B

Onbaşı
01 Kasım 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
18 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
2 yıl
Ekonomik NAS veya Gigabit Ethernet Disk Kutusu Önerisi
Merhaba,

Ben animasyon işi yapıyorum ve 3 makina ile çalışıyorum. Ağa,tüm bilgisayarların ethernet üzerinden görebileceği NAS disk gibi bir cihaz bağlamak istiyorum. Tabi bu diskler gereksiz pahalı.
Modemlerin üzerinde USB girişler oluyor, bunu kullanarak ağa disk eklemeyi de denedim. Oluyor ama çok yavaş.

Gigabit ağın gücünden faydalanabilen hızlı ama ekonomik bir ürün önerisi olan var mı? Gigabit switche bağlanacak bir nevi disk kutusu gibi. Veya hızını bildiğiniz ethernet girişli bir medya oynatıcı falan da belki işi görebilir.
B
3 yıl
Superonline Huawei HG255s USB girişi destek
Superonline'ın verdiği Huawei HG255s 4 LAN+1USB girişli modemi kullanıyorum.

Cihazın USB girişi Samba ve FTP protokolleri üzerinden bir DLNA Media Server veya ağ diski olarak kullanılabiliyor. Lakin Network diskleri şeklinde Bilgisayarım'da görünen ikonlarına tıkladığınızda içeriğe ulaşıyorsunuz, tıkladığınızda bilgisayarınıza kopyalanarak dosya açılıyor. Yani sistem kendisinden kopyalama yapılabilen bir ağ diski olarak çalışıyor.

Ben bu Ağ diskini Windows'un Map Network Drive fonksiyonu ile yapıldığı gibi, dosyaların direk ağ üzerinden açılabildiği bir -misal H: diski haline getirmek istiyorum. Modeme bağlı diske Ağ bilgisayarlarında görünen bir disk harfi atamak istiyorum. Bu cihazı bilen var mı? Bu mümkün müdür?

Saygılar
B
4 yıl
Ngff SSdyi USB ye çevirebilmek için pin diyagramı
Asus UX31a disk controller bozuldu. Bi çalışıyor, bi gidiyor. Cihaz USB ye takılı bir diskten ise çalışıyor. Ben de cihazın Ngff diskini Cihazın USB sine kablo ile kasa içinden bağlamayı düşündüm. Tabi direk uygun kabloları uygun pinlere takmayla olur mu bilmiyorum. Ancak USB nın de RX TX data + - pinleri var disklerin de... Bu konuda bana yardımcı olabilecek biri çıkarsa çok sevinirim. Bu model Ngff nin pin şeması lazım.

< Resime gitmek için tıklayın >
B
6 yıl
Baymak ECO 240 FI ateşleme sorunu
MErhaba

Benim kirada oturduğum evin Baymak Eco 240 FI kombisi daha 2-3 ay kadar önce ateşlememe sorunu ile tamir gördü. Servis ateşleme rölelerinden birini değiştirdi. Bir hafta kadar çalıştı ama bir hafta geçmeden aynı sorunu yeniden yapmaya başladı ancak aynı sorun derken, önceki sefer rölenin çıt sesi gelmiyor o şekilde ateşlemiyordu. Şimdi ise sıcak suyu ya da kaloriferi açınca çıt sesi geliyor ardından kalorifer çalışırken devirdaim yapan motorun sesine benzer ses ses geliyor . (sıcak su musluğunu açınca da o ses geliyor...) ama ateşleme ışığı yanmıyor ateşlemiyor.

Ayrıca zaman zaman çalışıyor zaman zaman çalışmıyor.

Yine röle midir bunun sebebi? Bunu röleden başka bir nedenle yapar mı?

Adam rölelerden sadece birini değiştirdi. Sıcak su açınca da kalorifer yakınca da ateşlemediği oluyor. İkisinin rölesi ayrı mı? Bana nasıl yardım edebilirsiniz?

Artık bıktım. 5-10 TL lik röle değiştirip sıfır kart parası alan yalancı bir servis çağırmak istemiyorum.
B
6 yıl
Next 2010 CIS Tiger
Selamlar

Ben Next 2010 CIS Tiger uydu alıcısına yazılım yüklerken yarıda kaldı ve cihaz boot aşamasında takılıyor açılmıyor. LCD ekranında boot yazısı kalıyor. Cihaza yazılım yükletmek için Next servisini aradım. Telefonda tarifim üzerine "sadece yazılım yüklenecekse 50TL" diyen adam, Karaköy'deki yerlerine gittiğimde elimde cihazı görünce birden bire çark etti "Bu alet 150 TL" demeye başladı. İyi de telefonda 50 TL'ye yaparız demiştin?
Anlaşılan telefonda modeli tanımadı görünce tanıdı, "450 TL'lik cihaza 150 TL de desek verir" dedi ama yapacağı işlem aynı sonuçta. Yok neymiş, "onun yazılımını arayacağım bulacağım" bilmemne. Bir de yalanını desteklesin diye zaten bi günde bitmez falan dedi. Kabloyu takıp 5 dakikada halledeceği iş için beni soyduğu yetmiyor bir de taa Anadolu yakasındaki evime gidip üç gün sonra tekrar geleceğim. Millet çakal olmuş yahu! Hiç kusura bakmayın dedim. Yaptığınız da çok ayıp!

