U

Çavuş
08 Mayıs 2017
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
13 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
U
3 yıl
TurkNet\u0027in aylardır sebebini bile tespit edemediği problem!
Merhabalar, Öncelikle aşağı yukarı 3 senedir TurkNet kullanıcısıyım. İlk bağlantı yaptığımda VDSL bağlantı (YAPA) olmasına rağmen 8mbps hız alıyordum. Çözüm sunamadılar ve her şey normalmiş gibi davrandılar fakat ben sorunu üç beş kuruş harici para verip bir Türk Telekom elemanına çözdürdüm, saha dolabında hattımın bağlı olduğu yerler malesef çürümüş, yer değiştirdiler düzeldi. Sonuç olarak 39mbps hız almaya başladım.

Aradan iki yıl geçti bu şekilde kullanmaya devam ettim ama tabi bu arada sanırım bölgedeki yoğunluk arttığından alabildiğim hız da yer yer 32-35mbps civarlarına kadar düştü. Derken bir gün bağlantım aşağıdaki videodaki gibi modeme sinyal gelip, kesilmesi şeklinde sonsuz döngüye girdi. Bu arada hattımı Türk Telekom personeli, TurkNet teknik personeli, Türk Telekom Bölge İlçe Müdürlüğü vs. kontrol etmeyen kalmadı. Hattı kontrol eden Türk Telekom personeli ile epey içli dışlı olduk ve iç tesisat, ankastre-saha dolabı, saha dolabı-santral arası tüm kontrolleri bizzat beraber yaptık ve sorun göremedik. Tekiz (TurkNet anlaşmalı teknik servisi) personelini iki kez yönlendirdiler port problemli diye rapor verdiler, port değiştirdiler fakat aynı sorun yine devam etti. Sorunun çözümünü kimse bulamadı. Şans eseri bağlantı profillerinden OYUN profili yerine STANDART profile aldım, yani kabaca fastpath'den interleaved'e geçti hat ve bağlantım artık kopmuyordu. Tabi artık düşük ping değerlerine çok ihtiyacım olmadığı için umursamadım ve 1.5 ay süren süreç kendi çabalarımla son bulmuş oldu.

Yakın zamanlarda ne olduysa modemim, hattım STANDART profilde olmasına rağmen aynı problemle yine bağlantı kuramıyor. Modem arayüzünden aldığım ekran kaydı videosunda da görüldüğü üzere internete çıkamıyorum. Tekiz personeli tekrar baktı ve şans eseri o an bağlantı geliyor ve kesilmiyor ancak modemim IP alamıyordu. Peşin yargı ile kendisi hattımın değerlerinin iyi olduğunu ve VAE'ye geçirilmiş olduğunu (YAPA kaynaklı olduğunu düşündüğümü ve VAE'ye geçmek istediğimi iletmiştim daha önce), işlemlerin tamamlanması ardından IP alabileceğimi söyledi. Ancak Teknik Bilgiler kısmında hattım hala YAPA gözüküyordu ve çok geçmeden tekrar bağlantı yine aynı duruma geldi, yani bana yanlış bilgi vermiş oldular ve sorunum hala çözülemedi. Şimdi her gün Türk Telekom'a iş emri açıyorlar, "TT Kaynaklı Arıza Yok" olarak iş emri kapatılıyor. Anlaşmalı servis personeli gönderiyorlar onlar ise en az Türk Telekom personeli kadar yetersiz ve bilgisiz. Durum tam anlamıyla bir çıkmaza girdi ve sonuca bağlanmıyor. En ufak bir fikrinize, yönlendirmenize dahi açığım. Teşekkürler.


Destek No: 40361753 @TurkNet Destek


Videoyu izlemek için tıklayınız
U
5 yıl
Ping problemi yardım lütfen.
Çok özet olarak anlatmak istiyorum. YAPA altyapisindayim. Eskiden traceroute yaptığım amazon aws frankfurt serverına frankfurt node'unda 45ms gecikme oluyordu. Şimdilerde traceroute yaptığımda aynı node da pingim 60ms altına inmiyor. Ne yaptıysam düzeltemedim. Son olarak guvenli internet profili belirledim ve 212'li bir IP aldim. Su an traceroute yaptigimda yine 45ms seviyelerine düşürebildim. OIM temsilcileri ve forumdaki temsilci sorunun çözümü konusunda ne doğru yaklaşımı ne de şeffaflığı göstermiyor. Yine her zamanki gibi iş başa düştü. Sorunun yönlendirme sorunu olduğunu düşünüyorum. Cogentco üzerinden çıkışlarda daha problem Istanbul içinde başlıyor. Yorumlarınızı ve yol göstermenizi rica ediyorum.
U
6 yıl
Turk.net, Türk Telekom, internet alt yapısı ve personel tutumları hakkında yaşanmış gerçek olay özet
Merhabalar,

Kısa özet geçeceğim, kimseyi yormak maksadım değil.

Çok uğraştım, çok yoruldum, çok kayıt açtım, çok arandım. Sorun ya iç hattımdaydı, ya modemimde, ya apartman içinde ya da altyapı sağlayıcıdaydı (Türk Telekom) söylediklerine göre. Daha fazla dayanamadım ve sonunda Türk Telekom Müdürlüğü'nden kendi elimle bir personeli hemde kendi bölgesi olmayan bir yerde gerekli müdahaleyi yapabilmesi için güç bela ikna edebildim.

Hattım VDSL ve YAPA dahilindeyim. Şimdiye kadar aldığım ve alabileceğimi söyledikleri hız (websitesi haricinde 24mbps) 8mbps/4mbps civarlarında dolandı durdu. Asıl problemim asla download ve upload değerleri değil, modemime gelen sinyalin kalitesizliği, gürültülü olması ve sürekli kopmasıydı.

Sonuç olarak arkadaş geldi, profesyonelce gerekli kontrolleri yaptı ve sorunun altyapı kaynaklı olduğunu ispat etmiş oldu. Saha dolabım malesef bakır altyapı ve devreler artık çürümüş. Düzgün bir devreye kablolarımı taşıdı ve sorunum tamamen çözüldü. Bir de bütün bunların yanında maksimum alabileceğimi söyledikleri hız da meğerse yaklaşık 40mbps/9mbps'miş bunu da öğrenmiş olduk.

Şimdi bu durumda en büyük temennim Allahım'dan bu gibi arkadaşların her şeyinin gönüllerine göre olması ve tuttuklarının altın olması. Ülkenin ve hatta dünyanın böyle arkadaşlara çok ihtiyacı var. Bunun yanında şimdiye kadar bu problemi çözemeyen insancıkların da Allahım'dan hakettiklerini sonuna kadar bulmaları yönünde temennim olacaktır.

Daha fazla uzatmaya gerek olduğunu düşünmüyorum.

Gerekli maddi/manevi regülasyonların yapılmaması ve aksiyonların alınmaması durumunda ise şimdi asıl yapmam gereken ise konunun adli kurumlara taşınması olacak. Zira şimdiye kadar sundukları hizmet kusurlu ve ayıplıydı.

Saygılarımla,
U.S.

DN: 19036767

@TurkNetDestek
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.