtığım konu sonrası Oğuzhan Bey in sayesinde problemimi çözmüş birisi olarak her gün bir öğün arıza kaydı bırakmaya alışkınım) Sağ olsunlar arıza kaydımı rekor sürede -6 saat 42 dakika- çözümleyerek sözde müşteri memnuniyetlerini kanıtladılar. (Klasik sorun bulunamamıştır mesajı) Yılmadan arıza kaydı bırakmaya devam ettim ve aynı zamanda da burada yer alan müşteri temsilcisi ile iletişime geçtim. Forumdaki çalışanın sayesinde 2 gün üst üste arandım. Ancak santrale erişim yetkisi olmayan ve sadece yeni ip verip sorunu çözdüm demeye çalışan müşteri temsilcileri ile görüşmeler yaptım. Ayıp olmasın diye her seferinde teşekkür edip yeniden arıza kaydı açtım. Çünkü inatla sorunumu üst birime iletmeyi reddediyorlar ve ekip göndermek dışında seçenek sunmuyorlardı. Ancak sondan bir önce açtığım arıza kaydında "Hızınız 8 mbps iken ben 88 mbps yaptım." diyen çalışandan sonra kendilerine sorunumu tam 7 dakika 23 saniye boyunca anlattım ve yeniden "Ekip göndermemi ister misiniz?" cevabı ile karşılaştım. İçimden "Ah be bacım gönder desem boşuna insanları uğraştıracağız." düşüncesi geçse bile biraz da onlar çeksin edası ile "Tabi ki gönderebilirsiniz. Belki sorunum çözülür. İlginiz için çok teşekkür ederim." diyerek telefonu kapattım. Ekibin gelip sorun bulamaması ile bu arıza kaydım da çözüme kavuşamadan kapatıldı. Artık finale yani son arıza kaydıma gelebiliriz. Geçen sefer yaşadığıma benzer bir arıza kaydı deneyimini tecrübe ediniyorum. Yarın yeniden ekipler gelecek -artık acıma duygum da kalmadı, üst üste 10 kez bile gelebilirler- ve büyük ihtimalle sorun bulamadan gidecekler. Zamanınızı ayırıp yaşadığım sorunun trajikomik hikayesini okuduğunuz için teşekkürlerimi sunarım.

Ayrıca isteyenler için modem değerlerim, hız testi sonuçlarım, trace route sonuçlarım aşağıda paylaşılmıştır. (Hız ve ping süresini olumlu olarak etkilediği için aile profili seçilerek statik ip tanımlanmıştır.)
(Bir ihtimal forumda çalışan müşteri temsilcisi görüp de sorunumu çözüme kavuşturursa şimdiden teşekkür ediyorum kendisine.)

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
K
6 yıl
TürkNet in Günden Güne Hızımı Düşürmesi
Açtığım arıza kaydı sonucu 88000 kbps seviyelerinde olan hızım ilk önce 79000 kbps civarına düşürüldü. Yeniden arıza kaydı açıp eski hızıma dönmek istediğimde ise bu sefer 67000 seviyelerine düşürüldü. Zaten akşam saatlerinde hem hız sorunu hem de snr sorunu yaşarken bir de kasıtlı ve maksatlı olarak yapılan bu seviyesizce davranışı buradan size belirtmek istiyorum. (Değerli TürkNet çalışanları daha hızlı düşürmek istiyorsanız logaritması ile işlem yapın. Ayrıca dördüncü düşürmeden sonra kullandığınız formülü de hesaplayıp eklerim buraya.)

Edit: Az önce TürkNet müşteri hizmetleri tarafından yapılan işlem sonucunda hızım eski haline getirilmiştir. İlgilenen ve tavsiye veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. (28.10.2017)
K
7 yıl
Değişen Snr Problemi
Bugün öğleden sonra başıma ilk kez gelen bu olayı açıklamak isterim. Snr değerim eskiden 18 19 db arasında stabil iken bugün yapmış olduğum izlenim sonucunda internet kullanımının aktif olduğu anlarda snr nin yükseldiğini daha sonra yavaşça düştüğünü gözlemledim. Power, Line Attenuation değerlerim aynı iken snr nin -1.4 desibel e düştüğünü bile gördüm. Arıza kaydı bıraktım fakat çözüleceğini maalesef ki düşünmüyorum. Sorunumun kaynağının port veya Türk Telekom olduğunu düşünmekle birlikte sizin fikirlerinizi de öğrenmek isterim.< Resime gitmek için tıklayın >
K
7 yıl
Türk Telekom Kendi İsteğine Göre Portu Değiştirebilir Mi?
Konu başlığında da belirttiğim gibi türk telekom vdsl hizmeti aldığım portu vdsl 0 mbps adsl 16 mbps olarak güncellemiş. Bu kontrolü vodafone fiber nerede üzerinden yaptım. Ayrıca ikinci telefon hattımın değerlerine baktığımda onun da 94 mbps ten 16 mbps e düştüğünü gördüm. (Bir telefon hattım türk telekom. İnterneti Türknet üzerinden alıyorum.) Kabin değişikliği yapılma ihtimali üzerinde duruyorum. Sizce sorunum kaynağı ne olabilir? (Gayrettepe santraline oldukça yakınım. Modemde veya kablolamamda sorunlar mevcut değil.)
K
7 yıl
Türknet Akn Problemi
Geçen ay yaşadığım sorunun aynısı ile karşı karşıyayım. Yine gece yapılan indirmelerim gündüz bölümüne yazıldı ve hızım adaletsiz bir şekilde düşürüldü. Hız ve fiyat konusunda tatmin edici olmalarına karşın (sistemsel hata sonucu olsa bile) yaptıkları adil olmayan davranışlar gerçekten can sıkıcı bir boyuta ulaşmaya başladı. Gerekli resimler yazının altında yer almaktadır. İlgililerin yardımcı olmasını rica ediyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.