Bu cihaza yazılım yükleme konusunda bana yardımcı olabilecek biri var mı? RS232 kablosu gerekiyorsa alır PC ye bağlar yaparım. Ya da makul bir ücretle bakabilecek biri.
B
10 yıl
Ethernet kartı ile wifi arasında bir tür çakışma
Merhaba. Evimde epeyce internet kullanan aygıt var. Dolayısıyla gönlüm ister ki hepsi aynı network üzerinde çalışsın. Telefonumdan TV me bilgisayarımdan diğerine rahat rahat ne istersem atayım. Ne yazık ki işin başından beri sürekli bu konuda bir sorunum var ve ayarı yapman sırasında bir süre işleyen ağ, bir süre sonra Sınırlı bağlantı veya bağlantı yok hatası veriyor. Ağ haritası resimdeki gibi:

Detaylı anlatmam gerekirse de, evin girişinde bir Superonline kablosuz + 4 portlu bir fiber modem var

Oradan kablosuz bağlarsam cihazlar arasındaki veri transferi de 1 mbyte saniye civarında kalıyordu. Buna karşın kablolu olursa ağ içi hız uçuyor. Lakin kablo da çekmek istemiyorum çünkü salonda da bir bilgisayar, bir uydu alıcı, bir tv var- çalışma odasında bir bilgisayar ve bir de gezici laptop var. Salona kablo hiç olmaz zaten.
Ben de powerline adaptörlerden aldım 4 tane. (İki çift) TV nin oradaki prize bitane çalışma odama bir tane ve bir de router ın yanına.

Router interneti prizden her prize yolluyor- cihazını prize tak çalıştır- çalışıyor.

Fakat tabi 3 cihaz salonda 2 de çalışma odasında olunca çalışma odama bi 10 lu switch (Uptech marka) salona da eski 10lu 3com marka switch taktım. Önemi olur mu bilmem ama 3com olan 100 mbit - uptech olan 1000 mbit.

Salondaki powerline adaptör 3com switche bağlı- oradaki üç cihazda bu switche bağlı. Benzer bir yapı da çalışma odasında var. Aslında her cihaz çalışıyor. Ama zaman zaman sınırlı bağlantı falan diyor. Kablolu bağlantıda ünlem olup ardından laptop özellikle kablosuza geçiyor.

Bunu engellemek için elle IP yapılandırayım dedim.

A bilgisayarını 192.168.1.5 yaptım
B laptop etherneti 192.168.1.6 yaptım
Ağ geçidine routerın adresi olan 192.168.1.1
Zaten subnet mask 255.255.255.0 oluyor
Google DNS lerini yazıyorum.

Bir süre çalışıyor ardından laptop ünlem gösterip kablosuza geçiyor.- kablosuz istemiyorum yavaş çünkü. Ama tabi o da her an açılabilir olsun. Laptop kablosuza da bir IP vereyim dediğimde 192.168.1.7 falan aynı şekil devam edince bir hata mesajı veriyor. Aha şu sitedeki hatayı veriyor:

http://forum.notebookreview.com/networking-wireless/365945-warning-multiple-default-gateways-intended-provide.html

Yani birden fazla ağ geçidi iki tek bir ağ üzerinde çoğaltma için kullanılır ve ancak ayrı ağlar üzerinde ise doğru çalışır.
Devam et dediğinde işler karışıyor ve bir anda kendi kendine subnet mask 255.255.0.0 oluyor- IP de benim kullandığım 192.168.x.x aralığı yerine -şu an yapamadım o yüzden rakamları atıyorum ama- 169.172... falan gibi başlayan bir IP aralığında çıkıyor. Gateway zaten yok yazsan da kabul etmiyor. Subneti söyledim benim sistemle farklı. Tabi hiç bişey birbirini görmüyor.

Ancak otomatik diyeceksin. Ama onu da istemiyorum çünkü IP leri sabitlemek istiyorum özellikle bu cihazlarda. IP kafasına göre değişince de kayıtlı IP ile erişmek isteyen bir aygıt olunca bulamıyor aletleri.

Bu düzende bir şekilde iki subnet mi olmuş oldu acaba. TV mesela hep bir aleti görüyor diğerini görmüyor. Başka bir gün ötekini görüp diğerini görmüyor. Değişmesini aklım almıyor. Sürekli tanıla - resetle demek standart oldu.

Bu şemaya bakıp kurduğum düzende yanlış birşeyler olduğunu söyleyebilecek biri var mı?
HP network yazıcımda bu adresi verirdi bazen çalıştırana kadar akla karayı seçerdim.
< Resime gitmek için tıklayın >
B
20 yıl
ADSL Modemde IP ayarı
Elimde CNET in 4 ethernet +1 usb portlu adsl modem var.

Bilirsiniz bu modemlerin kendilerine ait bi WAN IP si bir de ev ağımla anlaşabilmek için 10.0.0.x şeklinde bir LAN IP si oluyor. Modeme bağlı olan bilgisayarların da bu şekilde LAN IP leri var.

Sorun şu; normalde 56 K bir modemle bağlantığım günlerde adsl modemin WAN IPsi gibi dinamik bir IP numaram oluyordu ve IP numarası ile bağlantı kuran Netmeeting, hyperterminal vb. programlarla bu IP numarasını kullanarak bağlanabiliyordum.
ADSL modemimle de bunu yapmak istiyorum. Yani mesela netmeeting ile arkadaşıma IP numarasını kullanarak bağlanmak istiyorum. Tabi WAN IPsi bilgisayara ait olmadığından olmuyor. Modemin WAN IP sini internet explorer a girerek uzaktan modemin ayarlarına ulaşılabiliyor. LAN IP si zaten olmuyor.

Kullanım kılavuzuna falan bakınca bunun NAT ayarları ile yapılabileceğini düşündüm ama denemelerim başarısız oldu. Modemin NAT ayarları anlaşılır görünüyor ama ayarları anladığım kadar yaptığımda da hiç çalışmamaya başladı. Tekrar ayarı Dynamic NAPT olan ilk haline getirdm.

Bu iş nasıl yapılır? Windows tan da mı bişeyler yapmak lazım?
Şu an modeme tek makina bağlı
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.